«زنان ایرانی به جای مهریه حق طلاق می‌خواهند»

 

 يک مشاور حقوقی زنان در ايران می گوید که  در پنج سال گذشته شمار زنانی که به جای مهريه به دنبال گرفتن حق طلاق هستند، به ميزان قابل توجهی افزايش يافته است.

الهام فهيمی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرگزاری مهر ضمن اعلام اين مطلب افزود که تعداد زنانی که برای داشتن وکالت در طلاق يا برخورداری از حق طلاق در ازای صرف‌نظر کردن از مهريه خود به مشاوران حقوقی مراجعه می کنند، روز به روز بيشتر می‌شود.

وی با اشاره به اين که همواره بر شمار زنانی که دارای شغل و درآمد هستند، افزوده می‌شود، گفت: «مهريه به عنوان يک مساله مالی برای اين گروه از زنان در درجه دوم اهميت قرار می‌گيرد

خانم فهيمی که وکيل پايه يک دادگستری نيز هست، بر اين باور است که داشتن وکالت در طلاق به زنان حس استقلال می‌دهد که اين امر موجب احساس امنيت و همين طور احساس برابری بيشتر در ميان زنان می‌شود.

وی داشتن وکالت در طلاق را برای مقابله با معضل طلاق موثر می‌داند و به زنان ايرانی توصيه می‌کند، به جای مهريه به دنبال داشتن حق وکالت در طلاق باشند، چرا که برخورداری از اين حق برای زنان به مراتب بهتر و مفيدتر از داشتن مهريه بالا است.

به گفته الهام فهيمی بيش از ۹۰ درصد زنانی که به مشاوران حقوقی مراجعه می‌کنند، در زندگی زناشويی خود مشکل دارند. وی همچنين با اشاره به اين که در پنج سال گذشته تمايل به داشتن حق وکالت برای طلاق در ميان بخشی از زنان بيشتر شده است، افزود، اين گروه از زنان کمتر به درخواست طلاق متوسل می‌شوند.

در همين حال نتايج يک تحقيق که با عنوان «بررسی مسايل و مشکلات زنان و دختران بدون همسر» در ميان گروهی از دختران و زنان ۲۸ تا ۵۵ ساله مجرد و بدون همسر در تهران انجام شده، نشان می‌دهد، حدود نيمی از زنان مطلقه درآمد شخصی دارند در حالی که تنها حدود ۲۷ درصد زنان بيوه از استقلال مالی برخوردار هستند.

اين تحقيق نشان می‌دهد، زنان شاغل و دارای استقلال مالی آمادگی بيشتری برای رهايی از زندگی مشقت‌‌بار و غيرقابل تحمل دارند.

از سوی ديگر آخرين آمار منتشر شده از سوی مرکز آمار ايران نشان می دهد، شمار زنان بيوه در کشور شش برابر بيشتر از مردان بدون همسر است.

دکتر شهلا کاظمی پور معاون پژوهشی مرکز مطالعات جمعيتی آسيا و اقيانوسيه در اين باره به خبرگزاری مهر گفته است، تنها يک درصد مردانی که زنان خود را بر اثر فوت از دست می‌دهند، بدون ازدواج دوباره به زندگی خود ادامه می‌دهند. در حالی که اين ميزان در ميان زنان شش درصد است.

تهران رکورددار طلاق در ايران

معاون پژوهشی مرکز مطالعات جمیعتی آسيا و اقيانوسيه همچنين اعلام کرد، بيست درصد طلاق‌های صورت گرفته در ايران مربوط به شهروندان تهرانی است.

به گفته دکتر شهلا کاظمی پور در حالی که ميانگين طلاق در ايران در سال ۸۵ بيش از سيزده درصد بوده است، اين ميزان در تهران بيش از بيست و دو درصد گزارش شده است. به عبارت ديگر بيش از بيست و دو درصد ازدواج‌ها در تهران به جدايی منتهی می‌شود.

بر اساس آخرين آمار سازمان ثبت احوال کل کشور ۳۰ درصد طلاق ها در ايران در دو سال اول زندگی مشترک روی می‌دهد و ۱۵ درصد موارد طلاق در سال نخست زندگی مشترک اتفاق می‌افتد.

هر چند در سال‌های اخير ميزان طلاق در ميان زوج‌های جوان در ايران افزايش قابل توجهی يافته است اما به گفته خانم کاظمی پور چهارده درصد طلاق‌ها در ايران به ازدواج‌هايی با قدمت بيش از پانزده سال مربوط می‌شود که اين مساله از افزايش ميزان طلاق در ميان افراد مسن حکايت می‌کند.

به گفته دکتر مصطفی اقليما رييس انجمن مددکاری کشور، يکی از اصلی‌ترين دلايل افزايش ميزان طلاق در ميان جوانان اجرای سياست‌های نادرستی نظير پرداخت حساب نشده وام ازدواج بدون فراهم آوردن زيرساختها و درآمد پايدار برای جوانان است.

 

۱۳۸۸/۰۲/۲۳

http://www.radiofarda.com/articleprintview/1730739.html