بیانیه جبهه ملی ایران- اروپا

درباره اعدامهای اخیر در ایران

هممیهنان گرامی

 

    در روز سه شنبه، نوزدهم آبان ماه ١٣٨٨ مراسم بزرگداشت دکتر حسین فاطمی، وزیرامورخارجه دولت ملی دکتر محمد مصدق درابن بابویه برگزارشد. پنجاه و پنج سال پیش در چنین روزی دکتر فاطمی بدستور اشرف پهلوی اعدام گردید. این اقدام آشکارا عمل انتقام جویانه و کینه توزانه ای بود که نه فقط نشانی از ناتوانی رژیم پیشین از درک مسائل و مشکلات جامعه و کشور ایران را به نمایش میگذاشت بلکه همانطوریکه اعدامهای دیگر آن رژیم و رژیم کنونی هم نشان میدهد، یک مشکل فرهنگی جامعه ایران نیز میباشد. گویا جامعه ما و جوامع همینگونه هنوز هم نمیتوانند بپذیرند که هر گونه اعدامی تنها "صورت مسله را پاک میکند"و کمتر به زدودن ریشه ها و زمینه پیدایش آن میپردازد.

    در جمهوری اسلامی به توجیه اعدام سویه مذهبی نیز افزوده میشود که بدرستی نماینگر ویژه گی قرون وسطایی این نظام است. کشتن نوجوانان خطاکار نه تنها آنها را اصلاح نمیکند بلکه آنها را صرفا نابود میسازد و کوچکترین کمکی به حل مشکلاتی مانند بیکاری، فقر واعتیاد چونان ریشه های اجتماعی خطاکاری این نوجوانان نمیکند. با کشتن آنها دستگاه ارتجایی حاکم عملا ازخود بعنوان مسئول نارواییهای موجود در جامعه سلب مسئولیت کرده و طوق گناه را بگردن قربانیان می اندازد.

     کشتار سیاسی فراز جنایتهای بیشمار این نظام حکومتی بیمار است که از بد حادثه دستکم هزارسال دیرتر از تاریخ مصرفش بر سر این کشور نازل شده است. اعدامهای سیاسی و دیگر خشونتهای پلید ضد انسانی مایه ننگ ملتیست که متاسفانه نتوانسته به وجود فرهنگ متعفن طالبانیی که در گوشه های نمور فرهنگ حوزه ها و حجره هایش در کمین بوده اند، توجه لازم را بکند. خشونت، حبس، شکنجه و اعدام دگراندیشان آنهم در کشوری که برای نخستین بار در تاریخ حقوق بشر را اعلام و اجرا کرده، تنها زبانی است که زر- و زورمداران متزور جمهوری اسلامی میشناسند. زهی که اینها چقدر کوچک فکر و تاریک اندیشند! اینها باید بروند! نه یک کلمه بیشتر و نه کمتر!

    هموطنان، تنها محکوم کردن کشتن نداها، سهراب ها و اعدام احسان ها کافی نیست. خوشبختانه جنبش سبز همواره پرتوانتر میشود. باید هرکس به فراخور موقعیتش با پرداختن بها و فداکاری به فراگیر ترشدن صفوف و شفافتر شدن اهداف این جنبش یاری رساند. باید با حفظ احترام به عقاید سبزهای مذهبی به لزوم جدایی دین از دولت و حکومت پافشرد. باید به احقاق حقوق شهروندی و حقوق بشر تکیه کرد تا از سیاستمدارانی که خود محصول این نظامند و هنوز هم به آن پایبندند، رفع سوء تفاهم شود.

    شایسته است که بخش برونمرزی جنبش سبز، بیشتر به پخش ندای درون بپردازد و امر پشتیبانی محافل و مراجع ذینفوذ بین المللی را دراجرای حقوق بشر در ایران جدی تر بگیرد و نگذارد که "مسئله ایران" بازهم به "مسئله اتمی" فروکاسته شود.

 

پاینده باد ایران

 

پویا و پابرجا باد مبارزات ملت ایران برای احقاق حقوق شهروندی و دمکراسی

 

شورای عالی جبهه ملی ایران

 

بیست و یکم آبان ١٣٨٨