اهدای جایزه برابری جنسیتی شهر اُفنباخ(Offenbach ) آلمان به پرستو فروهر

 

منیره کاظمی - دومین جایزه "سوفی فون لاروشه برای برابری جنسیتی"

، روز جمعه نهم مارس ٢٠١٢ ، در شهر افنباخ آلمان به پرستو فروهر،

هنرمند و فعال حقوق بشر ساکن این شهر اهدا شد.

امسال هیئت هفت نفره داوراناین جایزه در شهر افنباخ در ایالت هسن آلمان به اتفاق آرا تصمیم گرفت "پرستو فروهر"، هنرمند ایرانی ساکن شهر خود را برنده این جایزه تعیین کند.

در اطلاعیه‌ای که از سوی هیئت داوران منتشر شده، آمده است: "پرستو فروهر به لحاظ هنر قابل درک سیاسی‌اش و تعهد خود در مقابل حقوق زنان و بشر به مراتب فراتر از مرزهای این شهر شناخته شده است."

مراسم اهدای جایزه با سخنان کارین دوور، مسئول دفتر زنان شهر افنباخ آغاز شد و سپس بیرگیت زیمون، شهردار قبلی شهر با اشاره به زوایای مختلف زندگی پرستو فروهر، شجاعت، استقامت و خلاقیت او را مورد ستایش قرار داد. او گفت: "افتخار می‌کنم که پرستو در این شهر زندگی می‌کند به‌خصوص که پرستو می‌تواند نمونه و الگوی خوبی برای زنان مهاجر شناخته شود. چراکه زنان نقش اصلی در روند تطبیق در جامعه جدید را ایفا می‌کنند."

در اطلاعیه‌ای که از سوی هیئت داوران منتشر شده، آمده است: پرستو فروهر به لحاظ هنر قابل درک سیاسی‌اش و تعهد خود در مقابل حقوق زنان و بشر به مراتب فراتر از مرزهای این شهر شناخته شده است

خانم زیمون در ادامه صحبت‌هایش به کتاب پرستو فروهر با عنوان "سرزمینی که پدر و مادرم در آن به قتل رسیده‌اند"، اشاره کرد و گفت: "پافشاری غیر قابل توصیف او برای اجرای عدالت قابل ستایش و تقدیر است."

دکتر شعله مصطفوی، مسئول هنر غیر اروپایی موزه ملی منطقه بادن نیز در این مراسم به ارزیابی هنری آثار و نمایش‌های پرستو فروهر در نمایشگاه‌های مختلف شهرهای آلمان و دیگر کشورها و ازجمله نمایشگاه "فمینیسم جهانی" در موزه بروکلین نیویورک پرداخت.

دومین جایزه "سوفی فون لا روشه" از سوی خانم ماریانه هرمن، مسئول کمیسیون برابری جنسیتی به پرستو فروهر اهدا شد.

پرستو فروهر هنگام اهدای این جایزه گفت: "من از دریافت این جایزه خیلی خوشحالم به‌خصوص که این جایزه مربوط برابری جنسیتی است. برابری وقتی که در مقابل دیگری کنجکاو و پذیرا باشی، از همان زمان روبه‌رو شدن آغاز می‌شود."

او با اشاره به اینکه این روبه‌رو شدن همراه با کنجکاوی و پذیرا بودن را در مدرسه عالی هنر افنباخ تجربه کرده است، از استاد خود آدام یانکوفسکی یاد کرد و گفت: "او بود که این امکان را در اختیار من قرار داد."

پرستو با شعفی وصف‌ناپذیر از اینکه همراه و یار زندگی‌اش، پسرانش، برادر، همسر برادر و برادرزاده‌‌هایش را در کنار دوستان و همراهان دیرینه خود می‌بیند، اظهار شادمانی کرد و ادامه داد: "من خیلی خوشحالم که به عنوان یک زن، عضوی از اپوزیسیون ایرانی و یک مهاجر این جایزه را دریافت می‌کنم."

"سوفی فون لاروشه" یکی از نویسندگان سرشناس آلمانی در قرن ۱۸ میلادی است و این جایزه هر دوسال یک‌بار به شهروندانی تعلق می‌گیرد که در راه برابری زن و مرد در سطوح مختلف جامعه فعالیت کرده‌اند. اولین برنده جایزه سوفی فون لاروش در سال ٢٠٠۹ خانم گرتا اشتاینر، نماینده شورای شهر و عضو حزب سوسیال دموکراسی آلمان بود.

پرستو فروهر، نویسنده، نقاش و فعال حقوق بشر فرزند داریوش فروهر و پروانه اسکندری است که در جریان قتل‌های زنجیره‌ای در تهران کشته شدند. خانم فروهر که فارغ‌التحصیل رشته هنر، از دانشگاه تهران است. او تاکنون چند نمایشگاه نقاشی و طراحی و چیدمان با موضوع حقوق بشر و حقوق زنان در شهرهای مختلف دنیا برگزار کرده است و در کتابی با عنوان "سرزمینی که پدر و مادرم در آن به قتل رسیدند" به ماجرای کشته شدن پدر و مادرش پرداخته است.