گزارش ماهانه (خرداد ۱۳۸۷) در مورد نقض گسترده و برنامه ريزي شده حقوق بشر در ايران

فعالين ايراني دفاع از حقوق بشر در اروپا و آمريکاي شمالي

گزارش ماهانه (خرداد ۱۳۸۷) در مورد نقض گسترده، مستمر و برنامه ريزي شده حقوق بشر در ايران

 

نهادهاي مدافع حقوق بشر !

ايرانيان مدافع حقوق بشر !

 

در اين گزارش بخش بسيار کوچکي از موارد نقض حقوق بشر در ايران را که توسط اين شبکه گرد آوري شده است به اطلاع مي رسانيم:

 

بين المللي:

۱ ـ رئيس حزب چپ سوئد طي نامه اي خطاب به محمود احمدي نژاد رئيس جمهور ايران نوشت: ما از وضعيت فرزاد کمانگر مطلع شده ايم، يک معلم و فعال حقوق بشر کرد بشدت مورد شکنجه قرار گرفته است. فرزاد کمانگر بدون هيچ شانسي براي دفاع در مقابل اتهامات نابجا به مرگ محکوم شده است. شيوه رفتار با مردم بشدت بي رحمانه و آزار گرايانه است و بر خلاف قانون و معاهدات بين المللي حقوق بشر است. ما قويا در مقابل رفتار بسيار ناعادلانه با فرزاد کمانگر معترض هستيم. او بايستي فورا آزاد شده و براي معالجات پزشکي به بيمارستان برده شود. (فعالان حقوق بشر در ايران ۲/۳/۸۷)

 

۲ ـ معاون رئيس حزب چپ سوئد طي نامه اي خطاب به محمود احمدي نژاد رئيس جمهور ايران نسبت به مرگ کاوه عزيزپور فعال سياسي در مهاباد اعتراض کرد و نوشت : حزب چپ سوئد قويا رفتار پليس امنيتي را در مورد کاوه عزيزپور محکوم مي کند. همچنين قويا فقدان امنيت قانوني در جمهوري اسلامي ايران را محکوم مي کند و تقاضا مي کند که همه زندانيان سياسي در ايران بايد آزاد شوند . (اخبار روز ۲/۳/۸۷)

 

۳ ـ سازمان عفو بين الملل با ارسال نامه اي خطاب به محمود هاشمي شاهرودي رئيس قو قضائيه در خواست کرد تا از برگزاري هر چه سريعتر دادگاه تجديد نظر شش فعال امور زنان ، اطمينان حاصل کند . در اين نامه آمده است : اگر دادگاه تجديد نظر حکم اين افراد را تاييد کند، اين سازمان درخواست تجديد نظر مجدد را ارائه خواهد کرد . مرضيه مرتاضي لنگرودي ، نسرين افضلي ، پروين اردلان ، زينب پيغمبرزاده ، ناهيد جعفري و رضوان مقدم از جمله فعالان حقوق زنان هستند که به احکام تعليقي حبس و شلاق محکوم شده اند . در نامه سازمان عفو بين الملل آمده است : اين زنان تنها به دليل عقايد شان محکوم شده اند .( راديو فردا ۳/۳/۸۷)

 

۴ ـ اتحاديه اروپا از دولت ايران درخواست کرد تا حکم اعدام بهنود شجاعي و سعيد جزي که در سنين کودکي مرتکب قتل شده اند ، را لغو کند. اين اتحاديه صدور حکم اعدام براي اين دو نوجوان ايراني و ديگر افرادي را که در کمتر از سن قانوني مرتکب جرم شده اند . نقض تعهدات بين المللي ايران اعلام کرده است .ماده ۳۷ کنوانسيون حقوق کودک که دولت ايران از امضاء کنندگان آن است ، مجازات مرگ يا حبس ابد را در مورد افراد زير ۱۸ سال ممنوع کرده است. (بي بي سي ۴/۳/۸۷)

 

۵ ـ سازمان عفو بين الملل با صدور بيانيه اي از وضعيت فرشاد دوستي پور دانشجوي ۲۳ ساله اي که توسط اطلاعات سپاه پاسداران در ايوان غرب بازداشت گرديد ، ابراز نگراني کرد . در اين بيانيه آمده است : دوستي پور که در طول بازداشت در زندان اوين دچار مشکلات ريوي شده است در حال حاضر احتمالا در معرض شکنجه قراردارد .جرم وي اطلاع رساني در رابطه با کشته شدن ۳ نفري از مردم ايوان غرب بدست نيروهاي امنيتي مي باشد. (راديو زمانه ۴/۳/۸۷)

 

۶ ـ فدراسيون بين المللي جامعه هاي حقوق بشر (FIDH) و سازمان جهاني مبارزه با شکنجه (OMCT) طي نامه اي خطاب به مقامات حکومت ايران نگراني عميق خود را نسبت به صدور حکم زندان براي امير يعقوبعلي از اعضاي « کمپين يک ميليون امضاء» اعلام کردند . در اين نامه از مقامات دولت ايران خواسته شده است : تحت هر شرايطي سلامت روحي و جسماني امير يعقوبعلي و ديگر فعالان « کمپين يک ميليون امضاء» را تضمين کنند. اطمينان دهند که دادگاه تجديد نظر نامبرده کاملا بي طرف و واجد صلاحيت خواهد بود تا بدين ترتيب از وي رفع اتهام گردد . به علاوه، کاملا مشخص است که ايراد اين اتهامات خودسرانه بدليل فعاليتهاي وي در زمينه حقوق بشر است . هر چه سريعتر به هرگونه اقدام تهديد آميز و آزار دهنده، حتي در سطوح قضايي، در قبال تمامي مدافعان حقوق بشر در ايران پايان دهند. به مواد اعلاميه مدافعان حقوق بشر، تصويب شده توسط مجمع عمومي سازمان ملل در ۹ دسامبر ۱۹۹۸ احترام گذاشته و آنرا را رعايت کنند . بطور کلي تحت هر شرايطي اطمينان دهند که مفاد حقوق بشر و آزاديهاي اصلي در ايران مطابق با اعلاميه جهاني حقوق و ديگر عهد نامه هاي بين المللي و منطقه اي که ايران نيز آنها را به رسميت شناخته رعايت خواهند شد. (عصرنو ۸/۳/۸۷)

 

۷ ـ سازمان عفو بين الملل گزارش سالانه خود از وضعيت حقوق بشر در جهان را منتشر کرد، در بخش مربوط به ايران عفو بين الملل مي نويسد که دولت اين کشور همچنان به سرکوب منتقدان ادامه داد و دگرانديشان ، روزنامه نگاران ، نويسندگان ، پژوهشگران و فعالان مدافع حقوق زنان و حقوق اقليت هاي قومي و مذهبي با فشارهايي شامل بازداشت خودسرانه ، محدوديت سفر؛ تعطيلي سازمانهاي غير دولتي و آزار و ارعاب و تهديد مواجه بودند. در بخش ديگري از اين گزارش آمده است: تبعيض عليه زنان در قوانين و روش هاي جاري باقي ماند ، شکنجه و سوء رفتار در زندانها و بازداشتگاههاي دولتي رواج داشت و در ماه اوريل ، برخورد شديد با مخالفان با افزايش چشمگير شمار اعدامها همراه شد به نحوي که طي سال ميلادي ،مجازات اعدام در مورد ۳۳۵ نفر، از جمله ۷ محکوم خردسال به اجرا درآمد . عفو بين الملل مي نويسد که دادگاههاي ايران در سال گذشته به صدور احکام سنگسار ، قطع اندامها و شلاق مبادرت ورزيدند و برخي از اين احکام به اجرا گذشته شد . به گزارش عفو بين الملل و خامت وضعيت اقتصادي باعث شد، تعداد بيشتري ازايرانيان با فقر روبرو شوند.(بي بي سي ۸/۳/۸۷)

 

۸ ـ خانم سوهير باالحسن رئيس فدراسيون بين المللي جامعه هاي حقوق بشر و آقاي جو استارک معاون بخش خاورميانه و شمال آفريقا ديده بان حقوق بشر طي نامه اي خطاب به محمود احمدي نژاد رئيس جمهور ايران نگراني شديد خود را از سرنوشت ۷ تن از اعضاي جامعه بهائيان که در زندان بسر مي برند، اعلام کردند . فريبا کمال آبادي، مهوش ثابت، عفيف نعيمي، جمال الدين خانجاني ، سعيد رضايي ، بهروز توکلي و وحيد تيز فهم اعضاي گروه هماهنگ کننده ملي بهائيت در ايران هستند که با اطلاع حکومت تاسيس شده و هدف آن کمک به جامعه ۳۰۰هزار نفري بهائيان در کشور است .در اين نامه آمده است : ما از مسئولين جمهوري اسلامي ايران مصرانه مي خواهيم مکان حبس اين هفت نفر ، اتهامات دقيقي که عليه آنها مطرح شده و تارخ محاکمه آنها را به اطلاع برسانند. ما همچنين از شما مصرانه مي خواهيم به ناظران مستقل بين الملي اجازه دهيد بر محاکمه آنها نظارت داشته باشند . حق محاکمه عادلانه شامل جلسه استماع علني ، منع تبعيض ديني و حق آزادي مذهب است . اين حقوق همگي در ميثاق حقوق مدني و سياسي که توسط ايران تصويب شده آمده است.

( ديده بان حقوق بشر ۱۲/۳/۸۷)

 

۹ ـ کميسيون بين المللي حقوقدانان در رابطه با بازداشت اعضاء گروه هماهنگ کننده ملي بهائيان ايران طي نامه اي خطاب به اولياء حکومت ايران اعلام نمود: بهائيان بطور خودسرانه دستگير شده و در وضعيت ممنوع الملاقات نگهداري مي شوند ، بايد بلافاصله آزاد گردند يا به لحاظ حقوقي به جرمي مشخص متهم شوند . کميسيون بين المللي حقوقدانان از اولياء حکومت ايران مي خواهد منطبق با وظايف و تکاليف حقوق بشر بين المللي عمل نمايند و تضمين دهند که اين افراد بر مبناي اعتقادات خود در بازداشت بسر نمي برند . آزادي دين و وجدان بهائيان به شدت محدود است و اين محدوديت در تجاوز واضح از ميثاق بين المللي حقوق مدني و سياسي اعمال مي گردد که ايران مهر تاييد بر آن نهاده و ملزم به رعايت آن است . کميسيون از اولياء حکومت ايران مي خواهد تضمين نمايند که کليه افراد بازداشت شده از هرگونه شکنجه و سوء رفتار مصون هستند، امکان دسترسي به خانواده ها و وکلاي خود را دارند و در صورت لزوم از مراقبت هاي پزشکي بهره مندند.( گويا ۱۵/۳/۸۷)

 

۱۰ ـ ديده بان حقوق بشر با انتشار بيانيه اي از مقامات دولت ايران درخواست کرد: آيت الله کاظميني بروجردي، عماالدين باقي و محمد صديق کبود وند را بسرعت تحت مراقبتهاي پزشکي قرار دهند. مدير خاورميانه و شمال آفريقا در ديده بان حقوق بشر گفت:” اين بسيار ظالمانه است که سلامت اين اشخاص بدون هيچ دليل روشني به مخاطره انداخته شده است”. وي افزود:”مقام هاي ايران تاکنون مدرکي درباره علت زنداني شدن آنها ارائه نکرده اند، و اکنون از ارائه مراقبتهاي پزشکي به آنها خودداري مي کنند.” همچنين در اين اطلاعيه آمده است:حداقل مقررات استاندارد سازمان ملل متحد براي رفتار با زندانيان،”زندانياني که نياز به معالجات ويژه دارند بايد به موسسات تخصصي و يا بيمارستان غير نظامي منتقل شوند”. مدير خاور ميانه و شمال افريقاي اين سازمان اعلام کرد:”مسئولين ايراني مسئول سلامت اين زندانيان هستند.”(ديده بان حقوق بشر ۱۶/۳/۸۷)

 

۱۱ ـ سازمان عفو بين الملل با انتشار بيانيه اي اعلام کرد: ناهيد کلهر ۲۱ ساله دانشجوي زيست شناسي دانشگاه آزاد قم و مسئول وبلاگ « آزادي بي بها نيست » به اتهام تماس با گروههاي مخالف حکومت در خارج از کشور در روز ۱۲ خرداد توسط اداره اطلاعات قم بازداشت شده است. در اين اطلاعيه آمده است: اين دانشجو درمعرض خطر بدرفتاري و شکنجه قرار دارد. محل نگهداري او مشخص نيست و تماسي با خانواده خود و يا يک وکيل مدافع ندارد.(ايران امروز ۱۷/۳/۸۷)

 

۱۲ ـ سازمانهاي ديده بان حقوق بشر ، فدارسيون بين المللي جامعه دفاع از حقوق بشر، کمپين بين المللي حقوق بشر در ايران و کانون مدافعان حقوق بشر در ايران اعلام کردند ، دولت ايران بايد با نهادهاي حقوق بشري سازمان ملل متحد براي پرداختن به وضعيت بسيار وخيم حقوق بشر در ايران همکاري کند . اين نهادهاي حقوق بشري اعلام کردند : ايران رتبه اول را در اعدام افراد زير ۱۸ سال دارد که اين امر نقض تعهدات اين کشور در قبال پيمان حقوق کودک است . حداقل ۱۰۷ نفر بخاطر خطاهايي که ادعا مي شود قبل از سن ۱۸ سالگي مرتکب شده اند در انتظار اعدام بسر مي برند .ايران در کنار کره شمالي، ترکمنستان ، سوريه ، برمه و کوبا يکي از معدود کشورهايي است که مانع حضور سازمانهاي مستقل بين المللي حقوق بشر در کشور مي شود . ايران همچنان به اعدام به روش سنگسار ادامه مي دهد و حداقل ده زن و دو مرد در انتظار اجراي حکم اعدام به روش سنگسارند. مجازاتهاي ظالمانه و غيرانساني ازجمله قطع دست و پا (۵مورد در دي ماه ۸۶ در استان سيستان و بلوچستان اجرا شد) و احکام شلاق همچنان اجرا مي شوند. دولت ايران مرتبا فعالان حقوق زن ، دانشجويان و فعالان حقوق کارگران را بخاطر فعاليتهاي مسالمت آميزشان سرکوب مي کنند .(ديده بان حقوق بشر ۱۷/۳/۸۷)

 

۱۳ ـ سازمان عفو بين الملل در رابطه با بازداشت فعالان مدني آذربايجاني با انتشار اعلاميه اي از مقامات دولت ايران درخواست کرد: علي صديقي ، حسن اسدي ، حجت تاريورديان، اکبر حسين زاده، احد رضوي، امير محمد بنايي صادق و ساير فعالان مدني آذربايجاني در زندان مورد شکنجه و بد رفتاري قرار نگيرند . امکان دسترسي فوري و مرتب زندانيان به خانواده خود و وکيل مورد نظر خودشان و هر نوع مداواي پزشکي که لازم داشته باشند. اين سازمان خواستار آزادي فوري و بي قيد شرط بازداشت شدگان شده است، مگر اينکه به جرمهاي جنايي مشخصي متهم شده و تحت محاکمه فوري و منصفانه اي قرار گيرند. (ساوالان سي ۱۷/۳/۸۷)

 

۱۴ ـ دبير کل فدارسيون جهاني اتحاديه معلمان طي نامه اي خطاب به مقامات دولت ايران خواستار توقف حکم اعدام فرزاد کمانگر شده است . فدراسيون جهاني اتحاديه هاي معلمان بيش از ۳۰ ميليون عضو را در ۱۷۱ کشور نمايندگي مي کند و دفتر مرکزي آن در بروکسل پايتخت بلژيک مي باشد. (فعالان حقوق بشر در ايران ۲۱/۳/۸۷)

 

۱۵ ـ گزارشگران بدون مرز با انتشار اطلاعيه اي صدور احکام حبس سنگين براي دو روزنامه نگار سعيد ميتن پور و يعقوب سالکي نيا را محکوم کرد. در اين اطلاعيه آمده است: « چنانکه در ايران رسم است پيگرد قضايي و محاکمه روزنامه نگاران در ابهام و ناروشني انجام مي گيرد. به قاعده تبديل شدن برگزاري دادگاههاي غيرعلني و مخفي و بدون رعايت موازين قضايي نگران کننده است.» ( گزارشگران بدون مرز ۲۲/۳/۸۷)

 

۱۶ ـ سازمان عفو بين الملل، ديده بان حقوق بشر، فدراسيون بين المللي جامعه هاي حقوق بشر، سازمان جهاني مبارزه با شکنجه و ۳۳ سازمان مدافع حقوق بشر و حقوق زنان با انتشار بيانيه اي مشترک همبستگي خود را با زنان ايران اعلام کردند. در اين بيانيه آمده است: ما از دولت ايران مي خواهيم که آزار و اذيت مدافعان حقوق برابر را متوقف کند، همه اتهامات وارده عليه فعالاني که حقوق بشر زنان را بطور مسالمت آميز ترويج مي کنند بويژه فعالان کمپين يک ميليون امضاء را لغو کنند. به فعالان حقوق زن براي استفاده از ابزار مدني در بيان نگراني هايشان از قوانين تبعيض آميز در ايران و افزايش آگاهي عمومي در اين زمينه اجازه فعاليت دهند. در نهايت ما به مسئولين در ايران توصيه مي کنيم که براي تطبيق قوانين حاکم بر حيات زنان با معيارهاي بين المللي حقوق بشر و در راستاي تعهدات بين المللي ايران گامهاي مشخصي بردارد.(گويا ۲۲/۳/۸۷)

 

۱۷ ـ گزارشگران بدون مرز با انتشار اطلاعيه اي اعمال فشار و سخت گيري بر وب نگاران فمنيست و مدافعان حقوق زنان را محکوم کرد . گزراشگران بدون مرز اعلام کردند: «مقامات امنيتي - قضايي ايران باز هم راه سرکوب عليه مدافعان حقوق زنان و وب نگاران فمنيست را برگزيدند،فعالاني که اينترنت به تنها وسيله ي بيان خواستهايشان در ايران تبديل شده است . افزايش سخت گيري و سرکوب از سوي دولت نشان وحشت آنها از گسترش جنبش برابرخواهي زنان است.» ماموران امنيتي ژيلا بني يعقوب، جلوه جواهري، فريده غائب، نفيسه آزاد، ناهيد ميرحاج و عاليه مطلب زاده روزنامه نگاران و وب نگاران سايتهاي مدافع حقوق زنان « کانون زنان ايران » ، « مدرسه فمنيستي » ، « تغيير براي برابري » و نسرين ستوده وکيل بسياري از روزنامه نگاران و مدافعان حقوق زنان را بازداشت کردند . گزارشگران بدون مرز يادآور مي شوند که ايران يکي از سرکوبگرترين کشورهاي خاورميانه در عرصه اينترنت است و در ليست کشورهاي « دشمنان اينترنت » در جهان قرار دارد. ايران همچنين در رده بندي آزادي مطبوعات در کشورهاي جهان در رده ۱۶۶ از ميان ۱۶۹ کشورقرار دارد.(گزارشگران بدون مرز ۲۳/۳/۸۷)

 

۱۸ ـ سازمان عفو بين الملل با انتشار بيانيه اي به دار آويخته شدن محمد حسن زاده ۱۷ ساله را در سنندج محکوم کرد . به گزارش عفو بين الملل محمد حسن زاده در سن ۱۵ سالگي مرتکب قتل شده بود ، پس از دستگيري در سال ۸۵ به کانون اصلاح و تربيت سنندج منتقل شد و سال گذشته حکم اعدام او صادر شد . سازمان عفو بين الملل ضمن محکوم کردن اين اعدام در بيانيه خود نوشته است : « مورد اخير اعدام نوجوان متهم به قتل ، يکي ديگر از موارد بي اعتنايي مقامات ايران از تعهدات بين المللي خود به کنوانسيون بين المللي حقوق مدني و سياسي و حقوق کودکان است که بر اساس آن افرادي که در سن زير هجده سال مرتکب جرم مي شوند، نبايد اعدام شوند.» سازمان عفو بين الملل در گزارش خود از ۸۵ نوجوان مجرم ديگر که در انتظار اجراي حکم اعدام هستند، نام برده و ابراز نگراني کرده است . (بي بي سي ۲۳/۳/۸۷)

 

۱۹ ـ بوديل سه بالئوس نماينده حزب سبزها در پارلمان سوئد به نيابت از حزب طي نامه اي خطاب احمدي نژاد رئيس جمهور ايران خواستار آزادي فعالان جنبش زنان شد . نامبرده نوشت : تمايل دارم به نيابت از حزب سبزهاي سوئد نگراني خود را از وضعيت فعلي در ايران ابراز نمود و نسبت به روشهاي خشن و گاها وحشيانه تشکيلات و مقامات ايراني در شکستن تجمعات صلح طلبانه براي حقوق انساني و حقوق برابر اعتراض نمايم . چنين رفتاري نه قابل پذيرش و نه قابل تحمل مي باشد . از دولت ايران مصرا مي خواهم لطفا همه ۹ فعال جنبش زنان را که در سالروز روز ملي همبستگي زنان ايراني دستگير شده اند را آزاد نمائيد . آيدا سعادت، ناهيد ميرحاج ، نسرين ستوده ، ژيلا بني يعقوب ، نفسيه آزاد، سارا لقماني، جلوه جواهري، فريده غائب و عاليه مطلب زاده از فعالين کمپين يک ميليون امضاء مي باشند که توسط نيروهاي امنيتي بازداشت شدند .

(مقصود رنجبر نماينده حزب سبزها در شوراي شهر اروبرو ۲۴/۳/۸۷)

 

۲۰ ـ اوليا علي بيگي نايب رئيس کانون عالي شوراهاي اسلامي کار که به نمايندگي از سوي وزارت کار در اجلاس سازمان بين المللي کار(ILO) شرکت کرده بود، اعلام کرد : امسال نيز مانند سالهاي گذشته اعتراضاتي نسبت به ايران شد . در اجلاس امسال ايرادي به ايران گرفتند که مربوط به زنداني شدن منصور اسانلو و تشکل سنديکاي کارگران شرکت واحد اتوبوسراني تهران و حومه بود. در اين اجلاس بيانيه اي عليه ايران در مورد زنداني بودن منصور اسانلو ، آزاد نبودن تشکلهاي مستقل کارگري و اخراج فعالين سنديکايي امضا شد.(ايسنا ۲۶/۳/۸۷)

 

۲۱ ـ “جامعه دفاع از خلقهاي تهديد شده” با انتشار گزارشي به جمهوري اسلامي ايران بخاطر سرکوب بهائيان اعتراض کرد. در اين گزارش آمده است که از زمان به قدرت رسيدن محمود احمدي نژاد تاکنون ۳۵۰ هزار بهائي مقيم ايران مورد فشار شديد تري قرار گرفته اند. اين سازمان حقوق بشري در گزارش خود تاکيد مي کند که حمله به بهائيان و دستگيري گسترده آنان سيستماتيک انجام مي شود و از جانب حکومت برنامه ريزي شده است. در اين گزارش به دستگيري هفت تن از فعالان بهائي اشاره شده است.(دويچه وله ۳۰/۳/۸۷)

 

۲۲ ـ نمايندگان پارلمان اروپا اعدام نوجوانان در جمهوري اسلامي را بشدت محکوم کردند. نمايندگان پارلمان اروپا در مصوبه خود تاکيد کرده اند، که اعدام نوجوانان مغاير است با پيمانهاي بين المللي که از جانب حکومت ايران نيز تائيد شده اند. پارلمان اروپا از مقامات جمهوري اسلامي خواست، حکم اعدام چهار نوجوان که قرار است بزودي بدار آويخته شوند را لغو کند. نمايندگان پارلمان اروپا به اعدام محمد حسن زاده ۱۷ ساله در زندان سنندج اشاره کرده اند و از کشورهاي اروپايي خواسته اند، پناهجويان ايراني را که در معرض خطر اعدام هستند، به کشورشان باز نگردانند.(دويچه وله ۳۰/۳/۸۷)

 

اخبار دانشجويي:

۲۳ ـ دکتر حسين مددي رئيس هيات نظارت دانشگاه زنجان ، معاون دانشجويي و رئيس دانشکده ادبيات در حال تعرض به يکي از دانشجويان دختر توسط ساير دانشجويان دستگير شد. پيش از اين مسئولين حراست، انتظامات دانشگاهها به دانشجويان دختر در دانشگاههاي رازي کرمانشاه، علامه طباطبايي، سهند تبريز و … تعرض کرده اند و هيچگاه محاکمه و مجازات نشده اند . (کميسيون زنان دفتر تحکيم وحدت ۲۶/۳/۸۷)

 

دانشجويان: بازداشت شده

۲۴ ـ عسگر اکبرزاده دانشجوي دانشگاه پيام نور اردبيل و از فعالين آذربايجاني توسط ماموران اداره اطلاعات اردبيل بازداشت شد. وي قبلا به مدت ۴ ماه زنداني بوده و همچنين به اتهام اقدام عليه امنيت ملي در دادگاه به پرداخت ۶۰۰۰۰۰ تومان محکوم شده بود.(ساوالان سي ۲۱/۳/۸۷)

 

۲۵ ـ هود يازرلو ۲۱ ساله دانشجوي رشته مديريت دانشگاه معصوميه قم به علت سفر به عراق به همراه مادرش نازيلا دشتي بدستور قاضي سيد مجيد ضرغامي بازپرس شعبه ۲ امنيت دادگاه انقلاب در روز ۴ خرداد بازداشت و به بند ۲۰۹ زندان اوين منتقل گرديد.(کميته دانشجويي دفاع از زندانيان سياسي ۲۳/۲/۸۷)

 

۲۶ ـ خانواده امير رضا اردلان دانشجوي ترم آخر دانشگاه آزاد شهرضا در استان اصفهان، که دو روز پيش توسط نيروهاي امنيتي بازداشت شده بود، اعلام کردند: فرزندشان در بازداشت گاه امنيتي شديدا شکنجه شده است و قادر به راه رفتن و تکلم نبوده است. خانواده امير رضا اردلان به صورت تصادفي وي را در دادگستري شهرضا ملاقات کرده اند.(سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان ۲۹/۳/۸۷)

 

توقيف سايتها و نشريات دانشجويي:

۲۷ ـ نشريه دانشجويي”پرومته” به مدير مسئولي فرخ باستاني به علت چاپ مقالاتي در نقد اعدام و سنگسار به اتهام توهين به اسلام پس از انتشار ۲ شماره به حکم کميته ناظر بر نشريات دانشجويي دانشگاه يزد بطور دائم توقيف گرديد. قبلا نشريات دانشجويي”زمستان”و”بيان آزاد” هم در دانشگاه يزد توقيف شده بودند.

(امير کبير ۵/۳/۸۷)

 

۲۸ ـ نشريه دانشجويي”وريا” به مدير مسئولي نويد غفاري به حکم کميته ناظر بر نشريات دانشجويي دانشگاه شيراز به اتهام انتقاد از دولت احمدي نژاد براي مدت يکسال توقيف گرديد.(امير کبير ۱۳/۳/۸۷)

 

۲۹ ـ نشريه دانشجويي”چرو” به مدير مسئولي عباس توفيقي که به زبان کردي منتشر مي شد به حکم کميته ناظر بر نشريات دانشجويي دانشگاه رازي کرمانشاه توقيف گرديد.(امير کبير ۲۱/۳/۸۷)

 

۳۰ ـ نشريه دانشجويي”تريفه” به مدير مسئولي رزگار خضري با شکايت استاندار مازندران به حکم کميته ناظر بر نشريات دانشجويي دانشگاه مازندران توقيف گرديد.(امير کبير ۱۹/۳/۸۷)

 

دانشجويان: احضار و بازجويي

۳۱ ـ محمد بني ابراهيمي دانشجوي دانشگاه مفيد قم به علت اعتراض به سايت هاي فرهنگي دانشگاه به کميته انضباطي احضار شد. دانشگاه مفيد يکي از دانشگاههاي همکار با سازمان ملل در جهت طرح ارتقاي حقوق بشر و دسترسي به عدالت است که هرساله سازمان ملل بودجه هاي بسياري را براي برپايي همايش ها و کنفرانس ها به اين دانشگاه اختصاص مي دهد. دانشجويان دانشگاه مفيد حق داشتن موبايل دوربين دار، تلويزيون شخصي، لب تاپ و کامپيوتر را در خوابگاه ندارند.(امير کبير ۹/۳/۸۷)

 

۳۲ ـ مديران مسئول نشريات دانشجويي”پنجره”،”شورا”،سردبير نشريه دانشجويي “کاغذ اخبار” و دو دانشجوي ديگر دانشگاه سيستان و بلوچستان به کميته انضباطي احضار شدند. دانشجويان احضار شده در ائتلافي به نام”هم پيمانان” در انتخابات شوراي صنفي دانشگاه شرکت کرده بودند.(ايران امروز ۱۵/۳/۸۷)

 

۳۳ ـ ميلاد اسدي دانشجوي دانشگاه خواجه نصير و مدير مسئول نشريه دانشجويي توقيف شده “درنگ” جهت محاکمه به شعبه ۱۳ دادگاه انقلاب تهران احضار شد.(ادوار نيوز ۲۰/۳/۸۷)

 

۳۴ ـ مهدي خسروي و حميد رضا اميرخاني دانشجويان دانشگاه فردوسي مشهد جهت بازجويي به شعبه ۲۰۱ دادسراي انقلاب مشهد احضار شدند. ( امير کبير ۲۷/۳/۸۷)

 

۳۵ ـ امين رياحي دانشجوي دانشگاه فردوسي مشهد در شعبه ۲۰۱ دادسراي انقلاب مشهد مورد بازجويي قرار گرفت.(امير کبير ۳۰/۳/۸۷)

 

دانشجويان محاکمه:

۳۶ ـ ياسر گلي دانشجويي که از مهر ماه سال گذشته به اتهام اقدام عليه امنيت ملي از طريق هواداري از گروه پژاک در زندان بسر مي برد، در شعبه دوم دادگاه انقلاب سنندج به رياست قاضي طياري محاکمه شد.

(موکريان نيوز ۸/۳/۸۷)

 

دانشجويان: احکام صادر شده

۳۷ ـ سازمان سنجش وزارت علوم از ارائه کارنامه به ناصر پويافر و علي صابري از دانشجويان مقطع کارشناسي ارشد دانشگاه اميرکبير خود داري کرده همچنين نتيجه آزمون مجيد شيخ پور را نيز تغيير داده است. فريدون مشيري نماينده بندرعباس در مجلس شوراي اسلامي گفت : تقلب براي نورچشمي هاست اما دانشجويان ستاره دار مورد غضب هستند و از لحاظ قانوني امسال دست آنها به جايي بند نيست. وي افزود: در سالهاي ۸۵ و ۸۶ اوراق دانشجويان ستاره دار تصيح شده بود و برخي از آنها رتبه يک تا دو رقمي داشتند اما با تمام پيگيريها و راي ديوان عدالت اداري ، وزارت علوم حاضر به ثبت نام اين دانشجويان نشد . اما امسال وضعيت متفاوت بود و اوراق اين دانشجويان به هيچ وجه تصحيح نشد . نامبرده اعلام کرد: مافياي مالي در سازمان سنجش وجود دارد ، با خريد و فروش سوالات کنکور سالانه ۴۰۰ميليون تومان پول رد و بدل مي شود .(اميرکبير ۲/۳/۸۷)

 

۳۸ ـ امير يعقوبعلي دانشجوي دانشگاه علامه طباطبايي و عضو کمپين يک ميليون امضا به اتهام اقدام عليه امنيت ملي از طريق فعاليت تبليغي عليه نظام در دادگاه به يکسال حبس تعزيري محکوم شد.

(تغيير براي برابري ۵/۳/۸۷)

 

۳۹ ـ سينا جهانبخش مدير مسئول نشريه دانشجويي « گونش» بدليل چاپ ويژه نامه اي با عنوان گذري بر حماسه خرداد آذربايجان در سال ۸۵ به حکم کميته ناظر بر نشريات دانشجويي دانشگاه علم و صنعت براي مدت ۹ ماه از مدير مسئولي محروم شد.(وبلاگ حق ۵/۳/۸۷)

 

۴۰ ـ يک دانشجوي دانشگاه آزاد کاشان به دليل مخالفت با دفن شهيد در اين دانشگاه از دانشگاه اخراج شد و ۳ دانشجوي ديگر به يک ترم تعليق از تحصيل محکوم شدند.(امير کبير ۷/۳/۸۷)

 

۴۱ ـ هشت تن از دانشجويان دختر دانشگاه صنعتي شيراز به اتهام “بدحجابي در محيط دانشگاه” در کميته انضباطي هرکدام به يک ترم محروميت از تحصيل محکوم شدند.(امير کبير ۹/۳/۸۷)

 

۴۲ ـ ناهيد بابازاده، صمد پاشايي، نادر مهدقره باغ و امين امامي دانشجويان دانشگاه تبريز به اتهام فعاليت سياسي به حکم اداره گزينش استاد و دانشجو وزارت علوم از تحصيل در مقطع کارشناسي ارشد محروم شدند. همچنين سجاد راد مهر دانشجوي کارشناسي ارشد مهندسي مکانيک به کميته انضباطي احضار شد. نامبرده بدليل ممانعت مسئولين امنيتي دانشگاه تبريز از برگزاري جلسه دفاع پايان نامه ارشد خود محروم شده بود.

(ادوار نيوز ۱۱/۳/۸۷)

 

۴۳ ـ پارسا کرمانيان و عليرضا حيدري از دانشجويان دانشگاه آزاد کرمانشاه به اتهام تبليغ عليه نظام در شعبه اول دادگاه انقلاب کرمانشاه هرکدام به ۷ ماه حبس تعزيري و پنج ماه حبس تعليقي محکوم شدند. اين دانشجويان در مراسم روز دانشجو به مدت يک هفته توسط نيروهاي امنيتي بازداشت شده بودند.(امير کبير ۱۲/۳/۸۷)

 

۴۴ ـ عباس رشيدي، مصلح ستار پور، سيوان فرخزادي، امين آريا، فاروق معروفي، امير سالاري و امين شجاع دانشجويان دانشگاه تربيت معلم تهران به جرم شرکت در تحصن و اعتصاب غذا در کميته انضباطي به دو ترم محروميت از تحصيل با احتساب در سنوات محکوم شدند. بيش از ۲۰۰۰ دانشجو در تحصن و ۹۱ دانشجو در اعتصاب غذا بسر مي برند. اداره حراست و مسئولين دانشگاه براي سرکوب تحصن دانشجويان خطوط اينترنت دانشگاه را قطع نموده و در خطوط موبايل اختلال ايجاد کرده اند. آب را به مدت يک روز قطع کردند. با خانواده هاي متحصنين تماس برقرار کرده و اتهام پراکني مبني بر اين که دانشجويان با گروه هاي بيگانه در ارتباط هستند و افزايش نيروهاي امنيتي در لباس حراست و ……..(دسترنج ۱۷/۳/۸۷)

 

۴۵ ـ فرزاد حسن زاده، مهدي خسروي و امين رياحي دانشجويان دانشگاه فردوسي مشهد به دليل چاپ مطالب انتقادي نسبت به برخي اقدامات دولت احمدي نژاد در نشريه دانشجويي « محاوره » در کميته انضباطي هر کدام به يک ترم محروميت از تحصيل محکوم شدند.(بوعلي سينا ۲۱/۳/۸۷)

 

فيلتر کردن سايتهاي خبري، جلوگيري از برگزاري مراسم و منحل کردن نهادهاي مدني:

۴۶ ـ سايت خبري”تبريز نيوز” به مديريت پيمان پاک مهر براي چندمين بار فيلتر شد. اين سايت از ارديبهشت ۸۵ آغاز بکار کرده است.(تبريز نيوز ۲/۳/۸۷)

 

۴۷ ـ مجوز فعاليت انجمن”ژيار” در کرمانشاه به اتهام برقراري ارتباطات سياسي و عدول از خطوط قرمز و ممنوعه ي فعاليت تشکلهاي زير مجموعه سازمان ملي جوانان بدستور مدير کل امور اجتماعي سازمان ملي جوانان کشور لغو گرديد.(سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان ۱۴/۳/۸۷)

 

۴۸ ـ به حکم اردشير خزائي رئيس دانشگاه بوعلي سينا و رئيس هيئت نظارت بر تشکل هاي اسلامي دانشگاهيان کليه فعاليتهاي جامعه اسلامي دانشجويان به علت دعوت از عباس پاليزدار براي سخنراني با موضوع”گزارشي از پرونده هاي مفاسد اجتماعي” براي مدت ۳ ماه لغو گرديد. عباس پاليزدار در اين سخنراني اسامي ۴۴ نفر از مسئولين دولتي منجمله ۹ نفر روحانيون را نام برده بود.(فارس ۱۸/۳/۸۷)

 

۴۹ ـ مجوز فعاليت انجمن اسلامي دانشجويان دانشگاه زنجان به حکم دکتر حسين مددي رئيس هيات نظارت دانشگاه لغو گرديد .(ادوار نيوز ۲۴/۳/۸۷)

 

۵۰ ـ وبسايت اطلاع رساني سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان براي هفتمين بار طي ۳ سال گذشته بدستور مقامات قضايي فيلتر شد.( سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان ۳۰/۳/۸۷)

 

مطبوعات: توقيف شده

۵۱ ـ روزنامه”شاخه سبز” چاپ قم با شکايت حجت الاسلام رسائي نماينده تهران در مجلس شوراي اسلامي، بدستور دادستان عمومي و انقلاب قم براي مدت ۱۰ روز توقيف گرديد.(ايسنا ۲۲/۳/۸۷)

 

اخراج روزنامه نگاران:

۵۲ ـ نه نفر از اعضاي تحريريه روزنامه “مردم نو” چاپ زنجان با ۲ تا ۵ سال سابقه از کار اخراج شدند.

(دسترنج ۸/۳/۸۷)

 

۵۳ ـ جانشين دبير سرويس سياسي خبرگزاري «برنا» وابسته به سازمان ملي جوان به علت حضور در تجمعات دانشجويي و خوانده شدن خطبه عقد وي توسط سيد محمد خاتمي ، در جريان گزينش توسط ماموران اداره حراست خبرگزاري ايرنا رد صلاحيت شد . گزينش خبرگزاري «برنا» زير نظر حراست «ايرنا» مي باشد .

(دسترنج ۲۷/۳/۸۷)

 

مطبوعات: محاکمه روزنامه نگاران

۵۴ ـ قلي شيخي مدير مسئول روزنامه”توسعه” به اتهام انتشار مطالب خلاف واقع در شعبه ۷۶ دادگاه کيفري استان تهران به رياست قاضي سيامک مدير خراساني محاکمه شد.(ايسنا ۱۲/۳/۸۷)

 

۵۵ ـ علي اکبر مسگران مدير مسئول هفته نامه”ديروز، امروز،فردا” به اتهام نشر مطالب خلاف واقع بصورت غيابي در شعبه ۷۶ دادگاه کيفري استان تهران به رياست قاضي سيامک مدير خراساني محاکمه شد.(ايسنا ۱۲/۳/۸۷)

 

۵۶ ـ رضا عباس زاده سر دبير و منصور جمشيدي خبرنگار هفته نامه”صبح آزادي” به اتهام نشر اکاذيب و تشويش اذهان عمومي در شعبه ۷۶ دادگاه کيفري استان تهران به رياست قاضي سيامک مدير خراساني محاکمه شدند.(ايسنا ۱۲/۳/۸۷)

 

۵۷ ـ الياس حضرتي مدير مسئول روزنامه”اعتماد” به اتهام تبليغ عليه نظام، انتشار مطالب خلاف واقع، انتشار مطالب خلاف عفت عمومي، استفاده ابزاري از تصوير زن، تحريک و تشويق افراد و گروهها براي ارتکاب اعمال عليه امنيت و حيثيت جمهوري اسلامي با شکايت مدعي العموم و معاونت اطلاعات پليس امنيت عمومي تهران بزرگ در شعبه ۱۰۸۳ به رياست قاضي حسين حسينيان محاکمه شد.(ايسنا ۱۹/۳/۸۷)

 

۵۸ ـ محمد نعيمي پور مدير مسئول روزنامه توقيف شده « ياس نو » به اتهام تبليغ عليه نظام ، نشر اکاذيب به قصد تشويش اذهان عمومي ، توهين به مسئولان ، اهانت و هتک حرمت با شکايت مدعي العموم در شعبه ۷۶ دادگاه کيفري استان تهران به رياست قاضي سيامک مدير خراساني محاکمه شد . چاپ نظرات مصطفي تاج زاده ، عبدالکريم سروش ، عباس عبدي ، سعيد رضوي فقيه ، هاشم آغاجري ، محمد موسوي خوئينها ، رجبعلي مزروعي ، محمدرضا خاتمي و متن نامه نمايندگان متحصن مجلس ششم خطاب به خامنه اي و بيانيه سازمان مجاهدين انقلاب اسلامي از جرائم وي مي باشد . ( ايسنا ۲۶/۳/۸۷)

 

احضار فعالين سياسي ، فرهنگي ، اجتماعي به دادگاهها:

۵۹ ـ بهاالدين ملکي عضو هيات مديره انجمن صنفي معلمان کردستان به اتهام نشر مطالب خلاف واقع جهت بازجويي به شعبه ۴ دادسراي سنندج احضار شد. نامبرده قبلا در حراست فرمانداري سنندج و ستاد خبري اداره اطلاعات مورد بازجويي قرار گرفته بود.(موکريان نيوز ۷/۳/۸۷)

 

۶۰ ـ شورش گلکار نويسنده و فعال مدني که در دو پرونده جداگانه توسط دادگاه انقلاب مريوان و دادگاه انقلاب سنندج به ۷ ماه زندان محکوم شده، به شعبه اول اجراي احکام دادگستري سنندج احضار شد.

(موکريان نيوز ۵/۳/۸۷)

 

۶۱ ـ طي هفته هاي گذشته دهها تن از اعضا و هواداران جريان مذهبي”مکتب قرآن” جهت بازجويي به دادگاهها احضار شد ه اند. اسامي تعدادي از احضارشدگان به شرح زير است:

پنج شهروند سقزي بنامهاي غفور مولائي، محمد عباسي، طه حسيني، ناصر زماني و جمال هبکي به دادگاه ويژه روحانيت همدان احضار شدند.ده شهروند بوکاني بنامهاي مصطفي نادري، حسين شاويردي، طاهر کريمي، نادر بايزيدي، ابراهيم اسماعيل پور، خالد خدا کرمي، علي رسول نژاد، اسماعيل اديب حسامي، ناصر حاجي پيروتي، محمد کريمي به دادسراي انقلاب مهاباد احضار شدند.شش شهروند دهگلاني بنامهاي فاروق محمدزاده، امجد کرمي، حسن علم خواه، احمد فتاحي نيا، رضا خالديان و حسن قادر مرزي به دادگاه ويژه روحانيت احضار شدند. صلاح معروفي به دادسراي انقلاب بانه احضارشد. همچنين پنج شهروند ديواندره اي هم به دادگاه ويژه روحانيت همدان احضار شدند.(سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان ۷/۳/۸۷)

 

۶۲ ـ عبدالله مومني سخنگوي سازمان دانش آموختگان ايران جهت محاکمه به شعبه امنيت دادگاه انقلاب تهران احضار شد. نامبرده در ۱۸ تير ماه سال گذشته براي مدت يکماه در بازداشت بسر برد.(ادوار نيوز ۲۰/۳/۸۷)

 

۶۳ ـ رضا گلپور چمن کوهي نويسنده کتاب « شنود اشباح » با شکايت وزارت اطلاعات جهت محاکمه به شعبه ۱۰۸۳ دادگاه عمومي تهران احضار شد. ( ايسنا ۲۸/۳/۸۷ )

 

بازجويي فعالين سياسي، فرهنگي و اجتماعي:

۶۴ ـ مهندس محمد رضا مختاري فعال آذربايجاني صاحب مغازه موسيقي توقيف شده”ائل سسي” و کانديداي رد صلاحيت شده در دور سوم شوراي شهر ميانه به مدت ۶ ساعت در اداره اطلاعات ميانه مورد بازجويي قرار گرفت.(ساوالان سي ۳/۳/۸۷)

 

۶۵ ـ عماالدين باقي رئيس انجمن دفاع از حقوق زندانيان به علت موضع گيري درباره دانشجويان ستاره دار (دانشجويان محروم از تحصيل) با شکايت داديار دادگاه انقلاب، براي دومين بار طي يک ماه اخير از زندان به دادگاه احضار و مورد بازجويي قرارگرفت.(اعتماد ۸/۳/۸۷)

 

۶۶ ـ عبدالله ناصري مسئول سايت بهارستان و سخنگوي ستاد ائتلاف اصلاح طلبان در انتخابات مجلس هشتم به اتهام نشر اکاذيب و تشويش اذهان عمومي با شکايت سردار عليرضا افشار رئيس ستاد انتخابات وزارت کشور در شعبه ۱۲ دادسراي کارکنان دولت مورد بازجويي قرار گرفت . ( ايسنا ۲۶/۳/۸۷)

 

۶۷ ـ محمد صديق کبودوند رئيس سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان و مدير مسئول هفته نامه توقيف شده «پيام مردم» که از يکسال پيش در زندان بسر مي برد، در پرونده جديد ارجاعي دادسراي انقلاب مهاباد به علت چاپ کتابچه اي درباره زنان به اتهام تبليغ عليه نظام با شکايت اداره اطلاعات و پيگيري دادستاني مهاباد، در شعبه ۳ بازپرسي نيابتي دادگاه انقلاب منطقه ۱۲ تهران مورد بازجويي قرار گرفت.

(سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان ۲۶/۳/۸۷)

 

محاکمه فعالين سياسي ، فرهنگي ، اجتماعي به دادگاهها:

۶۸ ـ حميد دفاطي، امين مزروعي، رمضان عمره و محمد دلف لويني به اتهام تشکيل جمعيت غير قانوني، اقدام عليه امنيت ملي و فعاليت تبليغي عليه نظام در شعبه اول دادگاه انقلاب اهواز محاکمه شدند، نامبردگان در سال ۸۵ توسط نيروي اطلاعات بازداشت و پس از مدتي با قيد ضمانت از زندان آزاد شدند.

(فعالان حقوق بشر در ايران ۲/۳/۸۷)

 

۶۹ ـ محمد صديق کبودوند مدير مسئول نشريه توقيف شده”پيام مردم” و رئيس سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان بصورت غير علني در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران محاکمه شد. نامبرده از يکسال پيش در زندان بسر مي برد. وکيل مدافع نامبرده با ابراز نگراني از وضعيت جسمي موکل خود و با اشاره به اينکه وي در زندان به دليل گرفتاريهاي ناشي از بازداشت طولاني مدت دچار سکته قلبي شده است.(سرمايه ۶/۳/۸۷)

بازداشت فعالين سياسي فرهنگي و اجتماعي:

۷۰ ـ همايون شکوهي غلامزاد ۴۸ ساله ، فريبا ناظميان ، اميرحسين باب اناري ۲۵ ساله ، فاطمه شناسا ۲۵ ساله ، حميد علاالدين حسين و ۳ فرزندش بنامهاي فاطمه ۲۸ساله ، محمد ۲۷ ساله ، مجتبي ۲۱ ساله، محمود متين و آرش پنداري به علت گرويدن به دين مسيحيت توسط نيروهاي امنيتي در شيراز بازداشت و مورد بازجويي قرار گرفتند. ۶ نفر از بازداشت شدگان با قيد ضمانت و کفالت آزاد شدند . و چهار نفر همچنان در زندان بسر مي برند .(فعالان حقوق بشر در ايران ۳/۳/۸۷)

 

۷۱ ـ قدرت حسن زاده و فردين محمدي از فعالين سياسي سنندج به اتهام همکاري با يک حزب مخالف حدود ۳ ماه پيش توسط نيروهاي امنيتي بازداشت شدند.(موکريان نيوز ۷/۳/۸۷)

 

۷۲ ـ علي جان گراي از زندانيان سياسي دهه ۶۰ ، به همراه همسرش شهناز گراي در ۱۷ فروردين توسط مامورين وزارت اطلاعات در کرج بازداشت شدند. سپس در ۲۲ فروردين دو فرزند اين خانواده بنامهاي محسن گراي ۱۹ ساله و آزاده گراي ۲۵ ساله توسط مامورين وزارت اطلاعات بازداشت شدند. نامبردگان پس از بازجويي به زندان گوهر دشت منتقل شده اند. بدنبال بازداشت خانم آزاده گراي سه فرزند خرد سال ايشان از جمله يک کودک سه ساله بدون مادر در منزل باقي مانده اند.(فعالين حقوق بشر و دمکراسي در ايران ۷/۳/۸۷)

 

۷۳ ـ همزمان با دومين سالگرد اعتراضات مردمي در آذربايجان بيش از ۱۰۰ نفر از فعالان سياسي ، فرهنگي ، روزنامه نگاران و مدافعان حقوق بشر در شهرهاي آذربايجان توسط نيروهاي امنيتي بازداشت شدند. بازجويي ها بدون حضور وکيل و حق دسترسي به وکيل انتخابي در جريان است . امکان ملاقات با خانواده ها براي آنها فراهم نشده است . اسامي تعدادي از بازداشت شدگان در تبريز عبارتند از : حسن اسدي ۳۰ساله، علي صديقي ۳۵ ساله ، جمشيد زارعي، حجت تاريورديان ۴۰ ساله، ايرج حسني ۴۰ساله، اکبر حسين زاده ، محمد راهنما ، علي خاکپور، احد رضايي ، حميد رضايي ۳۵ ساله ، محمد فرهادي ۲۰ ساله ، حسين ميرزاخاني ۲۴ ساله ، صمد محمد جعفري ۲۰ساله ياسر حيدر نژاد ۲۳ ساله ، حجت مختارزاده ۲۱ ساله، ولي عبدالله پور ۲۲ ساله مهدي دهقان ۲۶ساله ، مرسل بخشي ، حجت سيفي نژاد، اصغر نعيمي ، عبدالعجب تاريورديان، حجت ولي پور ، محمد نادرپور ، کمال اشرف فرشي ، حسن حسين زاده ، رحمان قاسمي، اسماعيل فتحي ، امير محمد بنائي صادق ، حسن طوري ، رشيد مصطفائي ، وحيد رضايي ، مهدي نجاري، ابراهيم و بهروز. فعالاني که طي روزهاي گذشته بازداشت و به قيد وثيقه آزاد شده اند ، عبارتند از : محمد رحماني ، ابراهيم طلوعي ، حسن بعثت پور ، عزيز ليماني ، صمد فروتني ، کريم محمدزاده، فيروز عباس قليزاده ۱۷ ساله، رضا عباس قليزاده ، وحيد هاشم پور و سعيد هاشم پور در تبريز. حجت عراقي، سلمان عراقي، سالار عراقي ، اکبر عبداللهي و پيام علمقلي لو در خوي و خدايار تيمري و ائلياز يئکاني در اروميه. (ساوالان سي ۷/۳/۸۷)

 

۷۴ ـ هوشمند طالبي، مهران زيني مسئولين جامعه بهائيان ويلا شهر اصفهان و فرهاد فردوسيان از اعضاي جامعه بهائيان توسط نيروي امنيتي بازداشت و به زندان اصفهان منتقل شدند.(فعالان حقوق بشر در ايران ۸/۳/۸۷)

 

۷۵ ـ مهران بندي مدير شرکت کامپيوتري « کمند» به علت اعتقاد به آئين بهائيت توسط نيروهاي اداره اطلاعات يزد بازداشت شد . منزل و شرکت وي مورد تفتيش قرار گرفت و شرکت وي توسط نيروي انتظامي پلمپ گرديد . ( فعالان حقوق بشر در ايران ۱۱/۳/۸۷ )

 

۷۶ ـ شورش طهماسبي ۲۵ ساله فعال مدني توسط نيروهاي امنيتي در سنندج بازداشت شد. ماموران پس از دستگيري، منزل نامبرده را تفتيش کرده کامپيوتر و وسايل شخصي وي را با خود بردند.

(فعالان حقوق بشر در ايران ۱۲/۳/۸۷)

 

۷۷ ـ محمد ميرزاخواني ۳۷ ساله از دستگير شدگان تجمع مقابل سفارت امارات متحده عربي در تهران پس از ۱۰ روز همچنان در بازداشت بسر مي برد . پس از حمله نيروي انتظامي به تظاهرکنندگان وي در دفاع از خود با سرهنگ نژاد ابراهيمي از مسئولان نيروي انتظامي درگير شد ، ماموران او را بشدت مورد ضرب و شتم قرار داده و بازداشت کردند. بيم آن مي رود که او زير شکنجه باشد.( کميته دانشجويي دفاع از زندانيان سياسي ۱۴/۳/۸۷)

 

۷۸ ـ حسين سعيدي معلم و سرپرست گروه”کوهنوردي دهگلان” که در تاريخ ۱۱/۳/۸۷ توسط نيروهاي امنيتي بازداشت شده بود، سرانجام بعد از چند بازداشت توام با بي خبري از زندان آزاد شد.

(فعالان حقوق بشر در ايران ۲۰/۳/۸۷)

 

۷۹ ـ حسن سرداري فعال فرهنگي اهل کرمانشاه، توسط نيروهاي امنيتي در نقده بازداشت و به زندان اروميه منتقل گرديد.(موکريان نيوز ۲۴/۳/۸۷)

 

۸۰ ـ خسرو سيفي ۵۰ ساله معلم بازنشسته مهابادي به اتهام همکاري با يک حزب مخالف نظام توسط نيروهاي امنيتي بازداشت و به زندان مهاباد منتقل گرديد .(موکريان نيوز ۲۵/۳/۸۷)

 

۸۱ ـ بشير رياحي ، غلامعلي کريمي ، صادق حياتي ، سيد علي فاضلي مقدم ، مرتضي شريفي داراني ، مرتضي حيدري فارساني ، عبدالرحيم علاف ، علي معظمي گودرزي ، ابوالحسن طاهريان ، هاشم اجاقي ، عليرضا سيف ، منصور مرعشي ، محمدعلي جان نثار و عباس سخاوت سليمي از دراويش گنابادي که درحمله نيروهاي امنيتي به حسينيه شريعت قم بازداشت شده بودند ، توسط شعبه ۱۱۲ دادگاه جزايي قم به رياست قاضي پور موسوي به زندان ، شلاق و جريمه نقدي محکوم شدند . حکم صادره در رابطه با دراويش به مرحله اجرا در آمد . ( کميته گزارشگران حقوق بشر ۲۵ /۳/۸۷ )

 

۸۲ ـ عليرضا جمشيدي سخنگوي قوه قضائيه گفت: عباس پاليزدار و شش نفر به اتهام معاونت و مباشرت با شکايت مدعي العموم بازداشت شده اند. عباس پاليز دار بعنوان دبير هيئت تحقيق و تفحص با همکاري همدستان خود با نفوذ در برخي ارگانها تحت پوشش تحقيق و تفحص از قوه قضائيه، اسناد طبقه بندي شده و بعضا اسناد ارزيابي نشده و گزارشات مردمي بي نام ونشان را از سيستم هاي دولتي خارج کرده اند و ميزاني از اين موارد را در استانهاي مختلف مخفي کرده اند.(ايسنا ۲۸/۳/۸۷)

 

فعالين سياسي، فرهنگي و اجتماعي: احکام صادره شده توسط دادگاه ها

۸۳ ـ کاوه پرويزي به اتهام تبليغ عليه نظام و عضويت در يک حزب اپوزيسيون در دادگاه انقلاب سنندج و با تائيد دادگاه تجديد نظر استان کردستان به ۴ سال زندان محکوم شد. نامبرده در زندان مرکزي سنندج بسر مي برد.

(موکريان نيوز ۱/۳/۸۷)

 

۸۴ ـ اسماعيل قردويي ميلان به اتهام همکاري با « حزب حيات آزاد کردستان» در دادگاه به ۵ سال زندان محکوم و به زندان رجايي شهر کرج تبعيد شد.همچنين منصور جلي بگلو به همين اتهام به ۶ ماه زندان محکوم و به زندان رجايي شهر کرج تبعيد گرديد.(فعالان حقوق بشر در ايران ۴/۳/۸۷)

 

۸۵ ـ حسن عبدالحسين طفاه وکيل و فعال سياسي ۸۱ ساله با تابعيت دوگانه ايراني ـ عراقي به اتهام ارتباط با دولت متخاصم ايران در دادگاه به ۱۵ سال حبس در تبعيد و پرداخت ۱۳۰ ميليون تومان به دولت محکوم شد. نامبرده بدليل فعاليتهاي سياسي مخالف دولت عراق در چندين نوبت مدت ۱۵ سال از عمر خود را در زندانهاي عراق سپري کرده است. وي در مرداد ماه سال گذشته بازداشت و پس از تحمل ۳ ماه انفرادي در سلول هاي ۲۰۹ وزارت اطلاعات به بند عمومي زندان اوين منتقل گرديد.(سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان ۶/۳/۸۷)

 

۸۶ ـ اکبر لکستاني فعال سياسي و منتخب اول شوراي اسلامي شهر شوط در دوره دوم به اتهام توهين به خامنه اي و تبليغ عليه نظام در دادگاه به ۳ سال زندان محکوم گرديد . نامبرده سال قبل به مدت يک ماه در بازداشت بود و سپس با قرار وثيقه ۴۰ ميليون توماني از زندان آزاد شد .(ساوالان سي ۷/۳/۸۷)

 

۸۷ ـ بدستور ستاد اجرايي اصل ۴۹ قانون اساسي تمام اموال دکتر رويا طلوعي روزنامه نگار و فعال جنبش زنان ضبط و مصادره شد. ستاد اجرايي دستور مصادره سه دانگ از آزمايشگاه متعلق به خانم طلوعي در سنندج را صادر کرده است، سه دانگ ديگر اين آزمايشگاه متعلق به دکتر حاجي زاده همسر وي مي باشد. چندي پيش مبلغ ۱۰۰ ميليون تومان از سوي همسر خانم طلوعي به حساب دادگستري واريز شده بود تا وثيقه ۱۰۰ ميليون توماني آنها رفع بازداشت شود.(سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان ۷/۳/۸۷)

 

۸۸ ـ فاطمه گفتاري مادر دانشجوي زنداني ياسر گلي، به اتهام اقدام عليه امنيت ملي، اهانت به مامورين، نشر اکاذيب و شرکت در مراسم تعزيه، جان باختگان و شرکت در جلسات کميته مادران صلح در شعبه ۱۰۳ دادگاه عمومي سنندج به ۸ ماه حبس تعزيري محکوم شد.(فعالان حقوق بشر در ايران ۷/۳/۸۷)

 

۸۹ ـ عليرضا جمشيدي سخنگوي قوه قضائيه اعلام کرد: علي حيدريان و فرهاد وکيلي به اتهام عضويت در حزب”حيات آزاد کردستان” در دادگاه انقلاب هرکدام به ۱۰ سال زندان محکوم شدند.(ايران ۸/۳/۸۷)

 

۹۰ ـ تنها مسجد اهل سنت در شهر قصبه در نزديکي آبادان توسط نيروهاي امنيتي تعطيل شد، شيخ عبدالحميد دوسري ۵۷ ساله امام جماعت اين مسجد به اتهام پخش افکار سلفيت و وهابي گري در دادگاه به ۷ سال زندان محکوم گرديد.(ميزان نيوز ۱۲/۳/۸۷)

 

۹۱ ـ هادي اميني اهل روستاي”کاني ره ش” از توابع بوکان به اتهام عضويت در يک حزب مخالف نظام در دادگاه انقلاب مهاباد به ۵ سال زندان محکوم شد. نامبرده از ۷ ماه پيش در زندانهاي مهاباد، سردشت و اروميه بسر مي برد و انگشتان دستهاي وي بشدت آسيب ديده است.(موکريان ۲۰/۳/۸۷)

 

۹۲ ـ ايمان رضايي عضو انجمن شعر جوانان آمل و فعال حقوق بشر به علت سخنراني در مراسم سالگرد اکبر محمدي، که به اتهام ايجاد اغتشاش و توهين به رهبري در دادگاه به ۶ ماه زندان تعزيري محکوم شده بود، بازداشت و به زندان آمل منتقل گرديد.(کميته دانشجويي گزارشگران حقوق بشر ۲۰/۳/۸۷)

 

۹۳ ـ سعيد متين پور روزنامه نگار و فعال حقوق بشر آذربايجاني در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به رياست قاضي صلواتي به اتهام ارتباط با بيگانگان و تبليغ عليه نظام به ۸ سال حبس تعزيري محکوم شد. صالح کامراني فعال حقوق بشر و وکيل مدافع زندانيان سياسي آذربايجاني به اتهام تبليغ عليه نظام به يکسال حبس تعزيري محکوم گرديد. همچنين ليلا حيدري، بهروز صغري، عبدالله عباسي جوان، دکتر محمد علي حيدري، جليل غني لو، عليرضا متين پور، يعقوب سالکي نيا و مير قاسم سيدين زاده فعالين سياسي، فرهنگي و روزنامه نگاران آذربايجاني به اتهام تبليغ عليه نظام به يکسال حبس تعليقي محکوم شدند.(ادوار نيوز ۲۱/۳/۸۷)

 

۹۴ ـ زاهد محمدزاده به اتهام تبليغ عليه نظام در دادگاه انقلاب به ۶ ماه زندان محکوم شد، وي هم اکنون در زندان مرکزي سنندج دوران محکوميت خود را سپري مي کند.(موکريان نيوز ۲۱/۳/۸۷)

 

۹۵ ـ ساعد بنفشي به اتهام همکاري با يک حزب مخالف نظام در دادگاه انقلاب سنندج به ۱۸ماه حبس محکوم شد. نامبرده هم اکنون در زندان سنندج بسر مي برد (موکريان نيوز ۲۲/۳/۸۷)

 

۹۶ ـ جلال جلالي زاده استاد دانشگاه تهران و نماينده سنندج در دوره ششم مجلس شوراي اسلامي به اتهام فعاليت تبليغي عليه نظام در شعبه ۱۰۱ دادگاه جزايي شهرستان آق قلا واقع در استان گلستان به يکسال حبس تعزيري محکوم شد.(موکريان نيوز ۲۳/۳/۸۷)

 

۹۷ ـ ياسر پرويزي به اتهام همکاري با يکي از احزاب اپوزيسيون در دادگاه تجديد نظر استان به ۳۰ ماه زندان محکوم شد . نامبرده حدود ۳ ماه است که در زندان سنندج بسر مي برد . ( موکريان نيوز ۲۶/۳/۸۷)

 

۹۸ ـ محمدرضا عوض پور دانش آموز تبريزي به اتهام توهين به خامنه اي در شعبه ۱۱۸ دادگاه جزايي تبريز به رياست قاضي نياکار به ۶ ماه حبس تعليقي محکوم شد. (وبلاگ حق ۲۸/۳/۸۷)

 

صدور قرار وثيقه براي آزادي زندانيان سياسي:

۹۹ ـ بشير رستمي ۲۴ ساله که به اتهام طرفداري از يکي از احزاب سياسي کرد مخالف رژيم و اقدام عليه امنيت ملي ۱۳ روز پيش توسط نيروهاي امنيتي بازداشت شده بود ، با قرار وثيقه ۴۰ ميليون توماني از زندان آزاد شد . ( فعالان حقوق بشر در ايران ۲۷/۳/۸۷)

 

اخبار مربوط به زندانيان سياسي:

۱۰۰ ـ کاوه جوانمرد خبرنگار هفته نامه توقيف شده “کرفتو” که از ۱۸ ماه پيش در زندان بسر مي برد، در زندان مراغه به بيماري کبد مبتلا شده و سلامتي جسمي وي در معرض خطر است. نامبرده به اتهام محاربه در دادگاه انقلاب سنندج به ۲ سال حبس و تبعيد به زندان مراغه محکوم شده است.(موکريان نيوز ۶/۳/۸۷)

 

۱۰۱ ـ منصور اسانلو رئيس هيات مديره سنديکاي کارگران شرکت واحد اتوبوسراني تهران و حومه که از تيرماه سال پيش به اتهام اقدام عليه امنيت ملي در زندان بسر مي برد طي نامه اي سرگشاده خطاب به نهادهاي بين المللي در رابطه با نقض حقوق بشر نوشت : از لحظه ربوده شدن توسط ماموران امنيتي لباس شخصي مورد شديدترين ضرب و شتم و هتاکي و فحاشي قرار گرفته ام . نامبرده افزود: هيچ يک از دادگاههاي اعضاي سنديکا به صورت علني و با حضور هئيت منصفه ، خبرنگاران و مردم برگزار نشده و در پشت در بسته شبيه به اتاق هاي بازجويي بند ۲۰۹ اطلاعات بوده است. اسانلو اعلام کرد: دولت سعي مي کند با انواع روش هاي تهديد آميز و ايجاد رعب و وحشت براي فعالان کارگري، تلاش هاي آنان را متوقف و به سازمانهاي جهاني اعلام کند که شهر در امن و امان است و هيچ کارگري ، هيچ خواسته سنديکايي ندارد . مهدي کوهستاني نژاد مسئول آسيا و اقيانوسيه کنگره کار کانادا گفت : فدارسيون جهاني کارگران حمل ونقل و کنوانسيون بين المللي اتحاديه هاي کارگري طي شکايت نامه اي به سازمان بين المللي کار شکنجه هاي اعمال شده عليه اسانلو را گزارش داده اند . يکي از دلايل اصلي ناراحتي هايي که آقاي اسانلو در قلب ، کمر و چشم خود پيدا کرده است، به سه سال و نيم گذشته باز مي گردد ، يعني عوارض کتک خوردن ها و شکنجه هايي است که بر وي اعمال شده است. گذاشتن برق زير ناخن ها ، شوک الکتريکي و ساعت ها بازجويي همراه با بي خوابي از مواردي است که در شکايت نامه آمده است . (راديو فردا ۲۱/۳/۸۷)

 

۱۰۲ ـ بدنبال اعتصاب غذاي سراسري در بند ۵۰۰ زندان اوين ويژه روحانيت ، مامورين امنيتي وارد بند شده و زندانيان را مورد ضرب و شتم قرار دادند و تلفن هاي بند را قطع کردند. اعتصاب کنندگان خواسته هاي خود را اعتراض به ستم مديريت زندان و تاکيد بر حق برخورداري از حقوق اوليه انساني و همچنين امکان ملاقات با نمايندگان تشکلات مدافع حقوق بشري و بازديد آنان از بند ۵۰۰ اعلام نموده اند.( فعالان حقوق بشر در ايران ۲۳/۳/۸۷)

 

۱۰۳ ـ فرهاد حاج ميرزايي بيش از شش ماه است که در بند ۲۰۹ زندان اوين بسر مي برد. نامبرده در ۲۸ دي توسط مامورين وزارت اطلاعات در سنندج بازداشت شد. وي به مدت ۳ ماه در سلولهاي انفرادي بند ۲۰۹ بسر برده و شديدا مورد شکنجه قرار گرفته است. بر اثر شکنجه پاهاي او دچار آسيب جدي شده و قادر به راه رفتن نبوده و کارهاي شخصي خود را با کمک ديگران انجام مي داده. مامورين وزارت اطلاعات در سنندج پدر ۷۰ ساله او را مورد ضرب و شتم قرار داده و براي مدت ۴۸ ساعت بازداشت کرده اند. پرونده فرهاد حاج ميرزايي در دست موسوي رئيس شعبه ۲ امنيت دادگاه انقلاب است که دستورات قاضي سعيد مرتضوي و حسن زارع دهنوي معروف به قاضي حداد را اجرا مي کند. يکي از دست ياران اسدالله لاجوردي (رئيس سابق زندان اوين و دادستان انقلاب مرکز )بنام سيد مجيد ضرغامي بعنوان معاون شعبه ۲ امنيت دادگاه انقلاب مسئوليت بازجويي را بعهده دارد.(فعالين حقوق بشر و دموکراسي در ايران ۲۶/۳/۸۷)

 

۱۰۴ ـ نازنين داودي همسر ارژنگ داودي زنداني سياسي که مدت ۶۰ روز است در اعتصاب غذا بسر مي برد، اعلام کرد: پس از يکماه موفق به ملاقات با همسرم شدم ، او را با ويلچر به سالن ملاقات آوردند، در حالي که به سختي قادر به حرف زدن بود. با وجود شرايط جسماني خطرناک ارژنگ داودي در زندان ، تاکنون هيچ گونه واکنشي از سوي دستگاه قضايي و مسئولان زندان نسبت به شرايط او صورت نگرفته است.اين فعال سياسي در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ۱۵ سال حبس تعزيري محکوم شده و مدت ۵ سال است که در زندان بسر مي برد.(کميته دانشجويي دفاع از زندانيان سياسي ۲۷/۳/۸۷)

 

۱۰۵ ـ کريم عليمحمدي که به اتهام همکاري با حزب دمکرات کردستان ايران در دادگاه به ۱۵ سال حبس تعزيري محکوم شده بود پس از ۱۳ سال و ده ماه حبس از زندان سقز آزاد شد.( موکريان نيوز ۲۸/۳/۸۷)

 

اخبار فعالان جنبش زنان:

۱۰۶ ـ پروين اردلان فعال جنبش زنان بخاطر فعاليت در سايتهاي”تغيير براي برابري” و “زنستان” به اتهام اقدام عليه امنيت ملي از طريق فعاليت تبليغي عليه نظام جهت محاکمه به شعبه ۱۳ دادگاه انقلاب تهران احضار شد.

(تغيير براي برابري ۵/۳/۸۷)

 

۱۰۷ ـ محبوبه حسين زاده از فعالان جنبش زنان و از بازداشت شدگان ۱۳ اسفند ۸۵ جهت محاکمه به دادگاه انقلاب تهران احضار شد.(تغيير براي برابري ۷/۳/۸۷)

 

۱۰۸ ـ مريم حسين خواه فعال جنبش زنان به علت فعاليت در سايتهاي زنستان و تغيير براي برابري به اتهام اقدام عليه امنيت ملي از طريق فعاليت تبليغي عليه نظام جهت محاکمه به شعبه ۱۳ دادگاه انقلاب تهران احضار شد . نامبرده سال گذشته در رابطه با همين پرونده بازداشت و مدت ۴۵ روز در زندان اوين بسر برد.

(تغيير براي برابري ۹/۳/۸۷)

 

۱۰۹ ـ نه نفر از فعالان جنبش زنان توسط نيروهاي امنيتي بازداشت شدند. به مناسبت ۲۲ خرداد روز همبستگي زنان قرار بود مراسمي در گالري راه ابريشم تهران برگزار شود که به علت فشار نيروهاي امنيتي مراسم لغو گرديد. ژيلا بني يعقوب روز نامه نگار و مسئول سايت کانون زنان ايراني، نسرين ستوده وکيل دادگستري، جلوه جواهري، آيدا سعادت، فريده غائب، ناهيد مير حاج، سارا لقماني، نفيسه آزاد و عاليه مطلب زاده عکاس از فعالان کمپين يک ميليون امضاء پس از يک شب بازداشت و بازجويي با قيد ضمانت آزاد شدند.(کانون زنان ايراني ۲۴/۳/۸۷)

 

۱۱۰ ـ محبوبه کرمي از اعضاي کمپين يک ميليون امضاء در نزديکي پارک ملت تهران توسط نيروهاي امنيتي بازداشت شد.( تغيير براي برابري ۲۵/۳/۸۷)

 

۱۱۱ ـ هانا عبدي ۲۱ ساله دانشجوي دانشگاه پيام نور بيجار، عضو انجمن زنان آذر مهر کردستان و عضو کمپين يک ميليون امضا که از ۱۱ مهر سال گذشته در زندان سنندج بسر مي برد، به اتهام اجتماع و تباني جهت ارتکاب جرم عليه امنيت ملي در شعبه دوم دادگاه انقلاب سنندج به ۵ سال حبس و تبعيد به زندان شهرستان گرمي واقع در استان آذربايجان شرقي محکوم شد.(تغيير براي برابري ۲۹/۳/۸۷)

 

۱۱۲ ـ سايت تغيير براي برابري متعلق به فعالين جنبش زنان براي يازدهمين بار طي ۱۸ ماهه گذشته بدستور مقامات قضايي فيلتر شد.( تغيير براي برابري براي ۳۰/۳/۸۷)

 

اخبار کارگري:

۱۱۳ ـ محمد حيدري مهر ، علي نجاتي ، فريدون نيکوفر ، جليل احمدي و رمضان عليپور از فعالين کارگري شرکت کشت نيشکر هفت تپه به همراه ابوالفضل عابديني نصر خبرنگار به اتهام تبليغ عليه نظام و تحريک کارگران به اعتصاب در شعبه اول دادگاه انقلاب دزفول به رياست قاضي اندي محاکمه شدند .

(فعالان حقوق بشر در ايران ۳۱/۲/۸۷)

 

۱۱۴ ـ ۳۳۰ کارگر کارخانه روغن نباتي “گلنار” کرمان از کار اخراج شدند.(دسترنج ۱/۳/۸۷)

 

۱۱۵ ـ علي طالبي دبير اجرايي خانه کارگر قم اعلام کرد: ۳۰۰ کارگر شاغل در دو واحد توليدي”ايران ترمه” و “تهران پتو” مدت ۸ ماه است که حقوق نگرفته اند.(دسترنج ۱/۳/۸۷)

 

۱۱۶ ـ خالد صالحي ۳۵ ساله کارگر جوشکاري به علت نبود تجهيزات ايمني بر اثر سقوط از طبقه چهارم ساختماني واقع در شهرک دانشگاه سقز کشته شد.(دسترنج ۶/۳/۸۷)

 

۱۱۷ ـ غلامرضا محمدي دبير اجرايي خانه کارگر طبس گفت: ۳۸ کارگر تصفيه خانه آب طبس از کار اخراج شدند.(دسترنج ۷/۳/۸۷)

 

۱۱۸ ـ غلامرضا محمدي دبير اجرايي خانه کارگر طبس اعلام کرد: کارگران شرکت « سد سازي کريت » مدت ۴ ماه است که دستمزد دريافت نکرده اند.(دسترنج ۷/۳/۸۷)

 

۱۱۹ ـ پس از واگذاري کارخانه صنايع اراک به بخش خصوصي حق شيفت، مزاياي شغلي و طرح طبقه بندي کارگران حذف شد. ۱۸۰ کارگر شاغل در اين کارخانه با راهپيمايي در مسير ۱۳ کيلومتري کارخانه تا اداره کار اراک به خصوصي سازي اعتراض کردند.(دسترنج ۷/۳/۸۷)

 

۱۲۰ ـ بيش از ۸۰۰ کارگر شاغل در ۳۰ کوره آجر پزي قرچک ورامين در اعتراض به کمي دستمزد از دو هفته پيش در اعتصاب بسر مي برند.(دسترنج ۸/۳/۸۷)

 

۱۲۱ ـ نصرالله دريا بيگي دبير اجرايي خانه کارگر استان مازندران اعلام کرد: کارگران کارخانه”حرير” مازندران وابسته به سازمان بازنشستگي مدت ۵ ماه است که حقوق دريافت نکرده اند. همچنين کارگران کارخانه “کرم کرميکال” مازندران مدت ۴ ماه است که دستمزد دريافت نکرده اند.(دسترنج ۸/۳/۸۷)

 

۱۲۲ ـ ۵۳ کارگر کارخانه صنايع چوب طالقاني مدت ۱۷ ماه است که دستمزد دريافت نکرده اند. اين کارگران براي اعتراض به همراه خانواده هايشان در محوطه ساختمان وزارت کار و امور اجتماعي متحصن شدند.

(دسترنج ۱۲/۳/۸۷)

 

۱۲۳ ـ حدود ۱۰۰ نفر از کارکنان شرکت صنايع پتروشيمي کرمانشاه در اعتراض به شرايط سخت و ساعات طولاني کار، کاهش حقوق و عدم پرداخت کامل عيدي امسال و معوقات سال گذشته خود و نيز کيفيت نامطلوب خدمات و سرويس دهي نامناسب دست به اعتصاب غذا زدند.(سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان ۱۲/۳/۸۷)

 

۱۲۴ ـ اکبر اکبري فرمانده ايستگاه ۱۰۸ آتش نشاني تهران گفت: به علت گود برداري غير اصولي و فروريختن ديوارهاي بتوني ساختمان در حال ساخت دو کارگر در ميدان فاطمي کشته شدند.(دسترنج ۱۳/۳/۸۷)

 

۱۲۵ ـ دختري بنام گلاويژ سلطان نيا فرزند عبدالله از اهالي شهر مهاباد که به همراه پدر خود در يک کارگاه آجرپزِي در شهر همدان مشغول بکار بوده، از سوي ابراهيم الياسي صاحب کارخانه مورد اذيت و آزار قرار مي گيرد، وي به علت فشارهاي روحي اقدام به خودکشي از راه خود سوزي مي نمايد و پس از ۱۸ ساعت در بيمارستان فوت نمود.(فعالان حقوق بشر در ايران ۱۴/۳/۸۷)

 

۱۲۶ ـ بيش از ۵۰ کارگر شاغل در دو واحد توليدي صنعتي استان قزوين بنامهاي « بلورک» و « پاد سانيج» از کار اخراج شدند . (دسترنج ۱۹/۳/۸۷)

 

۱۲۷ ـ عيدعلي کريمي دبير اجرايي خانه کارگر استان قزوين اعلام کرد: بيش از ۴۰۰ کارگر شرکت فرنخ و مه نخ در اعتراض به عدم دريافت حقوق ، عيدي و پاداشت مدت ۶روز است که دست به اعتصاب زده اند . مدت ۲ سال است که لباس و کفش کار به کارگران اين واحد توليدي داده نشده است . (دسترنج ۲۰/۳/۸۷)

 

۱۲۸ ـ محمد حسن قوامي دبير اجرايي خانه کارگر لارستان گفت: ۵۰ کارگر شاغل در کارخانه”شيرين طعم” از کار اخراج شدند.(دسترنج ۲۰/۳/۸۷)

 

۱۲۹ ـ محمد حسن قوامي دبير اجرايي خانه کارگر لارستان گفت: ۱۵۰ کارگر شاغل در شرکت حفاري”راه سر” مدت ۶ ماه است که دستمزد دريافت نکرده اند.(دسترنج ۲۰/۳/۸۷)

 

۱۳۰ ـ فرماندار شهرستان شازند در آخرين گزارش خود تعداد کارگران فوت شده بر اثر آتش سوزي در دو کارخانه مواد شيميايي « کيمياگران امروز» و « کيمياگستر» را ۳۴ نفر اعلام کرد . غلامرضا مرادي فعال کارگري در اراک گفت : ۳۰ کارگر مجروح در بيمارستانهاي قم ، اراک ، اصفهان ، تهران و اراک نگهداري مي شوند .اين دو کارخانه در تاريخ پنجم خرداد دچار آتش سوزي شدند. (دسترنج ۲۰/۳/۸۷)

 

۱۳۱ ـ بختيار رحيمي عضو “کميته هماهنگي براي ايجاد تشکل کارگري” و کريم داتوپر که از تيرماه سال گذشته به اتهام اقدام عليه امنيت ملي در زندان بسر مي بردند، هرکدام با قرار وثيقه ۱۰۰ ميليون توماني از زندان آزاد شدند.(سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان ۲۱/۳/۸۷)

 

۱۳۲ ـ محمد گودرزي دبير اجرايي خانه کارگر بروجرد اعلام کرد: ۵۰۰ کارگر شاغل در کارخانه “سامان کاشي” مدت ۳ ماه است که حقوق دريافت نکرده اند.(دسترنج ۲۱/۳/۸۷)

 

۱۳۳ ـ بيش از ۱۰۰۰ کارگر کارخانه لاستيک البرز مدت ۴ ماه حقوق و عيدي سال ۸۶ خود را دريافت نکرده اند . کارگران براي اعتراض مجددا دست به اعتصاب زده اند. (دسترنج ۲۱/۳/۸۷)

 

۱۳۴ ـ کارگران کارخانه”ريسندگي خاور” رشت مدت ۱۲ تا ۱۷ ماه است که دستمزد دريافت نکرده اند. اين کارگران براي اعتراض با تجمع و آتش زدن لاستيک جاده فومن به رشت را مسدود کردند.(دسترنج ۲۱/۳/۸۷)

 

۱۳۵ ـ محمد گودرزي دبير اجرايي خانه کارگر بروجرد گفت: بيش از ۵۰۰ کارگر از کارخانه و واحدهاي توليدي و صنعتي از ابتداي سالجاري تاکنون از کار اخراج شده اند.(دسترنج ۲۱/۳/۸۷)

 

۱۳۶ ـ يک کارگر ۵۰ ساله بنام رستمي بر اثر ريزش ديوار مترو در اصفهان در عمق ۲۰ متري کشته شد.

( کيهان ۲۶/۳/۸۷)

 

۱۳۷ ـ محمد صالح حسيني فعال کارگري در سقز گفت : بيش از ۴۰ کارگر شاغل در کارخانه نوشابه گازدار سقز مدت ۳ماه است که حقوق دريافت نکرده اند . (دسترنج ۲۶/۳/۸۷)

 

۱۳۸ ـ غلامرضا محمدي دبير اجرايي خانه کارگر طبس گفت : ۵۰ کارگر معدن « چيروک طبس » در اعتراض به عدم طرح طبقه بندي مشاغل دست از کار کشيدند . ( دسترنج ۲۶/۳/۸۷)

 

۱۳۹ ـ عبدالله صالحي رئيس شوراي اسلامي شهرستان خواف اعلام کرد: حقوق کارگران معدن سنگان پرداخت نشده است و کارگران براي اعتراض تجمع کرده بودند که نيروي انتظامي تعدادي از کارگران را بازداشت کرده است . وي افزود : يک کارگر در زير آوار کشته شده است ، همچنين دست يک کارگر در حين کار قطع شده است . مولا يعقوبي رئيس شوراي اسلامي بخشداري سنگان گفت : سنگ هاي برداشت شده توسط کارگران تني ۶ تا ۱۰ هزار تومان توسط شرکتهاي خصوصي خريداري مي شود و شرکتها همين سنگها را تني ۱۲۰ هزار تومان به فروش مي رسانند . وي افزود : تعدادي از کارگران معترض بازداشت شده اند .( دسترنج ۲۶/۳/۸۷)

 

۱۴۰ ـ بيش از ۳۰۰۰ کارگر کوره پزخانه هاي اروميه که از ۲۰روز پيش در اعتراض به پايين بودن دستمزدها و شرايط نامطلوب محل کار در اعتصاب بسر مي برند، در روز ۲۴ خرداد با حمله نيروهاي انتظامي مواجه شدند.نيروي انتظامي براي در هم شکستن اعتصاب کارگران کوره پزخانه ها حداقل ۲۴ نفر را بازداشت کردند. کارگران بازداشتي مورد بازجويي قرار گرفته و با سپردن تعهد آزاد شدند . ( دسترنج ۲۷/۳/۸۷)

 

۱۴۱ ـ فرشيديان رئيس انجمن صنفي کارگران ساختماني استان فارس اعلام کرد : تنها در يک ماهه سال جاري ۱۸ کارگر ساختماني بدليل نبود وسايل ايمني و سهل انگاري کارفرمايان کشته شده اند . وي افزود : دست کم روزي يک کارگر ساختماني در استان فارس جان خود را بدليل نبود ايمني کار از دست مي دهد . نامبرده ادامه داد متاسفانه نيرو و ناظر مستقيم محل کار و ايمني ساختمان محل اشتغال کارگران ساختماني را مورد بازرسي قرار نداده و کارشناسان پس از وقوع حادثه در محل بروز حادثه حاضر مي شوند . (دسترنج ۲۷/۳/۸۷)

 

۱۴۲ ـ کارگران شرکت نيشکر هفت تپه شوش به همراه خانواده هايشان در اعتراض به پرداخت نشدن حقوق معوقه و ساير خواسته ها ، اقدام به بستن جاده ترانزيتي اهواز - انديمشک در منطقه سه راه خوانساري شوش نمودند . نيروي امنيتي و اطلاعاتي با آوردن ماشين هاي آب پاش آتش نشاني کارگران و خانواده هاي آنها را در محاصره خود قرار داده اند . خواسته هاي کارگران معترض عبارتند از: پرداخت حقوق معوقه ۳ ماه اخير، حق داشتن سنديکاي مستقل کارگري، پايان دادن به پرونده سازيها و احضار فعالين کارگري به دادگاه انقلاب، برکناري آخوند يعقوب شفيعي مدير عامل شرکت و ساير اعضاي هئيت مديره شرکت، و برکناري رئيس حراست شرکت. لازم به يادآوري است که هفته قبل نيز ۴ نفر از فعالين کارگري بنامهاي نجات دهلي، احمد راجي ، ايرج عابديني و محمد ليثي توسط نيروهاي اطلاعات شوش بازداشت شدند . (فعالين حقوق بشر و دمکراسي در ايران ۲۸/۳/۸۷)

 

۱۴۳ ـ جوانمير مرادي و طاها آزادي از اعضاي هيات مديره « اتحاديه آزاد کارگران ايران » که در روز جهاني کارگر در عسلويه واقع در استان بوشهر بازداشت شده بودند، پس از ۴۷ روز هر کدام با قرار وثيقه ۱۰ ميليون توماني از زندان آزاد شدند. (دسترنج ۲۸/۳/۸۷)

 

۱۴۴ ـ نعمت الله محمدي رئيس انجمن صنفي کارگران تخليه و بار گيري بندر خميني اعلام کرد: تحريم اقتصادي امنيت شغلي ۲۰۰۰ کارگر تخليه و بارگيري را در معرض تهديد قرار داده است. نامبرده گفت: در سه ماهه اول سال ۸۶، ۲۴۴ کشتي وارد بندر خميني شدند که اين ميزان با کاهش ۵۰% در سه ماهه نخست سال جاري به کمتر از ۱۵۰ کشتي رسيده است. وي افزود: کاهش ورود کشتي به اين بندر طي ماه گذشته باعث بيکاري ۲۰۰۰ کارگر در ساعاتي از شبانه روز شده که اين مهم کاهش حقوق دريافتي کارگران را به همراه داشته است.(دسترنج ۲۸/۳/۸۷)

 

۱۴۵ ـ مير بلوچ زهي رئيس شوراي اسلامي کار شرکت کشت و صنعت خاش گفت: ۳۰ کارگر قرار دادي مدت يکسال است که حقوق دريافت نکرده اند. وي افزود: ۱۰۰ کارگر رسمي مدت ۸ ماه است که دستمزد دريافت نکرده اند. عيدي، پاداش و بن کارگري اين کارگران نيز پرداخت نشده است. اين واحد توليدي زير نظر بنگاه تعاون صنايع زندانهاي کشور اداره مي شود.(دسترنج ۲۸/۳/۸۷)

 

۱۴۶ ـ محسن ۳۲ ساله کارگر چاه کن که در يک ساختمان نيمه کاره در تهران مشغول بکار بود بر اثر قطع برق هواکش خفه شد.(فارس ۲۹/۳/۸۷)

 

۱۴۷ ـ ۳۲ کارگر شرکت ساختماني گسترش سازه ماد مدت چهار ماه است که حقوق دريافت نکرده اند. عيدي و پاداش تعدادي از کارگران پرداخت نشده است.دسترنج ۲۹/۳/۸۷)

 

۱۴۸ ـ کارگران شرکت صنايع مخابراتي راه دور ايران مدت چهار ماه است که حقوق دريافت نکرده اند، جمعي از کارگران براي اعتراض در مقابل استانداري فارس دست به تجمع زدند.(آفتاب ۲۹/۳/۸۷)

 

قتل مردم توسط نيروي انتظامي:

۱۴۹ ـ مهدي فتحي ۱۷ساله بر اثر تيراندازي نيروهاي امنيتي در منطقه مرزي شهرستان بانه کشته شد .

( فعالان حقوق بشر در ايران ۱۲/۳/۸۷ )

 

۱۵۰ ـ سپاه پاسداران براي غصب ۲۰۰ هکتار زمين مرغوب در کناره رود ارس به تجمع اعتراضي اهالي روستاهاي بيوک خانلو ، قره داغلو، خليل کندي، ايازکندي و سلمان کندي در غرب پارس آباد مغان واقع در استان آذربايجان شرقي حمله کرده و بر اثر تيراندازي نورالدين در گاهي پسر حاج حمزه درگاهي کشته شده، بابک مرادي شديدا مجروح شده و عده اي از مردم مورد ضرب و شتم قرار گرفته و تعدادي بازداشت شده اند . (دويچه وله ۲۶/۳/۸۷)

 

۱۵۱ ـ حسين عليپور شهروند بوکاني بر اثر تيراندازي نيروي انتظامي کشته شد . ( موکريان نيوز ۲۶/۳/۸۷)

 

۱۵۲ ـ عبدالله ابراهام مشهور به عبدالله قوت بر اثر تيراندازي نيروي انتظامي در بخش خليفان شهرستان مهاباد کشته شد.(موکريان نيوز ۲۹/۳/۸۷)

 

مرگ مشکوک در زندانها:

۱۵۳ ـ فرهاد محسني نگارستان ۲۵ ساله فرزند رحيم فعال سياسي آذربايجاني که در اعتراضات اول خرداد توسط نيروهاي وزارت اطلاعات در تبريز بازداشت شده بود، در بازداشتگاه وزارت اطلاعات بطور مشکوکي در گذشت. نامبرده در تظاهرات اول خرداد ۸۵ مردم تبريز بر اثر تيراندازي نيروهاي امنيتي مجروح و بازداشت شده و بصورت غير علني محاکمه شده بود.(ساوالان سي ۲۲/۳/۸۷)

 

زندانيان سياسي محکوم به اعدام:

۱۵۴ ـ محمد پالش ۶۰ ساله اهل روستاي”شيخ عسگر” از توابع شهرستان ماکو که از ۷ ماه پيش در زندان بسر مي برد، در دادگاه به اتهام محاربه محکوم به اعدام شد. نامبرده به علت عضويت فرزندش درحزب”حيات آزاد کردستان” بازداشت گرديده است.(فعالان حقوق بشر در ايران ۶/۳/۸۷)

 

۱۵۵ ـ عليرضا جمشيدي سخنگوي قوه قضائيه اعلام کرد: فرزاد کمانگر ۳۳ ساله،دبير دبيرستان کارو دانش شهرستان کامياران و عضو انجمن صنفي فرهنگيان کردستان که از ۲۲ ماه پيش در زندان بسر مي برد در دادگاه انقلاب به عنوان محارب محکوم به اعدام و ۱۰ سال حبس شده است.(ايران ۸/۳/۸۷)

 

محکومين به اعدام:

۱۵۶ـ نيما به جرم قتل احسان در شعبه ۷۴ دادگاه کيفري استان تهران به رياست قاضي نورالله عزيز محمدي محکوم به اعدام شد.(ايران ۲/۳/۸۷)

 

۱۵۷ ـ زينب ۲۸ ساله به جرم قتل همسرش موسي ۴۱ ساله در شعبه ۷۱ دادگاه کيفري استان تهران محکوم به اعدام شد.(اعتماد ملي ۵/۳/۸۷)

 

۱۵۸ ـ محمد مصطفايي عضو کميسيون حقوق بشر کانون وکلاي دادگستري و وکيل مدافع ۲۷ نفر از محکومين به اعدام که در زمان ارتکاب جرم سنشان کمتر از ۱۸ سال بوده است طي نامه اي سرگشاده خطاب به محمود هاشمي شاهرودي رئيس قوه قضائيه نوشت : همانطور که مستحضريد هم اکنون حدود ۱۰۰ نفر در زندانهاي کشورمان در حبس بسر مي برند، که سنشان در زمان ارتکاب جرم، زير ۱۸ سال بوده و با صدور احکام اعدام روز و شب را در بدترين شرايط مي گذرانند . نيز مستحضريد که ايران در سال ۱۳۷۲ کنوانسيون حقوق کودک را پذيرفته و در سال ۱۳۵۴ به ميثاق بين المللي حقوق مدني و سياسي پيوسته، در هر دو سند بين المللي به صراحت دولتها از اعمال مجازات مرگ براي اطفالي که در زمان ارتکاب جرم سنشان کمتر از ۱۸ سال بوده، منع شده اند. در بخش ديگر نامه آمده است: حتي بعضا طبق نظر پزشکي قانوني در حين ارتکاب جرم فاقد رشد عقلاني و فکري بوده اند ( همانند محمد لطيف و حجت حيدري) و بعضا خود مرتکب جرم قتل نشده و جرم را به گردن گرفته اند و حال مرگ در انتظارشان است (همانند محمدرضا حدادي و دل آرا دارابي). در ميان اين افراد، اطفالي مشاهده مي شوند که بعضا در دفاع از جان خود مرتکب جرم شده اند ولي در اثبات ادعاي خود به گونه اي عاجز شده و يا قضات رسيدگي کننده به پرونده، دلايل آنان را ناديده انگاشته اند (همانند رضا علي نژاد و حسين ترنج) و تمامي آنها بدون قصد و نيت قبلي مرتکب عملي شده اند که عملشان قتل ديگري را در بر داشته است . در ادامه آمده است: شما اجراي احکام اعدام براي ۳ نوجوان بنامهاي بهنام زارع ، بهنود شجاعي و سعيد جزي از موکلان اينجانب را که در سن زير ۱۸ سال دستگير شده و در دادگاهها به اعدام محکوم شده اند را تنفيذ نموده و اذن به اجراي احکام آنها داده ايد. محمد مصطفايي در پايان خواستار توقف صدور و اجراي حکم اعدام براي کودکان شده است. (ادوارنيوز ۶/۳/۸۷)

 

۱۵۹ ـ محمد فدايي ۲۱ ساله به جرم قتل سعيد ۲۱ ساله در شعبه ۷۱ دادگاه کيفري استان تهران و با تائيد شعبه ۲۷ ديوانعالي کشور محکوم به اعدام شد. نامبرده در زمان وقوع جرم ۱۷ ساله بوده است.(اعتماد ۸/۳/۸۷)

 

۱۶۰ ـ احمد ۵۴ ساله به جرم قتل همسرش نسرين در شعبه ۷۱ دادگاه کيفري استان تهران به رياست قاضي نورالله عزيز محمدي و با تائيد ديوانعالي کشور محکوم به اعدام شد.(اعتماد ملي ۱۱/۳/۸۷)

 

۱۶۱ ـ منصور ۲۳ ساله به جرم قتل مجيد ۲۳ ساله در شعبه ۷۱ دادگاه کيفري استان تهران به رياست قاضي نورالله عزيز محمدي و با تائيد شعبه ۲۷ ديوانعالي کشور محکوم به اعدام شد.(ايران ۲۰/۳/۸۷)

 

۱۶۲ ـ فخرالدين جعفرزاده سرپرست دادسراي امور جنايي تهران گفت: بدستور رئيس قوه قضائيه اجراي حکم اعدام بهنود شجاعي و محمد فدائي يک ماه به تعويق افتاد . نامبردگان در زمان ارتکاب جرم کمتر از ۱۸ سال سن داشته اند. (ايسنا ۲۱/۳/۸۷)

 

۱۶۳ ـ ابومسلم سهرابي ۲۴ ساله به جرم قتل امين ۲۵ساله در شعبه ۱۰۱ دادگاه جنايي فيروزآباد و با تاييد ديوان عالي کشور محکوم به اعدام شد . نامبرده در زمان وقوع جرم ۱۷ساله بوده و از سوي مقتول مورد تجاوز قرار گرفته بود .(روز ۲۷/۳/۸۷)

 

۱۶۴ ـ صلاح تاسه فرزند نامق که در سن ۱۵ سالگي مرتکب قتل شده در دادگاه محکوم به اعدام شد. نامبرده پس از رسيدن به سن ۱۸ سال از کانون اصلاح و تربيت نوجوانان جهت اجراي حکم به زندان سنندج منتقل گرديد. قرار است وي در طي يک ماه آينده اعدام شود.(فعالان حقوق بشر در ايران ۲۹/۳/۸۷)

 

۱۶۵ ـ اسامي و مشخصات ۱۱۴ متهم نوجوان که در انتظار اعدام بسر مي برند از سوي « کمپين بين المللي حقوق بشر در ايران» منتشر شد. اين اولين بار است که چنين ليستي در دسترس قرار گرفته و به طرح جزئيات اعدام متهمين به ارتکاب جرم زير ۱۸ سال پرداخته است. اين کار نتيجه تحقيقات اوليه عماالدين باقي فعال حقوق بشر در ايران مي باشد. اين ليست بخشي از کتاب چاپ نشده عماالدين باقي به نام « حق حيات ۲ » را شامل مي شود. در اين ليست از صدور دست کم ۱۷۷ حکم اعدام زير ۱۸ سال و ۳۴ حکم اجرا شده و ۱۱۴ نفر منتظر اجراي حکم خبر داده است. به اين کتاب بدليل وجود سانسور در جمهوري اسلامي ايران اجازه چاپ داده نشد.

(کمپين بين المللي حقوق بشر در ايران ۲۹/۳/۸۷)

 

۱۶۶ ـ محمود سالار کيا معاون دادستان تهران در امور زندانها اعلام کرد: چهار نفر به اتهام “اراذل و اوباش” در دادگاه بدوي و با تائيد ديوان عالي کشور محکوم به اعدام شده اند.(مهر ۲۹/۳/۸۷)

 

زندانيان سياسي که اعدام شدند:

۱۶۷ ـ عليرضا براهويي معروف به عبدالله داير به اتهام محاربه و افساد في الارض از طريق عضويت در گروه جندالله به حکم دادگاه انقلاب زاهدان و با تائيد مراجع عالي قضايي در زندان زاهدان اعدام شد.(کيهان ۲۸/۳/۸۷)

 

۱۶۸ ـ يونس رحماندوست به اتهام افساد في الارض به حکم دادگاه انقلاب چابهار و با تائيد مراجع عالي قضايي در زندان چابهار اعدام شد.(کيهان ۲۸/۳/۸۷)

 

احکام اجرا شده اعدام توسط دادگاهها:

۱۶۹ ـ رضا ۳۵ ساله تبعه افغانستان به جرم قتل منيژه ۵۰ ساله در شعبه ۱۷ دادگاه کيفري اصفهان و با تائيد ديوانعالي کشور در زندان اصفهان به دار آويخته شد.(اعتماد ۱/۳/۸۷)

 

۱۷۰ ـ رضا به جرم تجاوز به عنف به حکم شعبه ۸ دادگاه تجديد نظر استان قم و با تائيد شعبه ۳۲ ديوانعالي کشور در زندان قم به دار آويخته شد.(ايران ۸/۳/۸۷)

 

۱۷۱ ـ رمضان به جرم قتل ۳ تن از خانواده اش به حکم دادگاه کيفري استان مازندران و با تائيد ديوانعالي کشور در محوطه کلانتري بابل به دار آويخته شد.(ايران ۸/۳/۸۷)

۱۷۲ ـ موسي نارويي و کلبعلي چراغي به اتهام قاچاق مواد مخدر به حکم دادگاه انقلاب زاهدان و با تائيد مراجع عالي قضايي در زندان زاهدان اعدام شدند.(جمهوري اسلامي ۱۳/۳/۸۷)

 

۱۷۳ ـ رحيم پشابادي ۶۰ ساله فرزند حسين به اتهام قتل به حکم قوه قضائيه در زندان مرکزي سنندج اعدام شد . (فعالان حقوق بشر در ايران ۲۱/۳/۸۷)

 

۱۷۴ ـ کيارش ۳۲ ساله به جرم قتل نادر به حکم شعبه ۷۱ دادگاه کيفري استان تهران و با تائيد شعبه ۳۳ ديوان عالي کشور در زندان اوين به دار آويخته شد.(فارس ۲۲/۳/۸۷)

 

۱۷۵ ـ عليرضا ۲۸ ساله به جرم قتل روح الله به حکم شعبه ۷۱ دادگاه کيفري استان تهران و با تائيد شعبه ۴۰ ديوان عالي کشور در زندان اوين بدار آويخته شد.(فارس ۲۲/۳/۸۷)

 

۱۷۶ ـ عبدالحميد ۳۴ ساله به جرم تجاوز به ۳ دختر دانشجو به حکم شعبه ۷۹ دادگاه کيفري استان تهران و با تائيد شعبه ۳۹ ديوانعالي کشور در زندان اوين بدار آويخته شد.(فارس ۲۲/۳/۸۷)

 

۱۷۷ ـ علي اکبر به جرم قتل به حکم شعبه ۷۱ دادگاه کيفري استان تهران و با تائيد شعبه ۳۳ ديوانعالي کشور در زندان اوين بدار آويخته شد.(فارس ۲۲/۳/۸۷)

 

۱۷۸ ـ محمد ۲۷ ساله به جرم قتل محمد حسين ۲۱ ساله به حکم شعبه ۱۱۵۷ دادگاه کيفري استان تهران و با تائيد شعبه ۱۶ ديوانعالي کشور در زندان اوين بدار آويخته شد.(فارس ۲۲/۳/۸۷)

 

۱۷۹ ـ دو پسر عمو بنامهاي علي و علي به جرم تجاوز به يک دختر ۲۳ ساله به حکم شعبه ۷۷ دادگاه کيفري استان تهران و با تائيد شعبه ۳۳ ديوانعالي کشور در زندان بدار آويخته شدند.(فارس ۲۲/۳/۸۷)

 

۱۸۰ ـ فرهاد ۳۱ ساله به جرم قتل سعيد به حکم شعبه ۷۱ دادگاه کيفري استان تهران و با تائيد شعبه ۱۱ ديوانعالي کشور در زندان اوين بدار آويخته شد.(فارس ۲۲/۳/۸۷)

 

۱۸۱ ـ محمد مصطفايي وکيل دادگستري اعلام کرد: من به شعبه اول اجراي احکام سنندج رفتم و داديار اجراي احکام تائيد کرد که در روز ۲۱ خرداد، محمد حسن زاده در سن ۱۷ سالگي در محوطه زندان سنندج بدار آويخته شده است. اتهام او قتل يک کودک ۱۰ ساله در سن ۱۵ سالگي بوده است.(اعتماد ملي ۲۴/۳/۸۷)

 

اخبار مربوط به سرکوب عمومي:

۱۸۲ ـ سردار نصرتي فرمانده نيروي انتظامي استان آذربايجان شرقي اعلام کرد: طي دو ماه گذشته ۵۷۵ زن و مرد به اتهام داشتن رابطه ناسالم طي دو ماه گذشته دستگير شدند. وي در مورد رعايت حجاب در چهار چوب طرح ارتقاي امنيت اخلاقي و اجتماعي گفت: از اول سال جاري به ۱۴۵۶۰ نفر تذکر داده شد و ۱۸ مرد و ۴۹ زن دستگير شد ه اند.(امير کبير ۱۱/۳/۸۷)

 

۱۸۳ ـ عليرضا اکبر شاهي رئيس پليس استان تهران اعلام کرد: طي دو ماه گذشته ۱۰۹۸ زن به اتهام بدحجابي در تهران دستگير شده اند که از اين تعداد ۹۵۴ نفر با اخذ تعهد کتبي آزاد و تعداد ۱۱۴ نفر نيز با تشکيل پرونده تحويل مراجع قضايي شدند.(نوانديش ۱۲/۳/۸۷)

 

۱۸۴ ـ عليرضا آوايي رئيس کل دادگستري استان تهران اعلام کرد: ۲۰۰ نفر از شرکت کنندگان در تظاهرات پارک ملت توسط نيروهاي امنيتي بازداشت شدند.(ايسنا ۲۵/۳/۸۷)

 

۱۸۵ ـ سرهنگ احمدي رئيس مرکز اطلاع رساني ستاد نيروي انتظامي در باره فعاليتهاي گشت نيروي انتظامي با نام ارشاد گفت: در تهران ۳۲ واحد صنفي شامل آرايشگاهها و فروشنده پوشاک نامتعارف توسط مامورين نيروي انتظامي پلمپ شدند. همچنين سرنشينان ۲۱ خودرو که پوششهاي نامتعارف به تن داشتند توقيف شدند.

(فارس ۲۷/۳/۸۷)

 

۱۸۶ ـ بيش از ۲۳۰ تن از تجمع کنندگان در بلوار وکيل آباد مشهد در بازداشت بسر مي برند و هيچ خبري از آنان در دست نيست. تنها ۵ دانشجوي دانشگاه فردوسي مشهد آزاد شدند. نيروهاي امنيتي لباس شخصي و يگان ويژه ضد شورش با استفاده از گاز اشک آور ، زنجير، قمه، باطوم و شوک الکتريکي تظاهر کنندگان را مورد ضرب و شتم قرار داده و بازداشت کردند. بر اثر تيراندازي يک نفر مجروح شد و تعدادي از مجروحين در بيمارستانهاي قائم و امام رضاي شهر مشهد بستري مي باشند. حال دو تن از مجروحان وخيم گزارش شده است.

(امير کبير ۲۸/۳/۸۷)

 

 

اخبار اجتماعي :

۱۸۷ ـ سرهنگ شعباني معاون اجتماعي و فرماندهي انتظامي استان قزوين اعلام کرد: طي دو ماه گذشته ۹۵ زن به اتهام عدم رعايت حجاب اسلامي توسط پليس دستگير شده اند. همچنين پليس به ۲۰۰۰ زن بدپوشش تذکر داده است.(نوانديش ۵/۳/۸۷)

 

۱۸۸ ـ جواهري معاون امور بانوان استان مرکزي اعلام کرد: در سال گذشته بيش از ۶۰۰۰ زن معتاد در استان مرکزي دستگير شده اند که ميانگين سني آنها بين ۱۸ تا ۲۵ سال است . وي افزود: ۳۰ درصد معتادان دختر و ۷۰ درصد آنان را زنان تشکيل مي دهند نامبرده گفت : ۲۱ مورد خودکشي موفق و ۴۰۷ مورد خودکشي ناموفق و ۳۲ مورد قتل و ۷۲ مورد دستگيري دختران فراري در استان به ثبت رسيده است. (اميرکبير ۷/۳/۸۷)

 

۱۸۹ ـ عليرضا اکبر شاهي رئيس پليس استان تهران گفت: ۱۵۳۴ نفر به اتهام عرضه”محصولات ضد فرهنگي” بازداشت شده و تحويل مراکز قضايي شدند. همچنين ۶۴۱۴ نفر به اتهام ايجاد مزاحمت براي زنان در استان تهران دستگير شدند.(فارس ۱۲/۳/۸۷)

 

۱۹۰ ـ نيروهاي پليس ساختمان شهرداري همدان سر پناه نمازگزاران دروايش سلسله نعمت اللهي گنابادي را در حياط منزل فرمانپور شيخ اين گروه در همدان تخريب کردند.(دسترنج ۱۶/۳/۸۷)

 

۱۹۱ ـ سهراب سليماني مدير کل زندانهاي استان تهران گفت: ۱۱۰۰ زن در زندانهاي استان تهران نگهداري مي شوند. (امير کبير ۲۲/۳/۸۷)

 

۱۹۲ ـ عابدي رئيس سازمان پزشکي قانوني اعلام کرد: ۱۴۱۴ نفر در سال ۸۶ براثر شليک گلوله کشته شده اند. همچنين ۱۵۴۸ نفر در سال ۸۵ بر اثر شليک گلوله کشته شده اند.(اعتماد ملي ۲۳/۳/۸۷)

 

۱۹۳ ـ قاضي فلاح رئيس يکي از شعب اجراي احکام در دادگستري شهرستان بيجار که چندي پيش در حال تجاوز به پسر بچه ۱۳ ساله به همراه دو تن ديگر بازداشت شده بودند در زندان خودکشي نمود.(روز ۲۸/۳/۸۷)

 

۱۹۴ـ وزارت بهداشت با نزديک شدن فصل گرما اعلام کرد: سال گذشته ۱۲۲۰ نفر در دريا غرق شدند.

(فارس ۲۹/۳/۸۷)

 

 

“فعالين ايراني دفاع از حقوق بشر در اروپا و امريکاي شمالي”

 

[1] ihrnena@gmail.com ۳۱/۰۳/۱۳۸۷ برابر با ۲۰/۰۶ /۲۰۰۸

 

انجمن فعالان حقوق بشر در ايران ـ کانادا: [2] FaalanHRC@yahoo.ca

[3] siterahaei@yahoo.com:انجمن مدافعين حقوق بشرو دمکراسي در ايران - فرانسه

اتحاديه براي دمکراسي در ايران ـ ايتاليا: [4] updi@libero.it

اتحاد براي دفاع ازحقوق بشر در ايران - واشنگتن - آمريکا: [5] adhri۱@yahoo.com

[6] info@bashariyat.de کانون دفاع از حقوق بشر در ايران - آلمان

[7] shafaei@azadegy.de شبکه فعالان حقوق بشر ايراني در آلمان:

[8] HRIRNL@gmail.com: کانون دفاع ازدمکراسي در ايران- هلند

info@komitedefa.org : کميته دفاع از حقوق بشر در ايران - سوئد

[9] defendhriran_ca@yahoo.com:کميته دفاع از حقوق بشر در ايران - کاليفرنيا - آمريکا

komitenoran@yahoo.noکميته نوران(کميته دفاع از حقوق بشر در ايران - نروژ):

[10] yebarak@yahoo.ca : سازمان ايرانيان غرب کانادا - ونکور - کانادا

[11] kupg_iran@yahoo.de: کميته دفاع از زندانيان سياسي ايران- برلين

mnrecht@hotmail.comفعالين ايراني حقوق بشر- سوئيس:

فعالان دفاع از حقوق بشر: Irantestimony[12] info@irantestimony.com


پيوند نوشته: http://www.autnews.eu/archives/1387,04,00010063

نشاني هاي درون اين نوشته:
[1] ihrnena@gmail.com: mailto:ihrnena@gmail.com
[2] FaalanHRC@yahoo.ca: mailto:FaalanHRC@yahoo.ca
[3] siterahaei@yahoo.com: mailto:siterahaei@yahoo.com
[4] updi@libero.it: mailto:updi@libero.it
[5] adhri۱@yahoo.com: mailto:adhri1@yahoo.com
[6] info@bashariyat.de: mailto:info@bashariyat.de
[7] shafaei@azadegy.de: mailto:shafaei@azadegy.de
[8] HRIRNL@gmail.com: mailto:HRIRNL@gmail.com
[9] defendhriran_ca@yahoo.com: mailto:defendhriran_ca@yahoo.com
[10] yebarak@yahoo.ca: mailto:yebarak@yahoo.ca
[11] kupg_iran@yahoo.de: mailto:kupg_iran@yahoo.de
[12] info@irantestimony.com: mailto:info@irantestimony.com