وزیر کشور جمهوری اسلامی روز سهشنبه، ۲۸ مرداد، در جلسه غیرعلنی مجلس شورای اسلامی گزارشی از وضعیت اعتیاد در کشور ارائه کرد که برخی از نمایندگان مجلس آن را «تکاندهنده» توصیف کردند.
به گفته عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور، مصرف شیشه، یک ماده مخدر شیمیایی خطرناک، در ایران تنها در عرض دو سال از زیر چهار درصد به ۲۲ درصد رسیده است.
آقای رحمانی فضلی با اشاره به وجود صد هزار «معتاد خیابانی» در کشور هشدار داد که یک میلیون و ۴۰۰ هزار کودک در خطر اعتیاد به مواد مخدر قرار دارند.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، حسین نقوی حسینی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، با تکاندهنده توصیف کردن گزارش وزیر کشور گفت که بر اساس این گزارش در بین مواد مخدر، شیشه بیشترین عوارض را دارد.
وی اضافه کرد: «آقای رحمانی فضلی در جلسه غیرعلنی مجلس فیلمی را از فردی که شیشه کشیده بود و پدر و مادر خود را به قتل رسانده بود و یا به نزدیکان خودش تجاوز کرده بود به نمایش گذاشت که صحنههای وحشتناکی در آن وجود داشت.»
وزیر کشور همچنین روز سهشنبه در جمع ائمه جمعه استان تهران با اشاره به وجود یک میلیون و ۳۰۰ هزار معتاد در ایران گفت که با احتساب خانوارهای آنها ۵.۵ میلیون نفر در کشور به صورت مستقیم با مواد مخدر درگیرند.
عبدالرضا رحمانی فضلی تصریح کرد: «۵۳ درصد از معتادان متأهل هستند که اگر هر خانواده دو فرزند داشته باشد یک میلیون و ۴۰۰ هزار کودک در خانوادههای معتاد وجود دارد که اگر مراقبت نشوند در مدار بعدی وارد چرخه اعتیاد میشوند.»
پیش از این نیز برخی از مسئولان در ایران و سازمانهای دفاع از حقوق کودکان درباره وضعیت نامناسب کودکان دارای والدین معتاد هشدار دادهاند.
از جمله خبرگزاری کار ایران، ایلنا، روز سهشنبه، ۱۷ تیر، از مرگ یک کودک چهار ماهه بر اثر استعمال مواد مخدر در مجاورت او خبر داده بود.
وزیر کشور گفت: «۶۰ درصد معتادان شاغل هستند که این به اقتصاد لطمه میزند، چرا که سه میلیارد دلار چرخه اقتصادی مواد مخدر در کشور است و ما با انواع و تنوع بسیاری در تولید، مصرف و تبلیغات مواجهیم.»
به گفته آقای رحمانی فضلی، هفت درصد از معتادان بیسوادند و بقیه دیپلم و لیسانس دارند، همچنین رقم اعتیاد در زنان که قبلاً حدود چهار درصد بوده اکنون بیش از دو برابر شده و به ۹.۳ درصد رسیده است.
وی با بیان این که در دو سال گذشته مصرف شیشه از ۳.۶ درصد به ۲۲ درصد افزایش یافته افزود: «مواد مخدر صنعتی در آرایشگاههای زنانه و فروشگاهها به فروش میرسد و چون بو و دود ندارد خانوادهها آن را حس نمیکنند.»
آقای رحمانی فضلی روز جمعه، ۳۰ خردادماه، نیز چرخش مالی مرتبط با مواد مخدر را «سه میلیارد دلار» معادل «۱۰ هزار میلیارد تومان» ذکر کرده و گفته بود که ۲.۶ درصد از کل جمعیت ایران یعنی یک میلیون و ۳۵۰ هزار تن در کشور معتادند.
وزیر کشور همچنین علت ۵۵ درصد طلاقها، ۲۴ درصد قتلها، ۳۵ درصد سرقتها و ۲۵ درصد همسر و کودکآزاریها در ایران را اعتیاد ذکر کرد.
به گفته آقای رحمانی فضلی، ۶۵ درصد زندانیان به طور مستقیم با مواد مخدر ارتباط دارند و ۸۰ درصد معتادان بهبودیافته بار دیگر به چرخه مصرف این مواد برمیگردند.
اسماعیل احمدی مقدم، فرمانده نیروی انتظامی، روز جمعه، ۱۷ مهرماه، سرقتهای خرد و اعتیاد را دو جرم شایع در ایران ذکر کرده بود.
وزیر کشور تاکید کرد: «روزی ۱.۵ تن مواد مخدر در کشور کشف شده که حداقل همین میزان مصرف داخلی هم داریم.»
به گفته آقای رحمانی فضلی، در سال ۱۳۹۲ دو هزار و ۸۲۶ باند مواد مخدر و ۳۹۵ آشپزخانه تولید شیشه که عمدتاً در تهران و کرج فعال بودهاند منهدم شده است.
آقای رحمانی فضلی با بیان این که یک درصد دانشآموزان یا معتاد هستند یا موادمخدر را تجربه کردهاند افزود: «۱.۶ درصد دانشجویان دانشگاههای وزارت بهداشت و ۲.۶ دانشجویان دانشگاههای وزارت علوم درگیر اعتیادند.»
با این حال حمید صرامی، مدیرکل دفتر تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر، ۱۵ تیرماه، خبر داده بود که بیش از شش درصد از دانشجویان دانشگاههای دولتی وابسته به «وزارت علوم» و «وزارت بهداشت» مواد مخدر مصرف میکنند.
رادیو فردا