‫بیانیه جبهه ملی ایران- اروپا به به مناسبت رخداد تاریخی ۲۱ آذر ۱۳۲۵



‫۲۱ آذر و خطر نابودی همبستگی ملی ایرانیان


‫‫ ‫
‫هموطنان



‫ در ۲۱ آذر ۱۳۲۵، پس از اینکه ارتش سرخ شوروی ایران را ترک کرد، حکومت "فرقه دمکرات آذربایجان" فروپاشید، ارتش ایران به آذربایجان بازگشت و تجزیه آذربایجان و کردستان که بدستور صدرهیات رییسه دولت شوروی در دستور کار قرار گرفته شده بود، مرتفع گردید. درباره این واقعه بقدر کافی مدرک و سند منتشر شده است که در اینجا نیازی به بازگفت آنها نیست. اهمیت این رویداد برای امروز ایران در خطری است که نه تنها تمامیت ارضی کشور بلکه همبستگی ملی ما را هم تهدید میکند. گرچه همواره در آذربایجان و کردستان معدود نیروهایی یافت میشدند که با انگیزه های پان ترکی و پان کردی مخل مبارزات مردم ایران برای احقاق حقوق شهروندی و دمکراسی بوده اند و از طرف بیگانگان هم مورد حمایت قرار گرفته اند، ولی در اوضاع کنونی با سیاستهای تبعیض آمیز و ضد دمکراتیک داخلی و ماجراجویانه و دشمنتراشانه خارجی ِ حاکمیت جمهوری اسلامی، این خطر بیشتر ودر درجه اول خودساخته است و فقط پیامدی از تحریکات ایران ستیزانه بیگانگان نیست. وقتی حکومت بیشترین توجه و نیروی خود را برای سرکوب دانشجویان، زنان، کارگران و درگیری های بیجا و ضد منافع ملی با دنیای خارج میکند، بدیهیست که از حفظ امنیت کشور و مرزهای آن غافل میماند و معدود مرزبانانی را که برای حراست مرزهای ایران گماشته است در معرض حملات مرگبار تروریستهایی قرار میدهد که مورد حمایت بیگانگان نیز قرار دارند.

‫ جبهه ملی ایران- اروپا حکومت جمهوری اسلامی را نهایتا مسئول کشتار و دست اندازی های گروههایی مانند جندالله و پژاک میداند. سیاستهای تبعیض آمیز این حاکمیت که خواسته های به حق فرهنگی ، مذهبی و محلی هممیهنان آذری، بلوچ، کرد و دیگران را چونان تهدیدی برای قدرت خود میپندارد، بخشهایی از این هممیهنان را بطرف نیروهای ایران ستیز میراند و همبستگی ملی ایرانیان را که در سایه چندین سال استبداد ولایت فقیه و ازدیاد فقر و نارضایتی های عمومی سست شده، سخت به خطر می اندازد. پان ترکها، پان کردها و پان عربها راستای اصلی مبارزه ملت ایران را برای آزادی و حقوق شهروندی به مبارزه علیه "فارسها" و تنفر از یکدیگر کژ کرده اند و میخواهند از جو و فضای ضد دولتی موجود برای تجزیه ایران سوء استفاده نمایند. این جداسازی در سطوح گوناگون در جریان است. مدتهاست که حتی در مطبوعات سخن از "دانشجویان هویت طلب ترک"، "دانشجویان کرد"، "روزنامه نگار کرد" و مانند اینها میرود. بدین ترتیب خطراینکه صفوف جنبش دانشجویی و اپوزیسیون به تدریج گسسته شده و جدائیها و تضادهای مصنوعی به تصادمات ناگواری در میان بخشهای اپوزیسیون منجرگردد، افزایش می یابد. پدیده شوم دیگر سیاست ملت سازی جدایی طلبان میباشد که از بستر نارضایتی های عمومی نیرو میگیرد. دراین مورد هم ملت ایران به "ملل" ترک و کرد و ... تقسیم میشود و بیم آن میرود که با پشتیبانی "بیدریغ" بین المللی این "ملل" خواست "تشکیل دولت خود" را هم پیش بکشند و در پیامد یک جنگ داخلی که جنگ داخلی یوگوسلاوی دربرابرش بازیچه ای بیش نخواهد بود، ایران را که بزرگی و توانهای طبیعی و انسانی اش سالهاست که برای منافع غرب "خطرناک" بشمار آورده میشود، به چند جمهوری دست نشانده تقسیم نمایند. بی هیچ تردید حاکمان جمهوری اسلامی به این خطرات واقفند. با این وجود و درست بخاطر سیاست های ضد دموکراتیک و برخوردهای خشن سرکوب و بگیر و ببند، زمینه سوء استفاده جدایی خواهان و بیگانگان را آماده تر میسازند.

‫ هممیهنان، کم توجهی به این مهم در شرایط اجتماعی- سیاسی مغشوش و پیچیده کنونی بسیار خطرناک است و پیامدهای فاجعه باری خواهد داشت. این راست است که حاکمیت جمهوری اسلامی در کل و ولی فقیه بویژه مسئول اصلی این تباهی میباشد ولی درست در اوضاع کنونی بایسته است که روشنفکران، دانشجویان و همه پیکارجویان راه آزادی و دمکراسی، مبارزه با گرایشهای آشکار و پنهان، دانسته و ندانسته تجزیه طلبی را بخشی از مبارزه خود برای احقاق حقوق شهروندی و دمکراسی در ایران بشمار آورند و بدان توجه خاصی بنمایند.

‫ برای روشن بودن مواضع جبهه ملی ایران- اروپا درباره این مشکل، ما نکات زیر را رسما اعلام میکنیم:



‫۱- تمامیت ارضی ایران اصلی خدشه ناپذیر است.

‫۲- حاکمیت فقط از آن ملت ایران است، که در پی انتخاباتی واقعا آزاد، اراده آزاد خود را به نمایندگانش برای مدت محدودی واگذارد میکند.

‫۳- زبان فارسی زبان رسمی و مشترک همه ایرانیان میباشد. در کنار این زبان همه ایرانیان محقند به زبان مادری خود سخن بگویند، بخوانند و بنویسند و از فرهنگی که این زبان پدید آورده پاسداری کرده و آنرا شکوفا سازند.

‫۴- دین و مذهب از دولت و حکومت جداست. آزادی مذهب و عقیده باید تضمین گردد و هیچ تبعیضی بین مذاهب گوناگون روا نیست.

‫۵- از شکل دولتی- اداری کنونی کشور باید تمرکز زدایی گردد. اداره امور محلی باید به شوراهای واحدهای مردمی داده شود. در این باره باید از هرگونه تصمیمات ایدئولوژیک و غیر کارشناسانه خودداری گردد. بافت قومی شهرهای بسیاری درایران ناهمگون است و لذا باید از گزینش مدلهایی که میتوانند برخوردهای مشکل آفرین قومی پدید آورند، دوری جست.



‫پاینده باد ایران

‫زنده باد مبارزات ملت ایران برای احقاق حقوق شهروندی و دموکراسی

‫جبهه ملی ایران- اروپا

‫۲۱ آذر ۱۳۸۷

 

   

تنها مطالب و مقالاتي که با نام جبهه ملي ايران - ارو‌پا درج ميشود نظرات گردانندگان سايت ميباشد .