۲۱ وکیل دادگستری در نامه‌ای به رئیس قوه قضائیه اعلام کردند که رسیدگی دادستان شوش به شکایت اسماعیل بخشی، نماینده کارگران نیشکر هفت تپه، درباره شکنجه شدنش «فاقد وجاهت قانونی» است


در این نامه تاکید شده که دادستان شوش به دلیل وظیفه خود مبنی بر نظارت بر ضابطان دادگستری، خود «در مظان اتهام تخلف» است و انجام تحقیقات مقدماتی دراینباره توسط وی «فاقد وجاهت قانونی» است.
اسماعیل بخشی و سپیده قلیان روز ۳۰ دی،‌ دوباره بازداشت شدند.
به گفته نویسندگان این نامه، همچنین دادستان براساس ماده ۱۱ قانون آئین دادرسی کیفری « در مقام تعقیب و اقامه دعوای عمومی، در جایگاه شاکی قرار دارد» و «نمی‌تواند در نقش مرجع بی طرف، میان شاکی خصوصی و متهم» رسیدگی کند.

فرزانه زیلابی، امیر رئیسیان، حسین زکی، پیام درفشان، غزال لرستانی، حسین تاج، سجاد چترسفید، حافظ سواری، لیلا خسروی، معصومه اورکی، سعید دهقان، احمد نورالدینی، منصور شکیبا، جما‌ل‌الدین حیدری‌منش، حمیدرضا رسولیان، محمدرضا طهماسبی‌فر، آنا دشتی، حسین علی حاتمی، رضا ممبنی، مازیار طاطائی و سجاد خسروی این نامه را امضا کرده‌اند.

پیش از این فرزانه زیلابی، وکیل اسماعیل بخشی، خبر داده بود که دادستان شوش خود به شکایت اسماعیل بخشی درباره شکنجه شدنش در ایام بازداشت رسیدگی کرده و این شکایت را به شعبه دیگری ارجاع نداده است.

وی همچنین گفته بود که آقای بخشی از دادستان شوش به دادسرای انتظامی قضات شکایت کرده است.

اسماعیل بخشی پیش از این با تشریح شکنجه‌های دوره بازداشت خود و سپیده قلیان نوشته بود که ماموران وزارت اطلاعات او و سپیده قلیان را «کتک می‌زدند» و به آنان «انواع و اقسام فحش‌های رکیک جنسی می‌دادند».

سپیده قلیان، فعال مدنی، نیز که به همراه آقای بخشی بازداشت شده بود، در ویدئویی که پس از بازداشت دوباره وی منتشر شده، جزئیات شکنجه های دوره بازداشت خود را توضیح داده است.

با این حال مقامات وزارت اطلاعات و قوه قضائیه اعلام کرده بودند که در «مسیر بازداشت و انتقال» اسماعیل بخشی به بازداشتگاه، بین نیروهای امنیتی و آقای بخشی «یک سری درگیری‌ها» رخ داده اما او در حین بازداشت «شکنجه نشده است».

اسماعیل بخشی و سپیده قلیان، مدتی پس از سخنانشان درباره شکنجه شدنشان روز یکشنبه ۳۰ دی،‌ بازداشت شدند. این بازداشت پس از پخش برنامه «طراحی سوخته» از تلویزیون ایران، انجام شد.

در همین حال این وکلا در نامه خود نوشتند که اسماعیل بخشی « این روزها مورد حمله تبلیغات منفى سازمان یافته و نسبت هاى ناروا از سوى صداو سیما و برخى مسئولین نیز قرار گرفته است.بى تردید اظهار نظر قبل از صدور حکم , بر خلاف قانون و ممنوع» است.

رها بحرینی، پژوهشگر امور ایران در سازمان عفو بین‌الملل،‌نسبت به بازداشت مجدد سپیده قلیان و اسماعیل بخشی ابراز نگرانی کرده و گفته این نهاد بین المللی خواستار آزادی فوری این دو نفر است.
۲۱ وکیل دادگستری با امضای نامه‌ای نوشته‌اند دادستانی شوش صلاحیت لازم برای رسیدگی به پرونده شکنجه اسماعیل بخشى، فعال کارگری،را ندارد. دادستانی شوش مسئولیت انجام تحقیقات مقدماتی در خصوص این پرونده را دارد.

این وکلا در قسمتی از نامه خود نوشته‌اند: “اسماعیل بخشی، کارگر و شهروند ایرانی مى‌باشد و خواست وى مطالبات قانونى صنفى بوده است که این روزها مورد حمله تبلیغات منفى سازمان یافته و نسبت هاى ناروا از سوى صداو سیما و برخى مسئولان نیز قرار گرفته است. بى‌تردید اظهار نظر قبل از صدور حکم، بر خلاف قانون و ممنوع مى‌باشد.”

اسماعیل بخشی، سخنگوی کارگران نیشکر هفت تپه، از ۳۰ دی و پس از پخش آنچه در صدا و سیما “اعترافات” او خوانده شد، در بازداشت به سر می‌برد. او نخستین بار ۲۷ آبان ماه، همزمان با چهاردهمین روز اعتصاب کارگران نیشکر هفت‌تپه بازداشت شده بود.

آقای بخشی پیش از بازداشت دوم خود در پستی در اینستاگرام نوشته بود در دوران بازداشت شکنجه شده است. اما بعدتر، شماری از مقامات قضایی و امنیتی و همچنین نمایندگان مجلس این اظهارات آقای بخشی را رد کردند. محمود واعظی، رئیس دفتر حسن روحانی هم تهدید کرده بود وزارت اطلاعات و حکومت ایران می‌توانند آقای بخشی را برای حرف‌هایش در مورد تحت تعقیب قرار دهند.

فرزانه زیلابی، وکیل اسماعیل بخشی، امیر رئیسیان و پیام درفشان از جمله امضا کنندگان این نامه هستند.

اسماعیل بخشی پس از پخش ‘اعترافات’ دوباره بازداشت شد
نایب رئیس فراکسیون اصلاح‌طلبان: اسماعیل بخشی شکنجه نشده
وکیل اسماعیل بخشی: موکلم برای تکذیب سخنانش تحت فشار است

سپیده قلیان از’ضرب و شتم ممتد و شکنجه’ در زندان می‌گوید

شرح اسماعیل بخشی از شکنجه‌: ”شکنجه تا سرحد مرگ ”

در جریان اعتراضات گسترده کارگران شرکت نیشکر هفت‌‎تپه، چندین نفر از آنان بازداشت شدند که بازداشت اسماعیل بخشی طولانی‌تر از دیگران بود و منابع کارگری اعلام کردند آقای بخشی در جریان بازداشت شکنجه شده و “سر و صورت مورد ضربات متعددی قرار گرفته به طوری که صورت او کبود و متورم بوده است. همچنین او دچار خونریزی معده بوده است”.

اسماعیل بخشی نیز مدتی پس از آزادی در پستی در اینستاگرام نوشته بود در دوران بازداشتش آنقدر شکنجه شده بود که سه روز نمی‌توانست حرکت کند.

اسماعیل بخشی در شرح دوران بازداشتش نوشته است: “در روزهای اول بدون دلیل یا هیچ حرفی تا سر حد مرگ مرا شکنجه و زیر مشت و لگد گرفتند که تا ۷۲ ساعت در سلولم از جایم نمی‌توانستم تکان بخورم.”

او علاوه بر این شکنجه‌های جسمی درباره شکنجه روحی خود نیز گفته بود ماموران اطلاعاتی به او “فحش‌های رکیک” می‌دادند و مکالمات شخصی او با همسرش را شنود کرده بودند.

با وجود تکذیب مقامات جمهوری اسلامی، بعدتر سپیده قلیان که همراه اسماعیل بخشی بازداشت شده بود، اعلام کرد شاهد شکنجه این فعال کارگری بوده است.

کمی بعد عسل محمدی، فعال اجتماعی که چند روز پس از بازداشت به زندان اطلاعات اهواز و محل نگهداری سپیده قلیان و اسماعیل بخشی منتقل شده بود، نوشت شاهد “شکنجه” این دو زندانی در دوران بازداشت بوده است.

امیر امیرقلی، فعال چپگرا ‘بازداشت شده است’
عسل محمدی، فعال اجتماعی: من شاهد شکنجه اسماعیل بخشی و سپیده قلیان بودم
روایت قربانیان شکنجه؛ سپیده قلیان در بازجویی به قتل در بیرون از زندان تهدید شد

او می‌گوید اثرات شکنجه‌ها چنان دامنه‌دار بوده که پس از آزادی نیز دچار حمله‌های عصبی می‌شده و ناچار از داروهای اعصاب و روان استفاده می‌کرده است.

در ماه‌های اخیر اعتراضات کارگری و صنفی گسترده‌ای در ایران برگزار شد و به ویژه در استان خوزستان کارگران معترض هفت‌تپه و فولاد اهواز تجمع‌هایی را در شوش و اهواز سازماندهی کردند که حمایت دیگر اقشار مردم را هم در پی داشت.

حکومت ایران ده‌ها معترض را در جریان برخورد با این تجمعات بازداشت کرد.

در حال حاضر نیز سپیده قلیان، امیر حسین محمدی فر، ساناز الله‌یاری، امیر امیرقلی از فعالان مدنی و همچنین علی نجاتی و اسماعیل بخشی در ارتباط با این اعتراضات در بازداشت به سر می‌برند.

تنها مطالب و مقالاتی که با نام جبهه ملی ايران - ارو‌پا درج ميشود، نظرات گردانندگان سايت ميباشد
بازنشر مقالات با ذكر مأخذ آزاد است