پاینده ایران ای آفریدگار پاک
ترا پرستش میکنم و از تو یاری میجویم
هممیهنان! ملی کردن صنعت نفت از آرمانهای نهضت ملی ایران به رهبری دکتر «مصدق» پیشوای ضد استبداد و ضد استعمار ملت ایران بود. تصویب ملی شدن صنعت نفت در ۲۹ اسفند ۱۳۲۹ خورشیدی، در تاریخ ایران و تاریخ تلاشهای دیگر ملتهای زیر سلطه، کم نظیر و شاید بیمانند است؛ موجب شادی میلیونها ایرانی ستمدیده و ناراضی از پیوند استبداد و استعمار ایران شد. از دیگر سوی، وابستگان به بیگانه از پای ننشستند و با ترفندهای گوناگون، ناخرسندی خود را نشان میدادند. حزب توده که کانون اندیشه نفوذ (شوروی سوسیالیستی) بود، ملی شدن نفت در تمام مناطق کشور را بر نمیتافت و تنها به لغو (قرارداد نفت جنوب) رضایت داشت و مجامع ارتجاعی پیوند خورده با نهاد استبداد (سلطنت وابسته) که در موقعیت ناگواری قرار گرفته بودند، با شیوههای گوناگون، اخلال در این حرکت بزرگ ملی را سرلوحه کار خود قرار داده بودند. دکتر «مصدق» این آموزگار فرزانه و نمایندگان جبهه ملی در مجلس شورای ملی، در تاریخ ۷ و ۹ اردیبهشت ۱۳۳۰ خورشیدی، پیش از قبول نخستوزیری، طرح قانونی (شیوه اجرای ملی شدن صنعت نفت) را به تصویب رساندند که طبق آن از (شرکت سابق نفت انگلیس و ایران) خلع ید به عمل میآمد. روز ۱۹ خرداد، هیات مدیره و سه تن از اعضای (هیات مختلط) منتخب دکتر «مصدق» جهت خلع ید وارد اهواز شدند و در میان ساکنان خوزستان و کارگران زحمتکش ایرانی، انبوه جمعیت پیروزمند که حماسه تاریخی و جاودانه انحلال (شرکت نفت انگلیس و ایران) را پدید آورده بودند، حاضر شدند. روز ۲۹ خرداد، هیات خلع ید، پس از برکنار کردن عوامل انگلیسی، در فرمانداری خرمشهر حاضر شدند و مردم طی مراسمی پرچم ایران را بر فراز ساختمان مرکزی شرکت سابق نفت در خرمشهر برافراشتند و تابلوی (هیات مدیره موقت) را به جای (ریاست شرکت نفت انگلیس) و نیز تابلوی (شرکت ملی نفت ایران) را بر بالای ساختمان شرکت نصب کردند. با پخش خبر پیروزی خلع ید و به اهتزاز درآمدن درفش مقدس ایران، بر جای جای ساختمانهای شرکت غاصب انگلیس، در همه شهرهای ایران تظاهرات انجام گرفت و تمامی پایگاههای بنزین تسخیر و تابلو و کاشیهای با نام سابق، فرو ریخته شد. در آن روز تاریخی، بیتردید آنان که در خاطر دارند، حرکت جوانمردانهی جاوید نام «داریوش فروهر» و همرزمان حزب ملت ایران را فراموش نکردهاند و به یاد دارند که تا بعد از ظهر ۲۹ خرداد، نام و نشانی از شرکت نفت انگلیس و B.P. در تهران دیده نمیشد.
هممیهنان! بیست و نهم خرداد ۱۳۳۰ روز پیروزی ملت ایران به رهبری بزرگمردی چون «مصدق» بزرگ بر امپریالیسم جهانی شرق و غرب و وابستگان داخلی آنها، در تاریخ ملت ایران از قلههای سترگ افتخارهای جاویدان این ملت هماره زنده به شمار میآید. با توجه ویژهی دکتر «مصدق» رهبر نهضت ملی ایران، به نقش کارگران در ملی شدن صنعت نفت، (روز کارگران ایران) نامبردار گردید که نشان از درک عمیق ملت و رهبری آن به کارگران، به عنوان ستون نگهدارندهی استقلال، آزادی، عدالت اجتماعی و شرف ایران دارد. ۲۹ خرداد خورشیدی را به عنوان روز کارگران ایران و اول ماه مه میلادی را نیز به گونهای روز ارج نهادن به ارزش کارگران در سراسر جهان، گرامی می داریم.
هممیهنان! از دیدگاه ملتگرایی ایرانی، هرگونه بهرهکشی انسان از انسان محکوم است و همه فرزندان ایران از حق برابر برخوردارند تا از همه امکانات میهن برای شکوفایی استعداد خود استفاده کنند. ما در حزب ملت ایران بر این باوریم، هر سامان فکری و عقیدهای که توجیهگر استثمار انسان باشد، در نقطهی مقابل ملتگرایی ایرانی قرار دارد.
حزب ملت ایران، به همه کارگران شرافتمند ایرانزمین که نیروی بزرگ سازنده اجتماعی هستند، این روز باشکوه را شادباش میگوید و با احترام به جنبشهای مستقل و حقطلبانه کارگران، چون گذشته، همه را به ایجاد سندیکاهای ملی و کارگری فرا میخواند و تقویت و ایجاد اتحادیههای صنفی و حرفهای راستین را در پیوند با حرکتهای ملی و مدنی ایران، تنها راه رهایی از سلطهی امپریالیستها و استبداد و زمینهی برپایی انسانی و شرافتمندانه میشناسد.
درود بر کارگران ایران
استقرار تشکلهای کارگری، پایندان آزادی، استقلال و عدالت اجتماعی است
آزادی زندانیان سیاسی – مدنی و صنفی خواست ملی است
گرامی باد یاد «داریوش فروهر» وزیر حامی کارگران
تهران بیست و نهم خرداد ۱۳۹۹