انتقاد ابتکار از برخورد با دوچرخه سواری زنان

معصومه ابتکار در مورد مساله دوچرخه‌سواری زنان تاکید کرد: خوشبختانه در حال حاضر زنان و دختران ضمن حفظ حجاب سوار دوچرخه می‌شوند و از این وسیله نه تنها به عنوان ابزاری برای تفریح و سرگرمی بلکه به عنوان وسیله‌ای برای کار استفاده می‌کنند. او با اشاره به برخورد اخیر نیروی انتظامی از دوچرخه‌سواران زن در تهران ادامه داد: به طور گسترده در تهران زنان در کنار همسرانشان و یا خانواده خود در ترک دوم موتور،سوار می‌شوند، آیا می‌شود با آنها هم برخورد کرد؟ مگر چه تفاوتی میان آنها وجود دارد؟

رئیس کمیته محیط‌زیست شورای شهر تهران با اعلام اینکه دوچرخه‌سواری در تهران وسیله‌ای نیست که بتوان آن را برای مردان و زنان جدا کرد تصریح کرد: حتی نمی‌توان اعلام کرد که زنان در مکان‌های محدودی سوار دوچرخه شوند چرا که حتی اماکن محدود دوچرخه‌سواری برای زنان وجود ندارد.

ابتکار اعلام کرد: شئونات اسلامی دوچرخه‌سواری باید توسط مردان هم رعایت شود اما متاسفانه در کشور ما حساسیت‌های موجود در مورد پوشش زنان باعث شده که زنان منشاء بسیاری از مشکلات اعلام شوند، این در حالی است که با نگاه دینی و قرآنی به این مسئله مشخص می‌شود که از آقایان خواسته‌اند تا چشمان خود را پایین اندازند.

به گفته ابتکار اینکه منشاء اصلی مشکلات را به زنان نسبت دهیم، به یکسری پیش‌زمینه‌های فکری و اجتماعی برمی‌گردد اما این که گاهی برخی از زنان و دختران نیز در جامعه دیده می‌شوند که شئونات را رعایت نمی‌کنند نیز جای انتقاد دارد چرا که داشتن رفتارهای معقول و منطقی برای احترام به عقاید جامعه در جامعه‌ای مذهبی که حساسیت‌ها نیز در آن بالا بوده الزامی است. عضو شورای شهر تهران گفت: حد وسطی وجود دارد که مهم‌ترین آن حفظ کرامت، عزت ، حرمت انسان‌ها وجوانان است اما بزرگترین گناه زمانی رخ می‌دهد که آبرو، حرمت، عزت و کرامتی را که خداوند مقرر کرده است، پایمال شود.

او در ادامه تصریح کرد: اگر مراجع عظام در مورد دوچرخه‌سواری زنان در جامعه نظری دارند باید نظر آنها جویا شود چرا که ما در احکام تغییری نداریم اما خیلی از مواقع موضوع احکام تغییر می‌کنند؛ اگر قرار است فتوا یا موضع‌گیری خاصی در این مورد صورت گیرد، باید توسط مراجع دینی صورت گرفته و انتقال صحیح موضوع اهمیت زیادی دارد.

به گفته ابتکار، اگر این موضوع به مقررات اجتماعی برمی‌گردد، این نوع مقررات برای تمام مسایل اجتماعی و فعالیت‌ها وجود دارد و تنها خاص دوچرخه‌سواری زنان نیست.

ابتکار با اعلام اینکه از قدیم در برخی از شهرها نیز، زنان و دختران با حفظ حجاب از دوچرخه به عنوان یک وسیله‌ای برای جابجایی استفاده می‌کردند، گفت: متاسفانه در سال‌های گذشته شاهد برخورد غیرکارشناسی با این موضوع بودیم که باعث افزایش حساسیت‌ها در جامعه شده و عده‌ای نیز از این مسئله بهره‌برداری‌های سیاسی می‌کنند.

او ادامه داد: متاسفانه به دلیل برخوردهای غلط با این مسئله و طی سال‌های اخیر، دوچرخه‌سواری زنان تبدیل به یک معضل سیاسی شده و جوانان را دچار سرگردانی‌های مضاعف کرده است.

چهار شنبه3 شهریور 1389

ایلنا