پخش شدن فیلم کشته شدن خرس مادر این خوبی را دارد که عواطف مردم برانگیخته شد


جامعه > شهری – نه زنده بودن توله سگها، نه اینکه خرس قهوه ای از گونه های در معرض خطر انقراض ایران است، هیچ کدام موجب نشد شکارکش ها یک خرس ماده را شهرستان سمیرم نکشند.

 زهرا تالانی: خبر از طریق یک بلوتوث منتشر شد که نشان می داد دو نفر که یکی از آنها از شکارچی های سابقه دار است، این خرس را می کشند و توله های آن را شکنجه می دهند. مسوولان محلی گفته اند متخلفان این پرونده بازداشت شده اند.فیلم این حادثه تلخ در رسانه ها منتشر شد و باعث جریح دار شدن عواطف شد.

    اسماعیل کهرم متخصص حیات وحش دلیل این ماجرا را انتقام شکارکشها از محیط بانان یا خرافات می داند و می گوید :پخش شدن این فیلم حداقل این خوبی را دارد که عواطف مردم برانگیخته شد و برای افراد جرایمی در نظر گرفته می شود که امیدوارم دیگر تکرار نشود.

به نظر شما چه حکی باید برای این دو شکارچی خرس که اینگونه رفتار کرده اند در نظر گرفته شود؟

موضوع کشتن خرس مادر و فیلمی که منتشر شد را از دو دیدگاه می توان بررسی کرد. یکی جنبه قانونی دارد چون این خرسها در منطقه حفاظت شده بودند و کشتن آنها برای سازمان محیط زیست ضرر و زیان دارد و قاضی باید با آن برخورد کند.مورد بعدی جریحه دار کردن عواطف مردم است که با پخش آن در رسانه های خارجی آبروی ایران رفت .بنابراین باید یک قاضی برای این مورد هم یک جریمه یا حبس درنظر بگیرد. بنابراین به نظر من مهمتر این است  حکمی که قاضی در نظر می گیرد بازدارنده باشد، یعنی دیگر شاهد چنین حوادثی نباشیم.

فکر می کنید چه عاملی باعث بروز چنین صحنه هایی می شود؟

به نظر من چند عامل باعث به وجود آمدن این حادثه شده است.یکی انتقام این شکارچیان از سازمان محیط زیست یا محیط بانان می تواند باشد دیگری اعتقادات خرافی و استفاده از قسمتهایی از حیوان است  که معمولا شکارچیان استفاده می کنند.

اگر خاطرتان باشد  حدود دو سال پیش هم فیلمی از ۵ شکارچی  در ارتفاعات زاگرس منتشر شد که با کشتن یک خرس و توله اش تمام اعضای آن را بریده بودند . ما باز هم شاهد چنین حادثه ای هستیم. چگونه باید با این شکارچیان برخورد کرد که دیگر حوادث مشابه اتفاق نیفتد؟

حکم باید بازدارند باشد . به نظر من جنبه مثبت این قضیه این است که احساسات و عواطف مردم  برانگیخته شده و همین سبب می شود تا قوه قضاییه برخورد مناسبی با این افراد داشته باشد.البته هم اکنون هیچ آموزش زیست محیطی برای قضات وجود ندارد و بررسی ها از یک زنجیره طولانی از عدم اشراف قضات، تا ناتوانی محیط بانان در دستگیری متخلفان و ضعف قانون برای مجازات حکایت می کند.

    آن زمان برابر قانون شکار و صید، مبلغ جریمه در نظر گرفته شده برای شکار غیرمجاز خرس قهوه ای ۷۲۰ هزار تومان بود، که مبلغ جریمه شکار غیرمجاز خیلی پایین است. البته پایین بودن جریمه ها یا بالابردن آنها چندان اهمیتی ندارد چون اگر جریمه بالاتر هم باشد در نهایت وقتی گرفته نمی شود، فرقی ندارد و اساساً جریمه ها نمی توانند بازدارنده باشند، ضمن اینکه وقتی جریمه ها بالاباشد، ماموران برای گرفتن آن چندان راغب نیستند.

برای این دو نفر هم شنیدم که خوشبختانه خیلی سریع یک گروه از دادستانی اصفهان به منطقه سمیرم اعزام شدند و این دو نفر متخلف را دستگیر کردند. حالا شنیده های ما حاکی از این است که برای متهم اصلی، قرار وثیقه ۲۰۰ میلیونی صادر شده است و او با توجه به نفوذی که در برخی از مسئولین محلی دارد، توانسته است که با تامین کردن این وثیقه، الان آزاد بشود.

تنها مطالب و مقالاتی که با نام جبهه ملی ايران - ارو‌پا درج ميشود، نظرات گردانندگان سايت ميباشد
بازنشر مقالات با ذكر مأخذ آزاد است