مشکلات در ایران بسیار زیاد است و مسئله سیاست خارجی تنها بخشی از آنها محسوب میشود. مهمترین مشکلی که قطعا طی سال ۹۸ گریبانگیر مردم و حاکمیت خواهد شد، مسئله اقتصاد است که شاید ادامه این روند مردم را به وضعیت استیصال برساند که این پیامدهای بسیاری چه در عرصه داخلی و چه در عرصه سیاست خارجی برای ایران در بر خواهد داشت.
وی ادامه داد: «بنابراین به نظر من بعید نیست که ایران در سال ۹۸ به یک سری توافقات با ایالات متحده دست پیدا کند. زیرا به هرحال مسئولان هم به خوبی میدانند که وضعیت معیشتی و اقتصادی مردم زمینه ساز مشکلات بزرگتر خواهد بود؛ لذا من فکر میکنم مسئولان تصمیمساز و تصمیمگیرنده اجازه نخواهند داد شرایط کشور تا این اندازه بحرانی شود که مجددا شاهد اتفاقاتی باشیم که در دی ماه سال ۹۶ رخ داد. واقعیت این است که ادامه روند فعلی و بحرانیتر شدن وضعیت معیشتی مردم، ممکن است به یک انفجار کور منجر شود که به مراتب بزرگتر از اتفاقات دی ماه باشد. به همین دلیل است که من معتقدم مسئولان هم از این مسئله اطلاع دارند و اجازه نخواهند داد مردم بیشتر تحت فشار قرار بگیرند.»
او تاکید کرد: «تمام هدف ایالات متحده این است که بتواند با ایران به توافقاتی دست پیدا کند و برای این مسئله سعی دارد جمهوری اسلامی را تا حد ممکن تحت فشار قرار دهد. به همین دلیل است که جدا از مسئله تحریمهای گسترده علیه ایران میبینیم که بخش قابل توجهی از تمرکز و انرژی خود را صرف تبلیغات بسیار زیاد بر ضد جمهوری اسلامی کرده است. آنها الان سعی دارند به نحوی جامعه جهانی را قانع کنند که جمهوری اسلامی یک خطر بزرگ برای منطقه و باقی کشورهای جهان به شمار میآید و در این مسیر هم تا حدودی موفق بوده اند؛ لذا کار ایران قاعدتا در سال ۹۸ به مراتب دشوارتر خواهد بود و سیاست خارجی نقش به سزایی در بهبود اوضاع ایفا خواهد کرد.»
این استاد دانشگاه تصریح کرد: «اگر ما بتوانیم با یک دیپلماسی فعال و هوشمندانه وارد عمل شویم، میتوانیم میزان دستاوردهای ایالات متحده در موضوع ایران هراسی را تا حدود زیادی کاهش دهیم. اما این نیازمند آن است که دستگاه دیپلماسی ما یا همان وزارت امور خارجه بتواند با دست باز عمل کند. اگر مقداری دخالتها در عرصه سیاست خارجی در ایران کاهش پیدا کند و کار به متولیان اصلی سپرده شود، من امیدوار هستم که رویارویی دیپلماسی ایران و آمریکا، در وضعیت مناسبتری قرار گیرد. الان ترامپ به دنبال یک دستاورد بزرگ برای انتخابات ۲۰۲۰ است و ما باید از این فرصت استفاده کنیم و شاید بتوانیم امتیازهای مورد نظر خود را ایز ایلات متحده دریافت کنیم.»
هرمیداس باوند در پایان تاکید کرد: «به عقیده من سال ۹۸ سال بسیار پرکار و مهم در عرصه سیاست خارجی به شمار میآید. دیپلماتهای کشورمان باید تلاش کنند به گونهای عمل کنند که از یک سو میزان ایران هراسی در جهان را که طی دو سال گذشته افزایش پیدا کرده، کاهش دند و از سوی دیگر زمینههای لازم برای مذاکرات احتمالی را فراهم کند. البته برخی هم مانند آقای جان کری معتقد است که ایران سعی کند تا انتخابات ریاست جمهوری ایلات متحده کجدار و مریز سپری کنند و به احتمال زیاد دموکراتها پیروز انتخابات خواهند بود. اما نباید فراموش کرد این صرفا یک گمانهزنی است و ما نمیتوان به واسطه آن عرصه سیاست خارجی و داخلی و همچنین اقتصادی خود را بر پایه و اساس آن پیش ببریم.»