در منزل کوروش زعيم برگزار شد
نشست کميته پي‌گيري بازداشت‌هاي خودسرانه

 

 

جمعي از فعالان سياسي، اجتماعي و دانشجويي روز جمعه به دعوت "کميته پيگيري بازداشت‌هاي خودسرانه" با حضور در منزل مهندس "کوروش زعيم" فعال سياسي – اجتماعي و عضو ارشد جبهه ملي با خانواده وي ديدار و گفتگو کردند.

در اين نشست که نمايندگاني از جبهه ملي ايران، حزب ملت ايران، نهضت آزادي ايران، شوراي فعالان ملي – مذهبي، سازمان دانش آموختگان ايران (ادوارتحکيم وحدت)، جنبش مسلمانان مبارز، دفتر تحکيم وحدت، فعالان طيف چپ و... حضور داشتند، "خانم صحت" همسر مهندس زعيم، ضمن تشکر از فعالان سياسي حاضر در جلسه، با تشريح آخرين وضعيت وي اظهار داشت که تاکنون موفق به چند ملاقات با همسر خود شده است.

خانم صحت با اشاره به ۲۵ سال زندگي مشترک خود با مهندس زعيم گفت: "فعاليت سياسي و مدني در اولويت زندگي او بود و عشق به ايران و آزادي همواره دغدغه زندگي زعيم بوده است".

همسر مهندس زعيم از بلاتکليفي وضعيت همسرش و نيز عدم اطلاع‌رساني در مورد اين فعال سياسي انتقاد کرد و با اشاره به ديدارهاي هفتگي خانواده زندانيان سياسي در برابر زندان اوين گفت: "حضور برخي از شهرونداني که هيچ زنداني ندارند اما براي حمايت از خانواده زندانيان سياسي در آن مکان حاضر مي‌شوند موجب دلگرمي خانواده زندانيان سياسي است".

اسدي زيدآبادي: قدردان تلاش زعيم براي ميراث فرهنگي کشورمان هستيم
در اين نشست، "حسن اسدي زيدآبادي"، عضو شوراي مرکزي سازمان دانش آموختگان ايران ضمن ابراز اميدواري نسبت به آزادي هرچه سريعتر مهندس زعيم که مسن ترين زنداني سياسي امروز کشور است، گفت: "افتخار داشته‌ايم که در کميته پي گيري بازداشت‌هاي خودسرانه در چند سال گذشته با ايشان همکاري داشته باشيم و در زماني که ايشان عضو اين کميته بودند، همواره ما شاهد دغدغه‌هاي حقوق بشري ايشان فارغ از گرايش‌هاي سياسي مختلف بوده‌ايم".

اسدي زيدآبادي همچنين گفت: "طي اين سالها تلاش‌هاي مهندس زعيم براي نجات ميراث فرهنگي کشورمان از جمله آرامگاه کوروش و مجموعه باستاني پاسارگاد از آسيب‌هاي گوناگون امري قابل تقدير و ارزشمند بود که همگان بايد قدردان اين تلاش‌ها باشند، از سوي ديگر نگاه حقوق بشري آقاي زعيم به مساله ميراث فرهنگي و آثار باستاني يک مقوله کمياب در جامعه ماست که اين نوع ديدگاه بايستي با حضور مجدد ايشان تقويت شود".

پيمان: امروز ملت ايران در صحنه است
"دکتر حبيب الله پيمان"، دبيرکل جنبش مسلمانان مبارز نيز در اين نشست گفت: "‌اينکه زندان‌ها امروز دائما از فعالان سياسي پر و خالي مي شوند نشان دهنده زنده بودن جامعه ماست".

وي افزود: "در اين سالها هميشه زندانيان سياسي وجود داشته اند اما تفاوت اين برهه زماني اين است که اکنون مردم در صحنه هستند و محبوس بودن چهره‌هايي مانند مهندس زعيم در جامعه موج آفرين است" .

دکتر پيمان تاکيد کرد: "درک اينکه يک دولت دروغگو آراي مردم و حقوق آنها را سرقت کرده است، در جامعه فراگير شده است و خواسته‌هاي جنبش امروز مردم محدود به يک صنف و جريان نيست و اين بار ملت ايران به صحنه آمده است".

سيف: آزادي يک نياز ملي است
"خسرو سيف" دبيرکل حزب ملت ايران ديگر سخنران اين نشست بود. آقاي سيف طي سخناني در منزل کوروش زعيم ضمن ابراز تاسف از بازداشت وي اظهار داشت: "امروز در واقع ما نيز آزاد نيستيم و فقط در يک زندان بزرگتر زندگي مي‌کنيم".

سيف با اشاره به اينکه اولين بار نيست که اين نوع برخوردها را تجربه مي‌کنيم نسبت به وضعيت زندان‌ها ابراز تاسف کرد و گفت: "متاسفانه وضع زندان ها بدتر شده است، و اين مساله به اين دليل است که هيچ معياري در زندانها براي برخورد با زندانيان وجود ندارد،‌ و وقتي در سطح کلان کشور اين چنين مديريت مي‌کنند تبعا در يک مساله جزيي مانند زندان‌ها نيز مديريت به همين شکل است".

خسرو سيف با تاکيد بر اينکه اعتراضات مردمي پس از انتخابات در واقع نشانگر نارضايتي آنها از وضعيت کشور است و امروز آزادي يک نياز ملي است به لزوم حفظ وحدت در ميان نيروهاي سياسي اشاره کرد و گفت: "وقتي پس از تشکيل جبهه ملي در رژيم سابق شاه فعاليت‌هاي سياسي آن را تاب نياورد، عده‌اي از جوانان و گروه‌هاي سياسي عضو جبهه به سمت مبارزات مسلحانه کشيده شدند که البته نتايج آن را ديديم و امروز اميدواريم که بار ديگر اين تجربه تکرار نشود و مسائل از طريق فعاليت‌هاي سياسي حل شود و مردم به خواست‌هاي خود برسند".

دبيرکل حزب ملت ايران همچنين به بيان خاطراتي از بازداشت خود در جريان ۱٨تير ۷٨ اشاره کرده و به بيان برخي شيوه‌هاي شکنجه‌هاي رواني در مدت ۷ماه بازداشت‌اش در سلول انفرادي مانند پخش صداي بازجويي از فرزندان و دوستان‌اش پرداخت.

رحماني: دادستاني در اختيار نيروهاي نظامي و امنيتي است
در ادامه اين نشست "تقي رحماني" از فعالان ملي – مذهبي به افق‌هاي روشني که پيش روي جامعه ايران است اشاره کرد و ابراز اميدواري کرد که اين هزينه‌ها و مصائب به سرانجام مناسبي ختم شود.

تقي رحماني با اشاره به آغاز دوره جديد رياست قوه قضاييه گفت: "آقاي لاريجاني بحث عدالت قضايي را مطرح کرده‌اند اما بايد به دو نکته و چالش پيش روي قوه قضاييه اشاره کرد". وي با اشاره به اينکه در بسياري از فجايع اخير ردپاي دادستاني ديده مي‌شود، افزود: "امروز دادستاني در اختيار نهادهاي نظامي و امنيتي است و قوه قضاييه تقريبا تسلطي بر وضعيت زندانيان تا مدتها پس از دستگيري افراد ندارد و وقتي بحث عدالت قضايي مطرح مي شود اين مساله با حقوقي که متهمان حتي در فقه سنتي ما ندارند همخواني ندارد".

رحماني چالش دوم را که بايستي از سوي نهادهاي مدني و حقوق بشري با مديريت جديد قوه قضاييه مطرح شود، بحث سلول انفرادي دانست و گفت: "سلول انفرادي در واقع نوعي از شکنجه سفيد است که به منظور تخليه رواني و اطلاعاتي زنداني انجام مي‌شود و بسيار اثرات مخرب تري نسبت به شکنجه‌هاي جسمي و فيزيکي دارد که قوه قضاييه بايستي در مورد اين مساله غيرقانوني و غيرشرعي پاسخ دهد".

حاج‌قاسمعلي: در زندان به زعيم اطلاعات کذب داده‌اند
"دکتر علي حاج قاسمعلي" عضو جبهه ملي ايران نيز در اين نشست ضمن تشکر از حاضران با اشاره به تلاش‌ها و فعاليت‌هاي مهندس کوروش زعيم و ارتباط وي با نسل جوان جبهه ملي گفت: "در زندان با ارائه اطلاعات غلط از جمله اينکه جوانان جبهه ملي بازداشت شده‌اند و با توجه به اينکه مي‌دانند که مهندس زعيم به اين جوانان علاقمند است، قصد دارند تا ايشان را تحت فشار بگذارند" .

اين عضو جبهه ملي موضوع اساسي را که موجب خشم حاکميت از مهندس زعيم شده است، تاکيد زعيم بر منشور حقوق بشر کوروش دانست که در آن براي ايران دعا مي‌کند که اين کشور از "دروغ" در امان باشد و اين مساله‌اي بود که مهندس زعيم از مدتها پيش توجه جامعه را به آن جلب مي‌کرد.

حاج قاسمعلي، کوروش زعيم را موتور محرکه جبهه ملي دانست و همچنين مانفيست صادر شده از سوي مهندس زعيم در ايام پيش از انتخابات را يکي ديگر از موارد اتهامي وي عنوان کرد و گفت: " چگونه است که بحث دولت در سايه وقتي از سوي خودي‌هاي حاکميت مطرح مي‌شود يک نوآوري و خلاقيت است ولي طرح آن از سوي ساير افراد منجر به چنين برخودهايي مي‌شود"؟

توفيقي: شکنجه سفيد در سطح جامعه انجام مي‌شود
در اين نشست همچنين دکتر محمدعلي توفيقي از روزنامه‌نگاران کرد و عضو سازمان مجاهدين انقلاب اسلامي نيز در سخناني گفت: "امروز مساله شکنجه سفيد تنها دامنگير زندانيان نيست بلکه تلاش مي‌شود با استفاده از همين روش يعني قطع ارتباطات و تزريق اطلاعات غلط در سطح جامعه تقلب بزرگي که اتفاق افتاده است را بپوشانند".

وي با اشاره به برخوردهايي که طي چند دهه گذشته با فعالان سياسي از طيف‌هاي گوناگون شده و در بسياري از آنها اتهام کودتا مشترک بوده است به تفاوت‌هاي جامعه امروز ايران با دهه شصت اشاره کرد و گفت:" امروز جامعه اين اعترافات و اتهامات را باور نمي‌کند و اين سختي‌هايي که طي اين سالها ملت ايران تجربه کرده است لازمه بلوغ سياسي جامعه ماست".

اسدي: اثرگذاري دليل بازداشت زعيم است
در ادامه اين نشست ميلاد اسدي عضو شوراي مرکزي دفتر تحکيم وحدت نيز به فعاليت‌هاي سياسي و مدني کوروش زعيم اشاره کرد و اثرگذاري اين فعاليت‌ها در جامعه را دليل اصلي برخورد با مهندس زعيم دانست.

ميلاد اسدي ابراز اميدواري کرد که به زودي شاهد آزادي تمامي فعالان سياسي بازداشت شده باشيم.

طاهري: معمولا جاسوس‌ها در حاکميت هستند نه در اوپوزوسيون
در اين نشست همچنين سيامک طاهري از فعالان طيف چپ بااشاره به شناخت خود از مهندس زعيم گفت: "مي‌توانم شهادت دهم که زعيم دو دغدغه داشت،‌ ايران و حقوق بشر".

سيامک طاهري با اشاره به رواج انتساب اتهام جاسوسي و انقلاب مخملي به فعالان سياسي منتقد گفت: "معمولا بخش عمده‌اي از جاسوسان در سيستم حاکميت نفوذ مي‌کنند و اين پرسش ايجاد مي‌شود که چرا تاکنون نهادهاي امنيتي يک جاسوس را از درون حاکميت بازداشت نکرده‌اند". وي افزود: " درمورد انقلاب مخملي هم بايد ديد واقعا چه کسي مسئول به خيابان ريختن مردم است و چه کساني موجب شدند با عملکرد غلطشان بي اعتمادي نسبت به حاکميت در جامعه فراگير شود و رسانه‌هاي داخلي براي مردم بي اعتبار شوند".

گفتني است در اين نشست "عبدالرضا تاجيک"، روزنامه‌نگاري که به تازگي پس از تحمل ۵۰ روز حبس از زندان آزاد شده است نيز حضور داشت و با توجه به آنکه مدتي از دوران حبس خود را در بند ۲۰۹ اوين با مهندس کوروش زعيم هم سلولي بوده است، خاطراتي را از اين دوران ذکر کرد.

 

 

تنها مطالب و مقالاتي که با نام جبهه ملي ايران - ارو‌پا درج ميشود نظرات گردانندگان سايت ميباشد .