چگونه میراث فرهنگی(باستانی) نابود می شوند: اعتراض شهروندان خمین به تخریب سنگ‌نگار‌ه‌های باستانی تیمره


sangnegarekhomeynشهروندان و فعالان میراث فرهنگی خمین با تشکیل زنجیره انسانی نسبت به تخریب سنگ‌ نگاره‌های منطقه باستانی تیمره اعتراض کردند. فعالیت‌های معدنی این منطقه باستانی را با خطر تخریب جدی روبرو کرده است.

سنگ‌نگارهای باستانی تیمره
به گزارش خبرگزاری مهر، طی روزهای گذشته، شهروندان شهر خمین در استان مرکزی با تشکیل زنجیره انسانی در منطقه باستانی “تیمره”، نسبت به تخریب سنگ‌ نگاره‌های این منطقه اعتراض کرده‌اند. معترضان خواهان توقف فعالیت‌های عمرانی و معدنی هستند.
پیش تر خبرگزاری مهر گزارش داده بود که بر اثر برخی فعالیت‌های معدنی، نزدیک به دو هزار سنگ نگاره از ۲۱ هزار سنگ نگاره تیمره خمین نابود شده است.
برخی از این سنگ نگاره‌ها از پنج هزار تا ۴۰ هزار سال قدمت دارند. بر اساس این گزارش بزرگ‌ترین سنگ نگاره‌ی منطقه تیمره، معروف به کتیبه بزرگ، با ۴۰ متر مربع وسعت، بیش از ۱۵۰ نقش را در خود جا داده است.
نامشخص بودن منطقه محافظت شده
محمد ناصری‌فرد، پژوهشگر سنگ نگاره‌های ایران، به خبرگزاری مهر گفت: «طی سال‌های اخیر عامل انسانی باعث از بین رفتن بیش از شش هزار اثر تاریخی در سنگ نگاره‌های تیمره شهرستان خمین شده است.»

اعتراض شهروندان به تخریب سنگ‌ نگاره‌های تیمره
به گفته او فعالیت‌های معدنی، توسعه سد در منطقه گلپایگان، طرح انتقال آب از سد کوچری، احداث جاده و احداث سدهای خاکی بسیاری از سنگ‌نگاره‌های منطقه تیمره را نابود کرده‌اند.
در همین حال محمد حسینی مدیرکل میراث فرهنگی استان مرکزی نیز تخریب حداقل پنجاه تخته سنگ باستانی با نقش‌ها و سنگ نگاره‌های مختلف را تایید کرد.
به گفته او تاکنون برای این منطقه باستانی نقشه جامعی تهیه نشده تا بتوان از آثار تاریخی آن محافظت کرد. حسینی همچنین گفت که با شکایت سازمان میراث فرهنگی دستور توقف عملیات بهره‌برداری معدنی از این منطقه، از سوی مراجع قضایی صادر شده است.

DW

تنها مطالب و مقالاتی که با نام جبهه ملی ايران - ارو‌پا درج ميشود، نظرات گردانندگان سايت ميباشد
بازنشر مقالات با ذكر مأخذ آزاد است