جنگ بیولوژیک ضد یمن؛ هزاران کودک قربانی شده‌اند



یمن در حال حاضر به علت شیوع بیماری های واگیر دار مانند وبا و نبود دارو و غذا به سرزمینی ترسناک تبدیل شده است و در این میان کودکان قربانی بزرگ سکوت دنیا در قبال سیاست های ائتلاف ریاض هستند.

عربستان و امارات از ششم فروردین سال ۹۴ در قالب ائتلافی از چند کشور عربی و با کمک و چراغ سبز آمریکا، حملات گسترده ای را علیه یمن آغاز کردند تا به بهانه بازگرداندن رئیس جمهوری مستعفی این کشور به قدرت، به اهداف و زیادخواهی های سیاسی خود جامه عمل بپوشانند. تجاوز عربستان و امارات به یمن تاکنون منجر به شهادت و زخمی شدن شماری زیادی از یمنی‌ها منجر شده و زیرساختها را نابود کرده است.

بر اساس گزارش منابع وابسته به سازمان ملل؛ ۷۵ درصد جمعیت یمن، که حدود ۲۲ میلیون نفر می‌شود، به کمک و حمایت نیاز دارند. از این جمع ۸،۴ میلیون نفر آن از عدم تأمین احتیاجات اولیه رنج می‌برند و به کمک‌های فوری مواد غذایی نیاز دارند و در صورت ادامه این حالت، احتمالاً ۵،۶ میلیون نفر دیگر به این رقم افزوده خواهد شد.
روزانه در یمن به طور متوسط هشت کودک کشته یا به شدت زخمی و معیوب می‌شوند. در هر ۱۰ دقیقه یک کودک نیز از اثر بیماری‌های قابل جلوگیری می‌میرد.

«هنریتا فور» رئیس صندوق کودکان ملل متحد (یونیسف) چندی قبل در برابر شورای امنیت سازمان ملل گفت: «آقای رئیس، یمن یک آزمون بشردوستی ماست و ما هم اکنون در این آزمون شدیداً ناکام شده ایم.»

هنگامی که خانم فور جهان و همچنان شورای امنیت جهانی را به عدم مسئولیت پذیری در قبال وضعیت یمن متهم ساخت در سالن شورای امنیت سکوت حکمفرما بود.

وی از یک تصویر شرم‌آور در یمن سخن گفته و اظهار داشت که جامعه جهانی این کشور و مردم آن را در بدبختی تنها رها کرده است. «فور» که از یمن برگشته، در آنجا مشاهده کرده است که جنگ ائتلاف سعودی علیه ملت یمن، یک کشور فراموش شده را به چه وضعیتی کشانده است.

فور گفت: «یک پدر را در حالت گریه دیدم که آنقدر پول کم داشت که مجبور بود تصمیم بگیرد که بگذارد همسر و یا فرزندانش از گرسنگی بمیرند. آیا همین است طریقه نشان دادن بشردوستی ما به دیگران؟»

سکوت شرم آور به خاطر دلارهای مسموم و مرگ وجدان جهانی

این پرسش در سراسر سالن پیچید، اما بدون پاسخ. به قول خانم فور از آغاز جنگ در یمن، به اساس آمار رسمی بیش از هفت هزار کودک کشته و یا به شدت معیوب شده اند.

وی افزود: «این ارقام تأیید شده اند، اما رقم اصلی بدون شک بلندتر و خونین‌تر از این است.»

فور گفت: «اگر نتوانیم خود را به آنها برسانیم، نمی‌توانیم آنها را زنده نگه داریم. بی رحمی به همین سادگی صورت می‌پذیرد. یک نسل در آنجا کاملاً از بین می‌رود و وجدان جهانی نیز یکجا با آن. وقتی این کودکان را در بدبختی تنها می‌گذاریم، در حفاظت حقوق اولیه شأن ناکام می‌مانیم. در خود بشردوستی مان ناکام می‌مانیم. ۵۰ درصد کودکان زیر پنج ساله که شمار شأن به ۲، ۵ میلیون نفر می‌رسد، به گونه مزمن، تکامل نیافته اند. به قول وی بدن این کودکان چنان از رشد بازمانده که آسیب آن در صورتی که زنده بمانند برای همیشه باقی می‌ماند .۱۵ میلیون کودک در یمن از شما (شورای امنیت) می‌خواهند که زندگی شأن را نجات بدهید. لطفاً به آنها کمک کنید.»

در همین حال مارک لوکوک، هماهنگ کننده کمک‌های عاجل ملل متحد هم با کنایه اعلام کرد: چون بزرگترین فاجعه ناشی از انسان‌ها (در یمن) برای جهان کافی نبود، حالا با خطر وقوع فاجعه دیگر ناشی از انسان روبر هستیم.

زنگ خطری که وزیر بهداشت یمن به صدا درآورد

«طه متوکل»، وزیر بهداشت یمن در گفت‌وگو با خبرنگار شبکه پرس تی وی در صنعا، در خصوص چالش‌های پیش روی این وزارت‌خانه گفت: چالش اصلی که با آن مواجه‌ایم، محاصره زمینی، هوایی و دریایی یمن توسط عریستان سعودی است چراکه مانع از ورود داروها و انتقال بیماران و زخمی‌ها به دیگر کشورها برای درمان می‌شود. حتی ما در وزارت بهداشت قادر به ارسال تیم‌های پزشکی به مناطق تحت محاصره نیستیم چرا که نیروهای سعودی مانع از این کار می‌شوند.

طه متوکل عنوان کرد: ما از کمیته بین‌المللی صلیب سرخ و تمامی سازمان‌های بشردوستانه خواستیم تا به این مساله ورود کنند و به حملات جنایتکارانه رژیم سعودی در مناطق تحت محاصره پایان دهند. همچنین از آن‌ها خواستیم تا به ما کمک کنند تا بتوانیم تیم‌های پزشکی خود را به این مناطق اعزام و اجساد قربانیان را منتقل کنیم.

وی افزود: مردم این مناطق از سوءتغذیه رنج می‌برند و تاکنون نیز بسیاری از آن‌ها در اثر گرسنگی و قحطی و در سکوت جامعه بین‌المللی جان خود را از دست داده‌اند. این جنایات، چهره واقعی رژیم سعودی و کشورهای هم‌پیمان آن را برملا می‌کند. این کشورها مردم بی‌دفاع یمن را هدف موشک‌ها و گلوله‌های خود قرارمی‌دهند و به زیرساخت‌ها و خانه‌های مردم نیز رحم نمی‌کنند. حتی افرادی که برای کمک به این مناطق می‌روند، توسط نیروهای ائتلاف سعودی مورد حمله قرار می‌گیرند به طوری که تاکنون حداقل ۹۷ آمبولانس توسط جنگنده‌های این ائتلاف، از بین رفته‌ند.

وزیر بهداشت یمن گفت: برای عربستان و متحدانش هیچ خط قرمزی وجود نداشته و ارزش‌ها و اصول انسانی معنایی ندارند و هر جرمی و جنایتی را مرتکب می‌شوند. برای مثال، آن‌ها حتی به اتوبوسی که حامل کودکان یمنی بود، رحم نکردند و ده‌ها نفر را به قتل رساندند.

وی افزود: سخنگوی نظامی‌عربستان سعودی ادعا می‌کند که آن‌ها اهداف نظامی را مورد حمله قرار می‌دهند، اما این در حالی است که جهان شاهد قربانی شدن کودکان یمنی بود.

طه متوکل در پاسخ به سوالی در خصوص وضعیت بیماران یمنی گفت: در حال حاضر، بیش از هشت هزار بیمار دیالیزی در یمن وجود دارند که باید سه بار در روز دیالیز شوند. همچنین سه هزار مورد پیوند کلیه داریم که می‌بایست تحت مراقبت‌های پزشکی قرار گیرند. بیماران سرطانی نیز جزو گروه‌های حساس هستند که می‌بایست خدمات درمانی دریافت کنند. با شروع محاصره و حملات رژیم سعودی، این بیماری‌ها به شدت گسترش یافت و ارائه خدمات درمانی نیز بسیار محدود شد.

وی در ادامه تاکید کرد:
شرایط این روزهای یمن به گونه‌ای است که بیماران نمی‌توانند داروهای مورد نیاز خود را پیدا کنند و این نتیجه اقدامات عربستان و متحدانش در جلوگیری از ورود دارو و تجهیزات پزشکی به کشور است.

وزیر بهداشت یمن در رابطه با انتقاد از بی‌تفاوتی جامعه بین المللی نسبت به وضعیت بیماران یمنی گفت: هیچیک از نهادهای بین‌المللی تاکنون نتوانستند زمینه ورود داروها و تجهیزات پزشکی به خاک یمن را فراهم کنند. این داروها بسیار کمیاب هستند و حتی بیماران یمنی از داروهای تاریخ مصرف گذشته استفاده می‌کنند. متأسفانه جامعه بین المللی شاهد تمامی این اتفاقات است و در برابر همه این‌ها سکوت کرده است. معتقدم این مساله می‌بایست در اسرع وقت از طریق بازگشایی فرودگاه صنعا و واردات دارو و تجهیزات پزشکی رفع شود.

وی در خصوص فعالیت سازمان‌های بین المللی در یمن هم بیان کرد: در حال حاضر چند سازمان از قبیل سازمان بهداشت جهانی، یونیسف، پزشکان بدون مرز و غیره در یمن حضور دارند، اما حقیقت این است که کمک‌های این سازمان‌ها به هیچ وجه کافی نیست.

جنگ بیولوژیک سعودی علیه یمن

وی با تاکید بر جنگ بیولوژیکی که توسط عربستان علیه مردم یمن به راه افتاده گفت: با توجه به بیماری‌های مسری که در یمن شایع شده، مردم این کشور در معرض آسیب‌پذیری بسیار بالایی قرار دارند. یکی از این بیماری‌ها، وبا است که بسیار گسترش یافته است. ما ائتلاف به رهبری عربستان را مسئول شیوع این بیماری‌ها می‌دانیم چرا که آن‌ها زیرساخت‌های آب در صنعا، حدیده و دیگر مناطق کشور را هدف قرار دادند و مردم یمن به آب آشامیدنی سالم دسترسی ندارند.

متوکل افزود: عربستان و متحدانش عمداً بیماری‌هایی مثل وبا را گسترش می‌دهند تا از این طریق، علاوه بر هدف قرار دادن مردم یمن، مورد سرزنش جامعه بین المللی نیز قرار نگیرند. در حال حاضر، بیش از ۲۹ بیماری مسری در یمن شایع شده و تاکنون هزاران نفر در اثر ابتلاء به این بیماری‌ها جان خود را از دست داده‌اند.

وی در خصوص وضعیت بیمارستان‌ها در یمن گفت: بسیاری از بیمارستان‌های یمن، یا به تجهیزات و امکانات از رده خارج مجهز شده‌اند یا در بمباران‌های هوایی رژیم سعودی از بین رفته‌اند. تاکنون چیزی حدود ۴۳۰ بیمارستان و مرکز درمانی توسط جنگنده‌های رژیم سعودی آسیب دیدند. آن‌ها حتی به گروه پزشکان بدون مرز نیز حمله می‌کنند. در حال حاضر، تنها نیمی از بیمارستان‌های یمن مشغول به ارائه خدمات درمانی هستند که البته این خدمات با صد در صد ظرفیت ارائه نمی‌شود. بسیاری از روستاها و مناطق حاشیه‌نشین به دلیل نبود تجهیزات و خودروهای امدادی، از خدمات درمانی محروم هستند. باید بگوییم که شرایط سختی بر یمن حکمفرما است.

وی ادامه داد: پس از آغاز جنگ، بسیاری از گروه‌های پزشکی خارجی و حتی گروه‌های یمنی، کشور را ترک کردند. می‌خواهم از این فرصت استفاده کنم و تشکر و قدرانی خود را از مقاومت و صبر گروه‌های پزشکی که در یمن حضور دارند و شب و روز کار می‌کنند، اعلام کنم. آن‌ها علی‌رغم تمامی‌مشکلات و صرفاً به عشق کشورشان شبانه روز به مردم یمن خدمت می‌کنند. بازگشایی فرودگاه صنعا یکی از مهم‌ترین اولویت‌های ما است و این مساله برای رهبران انصارالله نیز از درجه اهمیت بالایی برخوردار است».

آری ائتلاف تحت سرکردگی آل سعود به سلاح گرسنه نگه داشتن مردم یمن روی آورده است. هر ۱۰ دقیقه یک کودک یمنی بر اثر تشنگی، گرسنگی یا به علت محرومیت از دارو جان می‌دهد و یا کودکی به گروه کمبود تغذیه در هر دو دقیقه می‌پیوندد. یمن کشوری است که از حیث مبتلایان به وبا در جهان رتبه اول را دارد.

سلاحی که سعودی‌ها به کار می‌گیرند تاثیراتش مانند سلاح کشنده است اما ائتلاف ریاض با بی شرمی تمام و در تلاشی برای پاشیدن خاکستر به چشمها به بازی مضحکی روی آورده است. سعودی‌ها برای از بین بردن تصویر وحشی گری‌ها علیه غیرنظامیان در یمن، پول خرج می‌کند. اقدامی که خشم افکار عمومی دنیا را به همراه داشته است.

دلارهای مسموم هدفش ارائه تصویر مورد نظر ریاض از این جنگ است و ائتلاف سعودی تلاش می‌کند که وانمود کند که این جنگ با اهداف دیگری رخ داده است. سعودی‌ها می‌کوشند که خود را ناجی ملت یمن نشان دهند و عملیات بشردوستانه فراگیر در یمن را اختراع کرده اند تا افکار عمومی بین المللی را فریب دهند. ائتلاف سعودی در این راستا می کوشد که تقصیر را به گردن صنعا بیاندازد اما این تحرکات نمی‌تواند موجب افکار عمومی دنیا شود زیرا همگان از شروع کننده جنگ و جنایات ائتلاف تحت سرکردگی آل سعود آگاه هستند.

گیتی آنلاین

تنها مطالب و مقالاتی که با نام جبهه ملی ايران - ارو‌پا درج ميشود، نظرات گردانندگان سايت ميباشد
بازنشر مقالات با ذكر مأخذ آزاد است