فعالیت های مسالمت آمیز مدنی و برخوردهای خشونت آمیز و قهری

آیا خشونت نهادینه می شود؟

24 بهمن 1389

گزارشی از وضعیت فعالان کمپین در چهارمین سال فعالیت

 

 

 

تغییر برای برابری / حمیده نظامی :برخورد با فعالان حقوق زنان، حقوق بشر، فعالان مدنی و سیاسی و روزنامه نگاران مدت هاست که شدت گرفته است و هر بار بر میزان و شدت برخوردها نیز افزوده می شود. از احضار غیر رسمی گرفته تا بازداشت، محاکمه و صدور احکام سنگین برای متهمان و تا اجرای احکام پرشتاب اعدام.

فعالان کمپین در جنبش زنان و دیگرجنبش های اجتماعی نیز از این ماجرا بی نصیب نمانده اند، اگر پیش از این در دادگاه ها به اثبات رسیده بود که جمع آوری امضا جرم نیست اکنون برخی از قضات با رویه های گوناگون قضایی فعالان کمپین را به مواردی چون عضویت در کمپین یا جمع آوری امضا و یا حتی امضای بیانیه کمپین متهم، محکوم و برایشان حکم صادرمی کنند. نمونه بارز آن دستور اجرای حکم دو تن از فعالان حقوق زنان در قم بود که یکی از آنان، فاطمه مسجدی، در راه سفر بازداشت شد.

اگر تاکنون فعالان حقوق زنان با حکم های حداقلی و تعلیقی رو به رو بودند اکنون با احکام حداکثری مواجه می شوند، صدور 4 سال زندان برای کاوه کرمانشاهی، یا3 سال زندان برای محبوبه کرمی، یا 4 سال حبس در تبعید و شلاق برای شیوا نظر آهاری، یا 9 سال و نیم حبس برای بهاره هدایت ... از اقدامات خشونت آمیزو ارعاب آور علیه فعالان مدنی است. پیش از این دفاع از حقوق متهم کار وکلا بود اکنون وکلای حقوق بشر نیز در معرض اتهام و بازداشت قرار گرفته اند، نسرین ستوده از وکلای کمپین با حکم غیرمنتظری 11 سال حبس مواجه می شود.

کمپین یک میلیون امضا به مثابه یک حرکت کاملا مدنی، خواست محور با کاربست شیوه ای دموکراتیک چون جمع آوری امضا، ارتباط چهره به چهره و فعالیتی افقی در ساختاری سلسله مراتبی و شبکه ای، کوشیده با اقشار مردم ودیگر جنبش های اجتماعی و طبقات گوناگون ارتباط برقرار کرده و خواسته برابری حقوقی را در جامعه ارتقا دهد. و اکنون فعالان به رغم تلاش های داوطلبانه و مردمی شان باید هزینه هایی چون زندان و توبیخ و تبعید بپردازند و به اتهاماتی نابجا چون "فعالیت در گروهک غیر قانونی" متهم شوند. این اتهامات پس از جریانات انتخابات 88 شکل جدیدی به خود گرفته است و اکنون نه تنها فعال کمپین بلکه شیوه کار آنها مورد هدف قرار گرفته است و حتی جمع آوری امضا که کاری مدنی و علنی و کاملا قانونی است نه تنها از سوی حاکمیت تحمل نمی شود، بلکه به جای اهمیت به خواسته های فعالان حقوق زن هر روز بر تعداد طرح های پیشنهادی و مصوبات تبعیض آمیز علیه زنان به نام حمایت از زنان و خانواده افزوده می شود.

آنچه در پی می آید، گزارشی از ادامه فشارهای امنیتی برای ممانعت از فعالیت مدنی و حق خواهانه فعالان حقوق زنان در کمپین است.

فاطمه مسجدی، شش ماه حبس تعزیری، بازداشت در قم
مریم بیدگلی، شش ماه حبس تعزیری
در روز هشتم بهمن ماه و با گذشت پنج ماه از چهارمین سالگرد حرکت مسالمت آمیز کمپین، فاطمه مسجدی از فعالان کمپین، در حالیکه در راه سفر به تهران بود در بین راه توسط مامورینی ناشناس بازداشت شد. بازداشت این فعال حقوق زنان پس از دریافت نخستین اخطاریه دادگاه مبنی بر اجرای حکم شش ماه حبس تعزیری وی صورت می گیرد در حالیکه بنا بر قانون پس از سه بار اخطار کتبی می توان برای بازداشت فرد اقدام کرد. این در حالیست که دفتر حقوق بشر قوه قضائیه و حوزه ریاست قوه قضائیه با ارسال نامه هایی به رئیس کل دادگستری قم پیگیر پرونده برای اجرای ماده 18 و اعاده دادرسی بوده اند.

فاطمه مسجدی و مریم بیدگلی، از فعالان جنبش زنان در قم روز 17 اردیبهشت ماه 1388 توسط ماموران امنيتي دستگير و پس از دو هفته با صدور قرار وثيقه 20 ميليوني براي هر کدام از آنان، آزاد شدند. پس از آن دادگاه این دو فعال زنان روز 13 مرداد ماه 1389 برای رسیدگی به اتهام تبلیغ علیه نظام و به نفع گروه فمینیستی علیه نظام (کمپین) برگزار شد. فاطمه مسجدی و مریم بیدگلی در دادگاه بدوی به یک سال حبس تعزیری محکوم شدند. علاوه بر آن فاطمه مسجدی به پرداخت دو میلیون ریال و مریم بیدگلی به پرداخت یک میلیون ریال جزای نقدی محکوم شد. این دو فعال کمپین در دادگاه تجدید نظر به 6 ماه حبس تعزیری و دو میلیون ریال جزای نقدی برای فاطمه مسجدی و یک میلیون ریال جزای نقدی برای مریم بیدگلی محکوم شدند. حکم صادره از سوی دادگاه تجدید نظر، دفاعیات این دو نفر را با توجه به فعالیت گسترده آنان در راستای اهداف مسالمت آمیز کمپین و... غیروارد دانسته و تنها به دلیل فقدان سابقه کیفری، حکم یک سال حبس آنان را به 6 ماه حبس تقلیل داد.

این در حالی است که تا پیش از این، فعالان کمپین، در دادگاه بدوی و یا تجدید نظر از جمله با استناد به آزادی آحاد ملت در انتقاد از قوانین و اعلام درخواست شان جهت تغییر قوانین تبرئه شده اند و تاکنون هیچ محکومیتی برای هیج یک از فعالان کمپین در نهایت اعمال نشده بود. از سوی دیگر فعالیت های این دو عضو کمپین، از زاویه دیدگاه های اسلامی به مسائل زنان بوده است. تفاوت این حکم در مقایسه با دادگاه های پیشین دیگرمتهمان کمپین که قاضی به تبرئه آنها حکم داده بود، قابل تامل است. از جمله این موارد می توان به دادگاه پرستو اللهیاری اشاره کرد که برغم حکم یک سال حبس تعزیری در دادگاه بدوی، وی در دادگاه تجدید نظر تبرئه شد و نسیم خسروی و رها عسگری زاده هم که در دادگاه بدوی تبرئه شده بودند.

کاوه کرمانشاهی، 5 سال حبس تعزیری، کرمانشاه
کاوه کرمانشاهی فعال دیگر کمپین، روزنامه‌نگار و فعال حقوق‌ بشر از سوی قاضی مرادی رئیس شعبه‌ی اول دادگاه انقلاب اسلامی کرمانشاه به تحمل ۵ سال حبس تعزیری در زندان دیزل‌آباد این شهر محکوم شد. وی پیش از این طی دو جلسه دادگاه به اتهام اقدام علیه امنیت ملی از طریق عضویت در سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان و تبلیغ علیه نظام به واسطه‌ی انتشار اخبار و گزارش‌ها و انجام مصاحبه با رسانه‌ها، همچنین ارتباط با خانواده زندانیان و جان‌باختگان سیاسی پس از انتخابات مورد محاکمه قرار گرفته بود.

در حکم مزبور که روز یکشنبه 10 بهمن 1389 بدون ارائه‌ی نسخه‌ی مکتوب به وی ابلاغ شده، با استناد به مواد 499 و 500 قانون مجازات اسلامی، بالاترین میزان تعیین شده در مواد مذکور برای این فعال کُرد در نظر گرفته شده است. همچنین در اقدامی کم‌سابقه علاوه بر توقیف گذرنامه و تعدادی از اسناد و مدارک شخصی، طبق رأی صادره تمامی وسایل ضبط شده هنگام بازداشت، شامل یک دستگاه لپ‌تاپ، کیس کامپیوتر، گوشی موبایل، دوربین عکاسی، پرینتر و اقلام دیگر به عنوان آلات و ابزار جرم به نفع دولت جمهوری اسلامی مصادره شده است.

کاوه کرمانشاهی در 14 بهمن ماه سال گذشته در کرمانشاه بازداشت و پس از گذراندن حدوداً 4 ماه حبس موقت در بازداشتگاه اداره اطلاعات این شهر، دوم خرداد ماه سال جاری با قرار وثیقه‌ی 100 میلیون تومانی آزاد شد. وی که در دوران بازداشت برای اعتراف به جاسوسی و انجام مصاحبه‌ی ویدیویی تحت فشار قرار داشت، 80 روز نخست بازداشتش را در سلول انفرادی و هفته‌ی آخر را نیز در اعتصاب غذا به سر برده بود.

محبوبه کرمی، 3 سال حبس تعزیری، تهران
محبوبه کرمی دیگر عضو کمپین و فعال حقوق بشر، در شعبه 54 تجدید نظر دادگاه انقلاب به ریاست قاضی موحد به سه سال حبس تعزیری محکوم شد. کرمی پیش از این در دادگاه بدوی در شعبه 26 دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی پیرعباسی، به اتهام فعالیت‌های حقوق بشری به تحمل چهار سال حبس تعزیری محکوم شده بود. کرمی11اسفند سال گذشته نیز با هجوم ماموران امنیتی به منزلش بازداشت شد. این در حالی بود که تاریخ حکم صادره 5 اسفند ماه بوده و اتهام مطرح شده، اغتشاش و شرکت در تجمعات ذکر شده بود در حالی که محبوبه کرمی، سال گذشته بعد از فوت مادرش، تمام وقت خود را به پرستاری از پدر بیمارش گذرانده بود.

محبوبه کرمی پیش از این هم پنج بار بازداشت شده بود. بار اول و دوم در رابطه با درگیری های 18 تیر، بار سوم24 خرداد 1387 به اتهام اقدام علیه امنیت ملی که پس از 70 روز آزاد شد. باردیگر، 6 فروردین 1388به همراه 11 تن از فعالان کمپین و مادران صلح که قصد دیدار نوروزی با خانواده زهرا بنی یعقوب را داشتند به اتهام اخلال در نظم عمومی دستگیر و پس از 13 روز آزاد شد. در همه پرونده های فوق، حکم تبرئه برای وی صادر شده بود.

سمیه فرید، دوسال حبس تعزیری/ کرج
سمیه فرید از دیگر فعالان کمپین و عضو سازمان دانش آموختگان ایران (ادوار تحکیم وحدت) به دو سال حبس تعزیری محکوم شد. این حکم از سوی شعبه 28 دادگاه انقلاب، به ریاست قاضی مقیسه برای وی صادر شده است .وی در روزهای پایانی سال گذشته در حالی که برای پی‌گیری وضعیت همسرش به زندان اوین مراجعه کرده بود، بازداشت شد و چند هفته بعد با تودیع وثیقه شصت میلیون تومانی آزاد شد.

نوید محبی- سه سال حبس تعلیقی/ آمل
نوید محبی، عضو 18 ساله کمپین و بلاگر در تاریخ 27 شهریور ماه سال 89 توسط مأموران امنیتی در منزل خانوادگی خود در شهر آمل با ضرب و شتم بازداشت شد. وی دی ماه 89 پس از سه ماه از زندان آمل آزاد شد. در دادگاه اتهامات گوناگونی چون اقدام علیه امنیت ملی, تبلیغ علیه نظام, عضویت در کمپین یک میلیون امضا و... به او نسبت داده شد و بر این اساس دادگاه او را به سه سال حبس تعلیقی به مدت پنج سال محکوم کرده است. وی یک بارهم در جریان مراسم هشتم مارس سال 87 ، در حالی که دانش‌آموز مقطع دبیرستان بود، از سوی نهادهای امنیتی شهرستان آمل احضار شده و مورد تهدید و ضرب و شتم قرار گرفته بود.

نسرین ستوده، وکیل حقوق بشر و از وکلای کمپین، 11 سال زندان
نسرین ستوده 8 شهریور 89 پس از تفتیش منزل و دریافت اخطاریه به اتهام "اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت کشور و تبلیغ علیه نظام" ملزم به معرفی خود به دادسرای اوین شد. وی در تاریخ 13شهریور1389به اتهام «اقدام علیه امنیت ملی» در ایران، بازداشت شد. او در طی بازداشت خود به خاطر روند غیرقانونی بازداشت و رسیدگی به پرونده اش بارها دست به اعتصاب غذای بلند مدت زد. نسرین ستوده پیش از بازداشت، بارها به‌خاطر فعالیت‌های حقوقی‌اش مورد تهدید قرار گرفته بود.

ستوده از سوی شعبه 26 دادگاه انقلاب اسلامی به ریاست قاضی پیرعباسی به 11 سال زندان تعزیری، 20 سال ممنوعیت خروج از کشور و 20 سال محرومیت از وکالت به اتهام تبلیغ علیه نظام و اقدام علیه امنیت ملی محکوم شد.

پیش از این بهانه بیشتر بازداشت اعضای کمپین جمع آوری امضا و همکاری با کمپین بوده است و احکام متفاوتی از تبرئه تا یک سال حبس تعلیقی برای آن صادر شده بود. برخی از فعالان کمپین که فعالیت هایی دیگری نیز دارند پس از بازداشت مورد بازجویی در مورد کمپین قرار گرفته اند. در واقع فعالیت در کمپین به عنوان یک اهرم فشار مضاعف در بازجویی ها بکار گرفته می شود.

بازداشتهای سال 88
بازداشت 12تن از فعالان جنبش زنان که 10 تن آنان فعالان کمپین بودند به دلیل دیدار نوروزی با خانواده یکی از خانواده های داغدار ( زهرا بنی یعقوب) در نوروز 1388 .از جمله اتهامات وارده به انها اقدام علیه امنیت ملی به روش تجمع و تبانی به منظور ارتباط گیری با عناصر غیرخودی بود.

خدیجه مقدم، علی عبدی، محبوبه کرمی، محمد شوراب، امیر رشیدی، دلارام علی، آرش نصیری اقبالی، لیلا نظری، فرخنده احتسابیان و بهارا بهروان از اعضای کمپین بودند که در این جریان بازداشت شدند که پس از گزارندن چند روز با قرار کفالت آزاد شدند.

مریم مالک، پنجم اردیبهشت ماه 1388 ، در پي دریافت احضاریه کتبی به شعبه 14 پلیس امنیت، مرکز پشتیبانی عملیات ماموران پلیس امنیت مراجعه کرده بود که پس از چندین ساعت بازجویی به دادگاه انقلاب و سپس به بازداشتگاه وزرا منتقل شد. ماموران امنیتی، دوم اردیبهشت ماه، منزل پدری مريم مالک را تفتیش کرده و کامپیوتر شخصی، کتابها و سی دی های شخصی و برگه امضاها و دفترچه های کمپین را ضبط کردند. گوشی موبایل وی نیز در روز 8 مارس جلوی سالن ورشو توسط بازجوی وی در پلیس امنیت ضبط شد. این فعال کمپین پس از 5 روز بازداشت در بازداشتگاه وزرا ، بند عمومی زندان اوین و بند 209، با قرار کفالت 20 میلیون تومانی آزاد شد. اتهام مریم مالک اقدام علیه امنیت ملی از طریق تبلیغ علیه نظام و عضویت در کمپین یک میلیون امضا عنوان شده است.

پوریاپوشتاره، نیکزاد زنگنه، طاها ولی زاده، کاوه مظفری و امیر یعقوبعلی، از فعالان کمپین که در 11 اردیبهشت ماه سال 1388 در جریان تجمع روز کارگر بازداشت شدند. و همچنین جلوه جواهری که در پی آنها در خانه اش بازداشت شد. ماموران امنیتی پس از بازداشت همسرش، کاوه مظفری به بهانه شرکت در تجمع روز جهانی کارگر منزل وی را تفتیش کرده و جلوه جواهری را نیز به زندان اوین منتقل کردند. اتهام این فعال حقوق زنان « اقدام علیه امنیت ملی از طریق عضویت در کمپین یک میلیون امضا و تجمع و تبانی» اعلام شد. جلوه جواهری 17خرداد ماه با قرار کفالت100 میلیون تومانی از زندان اوین ازاد شد.وی 16 روز در بند 209 زندان اوین و باقی مدت بازداشت را در بند عمومی این زندان به سر برد.

نرگس محمدی از حامیان کمپین و نایب رئیس کانون مدافعان حقوق بشر پنج‌شنبه،۲۰ خرداد 89 توسط کسانی که خود را مامور نیروی انتظامی معرفی می‌کردند پس از دو ساعت تفتیش منزل، بازداشت شد. وی در 11تیر89 با سپردن 50 میلیون تومان وثیقه از زندان آزاد شد و پس از آزادی به دلیل شوک عصبی به مدت یک ماه در بیمارستان بستری بود. او همچنان به دلیل فشارهای بسیار در زندان از وضعیت جسمی نامناسبی برخوردار است.

شیوا نظرآهاری گزارشگر حقوق بشرو از فعالان حقوق زن در کمپین ،24 خرداد 88 به بازداشت نهادهای امنیتی درآمد و پس از تحمل 100 روز بازداشت در اول مهرماه سال 88 ، با قرار وثیقه 200 میلیون تومانی از زندان آزاد شد. وی سپس در 29 آذرماه 88 در هنگام رفتن به شهر قم جهت حضور در مراسم تشییع پیکر آیت‌الله منتظری، از سوی مأموران وزارت اطلاعات بازداشت، و پس از 9 ماه، روز 21 شهریورماه با موافقت قاضی پرونده، با قرار وثیقه 500 میلیون تومانی از زندان آزاد شد. او در دادگاه به اتهام محاربه محاکمه و با رد این اتهام به تحمل 4 سال حبس تعزیری، تبعید به زندان شهر کرج و 74 ضربه شلاق محکوم شد.

ژیلا بنی یعقوب، روزنامه نگار و فعال حقوق زن و از فعالان کمپین، 30 خرداد به همراه همسرش بهمن امویی که او نیز روزنامه نگار است، در خانه اش بازداشت شد. او 28 مرداد با وثیقه 200 میلیون تومانی از زندان آزاد شد. دادگاه انقلاب او را به یک‌سال حبس تعزیری و 30 سال محرومیت از روزنامه‌نگاری محکوم کرد.

مهرنوش اعتمادی، از فعالان کمپین یک میلیون امضا در اصفهان، دوم آذرماه 1388 در منزل شخصی خود بازداشت شد. ماموران امنیتی با تفتیش منزل وی امضا، شماری از کتاب‌ها، جزوه‌های آموزشی و کیس کامپیوتر وی را توقیف کردند. وی 7 آذر با قرار وثیقه از زندان آزاد شد. اعتمادی بارها به صورت تلفنی احضار و تهدید شده بود. اتهامات اوليه وی تبليغ عليه نظام و اقدام عليه امنيت ملي بود كه در مرحله صدور كيفر خواست از اتهام اقدام علیه امنیت تبرئه و براي اتهام تبليغ، كيفر خواست صادر شد كه روز دوشنبه 24 بهمن دادگاه آن برگزار خواهد شد.

هایده تابش نیز یکی دیگر از فعالان کمپین در اصفهان، در روز 14 آذرماه بازداشت شده بود که پس از سه روز با قرار کفالت آزاد شد.

سمیه رشیدی، از فعالان کمپین و فعال دانشجویی در تاریخ 29 آذر ماه 88 بعد از حضور در دادگاه انقلاب بازداشت شد. او پنج شنبه 6 اسفند پس از تحمل 65 روز از زندان اوین آزاد شد. سمیه رسیدی همچنین در این سال تحصیلی به دلیل ستاره دار شدن به رغم کسب نمره عالی در کنکور از تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد رشته مطالعات زنان محروم شد و تلاش او با وجود پی گیری وضعیتش برای ورود به دانشگاه بی ثمر ماند و از حق انسانی تحصیل محروم شد.

منصوره شجاعی از فعال حقوق زن و از فعالان کمپین یک میلیون امضا و عضو شورای سردبیری سایت مدرسه فمینیستی 7 دی ماه در منزلش بازداشت شد و پس از یک ماه بازداشت با قید وثیقه 250 میلیونی آزاد شد .

بهاره هدایت، فعال دانشجویی و عضو شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت و از فعالان حقوق زن در کمپین از تاریخ 10 دی ماه 1388 بازداشت و توسط شعبه 28 دادگاه انقلاب به ریاست قاضی مقیسه به حکم سنگین 9 سال و نیم زندان محکوم شده است. 13 بهمن 89 مجددا بدون طی کردن مراحل قانونی و بدون حضور وکیل‌محاکمه شد. در این دادگاه از وی خواسته است که با تکذیب بیانیه‌های منتشر شده و نوشته‌هایی که به بیرون از زندان فرستاده‌ است، از سایت ها و عاملان انتشار این مطالب نیز اعلام شکایت کنند. در این دادگاه به وی وعده داده شد در صورت پذیرش خواست مسئولان امنیتی تمامی اتهامات جاری او پایان یافته و پرونده در همین جلسه دادگاه مختومه خواهد شد.

پریسا کاکایی گزارشگر حقوق بشر و از فعالین کمپین ، ۱۱ دی‌‌ماه سال گذشته بازداشت و ۲۸ بهمن‌ماه از زندان آزاد شد. او از سوی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به اتهام «اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت ملی» به پنج سال و به اتهام «تبلیغ علیه نظام» به یک سال حبس محکوم شد.

مهسا جزینی از فعالان کمپین در اصفهان و روزنامه نگار، 18 بهمن 88 بازداشت شد. ماموران پس از تفتیش منزل اتهام وی را فمنیست بودن اعلام کردند. او با سپردن وثیقه 100 میلیون تومانی 10 اسفند از زندان آزاد شد.

مریم قنبری از فعالان کمپین و وکیل دادگستری 19 بهمن1388 در منزل خویش پس از تفتیش و بردن وسایلش توسط ماموران امنیتی بازداشت شد. او 9 اسفندماه با تودیع وثیقهی 50 میلیون تومانی از زندان اوین آزاد شد.

فرناز کمالی، مریم عامری و راحله عسگری زاده از جمله فعالان کمپینی هستند که در جریان اتفاقات بعد از انتخابات ریاست جمهوری در خرداد 1388 بازداشت شدند و در مورد فعالیت هایشان در کمپین نیز مورد بازجویی قرار گرفتند.

دیگر فشارهای امنیتی از زمان اغاز به کار کمپین
احضار و تفتیش منزل
احضارهای غیر رسمی و تفتیش منزل فعالان کمپین یک میلیون امضا نیز از دیگر فشارهایی است که فعالان این کمپین بخاطر مطالبات برابرخواهانه شان متحمل شده اند.

پرستو الهیاری، سوسن طهماسبی،نفیسه آزاد، مریم مالک،فرشته شیرازی، جلوه جواهری و کاوه مظفری، سمیه رشیدی از جمله فعالان کمپین هستند که نیروهای امنیتی با تفتیش منزل انها ،کامپیوتر، مدارک و وسائل شخصی شان را توقیف کرده است. نجمه زارع، بهناز شکاریار و نسرین فرهومند نیز به خاطر تشکیل جلسات کمپین در منازل شخصی شان از سوی پلیس امنیت دعوتنامه یا احضاریه دریافت کرده و مورد بازجویی قرار گرفته اند.

خدیجه مقدم، جلوه جواهری، کاوه مظفری ، مریم مالک، آیدا سعادت و الناز انصاری، پریسا کاکایی، وشماری دیگر از فعالان کمپین نیز در آبان ماه سال 88 احضار و در رابطه با فعالیت هایشان در کمپین بازجویی شدند.

درکنار این احضارها براساس گزارش های رسیده از سوی فعالان حقوق زن و کمپین در شهرهای دیگر تاکنون فعالان کمپین در شهرهای دیگری چون اصفهان، شیراز، کرمانشاه، انزلی، رشت، همدان نیز مورد بازجویی قرار گرفته اند.

روناک صفار زاده، هانا عبدی و زینب بایزدی نیز سه فعال حقوق زن در کردستان هستند که اتهامات دیگری به غیر از فعالیت در کمپین به آنها وارد شده است.هانا عبدی که پس از روناک و با اتهاماتی مشابه او بازداشت شد، پس از گذراندن 18 ماه دوره محکومیت خود، اسفند ماه سال 1387 آزاد شد.

نوید محبی و فرشته شیرازی از فعالان کمپین در آمل و هایده تابش از فعالان کمپبن در اصفهان به دلیل فعالیت شان مورد احضار و بازجویی قرار گرفتند.

اعمال فشار بر خانواده فعالان کمپین
برخورد خشونت آمیز با خانواده فعالان کمپین از دیگر فشارهای امنیتی است که از جمله آن میتوان به بازداشت خواهر شیرین عبادی (از بنیانگزاران کمپین)، رضا خندان همسر نسرین ستوده، برخورد خشونت آمیز با همسر نفیسه آزاد و خانواده نوید محبی اشاره کرد. تهدید خانواده ها در رسانه ای کردن این فشارهای امنیتی از دیگر موارد قابل ذکر است.

ممنوع الخروجی
علاوه بر بازداشت‌ها و احکام صادره، تا کنون تعدادی از فعالان کمپین یک میلیون امضا به هنگام خروج ازکشور با ممانعت نیروهای امنیتی مواجه شده اند.

پروین اردلان، طلعت تقی نیا،منصوره شجاعی، فرناز سیفی، نسرین ستوده و سوسن طهماسبی، مهرنوش اعتمادی، هایده تابش و ژینا مدرس گرجی فعالانی هستند که پاسپورت آنها توقیف شد و دلیل قانونی ممنوع الخروجی نیز به آنها اعلام نشد. بعدتر ممنوع الخروجی برخی از آنها رفع و گذرنامه آنها مسترد شد.

گزارش زیر آخرین وضعیت پرونده های فعالان کمپین یک میلیون امضا درسالهای گذشته است که اتهام آنها به صورت مشخص فعالیت در کمپین عنوان شده است، این در حالی است که برخی از آنها که طی چهار سال گذشته به دلائل فعالیت های دیگرشان بازجویی یا بازداشت شده اند، در رابطه با کمپین نیز مورد بازجویی قرار گرفته و تحت فشار واقع شده اند.

احکام صادره در سالهای گذشته
امیر یعقوبعلی در دادگاه تجدید نظر به یک سال حبس تعلیقی به مدت 4 سال و هر4 ماه معرفی خود به اداره اطلاعات محکوم شده است.
برای احترام شادفر حکم نهایی 6ماه حبس تعلیقی به مدت دو سال صادر شده است.
پروین اردلان، مریم حسین خواه، ناهید کشاورز و جلوه جواهری با حکم بدوی شش ماه حبس تعزیری، در دادگاه تجدید نظر به شش ماه حبس تعلیقی به مدت چهار سال محکوم شده اند.
پرستو اللهیاری نیز با حکم یک سال حبس تعزیری، در دادگاه تجدید نظر تبرئه شد.
نسیم خسروی، رها عسگری زاده در دادگاه بدوی تبرئه شده اند.
نسیم سرابندی زاده، فاطمه دهدشتی با حکم بدوی شش ماه حبس تعلیق در انتظار رای دادگاه تجدید نظر هستند.
نفیسه آزاد با حکم یک سال حبس تعلیقی، در دادگاه تجدید نظر تبرئه شد.
ناهید کشاورز با حکم یک سال حبس تعلیقی به مدت دو سال و سارا ایمانیان با حکم یک سال و شش ماه حبس تعلیقی به مدت دو سال، با حکم دادگاه تجدید نظر تبرئه شدند.
پرونده بقیه فعالان بازداشت شده کمپین در انتظار تشکیل دادگاه و یا اعلام ختم دادرسی است.
جهت مطالعه گزارش وضعیت امنیتی کمپین در سالهای پیشین به این صفحات رجوع کنید:
http://www.1millionchange.info/spip...
http://1millionchange.info/spip.php...