حکم اعدام يکی از معترضين به نتيجه انتخابات صادر شد

 

کميته گزارشگران حقوق بشر

 

محمدرضا علی زمانی، عضو انجمن پادشاهی ايران که در جلسه دوم محاکمه عوامل دخيل در اعتراضات مردمی پس از انتخابات رياست جمهوری، اعترافات مفصلی از وی اخذ گرديد و سخنان وی در دادگاه انقلاب با پخش تلويزيونی نيز مواجه شده بود، روز دوشنبه ۱۳ مهرماه از بند ۲۰۹ زندان اوين به شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به رياست قاضی صلواتی منتقل شده و حکم اعدام به وی ابلاغ شد.
به گزارش کميته گزارشگران حقوق بشر، هيچ يک از متهمانی که در جلسات دوم و سوم دادگاه های علنی، مورد محاکمه قرار گرفتند، امکان دسترسی به وکلای انتخابی را نداشتند و با وکلای تسخيری مورد تأييد دادگاه انقلاب، در اين محاکمات حضور يافته بودند.

 

فرانسه حُکم اعدام محمدرضا علی زمانی را محکوم کرد

 

وزارت امور خارجه ی فرانسه اعلام کرد که از خبر حُکم اعدام محمدرضا علی زمانی که از دستگیرشدگان رویدادهای اخیر ایران است سخت متأثر شده است. سخنگوی وزارت امور خارجه ی فرانسه با اعلام این مطلب افزود : حُکم اعدام محمدرضا علی زمانی از سوی دادگاه انقلاب تهران چهرۀ رژیم ایران را تیره تر می کند.

 

وزارت امور خارجۀ فرانسه اعلام کرد که از خبر حُکم اعدام محمدرضا علی زمانی که از دستگیرشدگان رویدادهای اخیر ایران است سخت متأثر شده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از رادیو فرانسه، سخنگوی وزارت امور خارجۀ فرانسه با اعلام این مطلب افزود : حُکم اعدام محمدرضا علی زمانی از سوی دادگاه انقلاب تهران چهرۀ رژیم ایران را تیره تر می کند.

فرانسه همانند دیگر کشورهای عضو اتحادیۀ اروپا مخالف مجازات اعدام در هر کجا و تحت هر شرایطی است.   

محمد رضا علی زمانی، از اعضای انجمن پادشاهی ایران، که در جریان تظاهرات اعتراضی اخیر در ایران دستگیر شده بود توسط دادگاه انقلاب تهران به اعدام محکوم شد.
محمدرضا علی زمانی از زندان اوین به دادگاه انقلاب منتقل شده تا حُکم صادره در مورد او به وی ابلاغ شود.

خبرگزاری نیمه دولتی مهر در ماه اوت گذشته گزارش کرده بود که محمدرضا علی زمانی به کلیه اتهامات خود اعتراف کرده است.

دادگاه انقلاب تهران محمدرضا علی زمانی را به دلیل وابستگی به انجمن پادشاهی ایران به "محاربه با خدا، توهین به ارزش های مذهبی، تبلیغ علیه نظام و شرکت در تظاهرات به قصد اقدام علیه امنیت ملی" متهم کرده است. وکیل مدافع محمدرضا علی زمانی در دادگاه گفته بود، از آنجا که موکلش در تظاهرات اعتراضی سلاح به همراه نداشته نمی توان وی را به محاربه متهم کرد و از اینرو تقاضای برای وی تقاضای عفو کرده بود .

منبع خبر : خبرگزاری هرانا

 

 

 

"اعترافات" محمدرضا زمانی در محکمه جمهوری اسلامی

 

به گزارش خبرنگار ايرنا، محمد رضا علي زماني که در دفاع از خود در دومين جلسه علني محاکمه عناصر دخيل در آشوب هاي اخير تهران در شعبه 15 دادگاه انقلاب تهران سخن مي گفت به جمع آوري اطلاعات براي آمريکايي ها در خصوص جريان انتخابات ايران اعتراف کرد.
اين متهم با پذيرش دين ستيزي، دين گريزي، خدشه به نظام و ولايت فقيه و اقدامات تروريستي و بمب گذاري انجمن که البته به گفته وي آنها کار فرهنگي اش را انجام مي دادند به عنوان اتهامات خود پذيرفت و گفت: ما براي ايجاد اغتشاشات آنچناني در انتخابات، تشويش اذهان عمومي و قبل از آن کمک رنگ کردن حضور مردم فعاليت مي کرديم.
علي زماني گفت که تلاش ما اين بود که اولا مردم در انتخابات شرکت نکنند ثانيا اگر انتخابات برگزار شد شک و شبهه در انتخابات ايجاد شود و راي گيري از اول صورت بگيرد.
اين متهم اغتشاشات اخير که در آغاز دفاعيات خود تمامي اتهاماتش را پذيرفت، گفت: قبل از اقدام، توسط وزارات اطلاعات شناسايي و دستگير شديم.
علي زماني که در بخشي از اظهارات خود به صدور فرمول ساخت بطري انفجاري و فرمول بمب هاي قوي تر از طريق مواد شيميايي براي انفجار قوي و بيشترين کشتار مسئولان نظام و مردم به داخل کشور از طريق انجمن مذکور اعتراف مي کرد، گفت که در فيلم هاي ويدئويي به فرد آماتور آموزش مي دادند که چگونه بمب بسازد.
اين متهم اظهار داشت: انفجار حسينيه حضرت سيد الشهداي شيراز حاصل همان فرمول بمب بود که 14 شهيد و 200 مجروح و جانباز به جاي گذاشت.
وي افزود: پس از اين انفجار انجمن بيانيه صادر کرد و مسئوليت انفجار را برعهده گرفت و جمشيد از آمريکا خواست که با رابطين در ايران تماس بگيريم و آنان تبريک بگويند و ما اين کار را کرديم.
وي سپس به نشست هاي خود با مسئولان سرويس اطلاعاتي آمريکا و گفت و گو با تيم سياسي واشنگتن اشاره کرد و گفت: يکي از اعضاي آن تيم از من سوال کرد که از شما از طرف عليرضا نوري زاد آمده ايد که البته من گفتم نه.
علي زماني گفت: در حالي که ما ليست مسئولان شهرستاني، ‌استاني و بسيجي را در اختيار آنها قرار داده بوديم اما اصلي ترين بحث آمريکايي ها برنامه ريزي در خصوص انتخابات ايران بود.
اين متهم با بيان اين که آمريکايي ها قدرت، توانمندي و نفوذ ما را ديده بودند، شناسايي و نفوذ در جامعه و احزاب کارگري و شناسايي خط مشي تفکرات تشکل هاي دانشجويي، دانشگاهي و کارگري و در نهايت خط مشي تفکرات مردم را ماموريت خود عنوان کرد و با اشاره به تشکيل هسته هايي در اين زمينه گفت: هدف اين بود که نقطه نظرات مردم جمع شود و سپس اين تيم تعيين کند که چگونه مي توانيم خواسته هاي مردم و جمعيت هدف را تغيير دهيم.
علي زماني اذعان کرد: ما مي خواستيم مردم در انتخابات شرکت نکنند چون حضور کم رنگ مردم باعث شکاف آنان و نظام مي شود از سوي ديگر وقتي طيف حکومت يک دست باشد مي توان ايجاد شبهه کند و در اذهان عمومي تشويق ايجاد کرد.
علي زماني نفوذ در ستادهاي انتخاباتي را از ديگر برنامه هاي خود و تيمش ذکر کرد و گفت: تيم ما درصدد بود در ستادهاي مختلف نفوذ کند تا گروه ها و ستادها را جهت دهند در نتيجه يا راي گيري کم شود يا به نمايندگان خاص راي داده شود و يا تجمعات و اغتشاشات را صورت دهند.
اين متهم با بيان اين که آمريکا مي خواست با چيدن اين پازل به يک تصوير برسد، گفت که اجزاي پازل، تيم ما بود، يک قطعه پازل عليرضا نوري زاد و قطعات ديگر افرادي در داخل و خارج کشور بودند.
وي در عين حال گفت که اهداف ديگر انجمن مذکور براي اقدامات تروريستي و بمب گذاري نيز ادامه مي يافت تا بيشترين کشته و تلفات در بين مسئولان و مردم صورت بگيرد.
علي زماني افزود: من هسته هاي تشکيلاتي را شکل دادم بدون اين که يکديگر را بشناسند، مسئوليت را به همه هسته ها واگذار کردم و کارها به ظاهر خوب پيش مي رفت اما غافل از اين که تمامي طرح و برنامه هاي ما توسط وزارت اطلاعات رصد مي شود.
وي در پايان اظهارات خود با بيان اين که فريب خورده و اغفال شده است، گفت: هويت ديني از من گرفته و مسيري طي شد که من به عنوان ابزاري عليه دولت، نظام و ملت عمل کنم.
علي زماني اظهار داشت: من در حضور دوربين ها از ملت، رهبري و دادگاه طلب عفو و بخشش دارم.