خشونت علیه فعالان حقوق زن:

گزارشی از بازداشت،احضار،... فعالان کمپین

مریم حسین خواه

 

يكشنبه8 آذر 1388

 

تغییر برای برابری - با بازداشت مهرنوش اعتمادی، تا کنون پنجاه نفراز فعالان کمپین دارای پرونده دادگاهی شده اند. کمپین شبکه ای است از برابری خواهانی که هم برای ارتقای برابری خواهی در جامعه فعالیت می کنند و هم خواسته مسالمت آمیزی چون تغییر قوانین را با جمع آوری امضا پیش میبرند. در حالی که هم مسئولان و هم قضات دادگاه به این امر واقف هستند اما بازهم بازداشت فعالان این حرکت ادامه دارد وهمچنان اتهاماتی چون "فعالیت در گروهک غیر قانونی" بر فعالان کمپین وارد می شود. آنچه می خوانید گزارشی است از فعالیت های امنیتی و پلیسی در ممانعت از فعالیت حق خواهی فعالان کمپین:

طی سه سال گذشته، از آغاز به کار کمپین در 5 شهریور 1385 تا کنون 50 نفر از فعالان کمپین یک میلیون امضا بازداشت شده اند.4 نفر بدون بازداشت به دادگاه فراخوانده شده اند و بیش از 15 نفر احضار و مورد بازجویی قرار گرفته اند.

چهار سال و شش ماه حبس تعلیقی مجموعه احکامی است که تا کنون برای فعالان کمپین صادر شده و تعدادی از پرونده ها نیز در انتظار تشکیل دادگاه یا صدور حکم هستند.

اعضای کمپین در سه سال گذشته در مجموع 273 روز در بازداشتگاه های وزرا، گیشا، بند 209 ، بند عمومی زندان اوین و بازداشتگاه اصفهان به سر برده اند.

آزادی اغلب اعضای کمپین به قید کفالت و وثیقه بوده است، 461 میلیون تومان قرار کفالت و قرار وثیقه 230 میلیون تومانی بهای آزادی موقت فعالان کمپین تا زمان تشکیل دادگاه و صدور حکم است.

دلیل بازداشت ها

بهانه بیشتر بازداشت ها جمع آوری امضا بوده است و تا کنون 16 نفر به این بهانه در تهران دستگیر و روانه زندان شده اند و احکام متفاوتی از تبرئه تا یک سال حبس تعلیقی برای آن صادر شده است.

دو نفر از اعضای کمپین به بهانه فعالیت در وب سایت های زنستان و تغییر برای برابری بازداشت و محاکمه شده اند، یک نفر به بهانه مصاحبه و فیلم برداری از اعضای کمپین، دو نفر به بهانه میزبانی مهمانی ها و نشست های کمپین در منزلش و یک نفر نیز به بهانه مصاحبه با رسانه ها و اطلاع رسانی درباره وضعیت بازداشت همسرش.

25 نفر نیز به خاطر برگزاری یا شرکت در کارگاه آموزشی کمپین در خرم آباد دستگیر شدند که به غیر از سه نفر، بقیه بازداشت شدگان پس از 12 ساعت آزاد شدند و پرونده ای نیز برای آنها تشکیل نشد.

بازداشت های غیر ارتباط با کمپین ولی مورد بازجویی از کمپین

برخی از فعالان کمپین که فعالیت هایی دیگری نیز دارند پس از بازداشت مورد بازجویی در مورد کمپین قرار گرفته اند. در واقع فعالیت در کمپین به عنوان یک اهرم فشار مضاعف در بازجویی ها بکار گرفته می شود، آنها در رابطه با فعالیت های شان در کمپین نیز مورد بازجویی قرار گرفتند.

از جمله:

- بازداشت ناهید میرحاج، نفیسه آزاد، آیدا سعادت، جلوه جواهری، سارا لقمانیان، نسرین ستوده، به مدت چند ساعت و سپس بازپرسی و بازجویی از آنها در 23 خرداد 1387.

- بازداشت کاوه رضایی ، فعال دانشجویی در بهمن 1387 است. کاوه رضایی پس از گذراندن 9 روز حبس با قرار وثیقه 53میلیون تومانی آزاد شد.

- بازداشت 12 تن از فعالان جنبش زنان که 10 تن آنان فعالان کمپین بودند به دلیل دیدار نوروزی با خانواده یکی خانواده های داغدار ( زهرا بنی یعقوب) در نوروز 1388.

- بازداشت پوریاپوشتاره،نیکزادزنگنه، طاها ولی زاده، کاوه مظفری و امیر یعقوبعلی، که در اردیبهشت ماه سال 1388 در جریان تجمع روز کارگر بازداشت شدند و همچنین جلوه جواهری که در پی آنها در خانه اش بازداشت شد.

فرناز کمالی، ژیلا بین یعقوب و شیوانظرآهاری از جمله فعالان کمپین در جریان اتفاقات بعد از انتخابات ریاست جمهوری در خرداد 1388 بازداشت شدند و در مورد فعالیت هایشان در کمپین نیز مورد بازجویی قرار گرفتند .

احضار و تفتیش منزل

احضارهای غیر رسمی و تفتیش منزل فعالان کمپین یک میلیون امضا نیز از دیگر فشارهایی است که فعالان این کمپین بخاطر مطالبات برابرخواهانه شان متحمل شده اند.

پرستو الهیاری، سوسن طهماسبی،نفیسه آزاد، مریم مالک،فرشته شیرازی، جلوه جواهری و کاوه مظفری از جمله اعضای کمپین هستند که نیروهای امنیتی با تفتیش منزل انها ،کامپیوتر، مدارک و وسائل شخصی شان را توقیف کرده است. نجمه زارع، بهناز شکاریار و نسرین فرهومند نیز به خاطر تشکیل جلسات کمپین در منازل شخصی شان از سوی پلیس امنیت دعوتنامه یا احضاریه دریافت کرده و مورد بازجویی قرار گرفته اند.

درکنار این احضارها براساس گزارش های رسیده از سوی فعالان حقوق زن و کمپین در شهرستان ها تاکنون فعالان کمپین در شهرهای دیگری چون اصفهان، شیراز، کرمانشاه، انزلی، رشت، همدان نیز مورد بازجویی قرار گرفته اند.

روناک صفار زاده، هانا عبدی و زینب بایزدی نیز سه فعال کمپین یک میلیون امضا در کردستان هستند که اتهامات دیگری به غیر از فعالیت در کمپین به آنها وارد شده است.هانا عبدی که پس از روناک و با اتهاماتی مشابه او بازداشت شد، پس از گذراندن 18 ماه دوره محکومیت خود، اسفند ماه سال 1387 آزاد شد.

نوید محبی و فرشته شیرازی از فعالان کمپین در آمل و هایده تابش از فعالان کمپبن در اصفهان به دلیل فعالیت شان مورد احضار و بازجویی قرار گرفتند.

خدیجه مقدم، جلوه جواهری، کاوه مظفری ، مریم مالک، آیدا سعادت و الناز انصاری، پریسا کاکایی، وشماری دیگر از فعالان کمپین نیز در آبان ماه سال 88 احضار و در رابطه با فعالیت هایشان در کمپین بازجویی شدند.

صدور حکم نهایی

در حال حاضر حکم نهایی پرونده های 7 نفر از اعضای کمپین صادر شده است:

- امیر یعقوبعلی در دادگاه تجدید نظر به یک سال حبس تعلیقی به مدت 4 سال و هر4 ماه معرفی خود به اداره اطلاعات محکوم شده است.

- برای احترام شادفر حکم نهایی 6ماه حبس تعلیقی به مدت دو سال صادر شده است.

- پروین اردلان، مریم حسین خواه، ناهید کشاورز و جلوه جواهری با حکم بدوی شش ماه حبس تعزیری، در دادگاه تجدید نظر به شش ماه حبس تعلیقی به مدت چهار سال محکوم شده اند.

- پرستو اللهیاری نیز با حکم یک سال حبس تعزیری، در دادگاه تجدید نظر تبرئه شد.
- 
نسیم خسروی، رها عسگری زاده در دادگاه بدوی تبرئه شده اند.

- نسیم سرابندی زاده، فاطمه دهدشتی با حکم بدوی شش ماه حبس تعلیق در انتظار رای دادگاه تجدید نظر هستند.

- نفیسه آزاد با حکم یک سال حبس تعلیقی، در دادگاه تجدید نظر تبرئه شد.

- ناهید کشاورز با حکم یک سال حبس تعلیقی به مدت دو سال و سارا ایمانیان با حکم یک سال و شش ماه حبس تعلیقی به مدت دو سال، با حکم دادگاه تجدید نظر تبرئه شدند.

پرونده بقیه فعالان بازداشت شده کمپین در انتظار تشکیل دادگاه و یا اعلام ختم دادرسی است.

ممنوع الخروجی

علاوه بر بازداشت‌ها و احکام صادره، تا کنون هفت نفر از فعالان کمپین یک میلیون امضا به هنگام خروج ازکشور با ممانعت نیروهای امنیتی مواجه شده اند. پروین اردلان، طلعت تقی نیا،منصوره شجاعی، فرناز سیفی، نسرین ستوده و سوسن طهماسبی، مهرنوش اعتمادی، هایده تابش و ژینا مدرس گرجی فعالانی هستند که پاسپورت آنها توقیف شد و دلیل قانونی ممنوع الخروجی نیز به آنها اعلام نشد. بعدتر ممنوع الخروجی فرناز سیفی، سوسن طهماسبی و سپس پروین اردلان رفع شد و گذرنامه آنها مسترد شد.

گزارش زیر آخرین وضعیت پرونده های فعالان کمپین یک میلیون امضا است که اتهام آنها به صورت مشخص فعالیت در کمپین عنوان شده است، این در حالی است که برخی از آنها که طی سه سال گذشته به دلائل فعالیت های دیگرشان بازجویی یا بازداشت شده اند، در رابطه با کمپین نیز مورد بازجویی قرار گرفته و تحت فشار واقع شده اند.

24 آذر ماه 1385: زینب پیغمبرزاده، اتهام: جمع آوری امضا، مترو تهران- کرج

24 آذر ماه 1385 چهار ماه پس از آغاز به کار کمپین یک میلیون امضا " زینب پیغمبرزاده" در حالی که در مترو تهران- کرج در حال جمع آوری امضا بود بازداشت شد. پس از 5 روز بازداشت در بازداشتگاه های گیشا و وزرا، اتهام زینب "اقدام علیه امنیت ملی" اعلام می شود.

زینب پیغمبرزاده 29 آذر ماه، پس از بازپرسی در شعبه 14 دادگاه انقلاب با قرار کفالت10 میلیون تومان آزاد شد و دادگاه رسیدگی به اتهام وی هنوز تشکیل نشده است.

20 دی 1385: نسیم سرابندی و فاطمه دهدشتی، اتهام: جمع آوری امضا، مترو صادقیه تهران

20 دی 1385 نسیم سرابندی و فاطمه دهدشتی هنگام جمع آوری امضا در مترو بازداشت شدند. نسیم و فاطمه پس از یک روز بازداشت در بازداشتگاه گیشا، با قرار کفالت 500 هزار تومان آزاد می شوند. اما در دادگاهی که که 21 مرداد ماه در شعبه 28 دادگاه انقلاب برگزار می شود، به اتهام "اقدام علیه امنیت ملی از طریق فعالیت تبلیغی علیه نظام " به 6 ماه حبس تعلیقی تا 2 سال محکوم می شوند.پرونده این دو فعال کمپین یک میلیون امضا هم اکنون در مرحله تجدید نظر است.

13 فروردین 1386: سعیده امین، سارا ایمانیان، محبوبه حسین زاده، ناهید کشاورز و همایون نامی ، اتهام: جمع آوری امضا، پارک لاله

13 اسفند 1385 سعیده امین، سارا ایمانیان، محبوبه حسین زاده، ناهید کشاورز و همایون نامی 5 نفر از فعالان کمپین، که در حال جمع آوری امضا در پارک لاله تهران بودند بازداشت و به بازداشتگاه وزرا منتقل شدند.

14 فروردین سه نفر از بازداشت شدگان (سارا ایمانیان، سعیده امین، همایون نامی ) با سپردن قرار التزام در دادگاه انقلاب، آزاد و ناهید کشاورز و محبوبه حسین زاده به بند عمومی زندان اوین منتقل می شوند. ناهید کشاورز و محبوبه حسین زاده 26 فروردین ماه پس از 13 روز بازداشت با قرار کفالت 20 میلیون تومانی، آزاد می شوند. " اقدام علیه امنیت ملی از طریق فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی"اتهامی است که قبل از آزادی از زندان در بند 209 اوین به این دو عضو کمپین اعلام شد.

دادگاه بدوی ناهید کشاورز را در رابطه با این پرونده به یک سال حبس تعلیقی به مدت دو سال و سارا ایمانیان را یک سال و شش ماه حبس تعلیقی به مدت دو سال محکوم کرد.

سارا ایمانیان و ناهید کشاورز با حکم دادگاه تجدید نظر شعبه 36 تبرئه شدند.دادگاه محبوبه حسین زاده هنوز تشکیل نشده است.

20 خرداد 1386 : احترام شادفر و همسایه اش، اتهام: جمع آوری امضا، تهران

20 خرداد 1386 همسایه احترام شادفر، در هنگام جمع آوری امضا دستگیر شد. ماموران پس از دستگیری این زن به همراه وی به منزل احترام شادفر آمدند و او را نیز دستگیر کردند. بهانه بازداشت احترام دادن دفترچه و بیانیه کمپین به همسایه اش بود.

آنها پس از یک روز بازداشت در وزرا، با قرار التزام آزاد شدند. پرونده همسایه احترام شادفر بسته شد و 8 ماه بعد، حکم 6ماه حبس تعلیقی به مدت دو سال برای احترام شادفر صادر شد.

شعبه 13 دادگاه انقلاب اسلامی اتهام وی را " اقدام علیه امنیت ملی از طریق تبلبغ علیه نظام جمهوری اسلامی در کمپین یک میلیون امضا" اعلام کرده است. علت صدور این حکم جمع آوری امضا عنوان شده است.

شعبه 21 دادگاه انقلاب، شهریور ماه 1387 حکم احترام شادفر عضو کمپین یک میلیون امضا را تایید کرد.

20 تیر ماه1386: امیر یعقوبعلی، جمع آوری امضا، اتهام: پارک اندیشه تهران

20 تیرماه 1386 امیر یعقوبعلی در پارک اندیشه تهران حین جمع آوری امضا دستگیر می شود. امیر به سلول انفرادی بند 209 انتقال داده می شود و پس از 28 روز بازداشت در سلول انفرادی با وثیقه 20 میلیون تومانی آزاد می شود.

خرداد 1387 شعبه 15 دادگاه انقلاب وی را به اتهام اقدام علیه امنیت ملی از طریق فعالیت تبلیغی علیه نظام به تحمل یک سال حبس تعزیری محکوم کرد.

دادگاه تجدید نظر نیز این حکم را تایید کرد. بر اساس این رای که شهریور ماه 1387 از سوی شعبه 54 دادگاه تجدید نظر استان تهران صادر شد، امیر یعقوبعلی به یکسال حبس تعلیقی به مدت 4 سال محکوم شد و موظف است هر چهار ماه یک بار خود را به اداره اطلاعات محل زندگی اش معرفی کند .

23 شهریور1386: بازداشت 25 نفر در کارگاه آموزشی خرم آباد

23 شهریور 1386، بیست و پنج نفراز حاضران در کارگاه آموزشی خرم آباد بازداشت شدند. 10 پلیس مرد مسلح و 3 پلیس زن پس از هجوم به محل برگزاری کارگاه که منزل شخصی یکی از داوطلبان کمپین بود، به ضرب و شتم شرکت کنندگان در کارگاه پرداختند.

22 نفر از شرکت کنندگان در کارگاه از جمله نفیسه آزاد، زارا امجدیان، جلوه جواهری، منصوره شجاعی و نازلی فرخی پنج فعالی که از تهران برای برگزاری تا سه روز در اداره اطلاعات خرم آباد بازداشت بودند و پس از آزادی نیز چند بار در این رابطه بازجویی شدند.

منصوره شجاعی، جلوه جواهری و نفیسه آزاد نیز پس از بازگشت به تهران از سوی وزارت اطلاعات تهران درباره این کارگاه مورد بازجویی قرار گرفتند.تا کنون دادگاهی در رابطه با این پرونده تشکیل نشده است.

27 آبان 1386: مریم حسین خواه، اتهام: فعالیت در وب سایت کمپین

24 آبان ماه احضاریه ای مبنی بر مراجعه به دادیاری امنیت دادگاه انقلاب برای او فرستاده شد و طی بازجویی هایی 26 آبان ماه، به اقدام علیه امنیت ملی، نشر اکاذیب و تشویش اذهان عمومی از طریق سایت تغییر برای برابری(سایت کمپین یک میلیون امضا) و زنستان (سایت مرکز فرهنگی زنان) متهم شد. ادامه بازجویی به روز بعد موکول شد و 27 آبان ماه مریم حسین خواه با قرار وثیقه 100 میلیون تومانی به بند عمومی زندان اوین منتقل شد.

بازداشت این فعال کمپین 45 روز ادامه داشت و در نهایت با اعلام خانواده وی مبنی بر ناتوانی از تامین این وثیقه سنگین با ضمانت بانکی 5 میلیون تومانی آزاد شد.

مریم حسین خواه در دادگاهی که در تاریخ 28 مرداد تشکیل شد به شش ماه حبس تعزیری به اتهام اقدام علیه امنیت ملی از طریق فعالیت تبلیغی محکوم شد. با اعتراض وی به این حکم دادگاه تجدید نظر در تاریخ 8 بهمن 87 تشکیل شد. شش ماه حبس تعلیقی به مدت چهار سال حکم نهایی این پرونده است.

10 آذر 1386: جلوه جواهری، اتهام: فعالیت در وب سایت کمپین

10 آذر ماه 1387 جلوه جواهری به بهانه فعالیت در سایت تغییر برای برابری، بازداشت شد. جواهری پس از دریافت احضاریه ای از سوی دادسرای شعبه يک امنيت تهران، به دادگاه انقلاب مراجعه کرد و پس از بازجويي به اتهاماتي چون " تشویش اذهان عمومی، تبلیغ علیه نظام، نشر اکاذیب از طریق انتشار اخبار کذب در سايت تغییر برای برابری " متهم شد.

قرار وثیقه جلوه 50 میلیون تومان بود که پس از تحمل 30 روز حبس در بند عمومی زندان اوین و با اعلام خانواده وی مبنی بر ناتوانی از تامین این وثیقه سنگین با ضمانت بانکی 5 میلیون تومانی آزاد شد.

وی در دادگاهی که در تاریخ28 مرداد تشکیل شد به شش ماه حبس تعزیری به اتهام اقدام علیه امنیت ملی از طریق فعالیت تبلیغی محکوم شد. با اعتراض وی به این حکم دادگاه تجدید نظر در تاریخ 8 بهمن 87 تشکیل شد. شش ماه حبس تعلیقی به مدت چهار سال حکم نهایی این پرونده است.

آذر ماه 1387: پروین اردلان و ناهید کشاورز، اتهام: فعالیت در وب سایت کمپین

همزمان با دستگیری جلوه جواهری و مریم حسین خواه به خاطر فعالیت در وب سایت های تغییر برای برابری و زنستان، پروین اردلان و ناهید کشاورز دو فعال دیگر حقوق زنان نیز به همین بهانه احضار و بازجویی شدند. با وجود اینکه حکم بازداشت این دو نفر صادر نشد، اما دادگاهی که در 28 مرداد ماه در رابطه با این پرونده تشکیل شد، پروین اردلان و ناهید کشاورز را نیز به اتهام اتهام اقدام علیه امنیت ملی از طریق فعالیت تبلیغی به شش ماه حبس تعزیری محکوم کرد. با اعتراض این دو فعال زن به حکم صادره دادگاه تجدید نظر در تاریخ 8 بهمن 1387 برگزار شد. شش ماه حبس تعلیقی به مدت چهار سال حکم نهایی این پرونده است.

25 بهمن1386: راحله عسگری زاده، نسیم خسروی، اتهام: جمع آوری امضا، پارک دانشجوی تهران

25 بهمن ماه 1387 نسیم خسروی و راحله عسگری زاده که در حاشیه یک تئاتر خیابانی با موضوع زنان در حال جمع آوری امضا برای کمپین بودند بازداشت شدند. اتهام آنها "فعالیت تبلیغی علیه نظام" عنوان شد و پس از دستگیری به کلانتری 129 (جامی ) و سپس به آگاهی 8 منتقل و پس از بازجویی از آنجا به بازداشتگاه وزرا منتقل شدند.

این دو فعال کمپین پس از 13 روز بازداشت در بند عمومی زندان اوین آزاد شدند.

دادگاه انقلاب در ابتدا برای هر یک از آنها قرار وثیقه 20 میلیون تومانی صادر کرد و در نهایت با توجه ناتوانی از تامین این وثیقه با کفالت ده میلیون تومانی آزاد شدند.

شعبه13 دادگاه انقلاب در تاریخ 30 تیر ماه 1387 این دو فعال کمپین را از اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام تبرئه کرد.

20 فروردین 1387، خدیجه مقدم،اتهام: برگزاري ميهماني ونشست هاي كمپين در منزل شخصی

20 فروردین 1387 خدیجه مقدم در منزل شخصی اش بازداشت شد. ماموران امنیتی وی را به بهانه برگزاری مهمانی ها و نشست های کمپین در منزلش بازداشت کرده و به بازداشتگاه وزرا انتقال دادند. اتهام او اقدام عليه امنيت ملي ، تشويش اذهان عمومي و تبليغ عليه نظام اعلام شد. و قرار وثیقه 100 میلیون تومانی برای وی صادر شد.

خدیجه مقدم پس از 9 روز بازداشت که 8 روز آن در سلول انفرادی بازداشتگاه وزرا و یک روز آن در بند عمومی زندان اوین سپری شد با قرار کفالت 100 میلیون تومانی آزاد شد.

دادگاه انقلاب در تاریخ 20 مرداد 1387 به اتهامات این فعال حقوق زنان رسیدگی کرد و رای دادگاه هنوز اعلام نشده است.

24 مهر 1387، عشا مومنی، اتهام:مصاحبه با فعالان کمپین، بزرگراه مدرس تهران

24 مهر ماه 1387 عشا مومنی دانشجوی ایرانی که در آمریکا تحصیل می کند و از داوطلبان کمپین یک میلیون امضا در کالیفرنیا است در بزرگراه مدرس تهران بازداشت شد.

مامورانی که پس از بازداشت وی به منزلش رفته و وسائل شخصی او را تفتیش و توقیف کردند، بهانه دستگیری وی را مصاحبه و فیلمبرداری از اعضای کمپین یک میلیون امضا عنوان کردند.

عشا مومنی برای تکمیل پایان نامه اش که در رابطه با جنبش زنان ایران است با تعدادی از فعالان کمپین مصاحبه کرده و از آنها فیلم گرفته بود.

وی پس از 27 روز بازداشت در سلول انفرادی بند 209 اوین با قرار وثیقه 200 میلیون تومانی آزاد شد. اتهام او فعالیت تبلیغی علیه نظام اعلام شد و دادگاه رسیدگی به این اتهام هنوز تشکیل نشده است.

عشا مومنی مرداد ماه سال 1388، پس از 9 ماه ممنوع الخروجی، توانست برای ادامه تحصیلاتش به آمریکا بازگردد.

28 مهر ماه 1387:تفتیش منزل پرستو اللهیاری و احضار وی به دادگاه انقلاب

28مهرماه سال 1387 ماموران امنیتی با تفتیش منزل پرستو اللهیاری برخی از لوازم وی از جمله کامپیوتر لپ تاپ و آلبوم های شخصی، دستنوشته های او را ضبط کردند و خود وی را نیز مورد بازجويي قرار دادند.

پرستو 16 آذر 1387 دوباره و براي بازپرسي به دادگاه انقلاب احضار ، و با کفالت 50 میلیون تومانی آزاد شد و جلسه دادگاه وی 24 فروردین ماه 1388 در شعبه 28 دادگاه انقلاب تشکیل شد. بهانه بازجویی از این فعال حقوق زنان عضویت در کمپین یک میلیون امضا و برگزاری جلسات کمپین در منزل شخصی اش عنوان شد.

پرستو اللهیاری، اردیبهشت ماه سال 1388 بااتهام اقدام علیه امنیت ملي از طریق فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوري اسلامی به یک سال حبس تعزیری محکوم شد. شعبه 34 دادگاه تجدید نظر استان تهران در تیرماه 1388 با اعلام حکم نهایی پرونده پرستو الهیاری، رای بدوی این پرونده مبنی بر یک سال حکم تعزیری را نقض کرده و حکم برائت وی را صادر کرد.

10 بهمن 1387، نفیسه آزاد و بیگرد ابراهیمی، اتهام: جمع آوری امضا، بام تهران

10 بهمن 1387 نفیسه آزاد، بیگرد ابراهیمی و یکی دیگر از داوطلبان کمپین هنگام جمع آوری امضا در کوهستان های توچال تهران دستگیر و به بازداشتگاه وزرا منتقل شدند. دو داوطلب کمپین پس از گذراندن یک روز در بازداشتگاه وزرا با قرار کفالت آزاد شدند.

نفیسه آزاد نیز پس از 6 روز بازداشت، با قرار کفالت 50 میلیون تومانی آزاد شد. اتهام وی اقدام علیه امنیت ملی اعلام شد. دادگاه این فعال کمپین در تاریخ 25 خردادماه سال 88 تشکیل شد .نفیسه آزاد که بنا به حکم دادگاه بدوی به اتهام تبلیغ علیه نظام به یک سال حبس تعلیقی محکوم شده بود، در دادگاه تجدید نظر تبرئه شد.

5 اردیبشهت 1388:بازداشت مریم مالک

مریم مالک، پنجم اردیبهشت ماه، در پي دریافت احضاریه کتبی به شعبه 14 پلیس امنیت ناتب، مرکز پشتیبانی عملیات ماموران پلیس امنیت مراجعه کرده بود پس از چندین ساعت بازجویی به دادگاه انقلاب و سپس به بازداشتگاه وزرا منتقل شد. ماموران امنیتی، دوم اردیبهشت ماه، منزل پدری مريم مالک را تفتیش کرده و کامپیوتر شخصی، کتابها و سی دی های شخصی و برگه امضاها و دفترچه های کمپین را ضبط کردند. گوشی موبایل وی نیز در روز 8 مارس جلوی سالن ورشو توسط بازجوی وی در پلیس امنیت ضبط شد.

این فعال کمپین پس از 5 روز بازداشت در بازداشتگاه وزرا ، بند عمومی زندان اوین و بند 209، با قرار کفالت 20 میلیون تومانی آزاد شد. اتهام مریم مالک اقدام علیه امنیت ملی از طریق تبلیغ علیه نظام و عضویت در کمپین یک میلیون امضا عنوان شده است. دادگاه این فعال کمپین یک میلیون امضا هنوز تشکیل نشده است. وکلای مریم مالک آقای سلطانی، خانم پراکند و خانم میرزایی هستند.

11 اردیبهشت 1388: بازداشت جلوه جواهری

جلوه جواهری 11 اردیبشهت ماه 1388 در منزلش دستگیر شد. ماموران امنیتی پس از بازداشت همسرش، کاوه مظفری به بهانه شرکت در تجمع روز جهانی کارگر منزل وی را تفتیش کرده و جلوه جواهری را نیز به زندان اوین منتقل کردند.

اتهام این فعال حقوق زنان « اقدام علیه امنیت ملی از طریق عضویت در کمپین یک میلیون امضا و تجمع و تبانی» اعلام شد.

جلوه جواهری 17 خرداد ماه با قرار کفالت100 میلیون تومانی از زندان اوین ازاد شد.وی 16 روز در بند 209 زندان اوین و باقی مدت بازداشت را در بند عمومی این زندان به سر برد. دادگاه این فعال کمپین یک میلیون امضا هنوز تشکیل نشده است.

2 آذر 1388- مهرنوش اعتمادی، اصفهان

مهرنوش اعتمادی، از فعالان کمپین یک میلیون امضا در اصفهان دوم آذرماه در منزل شخصی خود بازداشت شد.

ماموران امنیتی با تفتیش منزل این فعال کمپین یک میلیون امضا، شماری از کتاب‌ها، جزوه‌های آموزشی و کیس کامپیوتر وی را توقیف کردند.

خانم اعتمادی بارها به صورت تلفنی احضار و تهدید شده بود. وی همچنان در بازداشت است و از اتهامات وارده به او اطلاعی در دست نیست.