تشکیل کابینه توسط موسوی ، چالشی برای دولت کودتا

و

پشتوانه امید برای ملت ایران

 

حمیدرضا خادم

با توجه به حوادث و فجایع رخداده در انتخابات دوره دهم ریاست جمهوری و پس از آن و همچنین جو پر التهاب  ایران ، بسیار دشوار خواهد بود که اعتراض ها و مطالبات مردم را پایان یافته تلقی کرد و پذیرفت که با سرکوب و خشونت علنی و غیر اخلاقی و ایجاد رعب وحشت در جامعه ، دولت کودتا می تواند وضع را به مانند گذشته بازگرداند . روزها از این جریان و خشونت های عریان خیابانی می گذرد ، ولی همچنان ایران آبستن حوادثی است که شاید همانند گام نخست اعتراضات ملی ، حاکمیت ، نیروهای امنیتی و مشاوران داخلی و خارجی آنان را غافلگیر نماید .

 

در این روزها خوشبختانه شاهدیم که جریان اصلاح طلب بر ادامه مبارزات به صورت مدنی و مسالمت آمیز پای می فشارد و همچنان بر روی گزینه اصلی مطالبه مردم یعنی ابطال انتخابات و برگزاری مجدد آن با حضور نهادهای بی طرف اصرار دارد و هر روز با بیانیه ها و سخنرانی های شجاعانه ، چالش پیش روی دولت غیر مردمی و کودتا گر را عمیق تر کرده و از فروکش کردن خواسته ها و مطالبات مردم و ایجاد فرصت برای کودتاگران جهت حذف فعالان سیاسی در غالب دادگاه های فرمایشی جلوگیری می کند .

 

با وجود این همه هزینه ، از جمله بازداشت بسیاری از فعالان سیاسی و مردم معترض به وضع موجود و همچنین شهدا و زخمی هایی که در این دوره به مخالفان کودتا تحمیل شد ، دستاوردهای بسیار ارزشمندی نیز نسیب ملت ایران گردید و مشروعیت دولت توسط مردم ایران و نهادهای بین المللی از بین رفت و برخی دولتهای مطرح و تاثیرگذار نسبت به انتخابات و مشروعیت دولت ابراز تردید کردند . همبستگی ملی و حذف شکافهای موجود در جامعه نیز یکی از بزرگترین دستاوردهای این مبارزات مدنی و مسالمت آمیز بود . همچنین نمایش هوشمندی ، خردمندی و عدم پذیرش رفتار و عقاید این دولت توسط مردم ، به جهانیان قبولاند که باید حساب ملت را از حاکمیت جدا کنند و بر این اساس سخنان بسیاری از زبان برخی مقامات و رهبران نامدار و برجسته جهان شنیده شد و دستاوردهای بسیار دیگر از جمله مطرح شدن بسیاری دیگر از مطالبات مردم و شکسته شدن بسیاری از خطوط قرمز در نظام .

 

اما موضوعی که در این میان با تحمیل برخی هزینه ها به ملت باید مورد توجه رهبران این مبارزه مدنی قرار گیرد ، روش ها و تاکتیک های مبارزه مدنی و مسالمت آمیز و کاستن هزینه تا حصول نتیجه است ، همچنین حفظ این همبستگی کم سابقه ملی که در این روزها شاهد آن هستیم باید از اولویت های آنان باشد . قرار دادن جنبش های مدنی منسجم و تاکتیک پذیر مانند جنبش زنان ، معلمان و کارگران و دانشجویان در کنار یکدیگر و پافشاری بر مطالبه مطرح در این روزها و همچنین تشکیل کمیته های پیگیری در نهادهای بین المللی و جلوگیری از فروکش کردن حرارت اجتماعی و آگاهی رسانی از طرق مختلف باید صورت گیرد .

 

به باور من روشی که از سوی اصلاح طلبان می تواند دولت کودتا را ، به پشتوانه مردم همچنان تحت فشار قرار دهد و حاکمیت را وادار به پذیرش ابطال انتخابات نماید ، تشکیل کابینه و معرفی وزرا توسط مهندس میر حسین موسوی ، رئیس جمهور منتخب مردم است . ایشان با تشکیل کابینه ای متشکل از شایسته ترین افراد و موجه ترین آنان نزد مردم ، از تمامی جریان های منتقد به وضع موجود - یعنی تشکیل کابینه ملی - هم توان سیاسی و اندیشه ای خود را افزایش خواهد داد ، هم مشارکت احزاب سیاسی دارای تشکیلات را تقویت خواهد کرد و هم همبستگی ملی را روزافزون خواهد ساخت . با این کار هر چند امکان تحمیل هزینه های دیگری نیز بوجود خواهد آمد اما در این شرایط امکان برنامه ریزی ، تصمیم گیری و نظام مند کردن روشهای مبارزه مسالمت آمیز به شکل مثبت تر و با فشار بیشتر حاصل خواهد شد و نیروی عظیمی برای حرکت به سوی دستیابی به نتیجه بوجود خواهد آمد ، بنابراین یکی از خواسته هایی که مردم باید از رهبران خود داشته باشند پافشاری بر مطالبات خود در غالب تشکیل کابینه ملی است .   

 17 تیرماه 1388

 

 

 

تنها مطالب و مقالاتي که با نام جبهه ملي ايران - ارو‌پا درج ميشود نظرات گردانندگان سايت ميباشد .