فعالین سیاسی زن پس از تجربه نسبتا موفق حضور زنان در فهرستهای انتخاباتی و راهیابی آنها به مجلس شورای اسلامی حالا به دنبال اثرگذاری در انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا هستند و حضور ۵٠ درصدی زنان در این نهاد مدنی را هدفگذاری کردهاند.
نخستین کنگره جمعیت زنان مسلمان نواندیش در تهران در شرایطی برگزار شد که حضور چشمگیر سیاسیون اصلاحطلب در آن بیش از سایر همایشها و کنگرههای مرسوم به چشم میآمد. در این کنگره شهیندخت مولاوردی مشاور رییسجمهور در امور زنان و خانواده، معصومه ابتکار، علی مطهری، محمد سلامتی، احمد مازنی، هادی خانیکی، مصطفی تاجزاده، الهه کولایی، آذر منصوری، شهربانو امانی، پروانه سلحشوری، فاطمه سعیدی، علی شکوری راد، فاطمه راکعی، ابراهیم اصغرزاده، قدرتالله حشمتیان، محمدرضا تابش، فیضالله عرب سرخی، پروانه مافی، فریده اولادقباد و سهیلا جلودارزاده حضور یافتند تا نشان دهند دولت، مجلس و احزاب اصلاحطلب برای حضور فعال زنان در عرصه سیاسی آمادهاند و از آن استقبال میکنند. شهیندخت مولاوردی، معاون امور زنان و خانواده ریاستجمهوری در این نشست گفت: طبق آخرین گزارش مجمع جهانی اقتصاد از نظر شاخص توانمندی سیاسی زنان ایران از وضعیت مطلوبی برخوردار نیستند و برگزاری چنین گردهمایی و کنگرههایی میتواند به بالا بردن این شاخص کمک کند. زیبنده و شایسته نظام و کشور ما نیست که در شاخص مهمی چون حضور زنان، چنین جایگاهی داشته باشیم.وی در بخش دیگری از سخنان خود مشارکت زنان در عرصه سیاسی را حق آنان دانست و عنوان کرد: امروزه در شعار و حرف کمتر کسی منکر این موضوع است که پیگیری حقوق انسانی، مدنی، سیاسی و اجتماعی حقوقی پیوسته به هم هستند. حضور زنان در قدرت و تصمیمگیری به تنهایی در حقوقهای مربوطه ممکن است اما به لحاظ تاثیر میتوان به عنوان یک ابزار و محک از آن سود برد.
جای چه کسانی خالی بود؟
معصومه ابتکار، رییس سازمان محیط زیست نیز سخنان خود را با یاد زهرا رهنورد آغاز کرد و با بیان اینکه امیدواریم در آینده شرایطی حاکم شود تا کسانی که امروز جایشان در این گردهمایی خالی است حضور پیدا کنند، گفت: حضور زنان در عرصههای سیاسی از اهمیت بالایی برخوردار است و شاخصههای توسعه پایدار به حساب میآید. دستورهای ۱۷ گانه توسعه پایدار که یکی از محورهای مهم آن نگاه عدالت جنسیتی برای زنان است، تدوین شده است. محور پنجم آنکه نگاه عدالت جنسیتی است بسیار مهم بوده و باید اجرایی شود.
تساوی حقوق زن و مرد از نگاه علی مطهری
علی مطهری نیز به عنوان یکی از سخنرانان این نشست به موضوع تساوی حقوق زن و مرد پرداخت و گفت: در نگاه اسلامی استعدادهای زن باید شکوفا شود و هر کس شایستهتر بود باید زمام امور را به دست بگیرد، جنسیت ملاک به دست آوردن پست و مقام نیست. او تاکید کرد: دین اسلام علاوه براینکه بر انسان بودن زن تاکید دارد بر زن بودن زن نیز توجه ویژهای دارد و حقوق متساوی برای مرد و زن قایل است. اسلام با توجه به نوع خلقت زن و مرد معتقد است که آنها از حقوق متشابه برخوردار نیستند، یعنی اینطور نیست هر جا که حقی برای مرد قایل شده باشد، مانند آن را برای زن گذاشته باشد. حقوق مساوی برای مرد و زن در اسلام وجود دارد اما متشابه خیر؛ زیرا زنان و مردان دارای تفاوتهایی هستند.
ه%D
تنها مطالب و مقالاتی که با نام جبهه ملی ايران - اروپا درج ميشود، نظرات گردانندگان سايت ميباشد
بازنشر مقالات با ذكر مأخذ آزاد است
بازنشر مقالات با ذكر مأخذ آزاد است