الهه کولایی: با نام دین برای زنان ما محرومیت ایجاد می کنند

 

تحصیل تنها فرصت برابر زنان ما برای پیشرفت بود و تنها فرصت برابر آن هم در مقطع کارشناسی نه ارشد که آن هم با بومی سازی و سهمیه بندی جنسیتی از انان گرفته شد.

 

۱۳۸۸/٢/٢٢  


دومین نشست دختران نسل فیروزه ای 21 اردیبهشت با حضور دکتر کولایی در محل ستاد برگزار شد.

دکتر کولایی که به زبانی صریح و شیوا با دختران سخن می گفت، سخنان خود را با این مطلب آغاز کرد که زنان ما باید از خانه ها بیرون بیایند و در اجتماع حضور پیدا کنند. وی به بیان این نکته پرداخت که از دهه ی 70  وپس از جنگ اراده ای در جهان برای زنان شکل گرفت تا از زنان حمایت شود.

کولایی با نگاهی به گذشته و تاریخچه تحولات اجتماعی زنان در ایران گفت: در سال 76 آقای هاشمی توجه خود را به زنان معطوف و سعی در حمایت از آنان نمود. اما ما شاهد اوج توجه به زنان در دوران آقای خاتمی بودیم که با قرار دادن 2 زن در کابینه ی خود جایگاه زنان را در عرصه های اجتمایی ارتقا بخشید.

خانم کولایی سخنان خود را با این مطلب ادامه داد که قانون ما در شرایط فرهنگی و اجتماعی کاملاً متفاوت با شرایط کنونی وضع شده است.و بر این نکته تاکید کرد که: با نام دین برای زنان ما محرومیت ایجاد می کنندو این محدودیت ها از جانب تفکراتی است که زن را ابزار و فقط برای رفع نیاز مردان می دانند و اینکه زن از دنده ی چپ مرد زاده شده است. در دوران 8سال فعالیت دولت آقای خاتمی در حوزه ی سیاست, نگرشی حاکم بود که زن را به عنوان انسان می دید, وارد کردن زنان در پست های مدیریتی و در کل حضور زنان ما در عرصه ی اجتماعی همه نتیجه این نگاه مثبت ایشان بود

ایشان با ابراز تاسف از سهمیه بندی جنسیتی در دانشگاه ها نیز گفت: این موضوع در دوران آقای خاتمی نیز مطرح شد ولی با مخالفت روبرو و در نهایت رد شد. در حالی که در این دولت ما نماینده ی زنی که از حقوق زنان دفاع کند نداریم. در نتیجه حضور زیاد زنان و دختران ما در دانشگاه ها به صورت یک مشکل در دولت نهم مطرح شد و به منجر به سهمیه بندی جنسیتی شد.

الهه کولایی در ادامه به این نکته اشاره کرد که بعد از انقلاب از دل روستاها دختران توانستند به شهرها رفته و تحصیل کنند. وتحصیل تنها فرصت برابر ما برای پیشرفت بود و تنها فرصت برابر آن هم در مقطع کارشناسی نه ارشد که آن هم  با بومی سازی و سهمیه بندی جنسیتی از دختران ما گرفته شد.

خانم کولایی در ادامه سخنان خوددر خصوص نسل فیروزه ای، رنگ فیروزه ای را رنگ آرامش بخشی دانست و از حرکت نسل فیروزه ای که در واقع یک حرکت امیدوارانه برای ایجاد تحول در جامعه است، در کنار کاندیدایی که شعارش امید است قدر دانی کرد.

وی با مثبت ارزیابی کردن تشکیل این مجموعه و با توجه به محدودیت هایی که برای زنان ما ایجاد شده است، خواستار فعالیتی بیشتر و جدی تر از نسل فیروزه ای به عنوان نماینده ای برای دختران و زنان شد.

خانم کولایی در بخشی از سخنان خود از خانم رهنورد سخن گفت و بر این نکته اشاره کرد که در شرایط کنونی ما, زنان با وصل کردن خود به چهرهای شاخص مردان ,به عرصه های اجتمایی وارد می شوند این در حالی است که دکتر رهنورد خود شخصیتی مستقل در فضای فرهنگی,اجتماعی,دانشگاهی و...هستندو حضور زهرا رهنورد در کنار آقای موسوی خود نشان دهنده ی آن است که این تفکر در آقای موسوی وجود دارد که زن می تواند شخصیت اجتماعی مستقلی داشته باشد و به عنوان یک انسان در جامعه حضور پیدا کند و این نشاندهنده دیدگاه مثبت موسوی به مقوله زنان است و ابهامات ایجاد شده در این موضوع را رفع می کند.

 در پایان جلسه نیز به پرسش ها وابهامات تعدادی از دختران فیروزه ای پاسخ داد و از ایشان خواست تا نگاهی بلند مدت به جریانات سیاسی و اجتماعی داشته و به دنبال اتفاقات مقطعی و زود بازده نباشندو با صبوری و همت در ادامه این راه درکنار یکدیگر باشند.

http://www.zanaan.com/ShowNews.php?980