طرح استیضاح یا عزل رهبری

 

حشمت الله تبرزدی

 

پیام دانشجو: پنج شنبه شب گذشته، صدای امریکا در برنامه ی تفسیر خبر که توسط اقای جمشید چالنگی اجرا می شود،پرسش هایی از مهندس طبرزدی به عنوان سخنگوی همبستگی برای دموکراسی و حقوق بشر در ایران، مطرح کرد که بخشی از ان از نظر گرامیتان می گذرد:

در پرسش اول اقای چالنگی در باره ی نامه ی کروبی و شکنجه های اعمال شده در بازداشت گاه کهریزک می پرسد.

طبرزدی:به راستی فاجعه است. در کشوری که مدعی هستند که اولین حکومت الله بر روی زمین است و قوه ی قضاییه اش بهترین است و حقوق بشر اسلامی اش چنین وچنان.مسئله ی تجاوز به دختران البته جدید نیست. یادم هست که مهندس امیر انتظام در سال ۷۵-۷۶ در مصاحبه با صدای امریکا این موضوع را مطرح کرد که لاجوردی او را به زندان برگرداند.

او که دهه ی شصت را در زندان بود اعلام کرد که طبق یک نظر فقهی گویا نمی شود دختر باکره را اعدام کرد. این ها با استناد به این نظریه،پیش از اعدام دختر های باکره ان ها را به عقد موقت در می اوردند و به ان ها تجاوز می کردند.بنا بر این چنین جنایتی مسبوق به سابقه بوده است.ولی این بار به دلیل این که به پسر ها نیز تجاوز شد و اقای روح الامینی ان گونه کشته شد و از سوی خودی ها گزارش شد، بنا براین انتشار عمومی یافت و صدای خودشان نیز در امد.

به راستی من در شگفت هستم که این هایی که زمانی در مورد زندان گوانتاناما و ابو غریب وجدان درد گرفته و می گفتند که اقای بوش با پرچم حقوق بشر چنین کار هایی را انجام داد و محکوم کردند چرا خودشان با پرچم الله و حکومت الله بر روی زمین چنین کردند و اینک حرفی نمی زنند؟گزارش تجاوزی که کروبی مطرح کرد و انصاری که سخنگوی روحانیون مبارز است نیز تایید نمود.

چالنگی: ولی ایت الله خامنه ای دستور تعطیلی ان را داد.

طبرزدی:اول این که کهریزک تازه درست نشده بود و من خودم ۲-۳ سال پیش در مورد شکنجه ی دانشجویان پلی تکنیک در انجا افشاگری کردم. نکته ی بعدی این است که فقط ان جا نیست. و سوم این که او زمانی این کار را کرد که جنایت واقع شد و صدای مردم در امد و گفته می شود برای این که اثار جرم از بین برود دستور تعطیلی دادند.در صورتی که اگر یک درصد از این جنایت توسط دیگران اتفاق می افتاد روز و شب در بوق و کرنا می کردند اما حال که توسط نیرو های حاکم و به نام الله اتفاق افتاده سعی دارند ان را کتمان کنند.

چالنگی: اقای طبرزدی در باره ی نظر ایه اله دستغیب و نامه ی نمایندگان ادواری مجلس که خواهان عزل یا استیضاح رهبر شده اند چه نظری دارید و این موضوع چیست؟در این نامه با صراحت امده که رهبر با سایرین به لحاظ قانونی برابر است و...

طبرزدی:اول این که در قانون اساسی جمهوری اسلامی این اصل وجود دارد که در مقابل قانون همه اعم از رهبر یا یک شهروند عادی برابر هستند.دوم در اصل ۱۱۱ نیز امده است که خبرگان رهبری باید بر کار رهبر نظارت کند و اگر رهبر از انجام وظایف خود نا توان بود یا شرایط موجود در قانون را از دست داد،باید عزل شود.

از دیگر سو اقای هاشمی رفسنجانی در خطبه ی اخر نماز جمعه اعلام کرد که جمهوری اسلامی در بحران فرو رفته و برای بیرون رفتن از بحران شروطی را معین کرد که نه تنها به این شروط توجهی نشد بلکه بر خلاف ان عمل کردند.

و سوم این که همگان می دانند که این بحرانی که رژیم را در برگرفته است ،از زمانی شروع شد که رهبر جمهوری اسلامی پیش از شورای نگهبان انتخابات را تایید کرد و پس از این که اعتراضات ملیونی به راه افتاد دستور سرکوب را خودش صادر کرد و پس از ان بود که داستان کشتن و تجاوز و بازداشت پیش امد و نظام را در بحران فرو برد. پس به این سبب است که مردم واصلاح طلبان که جناح قدرتمند رژیم اند و حالا یا حذف شده یا در زندان هستند، خواهان این هستند که در مورد رهبری تصمیم گرفته شود. یعنی برخی جسارت پیدا کرده و این نظرات عمومی را مطرح کرده اند. ان ها فهمیده اند که سرنوشت مردم و حتا خود رژیم با یک فرد گره خورده است. البته من معتقدم که این جناح نظامی-امنیتی حاکم بر ایران اجازه ی چنین اقدام قانونی به مجلس خبرگان را نخواهد داد و در نهایت باید از طریق خیابان مردم به خواسته های خود برسند.ولی سران نظام دریافته اند که سرنوشت حکومت با یک فرد گره خورده که باید یکی از ان ها فدا شود که من گمان می کنم نظام فدای فرد خواهد شد.

چالنگی:اقای طبرزدی گویا در این شرایط، وضعیت اقتصادی مردم نیز بسیار بد است و می گویند گوشت به کیلویی ۱۶۰۰۰ تومان رسیده است. ایا احمدی نژاد برنامه ی اقتصادی معینی برای برون رفت از این شرایط دارد؟

طبرزدی:به لحاظ روانی جامعه هیچ انتظاری از احمدی نژاد ندارد جز این که همین سرکوب ها را ادامه دهند.تازه با تحریم های اقتصادی که در پیش رو است شرایط بدتر هم خواهد شد. از یک دولت نا مشروع و تقلبی انتظار بهبود نخواهد بود.

چالنگی:نا مشروع به چه معنا؟

طبرزدی:من پیش از این نیز چنین بحثی را در این جا داشته ام. دو مفهوم داریم. یکی شرعیت که مراجع و روحانیون طرح کرده و می گویند که دولت مشروع نیست که این همان شرعیت است.در واقع یک بحث دینی است. اما این نا مشروع بودنی که من می گویم به مفهوم این است که تقلبی است و مردم قبولش ندارند. برای این که مردم به صورت ملیونی به خیابان امدند و گفتند که احمدی نژاد نماینده ی ما نیست. ولی حکومت ان ها را سرکوب کرد. اگر سرنیزه را بردارند معلوم خواهد شد که اکثریت قاطع مردم ایران این حکومت و به ویژه دولت را قبول ندارند و این دولت به این مفهوم نامشروع است.تازه با این نزاع داخلی ان ها فرصت پرداختن به مشکلات مردم را نخواهند داشت.

 24 مرداد 1388       

 

http://www.cyrusnews.com/news/fa/?mi=9&ni=4132