فعالان حقوق بشر در ايران

به نام آزادي

 

انتخابات مجلس هشتم ؟! از توهم تا واقعيت


بررسي آماري نتيجه انتخابات حوزه انتخابي تهران ، ري ، شميرانات واسلامشهر در مجلي هشتم


ابوالفضل جهاندار


هر جا ملت است آنجا مجلس است ( دکتر مصدق )
در دنياي امروز در ميان تمام جوامع بشري مرسوم شده که ميزان مشارکت سياسي شهروندان از مهمترين فاکتورهاي سنجش مشروعيت حکومت ها به حساب آيد به اين معنا که ميزان مشارکت آزادانه مردم در انتخبات با ميزان مشروعيت حکومت ها نسبت مستقيم دارد .
بديهي است که مشروعيت سياسي در حکومت ها ، موجبات بحران مشروعيت را فراهم آورده و عدم مشارکت مردم، ناکارآمدي را دامن مي زند . از طرفي برخورداري از مشروعيت در يک نظام و افزايش آن اثر مستقيمي در ميزان مشارکت هاي مردمي ، افزايش کارآيي رشد و توسعه همه جانبه و در نتيجه ثبات سيستم حکومتي و عدم انزواي آن را در پي خواهد داشت با توجه به اينکه در بند 3 ماده 21 اعلاميه جهاني حقوق بشر آماده است که اراده ملت ، اساس قدرت اختيارات ملي است از اين روي نظام هاي سياسي مي کوشند با ارتقا سطح مشارکت مردم ميزان مشروعيت خود را در سطح کشور و جوامع بين المللي افزايش دهند .
نگاه اجمالي به نتايج انتخابات مجلس هشتم در 24 اسفند 86 اين واقعيت را بيان مي کند که بر خلاف آمارهاي ادعايي و غير مستند وزير کشور که ميزان مشارکت در انتخابات را 60 درصد  و نيز رئيس ستاد انتخابات کشور که آنرا 65 درصد  اعلام نمود ( روزنامه حمايت ، روزنامه ايران روز يکشنبه 26 اسفند 86 ) ميزان مشارکت مردم چيز ديگري را نشان ميدهد .
لازم به ذکر است به علت عدم دسترسي به ريز آمار انتخابات ساير شهرستان ها ، نتايج حوزه تهران را که ويترين سراسري و مرکز سياست گذاري کل کشور بوده و سياسي ترين و پر جمعيت ترين حوزه انتخابيه کشور مي باشد را مورد کنکاش دقيق تر قرار داديم .
در اين گزارش تلاش نموده ام با استفاده از اطلاعات ارائه شده توسط وزارت کشور مندرج در جرايد آخرين آمار سرشماري نفوس و مسکن مرکز آمار ايران به بررسي تحليلي نتايج اين انتخابات بپردازم .
قبل از هر چيز لازم مي دانم پيش فرض هايي در 9 بند تعريف شود تا هم از نظر هر گونه اتهام و غرض ورزي در امان باشم و هم قضاوت نهايي در خصوص آنچه از کليات اين نوشته استخراج و استباط مي شود را به خوانندگان فهيم واگذار نمايم .
1- انتخابات در کمال صحت و سلامت برگزار شده و هيچگونه دخل و تصرفي در ميزان مشارکت مردم و نتايج آن صورت نگرفته است ؟!
2- تعداد کل واجدين راي همان 49431265 نفر بوده (روزنامه اطلاعات روز يکشنبه 19 اسفند 86-مصاحبه خبرگزاري فارس با معاون مطالعات و تحقيقات سازمان ملي جوانان)
3-تعداد کل شرکت کنندگان در انتخابات نيز همان 22832000 (روزنامه اطلاعات روز يکشنبه 26 اسفند 86 به نقل از وزير کشور) آمده است
4-تعداد واجدين شرايط در انتخابات تهران 9985390 ميباشد (اطلاعات مرکز آمار ايران از سرشماري سال 85)
5-در تهران تعداد 1009562 نفر از واجدين شرايط در انتخاب شرکت نموده اند (روزنامه ايران سه شنبه 28 اسفند 86)
6-نزديکي انتخابات با عيد نوروز و افزايش سن راي دهندگان در کاهش ميزان مشارکت اثر گذار بوده است .
7-تمام کساني که پاي صندوقهاي راي رفته اند با کمال ميل و رقبت و آزادي کامل ، اعمال راي نموده اند و هيچگاه از روي ترس ، الزام پنهان يا آشکار ، تهديد يا از روي اکراه و بدون ميل باطني در انتخابات شرکت نکرده اند .
8-هيچگونه سوء استفاده از کساني که در ادارت ، پادگانها ، بيمارستانها ، زندانها و يارانه بگيرها که به دستور مقامات ميتوانند راي دهند نشده است.
9-رقابتهاي بومي و همبستگيهاي قوميتي هيچگونه تاثيري در به پاي صندوقهاي راي آوردن مردم در شهرستانها و روستاهاي دورافتاده نداشته است .
با توجه به فرضيات فوق و آمار رسمي ارائه شده از سوي وزارت کشور در جرايد کثيرالانتشار ، نتايج زير از انتخابات مجلس در تهران و سراسر کشور به دست آمده است .
1-عليرغم حساس جلوه دادن اين دور از انتخابات از سوي سران حکومتي از مجموع 49431245 نفر واجدين شرايط شرکت در انتتخابات در کل کشور ، 22832000 يعني 46 درصد  از مردم در انتخابات شرکت نموده و 54 درصد معادل 26599245 نفر از شرکت در انتخابات امتناع نموده اند.
2-از حدود 9985390 نفر واجد شرايط شرکت در انتخابات تهران 1990562 نفر يعني 19 درصد  در انتخابات شرکت نموده و 8075820 نفر معادل 81 درصد  مردم تهران از شرکت در انتخابات امتناع نمودند.
3-اگر آمار ارائه شده در روزنامه ايران مورخ 28 اسفند 86 در خصوص آخرين نتايج انتخابات حوزه تهران صحيح باشد در مرحله اول انتخابات با محاسبه آراي باطله فقط 11 درصد  کانديداها حائز 25 درصد  آرا گرديدند به عبارت ديگر آقاي حداد عادل با مجموعه آراء 844230 راي معادل 2/44 درصد  بعنوان نفر اول و آقاي علي عباسپور تهراني با مجموع آراي 485771 معادل 4/25 درصد  بعنوان نفر يازدهم به مجلس راه يافته اند .
4-آراي نفرات اول و دوم حوزه انتخابي تهران يعني آقاي حداد عادل و آقاي مرتضي آقا تهراني به ترتيب 2/44 درصد  و 6/30 درصد  از کل آراي ماخوذه بود که اين آرا معادل 4/8درصد و 8/5 درصد از کل افراد واجد شرايط در تهران را شامل ميشود . به عبارت ساده تر آقاي حدادل عادل منتخب 4/8 درصد و مرتضي آقا تهراني 8/5 درصد مردم تهران ميباشد .
5-نتايج انتخابات نشان داد مردم از شعارهاي تکراري و وعده هاي پوچ و توخالي خسته شده و به احزاب حکومتي و گروههاي وابسته به حاکميت و شعارهايشان اعتماد ندارند و با عدم مشارکت در انتخابات اعتراض و نارضايتي خود را عيان تر از گذشته نسبت به شرايط موجود نشان دادند .
6-از 178 کرسي مجلس که تکليف آن قطعي شده 119 کرسي معادل حدود 66 درصد متعلق به نيروهاي جديد و 59 کرسي معادل حدود 33 درصد متعلق به نمايندگان مجلس هفتم ميباشد و اين بيانگر اين موضوع ميباشد که اقليت راي دهنده نيز از قيافه هاي تکراري خسته شده و به اين موضوع پي برده اند که آزموده را آزمودن خطاست .
7-با توجه به اينکه مقامات بلند پايه سياسي ، مذهبي کشور به کرات به اهميت شرکت در انتخابات در اين مقطع حساس و سرنوشت ساز کشور تاکيد نموده اند و مشارکت را به عنوان حق قانوني و تکليف شرعي بيان نموده اند با اين حال بر اساس آمارهاي موجود 81 درصد مردم تهران و 54 درصد از کليه جمعيت واجد شرايط راي دادن کشور از شرکت در انتخابات امتناع ورزيدند .
8-اگر بنا به تعبيري مقارنت انتخابات با ايام نوروز را يکي از دلايل کاهش مشارکت در انتخابات فرض کنيم ، به وضوح ميتوان مدعي شد نتايج انتخابات بيانگر اين موضوع باشد که برخلاف شعارها و شعاير حکومت ، پرداختن مردم به مشکلات معيشتي و اقتصادي خود و پاسداشت مراسم ملي و باستاني و آمادگي براي برگزاري جشن نوروز جايگاهي به مراتب بالاتر از شرکت در اينگونه  انتخابات در نزد مردم پيدا کرده است .
9-اگر بپذيريم معتقدين به يک گروه يا حزب بر اساس برنامه هاي اعلام شده احزاب ، کانديداهاي معرفي شده از حزب يا گروه خاص اعتماد داشته و راي بدهند ، تعداد آراي نفر اول اصولگرايان آقاي حداد عادل 844230 راي و نفر نوزدهم ليست آقاي بادامچيان 436611 بيان کننده چنين چيزي نيست و از بي تصميمي و بلاتکليفي و لاقيدي در تصميم گيري بسياري از راي دهندگان حکايت دارد .
10- نتايج انتخابات نشان ميدهد که احزاب حکومتي و گروههاي وابسته به حکومت از تحليل شرايط سياسي - اجتماعي جامعه عاجز بوده و پس از گذشت حدود 30 سال از قبضه انحصاري قدرت هنوز قادر به درک خواسته هاي اساسي مردم نيستند.
11- نتايج انتخابات نشان ميدهد که سرکوب جنبش هاي دانشجويي ، مدني ، سياسي و ايجاد فضاي خفقان و اعمال سانسور و انحصاري کردن فعاليت احزاب ، مطبوعات و رسانه ها و خلق جامعه تک صدايي موجب دلسردي ، بي تفاوتي و کناره گيري بسياري از فعالان سياسي ، دانشجويي ، مدني از مسئله انتخابات گرديده و اين مهم بر ميزان بر ميزان مشارکت مردم نيز تاثير تعيين کننده داشته است .
12- دوازدهم بهمن57 آيت الله خميني در قسمتهايي از اولين سخنراني خود در بهشت زهرا به اين مطلب صريحاً اشاره نموده اند که . « هر کسي سرنوشتش با خودش است ، مگر پدرهاي ما ولي ما هستند ؟ مگر اشخاصي که در صد سال پيش از اين ، هشتاد سال پيش از اين بوده اند ميتوانند سرنوشت ملتي را که بعدها وجود پيدا ميکنند تعيين بکنند ؟ » اينک که 29 سال از رفراندوم قانون اساسي 58 گذشته است بررسي آمار آخرين سرشماري سال 85 نشان ميدهد که 80 درصد جمعيت کشور در 12 فروردين 58 يا اصلاً به دنيا نيامده بودند يا اصولاً واجد شرايط راي دادن نبوده اند و همچنين 73 درصد افرادي که در حال حاضر واجد شرايط راي دادن ميباشند (يعني بالاي 18 سال ميباشند ) در رفراندوم 58 واجدد شرايط شرکت در انتخابات نبوده اند و اين درصد که بالغ بر 36 ميليون راي دهنده از مجموع 49431245 نفر واجدين شرايط ميباشند برابر با کل جمعيت کشور در سال 58 ميباشد.
در پايان به استحضار هموطنان عزيز ميرسانم که نتايج انتخابات مجلس هشتم پزواک مطالبات اکثريت خاموش مردم ايران است . اکثريتي که با عدم مشارکت در انتخابات با زبان بي زباني اعلام نمود که مشتاقانه و بي صبرانه منتظر برگزاري انتخاباتي آزاد ، با حضور احزاب مستقل ، مطبوعات مستقل و گروههاي سياسي مستقل از حکومت و فارغ از هرگونه نظارت استصوابي . بي ترديد برنده اصلي انتخابات مجلس هشتم کساني بودند که با اکثريت خاموش در اين حماسه هم آوا بودند .
« پيش از شما
بسان شما بي شمارها
با تار عنکبوت نوشتند روي باد : «کاين دولت خجسته جاويد زنده باد!»2 »


به اميد آزادي ايرانيان و آباداي ايران
اابوالفضل جهاندار (پويا)
مدير سايت خبري پويا نيوز
عضو سابق انجمن اسلامي دانشگاه علامه طباطبايي
عضو شوراي عمومي دفتر تحکيم وحدت
زندان اوين - اندرزگاه 7 سالن 3

1-منظور از حوزه انتخاباتي تهران ، تهران ، ري ، شميرانات ، اسلامشهر ميباشد
2-شعر از شفيعي کدکني


ضمائم :

-مجموع آراي ماخوذه از 3904 صندوق در حوزه انتخابي تهران 1990562 بوده است.
-افراد واجد شرايط (18 سال به بالا) در تهران بر اساس آمار سرشماري سال 85 مرکز آمار ايران 9985390 نفر است.
-کل جمعيت تهران بر اساس سرشماري  سال 85 مرکز آمار  13422366 نفر است.



جدول آرا و محاسبات 19 نماينده اول حوزه انتخاباتي تهران  :

تاريخ :16/1/87
شماره :665 - 87

 

 

 

تنها مطالب و مقالاتي که با نام جبهه ملي ايران - ارو‌پا درج ميشود نظرات گردانندگان سايت ميباشد .