بایگانی مقالات و دیدگاهها - ۲۰۰۹

 

جنبش نیازمند شورای هماهنگی ملی است

مسئولان دولت ایران سیاست سرکوب را پیش گرفته‌اند. ناظران سیاسی هشدار می‌دهند ممکن است جنبش مسالمت‌جوی مردم ایران در برابر سرکوب دولتی به راههای خشونت‌آمیز روی آورد. چگونه می‌توان جنبش را از روی‌آوری به خشونت نجات داد؟

مهدی خانبابا تهرانی

در گذشت آیت‌الله منتظری, بازنگریی نادقیق به یک رخداد تاریخی

مهدی اصلانی

 برخی با چنان غلو و اغراقى به بازسازى شخصیت آیت‌الله منتظری دست زد‌ه‌اند که به واقع این بزرگ‌نمایی پیش از هرچیز نشان از کوچک کردن دیگران داشت

احترام به باورها

 علیرضا قراباغی

سبزها این بار تنوع رنگ ها را پذیرفته‌اند و نیازی نمی بینند برای پیگیری راه درست، درکی کج و معوج از دیگران ارائه دهند. این یکی از بزرگ ترین دستاوردهای جنبش سبز است

مرگ منتظری و واقعیت های پیش روی جنبش دموکراسی خواهی

حشمت اله طبرزدی

 تجلیل از شخصیت منتظری و گرامی داشت یاد ونام او بار دیگر جنبش را چندین گام به جلو انداخت و مشخص نمود که در این جنبش مذهبی و غیر مذهبی،روشنفکر و روحانی،دانشجو و کارگر،فرهنگی و تولید گر همه و همه با هم هستند تا بساط ظلم را برچیده و دموکراسی و حقوق بشر را مستقر سازند.

ناکامی نشست کپنهاگ

امیر مومبینی

ستیز بر سر منافع اقتصادی و منافع رشد که دو قطب اصلی آن در این همایش آمریکا و چین بوده‌اند مهمترین نقطه‌ی ستیز این همایش شد. چین و هند در مقابل آمریکا و اتحادیه‌ی اروپا. باردیگر غرب در مقابل شرق، اما این بار در رقابت برای بلعیدن تمام اکسیژن جهان!

اندیشه جنبش سبز

 حمید دهباشی

من همه ی اعتبارم و هر تجربه‏ای که دارم و هر چیزی که خوانده‏ام و مجموعه دانسته‌هایم را در گرو این حرف می‏گذارم که این تولد یک تفکر و یک عملکرد جدید، نوپا، شایسته، زیبا و سبز است.

تحول جنبش و مسئلهٌ رهبری

 رامین كامران

باید اراده داشت، ارادهٌ تغییر، ارادهٌ چیرگی بر موانع، ارادهٌ پیروزی، اما ارادهٌ تؤام با امید، نه رنگ گرفته از خیالپردازی. سختكوشی در عین واقع بینی مشكل ترین آزمونی است كه در برابر جنبش مردم ایران قرار دارد. شك نباید داشت كه از این آزمون نیز سربلند بیرون خواهند آمد.

پاره شدن عکس خمینی و تداوم جنبش سبز دموکراسی خواهی

حشمت اله طبرزدی

هدف بعدی این بود که از این راه یعنی قربانی کردن اعتبار خمینی به بسیج توده‌ها برای سرکوب جنبش سبز بپردازد. دیده بود که هر اندازه معترضین شعار های ساختار شکن سر می دهند، اما طرفداران حکومت از خود واکنشی نشان نمی دهند.

تغییر مطلوب

فرشید یاسائی

کوشش ریاست جمهوری پوپولیست و نالایق ایران از ابتدای گرفتن سکان دولت ، این بود که وجود فقرو بحران کشور را درراستای سیاست بیگانه و توطئه گری آنان خلاصه کند و عدم موفقیت خویش و کابینه‌اش را به عوامل خارجی و دست نشاندگان داخلی خود نسبت دهد

سوداگری در نظام‌های اقتدارطلب

م. نصیری

 بحران اخیر نشان دهنده‌ی گسست کانونی بین اخلاق سنتی و اخلاقیات جدید است. گروهی خواستار بازگشت به اخلاقیات قومی و قبیله‌ای و سنتی‌اند و گروهی دیگر خواستار نهادینه شدن اخلاقیات جدید. بازگشت به احکام و قوانین اخلاقِ سنتی امکان ندارد، زیرا که بسیاری از اخلاقیات جدید خواه به صورت آگاهانه و خواه نا‌آگاهانه به حوزه‌ی زیستِ انسان ایرانی وارد شده است و اخلاقیات سنتی را دچار بحران کرده است.

رژیم درمانده! اپوزیسیون سرگردان ! مردم یک گام پیش!

حسن بهگر

شش ماه از اعتراضات خیابانی به تقلب انتخاباتی گذشته و التهابات نه تنها فروننشسته بلکه به جنبشی سراسری ارتقا یافته و مردم هر چه بیشتر به صحنه آمده اند و شعار مرگ بر دیکتاتور ، مرگ بر خامنه‌‌ای سر می دهند و خواستار جدایی دین از دولت هستند ولی پند ناصحان اینست که شعار ساختار شکن ندهید و مبادا انقلاب کنید چون ممکن است وقایع ۵۷ تکرار شود گویی باور ندارند که نخستین قربانی جنبش اخیر « اصلاح طلبی» در جمهوری اسلامی بود.

»به جای فقه باید اخلاق را به عرصه حکومت آورد«

عبدالکریم سروش

 در گفتگو با عنایت فانی(بی بی سی)

حکومت ایران، همیشه نگران از ظهور یک آلترناتیو بود. هر کسی که آلترناتیو بالقوه بود سرش را می زدند. من گمان می کنم از جایی که گمان نمی بردند، این آلترناتیو سبز شد، اسمش هم جنبش سبز شد و امیدهای ما را هم سبز کرد و لذا امیدواریم که آینده ما هم سبز باشد.

جنبش دانشجویی و سبزها در ۱۶ آذر ۱۳۸۸

فرج سرکوهی:

شعارها، برنامه‌ها و شکل و محتوای مراسم ۱۶ آذر امسال اما و فراتر از این مباحث، بر فرآیند تاسیس تشکل یا تشکل های مستقل جنبش دانشجویی و بر چگونگی پیوند جنبش دانشجویی با جنبش ضد استبدادی جامعه کل تاثیری کارساز خواهد داشت چرا که امسال بخش مهمی از جامعه ایرانی به روز ۱۶ آذر در دانشگاه چشم دوخته است.

انتخابات آزاد،

 راهبردی برای جنبش سبز

بیژن حکمت

تنها انتخاباتی منصفانه و عادلانه خواهد بود که امکان شرکت گرایش های متعدد و متنوع جامعه منجمله گرایش های سکولار و جمهوریخواه در آن تضمین شده باشد. پیشنهادهِ چنین انتخاباتی نیز آزادی بیان و تشکل همه این گرایش های متعدد و متنوع است که خود باز خواست مشترکی در پیکار جنبش سبز پدید میاورد.

فروپاشی اسطوره‌های جمهوری اسلامی پس از انتخابات پرشتاب تر شده است

گفتگو با حسین بشیریه

 یوسف علیزاده

حفظ حکومت از طریق سرکوب، بدون هزینه ممکن نیست. از سوی دیگر همه می دانند که سرکوب موتور ماشین جنبش مخالفین است نه ترمز آن و در نتیجه خود فرایند فرسایش را پر شتاب تر می کند. با تداوم جنبش حکومت در وضعی قرار می گیرد که باید بپذیرد که وضع سرکوب وضع دایمی است.

جنبش سبز و جمهوری اسلامی

 گفتگوی مرتضی کاظمیان با علیرضا علویتبار

ارتقاء جنبش در عمل، از یکسو به وضعیت حکومت و از سوی دیگر به وضعیت مردم بستگی دارد. در سطح حکومت اگر بحرانهای مشروعیت، کارآمدی، همبستگی طبقه حاکمه و اعمال سلطه پدیدار شده و یا فزونی یابند و حکومت ضعیف و بحرانزده شود امکان ارتقاء جنبش اعتراضی افزایش مییابد

شورش نا ن چگونه نظارت استصوابی به شورش نان منجر می‌شود

سید علیرضا بهشتی شیرازی

 تا جایی که علاقمند بودن به «نهضت سبز علوی» هم نیازمند نظارت استصوابی شده است. مردم چه حق دارند از نمادهای سبز «سوءاستفاده» کنند؟ بلند کردن پرچم اهل بیت (ع) آن هم بدون نظارت استصوابی؟

همچنان سرگردان میان «نظام» و «جنبش»!

مهرداد مشایخی

می‌گویند چراغی که به خانه رواست، به مسجد حرام است! چرا آقای حکمت همین اندرز را به «اتحاد جمهوری‌خواهان ایران» توصیه نمی‌کند؟ در ماه‌های اخیر، همین تشکل، چه در تارنما و چه در اعلامیه‌های خود نیازی به پرداختن به شعار «جمهوری ایرانی» مطرح شده در میان بخشی از مردم حس نکرده است!

شعارهای تند در تظاهرات خیابانی

بیژن حکمت

شعارهای تند باعث شکافتن جنبش و فروکش آن می‌شود

ما جمهوریخواهیم و حق خود می‌دانیم که جمهوری عرفی و جدایی دین از دولت را از تریبون های خود مطرح کنیم و آنرا غایت دمکراسی خواهی در ایران بدانیم. ولی در تظاهرات توده‌‌ای باید فقط روی حداقل هایی تکیه کرد که اتحاد عمل جنبش را حفظ کند و باعث پراکندگیش نشود.

داستان اقتصادی كه تولید را دوست داشت اما آغوشش را به روی واردات باز كرد

سلطه افراطی‌ترین راست‌گرایی بر اقتصاد ایران

دولت دهم با دید باز و كافی تصمیم به شلیك تیر خلاص به شقیقه تولید ملی گرفته یا تصمیمات پوپولیستی كه همچنان در برخی از اعضای این دولت به چشم می‌خورد، علت چنین تصمیمی بوده است؟

هشدار در باره گسترش خشونت متقابل درجامعه

بیانیه نهضت آزادی ایران

حضور گسترده معترضان در گردهمایی‌های رسمی و عمومی در روزهای قدس و ۱۳ آبان این واقعیت را آشکار ساخت که این جنبش را نمی‌توان با شیوه‌های پلیسی و امنیتی خاموش ساخت.

جو سرکوب جامعه مدنی پایدارنمی ماند

شیوا نظرآهاری

حاکمیت هرگز نمیخواهد باور کند که مردم اعتراض دارند. هرگز نمیخواهد مردم را ببیند و فضایی برای بیان خواسته‌هایشان بوجود آورد و لاجرم هر اعتراضی را با "توهم امنیتی" تعبیر می کند

ایران در آستانه‌ی دگرگونی بزرگ

 عباس سلیمی

اکنون زمان آن رسیده است که با زنان و مردان دیندار که برای آزادی و دموکراسی می‌کوشند و بهای سنگینی می‌پردازند سخنانی باز و دوستانه گفته شود. ایران در حال خانه تکانی بزرگ است.

گفتگو با مینا زرین پیرامون اعدام احسان فتاحیان

 وریا محمدی

.. اکنون با رشد روزافزون مبارزات مردم در سراسر ایران، جمهوری اسلامی با توسل به وحشیانه‌ترین شیوه‌های سرکوب و از جمله، افزایش روزافزون اعدام مخالفین سیاسی، می‌کوشد در میان توده مردم رعب و هراس ایجاد کند، تا شاید این بار نیز با این سرکوب‌های وحشیانه بتواند خود را از سرنگونی نجات دهد.

  روش «پرهیز از خشونت» رمز ماندگاری جنبش سبز است

کاظم علمداری

از قضا دولت حاکم از واکنش خشونت آمیز استقبال خواهد کرد زیرا آن گاه می تواند توجیه گر سرکوب دولتی باشد. کما اینکه وقتی خشونتی در کار نباشد، عوامل دولتی را مأمور ایجاد آن می کنند تا هم شرکت کنندگان در تظاهرات آرام را به آن سو بکشانند و هم توجیه سرکوب بیشتر بدست آورند و هم کسانی را که دستگیر می کنند با اتهام های سنگین تری روبرو سازند.

نامه دوم محمد نوری زاد به رهبر جمهوری اسلامی ایران

پدرعزیز ، برای اولین بار در تاریخ سی ساله عمر انقلاب ، و در مراسم روز قدس و سیزده آبان امسال ، نه اسراییل از ما ترسید و نه آمریکا ، و البته کشوری که بسیار ترسید ، کشور خود ما بود . با آنهمه تسلیحات رسمی و غیر رسمی که برای مقابله احتمالی مردم معترض به خیابانها آورده بودیم . این هشداری است برای همه ما که خواهان فردایی بهتر و شایسته تر برای این نظامیم .

سیاست داخلی و مشروعیت توحش !

 " قدرت را تقسیم کنید تا کسی قدرتمند نشود "

فرشید یاسائی

ایجاد فضای پلیسی و کنترل و سرکوب بیشتر نسخه نظامیان نه تنها موثر نبود و نیست . بلکه جنبش حقوقی را تبدیل به جنبش ضد ولایت فقیه تبدیل کرده است!

جنبش سبز و نگاه به درون

حیات نو-محمد مهدى حسنی

 واقعیت این است که تندروها و مغرضین این اپوزیسیون، بدشان نمى‌آید، که جنبش سبز از رهبران فعلى میانه رو و اصلاح‌طلب خود دور شود و میان اهداف و شعارهاى نخست آنها فاصله افتد.

برنده ۱۳ آبان كه بود؟

فواد صادقی

كسانی امروزه حاضر به اعتراض خیابانی و سردادن شعارهای تند كه بهترین پیامد احتمالی برای آن ضرب و شتم و برخورد پلیس است می‌شوند كه تا چند ماه پیش برای حفظ منافع شخصی و مسلم خود حتی حاضر به تحمل مجازات فیزیكی نبودند و اگر این روند تداوم پیدا كند، نتیجه برخوردهای فله‌ای فیزیكی با معترضین، چیزی جز تولید انبوه چریك و مبارز برای موج سبز نخواهد بود.

چهره ایران دگرگون خواهد شد

علی‌اصغر سلیمی

۱۳ آبان ۱۳۸۸ جهشی بزرگ در راه همبستگی ملی ایرانیان

دكتر سعید جلیلی

سیاست خارجی رسول خدا(ص)

تحلیل صلح حدیبیه به عنوان یكی از بارزترین نمونه‌ها،می تواند شاخص های انتخاب این استراتژی و اهمیت آن را آشكار سازد. صلح حدیبیه در شرایطی واقع شد كه پیامبر تا آن زمان شش سال به جنگ با دشمن پرداخته بود و در آن سال از نظر قدرت و موقعیت در وضعیت بهتری نسبت به شش سال قبل بودند اما با این وجود پیامبر صلح را برمی گزیند

خواستهای مشخص و حداقلی جنبش سبز در این مرحله:

- ابطال انتخابات، استقلال نهاد سیاست (دولت، مجلس، قوه قضائیه و ...) از نهاد دین (حوزه و ...) ، استقلال نهاد سیاست از نهادهای نظامی (سپاه پاسداران و ...)

سیزده آبان و کودتاچیان

کورش گلنام

چه راهی جز چنین ایستادگی هایی در برابر مردم دست خالی و بی پناه ایران است؟ دولت های بیگانه پیش از هر چیز در اندیشه سودهای خود هستند. نهایت هم روزی باید چنین شود ومردم اراده کنند که تا روشن شدن سرانجام خود، به خانه هاباز نگردند. در برابر چنین حکومتی که به هیچ قانون و رفرمی تن نمی دهد، راهی مسالمت جویانه تر و متمدنانه ترازاین موجود نیست!

مروری بر عملکرد کمیته ویژه مجلس

 فرستادگان لاریجانی در نقطه کور

 صبا آذرپیک

خیلی ها در مجلس گفتند کمیته تحت فشار است که اسم برخی ها در گزارش نیاید و در مورد برخی موارد سخنی به میان نیاید.

اکبر اعتماد: غرب دروغ می گوید، ایران باید هسته‌‌ای شود

عنایت فانی - بی بی سی

از اکبر اعتماد به عنوان پدر برنامه هسته‌‌ای ایران یاد می کنند. او نه تنها متخصص علوم هسته‌‌ای است، بلکه طراح و پایه گذار سازمان انرژی اتمی ایران است

جمهوری اسلامی و منشور کورش کبیر

امیر مومبینی

 تحت تأثیر همین شخصیت کوروش و خردمندان کوروش منش ایران بوده‌است که پیامبر اسلام به تمجیدی شکوهمند گفته است: اگر خرد گردن‌آویزی شود بر گلوی ماه، ایرانیان بدان دست می‌یابند و از آن خود می‌کنند. آیا شما خود را سزاوار آن می‌دانید که مشمول این کلام پیامبر خویش باشید؟

چرا جمهوری اسلامی شعار ما نیست؟

سعید قاسمی نژاد

امروزه بسیاری مجبورند سربازی خود را در سپاه بگذرانند ایا این به معنای اعتقاد آنان به ایدئولوژی وعملکردسپاه است یا اجبارشان برای گرفتن کارت پایان خدمت؟

پیشگامی یا پیروی؟

 رامین كامران

. برای آدم سیاسی جلو نیافتادن از مردم یعنی احتراز از عرضهٌ فكر و طرح درست به آنها، یعنی خالی كردن میدان برای كسانی چه ایرانی و چه غیرایرانی كه بی هیچ قید سیاسی و اخلاقی فقط در صدد تأمین منافع خویشند، یعنی شانه خالی كردن از انجام وظیفه.

راه خروج از بحران: پذیرش حق حاکمیت ملت!

همایون مهمنش

امروز بزرگترین خدمت به جنبش مردم، در کنار دفاع از حقوق و آزادی های آنان، تحلیل از شرائط و ارائه راه حل های مشخص برای خروج از بحران است.

نهضت پرابهام

رامین كامران

 ابهام جنبش اخیر مردم ایران دوام نخواهد كرد. مهمترین عاملی كه رفع این ابهام را ناگزیر میسازد رفتار خود حكومت اسلامی است كه با تن زدن از قبول درخواست مردم راه بازگشت به سوی افسانهٌ انتخابات نیمه آزاد را بر آنها بسته است. پس میماند ایستادن كه در حكم مرگ جنبش است یا حركت به جلو.

کمپین انتخابات آزاد : روایت آزادی خواها‌نه از جنبش سبز

 رضا سیاوشی- امیرحسین گنج بخش

جنبش سبز بیان نوزائی ملت ایران نامیده شده است. اما نوزائی ملتی کهنسال امر ویژه‌‌ای است که نباید آن را دست کم گرفت. منظور تکمیل پروسه نیمه تمام «دولت-ملت» سازی و بازآفرینی کشور کهن سال ایران در جهان نو، و بعنوان کشوری مدرن و پیشرفته با معیارهای قرن 21 ام است

سخنی با اقای اکبر گنجی

محمد امینی

 نقد کسانی مانند من، نه در بازخوانی مدرن یا شبه مدرن متون مقدس دینی، که در این است که چنین نواندیشی و نوپردازی در سپهر دین اسلام و یا مذهب شیعه از سپهر سیاست و گفتمان دموکراسی جدا است.

قطعنامه همایش چهارم اتحاد جمهوری خواهان

جنبش سبز علیرغم سرکوب و کشتارها و جنایات صورت گرفته در زندان‏ها، به حیات خود ادامه داده است. حضور گسترده مردم در روز قدس نشان داد با وجود ضرباتی که بر این جنبش وارد شده است، همچنان سرزنده است و به پدیده‏ای مهم در صحنه سیاسی کشور مبدل شده است.

موسوی؛ راهبر مدرن

مرتضی کاظمیان

بی‌تردید تاریخ سیاسی معاصر ایران، نام میرحسین موسوی را در کنار نام‌ کنشگرانی اصول‌گرا، آزاده و آزادی‌خواه، و مردمی و ملی، چون زنده‌یاد دکتر محمد مصدق، حک و ثبت خواهد کرد؛ مردی که در سال ۱۳۸۸ خورشیدی، تصویری قابل تامل و احترام برانگیز از یک «راهبر مدرن» و پیگیر حقوق ملت ایران، ارائه کرد

حقوقدانان: صدور حکم اعدام در ایران سلیقه‌‌ای است

نیکی محجوب

محمد مصطفایی وکیل کبری بابایی که به سنگسار محکوم شده است، در مورد اقداماتی که برای لغو این حکم انجام داده می گوید: "به دفتر آقای لاریجانی نامه‌‌ای فرستادم و امیدوارم ایشان دستور لازم را صادر کنند".

جان و حقوق همه ما برابر است!

بابک داد

آیا حکومت جرأت می کند معترضان را اعدام کند؟

با حمایت کامل از جان "محمدرضا علی زمانی" و برای دفاع از حقوق انسانی و شهروندیش، باید بی هیچ لکنتی به میدان بیاییم و اعلام کنیم برای حقوق و جان او، ارزشی برابر با حقوق و جان تک تک معترضان و حق طلبان قائل هستیم و به جفا بر او رضایت نخواهیم داد.

جنبش سبز و اسطوره شرمندگی طبقه متوسط

نوشین احمدی خراسانی

جنبش سبز به دلیل آن که مطالبات مدنی اش حول رابطه مستقیم بین شهروندان با دولت قرار دارد، در بلند مدت این ضعف (یا پتانسیل) را دارد که با تزریق و شارژ کردن «هدف های» انقلابی به بدنه آن، به روش و منش دگرگون ساز و خشونت آمیز کشیده شود.

انقلاب مجازی رامین كامران

ایدئولوژی اینترنت فردگرا و دمكرات و حتی بی سالار است ولی از نزدیك كه نگاه كنید می‌بینید كه این فقط همان ایدئولوژی كار است نه حقیقتش. این وسیله در عمل به هیچ‌وجه مروج توسعهٌ یكسرهٌ آزادی فردی نیست و در شبكهٌ وسیع اینترنت فرد بسیار تنهاتر و بی دفاع تر از آنیست كه تبلیغ می‌شود

نکاتی در باره راهبردها

حبیب پرزین

 اصلاح طلبان داخل حکومت موقعیت متزلزلی پیدا کرده‮اند، اما آنها باید به هر قیمت، حتی با عقب نشینی موقتی در داخل سیستم باقی بمانند. شرایط امروز پایدار نمی‮ماند. نتایج سیاستهای مخرب داخلی و خارجی احمدی نژاد، دولت را با بحرانهای جدی مواجه خواهد کرد.

تحلیل شرایط کنونی جنبش و نیرو های متفاوت در آن

حشمت اله طبرزدی

شتاب مبارزات به ما این فرصت را نخواهد داد تا مطابق فرضیات ذهنی خودعمل کنیم. به بیان دیگر ،جامعه صبر نمی کند تا در چارچوبی اشکار شود که ما از پیش اندیشیده یا فرض کرده ایم.

داریم احمد زید آبادی را از دست می دهیم ….!

نگرانم… برای روزنامه نگاران زندانی نگرانم و برای احمد زید آبادی بسی نگرانیم بیشتر است … زید آبادی را سالهاست می شناسم و نگرانم که از دستمان برود

جُستاری در باره دین و کشورداری

 به بهانه دولتی شدن عید فطر

 محمد امینی

 اینک پرخاش پرخروش مردم ایران در واکنش به دزدی در انتخابات که به راستی بهانه‌‌ای است در واکنش به سی سال تبعیض، دوگروه را که بهره بسیاری از همین دولت دینی برده‌اند در برابر یک گزینش تاریخی قرار داده است.

جشن زوال استبداد دینی

عبدالکریم سروش

از بیداد این نظام استبداد آئین برائت می جویم و اگر روزی به سهو و خطا اعانتی به ظالمان کرده‌ام از تو پوزش و آمرزش می طلبم.

آیا علی کهریزک داشت؟

حشمت اله طبرزدی

امروز کسانی چون میردامادی در زندان به سر می برند که رهبران دانشجویان خط امام بودند. کسانی چون حجاریان در زندانند که پایه گذار وزارت اطلاعات بودند. کسانی چون بهزاد نبوی در زندانند که از وزیران با اعتبار دوران خمینی و از معتمدین نظام بوده‌اند.کدام یک از این ها را می شود به دشمنان علی مقایسه کرد؟

به یاد دکتر عبدالله رمضانزاده

سید هاشم هدایتی

شما رمضانزاده ودیگر بزرگان اصلاح طلب را به انقلاب مخملی بیگانه ساز ، متهم می کنید در حالی که آنان خواهان اجرای قانون هستند و حتی یک نفر از آنان در تمام عممرشان یکبار هم آرزوی حذف این نظام را نداشته بلکه مدافع سرسخت آن بوده‌اند.کجای دنیا تلاش برای کسب کرسی ریاست جمهوری و در دست گرفتن قوه مجریه به معنای انقلاب است.

گفتگو با دکتر حسین بشریه

 در مورد ویژگی‌های جنبش مردم ایران

 اما باید تاكید كرد كه مهمترین معنا در حوادث پس از انتخابات را باید در بحران انسجام درونى حكومت اسلامى جستجو كرد. در ساختار حكومت اسلامى همیشه جناح بندى هاى مختلفى وجود داشته است اما حوادث پس از انتخابات نشان داد كه تضاد و اختلاف در میان این جناح ها به حدى رسیده كه با ریش سفیدى و میانجى گرى حل شدنى نیستند.

جنبش سبز: امیدها و نگرانی‌ها

دکتر محمد برقعی

 دولت برگزیده آقای خامنه‌ای بسیار ضربه پذیر و شکننده است؛ نه پایگاه مردمی وسیعی دارد و نه قادر به بسیج گسترده مردم از طریق باورهای دینی‌شان است. با این وجود مجبور است با چنین پایگاه متزلزل سیاسی با موج عظیم مخالفان که نه تنها بخش عرفی جامعه را فرا گرفته، بلکه عمده شخصیت‌های معتبر مذهبی را نیز با خود همراه دارد روبرو شود و بتواند بخش اصلی کادرهای انقلاب را که سی سال مملکت را اداره کرده‌اند، از صحنه سیاست خارج کند.

فراز و فرود جنبش های معاصر ایران

 گفت وگوی دکتر ابراهیم یزدی

 با محمد حسن غفوری خبر نگاراعتماد

از دیدگاه من در حال حاضر، آن سه شرط لازم و نه کافی، برای تحقق دموکراسی در ایران بارزتر از سال های اول انقلاب است.

آیت الله خامنه‌‌ای مقصر «هتک آبروی نظام» است!

بابک داد

اینها تلاشهای واپسین یک «حکومت پایان یافته» است. و کسی جز شخص آقای خامنه ای، مقصر هتک آبروی نظامی نیست که ادعای جانشینی و نیابت امام زمان را داشت اما اکنون نزد ملتهای جهان، بی حیثیت شده است.

تمرین بردباری!

سید هاشم هدایتی

آنچه از نوک قلم نگارنده این سطور جاری می شود ، نه از سر موعظه است ، که واعظ نیست و نه از سر بیان احکام است، که نه مفتی است و نه مجتهد ، آنچه می گوید فقط یک تجربه شخصی است

جزییات ”راه سبز امید“

 در گفت‌وگو با علیرضا بهشت:

دیده بان جامعه خواهیم بود

حكومت‌ها در غیاب هرگونه دیده‌بانی كار خودشان را انجام می‌دهند و از سوی دیگر دستگاه‌های نظارتی درون نظام هم در برخی زمینه‌ها می‌توانند اثرگذار باشند و در برخی زمینه‌های دیگر هم اثرگذاری‌شان اثرگذاری كم می‌شود.

راهکارها، بایدها و نبایدها که در ادامه‌ی این جنبش باید در نظر گرفت

 نظرخواهی از: حسن اسدی زیدآبادی؛ هادی خرسندی؛ رامین احمدی؛ نوشابه امیری؛ محسن مخملباف؛ نماینده‌ی سابق مجلس شورای اسلامی (‌نام محفوظ)؛ مرتضی سمیار؛ حشمتالله طبرزدی؛ محسن سازگارا؛ سیمین بهبهان؛ مرتضی اصلاحچی؛ مجید محمدی؛ اجلال قوامی؛ مهدی عربشاهی

طرح استیضاح یا عزل رهبری

حشمت الله تبرزدی

البته من معتقدم که این جناح نظامی-امنیتی حاکم بر ایران اجازه ی چنین اقدام قانونی به مجلس خبرگان را نخواهد داد و در نهایت باید از طریق خیابان مردم به خواسته‌های خود برسند.ولی سران نظام دریافته‌اند که سرنوشت حکومت با یک فرد گره خورده که باید یکی از ان ها فدا شود که من گمان می کنم نظام فدای فرد خواهد شد.

نا گفته‌ها

شورای نویسندگان تارنمای خبری جبهه ملی ایران

امیدواریم تمامی آزادیخواهانی که در این برهه در بند استبدادیان گرفتار آمده‌اند به آغوش ملت ایران باز گشته و پدران و مادران داغدار نیز ثمره خون فرزندان را با آزادی همه فرزندان ایران زمین ببینند.

هاشمی چه باید بکند؟

حشمت اله طبرزدی

به نظر من اگر هاشمی که اینک در بین روحانیون و مردم از جایگاه بسیار خوبی برخوردار شده است نتواند این کار مهم و البته بسیار سخت اما تاریخی را انجام بدهد ،باید در انتظار شرایط بسیار سخت تری برای همگان بود.

آیندۀ نظام اسلامی در ایران

 ناصر اعتمادی

به گمان داریوش همایون و حسن شریعتمداری تلاش نیروهای امنیتی و نظامی ایران برای دست بالا پیدا کردن در قدرت محکوم به شکست است.

چرا جناح‌اصلاح‌طلب باید زنده بماند؟ ضرورت حفظ اصلاح‌طلبان قانون‌گرا در صحنه سیاست

محمدحسن حائری شیرازی

وجود آلترناتیو یا بدیل و جایگزین جناح حاكم از ضرورت‌های حفظ حق انتخاب شهروندان است. در واقع، تنگ شدن دایره بدیل قانونی مساوی است با گسترش اپوزیسیون غیر قانونی

حق شهروندی « من» و این رنگین کمان « سبز»

 فرهنگ قاسمی

سبز تنها، نفی رنگ های دیگر است. سبز تنها « وحدت کلمه» خمینی است. سبز تنها نفی واقعیت ها ی موجود در جامعه شهروندی است.

۱۰۳ سال پس از مشروطه، هنوز عدالتخانه می خواهیم

 جنبش مشروطه و جنبش سبز

 ماشاالله آجودانی

اما حالا سه سال پس از یک قرنی شدن مشروطه، به نظر می رسد که بار دیگر خواست های مشروطه خواهان به خواست عمومی بدل شده و در مقابل چشم جهانیان قرار گرفته است.

شیری در قفس

 مسعود بهنود

مصدق در احمدآباد بود و نسلی شیفتگی خود را به او، به نسل بعدی واگذار می‌کرد. همین بودنش انگار امیدی بود که ظلم همه‌گیر نمی‌شود، که مردم طاقت از دست نمی‌دهند تا رشته امور بگسلند و در خیال آباد شدن به خرابی‌شان گذر افتد.

طلوع مجدد جامعه ، افول مسلم نظام

علی صارمی

سید ظهور نبوی چاشمی

میثاق یزدان نژاد

آیا نا معادله دولت ـ ملت در ایران به نفع ملت در حال تغییر است؟ مهم این است که مناسبات ظالمانه ی موجود از بین برود و نظم نوین و دموکراتیک حاکم شود . نه اینکه افراد و اشخاص و جریاناتی از بین بروند و عده‌‌ای دیگر جایگزین شوند

دفاع از نظام اسلامی به هر وسیله؟!!

محمد مطهری

برخی رفتارها مخصوصا با بازداشت شدگان وقایع اخیر و خانواده‌هایشان گواهی می‌دهد که گروهی پرنفوذ ـ که حفظ آبرویشان تضمین شده است ـ برای اینکه به خیال خودشان چشم فتنه را در بیاورند مجاز به هر نوع ظلمی هستند حتی اگر چیزی از آبروی انقلاب و امام باقی نگذارند.

تجربه‌ی جبهه‌ی ملی پیش روی جنبش سبز گفتاری از دکتر پیمان

هدف کنونی حرکت سبز ایجاد انقلاب و تغییر نظام سیاسی کشور نیست و به نهضت ملی کردن نفت نزدیکتر است زیرا، هدف اصلی نهضت ملی احیای آرمان‌‌ها و ارزش‌‌های انقلاب مشروطیت و اجرای اصول مربوط به حاکمیت ملی در قانون اساسی بود

سی تیر؛ فریاد یک ملت

قیام ۳۰ تیر این دستاورد مهم تاریخی را برای ملت ایران به همراه داشت که اگر رهبری با ویژگی و مقبولیت مردمی در صحنه حاضر شود و استوار و پایدار از منافع ملی و حقوق حقه مردم با حسن نیت دفاع کند بی گمان با پشتیبانی وسیع توده‌‌ای همراه خواهد بود

خسرو صادقی بروجنی

امروز سبز، فردا رنگین کمان!

در این مرحله، وظیفه دموکراسی‌خواهان ایجاد یک رابطه حمایتی مشروط از موسوی است. مادامی که او (و کروبی) به این جنبش پشت نکرده‌اند می‌باید، در حدود برنامه انتخاباتی‌شان و قول و قرارهایی که به مردم داده (اند)، ایستادگی آن‌ها و تسهیل‌گذار از این مرحله به مرحله پس از احمدی‌نژاد (با تمامی تبعات آن برای نظام) را خواستار شد ...

مهرداد مشایخی

جنبش آزادیخواهی، از ریزوارگی تا تقدیر گرایی

من بعید می دانم این جنبش به جز رفراندوم ازاد زیر نظر سازمان های بین المللی برای تعیین نظام سیاسی اینده، راهکار دیگری داشته باشد.زیرا در چارچوب وضع موجود راهکار های خاتمی و رفسنجانی نه عملی است و نه گره گشا

حشمت اله طبرزدی

بحران در حقانیت جمهوری اسلامی ؟

روز ٢٢ خرداد ملت ایران با راه پیمایی خود در تهران و شهرستان ها حقانیت حکومت جمهوری اسلامی و رهبری خامنه‌‌ای را متزلزل ساخت و حکومت اسلامی را در داخل و خارج با بحران حقانیت دست به گریبان کرد...

حسن بهگر

متن سخنرانی مهدی خانبابا تهرانی

در مراسم یادبود بیستمین سالگرد ترور عبدالرحمن قاسملو در برابر پارلمان اروپا(بروکسل)-‫ ۱۳ ژوئیه ۲۰۰۹ برابر با ۲۲ تیرماه ۱۳۸۸

تاكتیك انقلابی و استراتژی رفرمیستی!

 نوشتهٌ رامین كامران

متزلزل شدن حكومت اسلامی، چه با اعتراض به انتخابات قلابی اش انجام بپذیرد و چه به هر دلیل و بهانهٌ دیگر، نمی‌تواند منطقی جز منطق فروریختن این نظام را تعقیب کند. نه به این دلیل كه بنده و شما چنین تصمیمی گرفته‌ایم، به این دلیل كه خود این پدیده اصلاح پذیر نیست كه نیست.

۱۸ تیر بود!

علی معظمی

گروه‌های بزرگی از مسلمانان هستند كه در عین اعتقاد قوی به اسلام، استبداد را به هر نام و هر رنگی برنمی‌تابند و موثر بودن رای‌شان را می‌خواهند و زندگی محترمانه در كنار دیگران را.

گفت و گو با دکتر حبیب‌الله پیمان

پیرامون وقایع پس از انتخابات «این خیزش با سرکوب مهارشدنی نیست»

ملیحه محمدی

 به لحاظ گوهر، دو بار دیگر شاهد چنین خیزشی بوده‌ام؛ یک بار در نهضت ملی شدن صنعت نفت در زمان دکتر مصدق که من نوجوان و محصل دبیرستان بودم، بار دوم هم در انقلاب ۵۷.

گناه سعید حجاریان: اندیشیدن

مسعود بهنود

و شبکوران پند نمی گیرند که اگر می خواهند زندگی را خفاشی در عمق تاریکی بگذرانند باید آفتاب را تعطیل کنند و اندیشه را معطل دارند. کشتن سعید هم چاره شان نیست او تا همین جا هزاران جوانه داده است. و گناهش همین است.

به استقبال "جبهه ی سبز امید"

عیسی سحرخیز

"جبهه ی سیاه کودتا" تا به خود بجنبد، از زمان تائید "انتصابات ۲۲ خرداد ٨٨" توسط شورای نگهبان، سه گلوله ی توپ سنگین از جانب سران اصلاحات در غالب بیانیه‌های سیاسی به خیمه و خرگاه اردوگاهش فرود آمده است و ده‌ها گلوله ی خمپاره از نوع بیانیه آیت الله طاهری.

ابطال انتخابات یا برقراری حاکمیت ملت ؟

حسن بهگر

. ملت ایران پس ازدوم خرداد، ۱۸ تیر و ۲۲ خرداد نشان داد ایران فردا ایرانی خواهد بود که پرونده ی حکومت اسلامی را یکسره مختومه اعلام کند.

یادداشتی برای نسل های آینده

  انتظار چنین حرکت مذبوحانه‌ای برای کتمان حقیقت در برابر این جنایت بی‌رحمانه از طرف دولتی می‌رفت که بنیادش بر دروغ و ظلم است. در این مصاحبه پیش‌بینی کردم که گفته‌های مرا کتمان می کنند. که اتهامات بسیاری را متوجه من خواهند کرد. این دولت، به جای آنکه بکوشد قاتلان اصلی این دختر معصوم و ده‌ها قربانی دیگر را پیدا کند و مسئولیت بی‌کفایتی خود را بپذیرد، سعی دارد هر فرد، کشور یا نهاد دیگری را که هیچ خطایی مرتکب نشده، مقصر بشمارد.

جنبش سبز سحرآمیز!

فرزانه عظیمی

حرکت مدنی و مسالمت آمیز مردم ایران، مقاومت و همبستگی ایرانیان در ایران و سراسر جهان، برای سردادن ندای آزادی و احقاق حقوق خود، چهره‌‌ای جدید و ناشناخته از مردم ایران را برای جهانیان به تصویر کشید و همبستگی و پشتیبانی جهانی را از این جنبش به ارمغان آورد و پرچم سبز را به نشانه جهانی چهره این جنبش تبدیل کرد.

تنها راه، ابطال انتخابات، برگزاری انتخاباتی با نظارت نهادهای معتبر ملی و بین المللی است!

مسعود فتحی

 تنها راه برون رفت از بحران کنونی، ابطال انتخابات، برکناری و محاکمه آمران و عاملان دستبرد به رای مردم، بازگرداندن نظامیان به پادگان ها، آزادی تمامی بازداشت شدگان، تشکیل هیاتی بیطرف برای بررسی اقدامات کودتاگران و معرفی آن ها به دادگاه‌های صالحه، برگزاری انتخاباتی آزاد زیر نظر نهادهای معتبر ملی و با حضور ناظران بین المللی است.

مغایرت و تناقض در آمار تفکیکی بیش از ۲۰۰ حوزه رای گیری

تابناک

پس از درخواستهای مکرر یکی از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری برای ارائه آمارهای تفکیک از سوی وزارت کشور،پس از گذشت ده روز در نهایت آمار یادشده طی دو روز اخیر و البته به صورت ناقص منتشر شد.

تشکیل شورای حکمیت برای پایان مناقشات

 گفت‌وگو با عماد افروغ

عماد افروغ از جمله روشنفکرانی است که نسبت به آنچه می‌گذرد انتقاد دارد. او به بهره نگرفتن از قابلیت‌هایی که وجود دارد و مورد استفاده قرار نمی‌گیرد اشاره می‌کند و تأکید می‌کند که باید صداوسیما را وادار کرد تا نگاه منصفانه‌تر و متعادل‌تری داشته باشد، او می‌گوید در حوادث اخیر رسانه ملی به جای آنکه از افرادی دعوت کند که آب بر آتش بریزند، با کسانی مصاحبه می‌کند که آتش را بیشتر می‌کنند.

آقای موسوی، چرا با مشارکت کلیه نیروهای دموکراسی خواه به تاسیس یک جبهه ملی فراگیر اقدام نمیکنید؟

هادی زمانی

 کلیه شرایط برای عقب نشاندن وشکست استبداد دینی و پیروزی مردم فراهم است، به جز وجود یک تشکیلات کارآمد که بتواند مبارزه مردم را به نحوی موثر سازماندهی و رهبری کند. رفع این کاستی اکنون بیش از همیشه حیاتی و عاجل است.

کودتاگران چه می‌خواهند؟

مزدک بامدادان

بیست و دوم خرداد را باید روز بنیانگزاری "خلافت شیعی حجتیه" بشمار آورد و از همین رو است که باید در برابر لایه‌های ژرفتر این کودتا هشیارانه تر واکنش نشان داد، چرا که شکست مردم به خیابان آمده نه تنها زخم سهمگینی بر تن نازک جنبش آزادیخواهی ایران خواهد زد، که میهنمان را برای همیشه به ژرفنای تاریخ بازپس خواهد فرستاد

هزینه و ریسک اعتصاب عمومی

مصاحبه (صدای آلمان) با سعید مدنی

 مهیندخت مصباح

 بهنام باوندپور

نکته مهم این است که اساسا اعتصاب، نیازمند سازمان مدنی بسیار تواناست و باید پشت سر خود پشتیبانی اطلاعاتی، مالی، تدارکاتی و تشکیلاتی داشته باشد. حرکتی که طی انتخابات شکل گرفته و آقای موسوی دارد آن را هدایت می‌کند، عمر کوتاهی دارد و از چنین سازمانی برخوردار نیست

چه نباید کرد؟

ابراهیم نبوی

 برنامه صبح، اعتصاب سراسری: برای سازندگی کشور سر کار نروید

برنامه عصر، حضور خیابانی: به خانه‌های تان برنگردید

برنامه شب، مرگ بر دیکتاتور و الله اکبر

ولایت مطلقه‌‌ی فقیه در برابر حق حاکمیت ملت ایران

ناصر رحیم‌خانی

گفت و گوی ناصر رحیم‌‌خانی با رادیو پیام آزادی (سویس)

 در نظام‌های اقتدارگرا، در نظام‌های تمامیت‌خواه، کسانی که با آموزه‌ها و با اندیشه‌های سیاسی‌ی دستگاه رهبری‌ی آن نظام اقتدارگرا آموخته بشوند و به آن‌ها باور داشته باشند روزی ناگزیر قربانی همان آموزه‌ها خواهند شد.

تهدید حکومت مانع از اعتراض مردم نشد

سعید محمود زاده

در دیگر شهرهای ایران نیز از جمله سنندج، اصفهان، شیراز، مشهد، اراک، شهرکرد، اهواز، تبریز، رشت، ساری، همدان و غیره نیز راهپیمایی مردم صورتی مشابه داشت وبه درگیریهای مانند تهران انجامید.

چشم انداز دموکراسی و انتخابات آزاد در ایران(١)

چشم انداز دموکراسی و انتخابات آزاد در ایران(٢)

عوامل تعیین کننده در گذار دموکراتیک در پایین‏(٣)

علی‌اصغر سلیمی

هیئت تحریریه سایت: این نوشته بسیار خواندنی (در سه بخش) برای اولین بار در تیرماه ١٣٨٦ منتشر شد.ولی با این وجود از روزآمد بودن آن، بویژه با توجه به اوضاع ایران در آستانه انتخابات پیش رو، هنوز کاسته نشده است.

نامه‌‌ای سرگشاده به آقای خامنه‌‌ای و هم پیمانان ایشان

محمد امینی، احمد تقوایی، پرویز شوکت

به شما و دیگر مسئولین جمهوری اسلامی یادآور می شویم که به هنگام صدور دستور سرکوب خونریزانه جنبش مسالمت آمیز مردم، واکنش جامعه جهانی را با ژنرال پینوشه و خودکامگان برمه به یاد بیاورید و بدانید که جهان دربرابر رفتار شما سکوت نخواهد کرد. رفتار شما را نه فراموش خواهند کرد و نه خواهند بخشید!

مشروعیت بر باد رفته 

محسن کدیور

آنچه از رئیس جمهور تحمیلی و تقلب و تزویر در انتخابات یا حتی توهم آن در افکار عمومی اسف بارتر است، استحاله "جمهوری اسلامی" به "حکومت اسلامی" یا همان حکومت مشروعه پیش گفته است. فرق جمهوری اسلامی با حکومت اسلامی دقیقا در نقش رأی و انتخاب مردم است.

پاسخ آیت الله اسدالله بیات زنجانی به نامه میرحیسن موسوی

کسانی که به شما رأی داده‌اند، در پی آن بوده‌اند که متقابلاً سوگند شما را در برابر خود و خدای خود بشنوند که از حقوق قانونی آنان پاسداری خواهید کرد و قانون کشورشان را حرمت خواهید گذاشت.

انتخابات ۲۲ خرداد، جنبش مردمی و آغاز فرایند همبستگی ملی

علی اصغر سلیمی

باور روشن و کار مسئولانه یکایک ما، همصدایی و هم اندیشی، همدلی و همبختی، همگامی و هماهنگی و سرانجام خیزش و رستاخیز همبسته ایرانیان کلید گشایش این دشواریها، تردیدها و ناکامی هاست. ایرانیان با همبستگی ملی خود در این نبرد تاریخی علیه جهل و خرافه قرون وسطائی حاکمان شیعی – اسلامی سرانجام نوزاد دموکراسی را شاداب و نیرومند به زندگی و حیات و بقا خواهند رساند.

از نمایش انتخابات درس آموختم

حشمت اله طبرزدی

من خود در این چند روز از سوی بسیاری از ازادیخواهان مخالف استبداد و مخالف جمهوری اسلامی زیر فشار بودم تا با اعلام شرکت در انتخابات به نفع میرحسین یا کروبی از انتخاب مجدد احمدی نژاد جلو گیری شود. اما به تعبیر سیمین بهبهانی هرچه فکر کردم نتوانستم خودم راضی به شرکت در این نمایش کنم.

انتخاب حق توست

 احمد باطبی

آقای احمدی نژاد بیراه هم نمیگوید وقتی حرف از مافیا میزند . این مافیا همانی است که امروز تو را وادار کرده که شال سبز بپوشی و برای مهندس موسوی و دیگران تبلیغ کنی .

بربریت یا مدنیت ؛ «بزنگاه اینجاست»

 سعید حجاریان

در شرایط كنونی ایران و در آستانه انتخابات آتی ترجیح می‌دهم بگویم كه دو راه در مقابل مردم ایران وجود دارد: «بربریت یا مدنیت».

مشروطه دوم

محمد امینی

ایران در گیرودار یک رستاخیز بزرگ سیاسی و اجتماعی است. رستاخیزی که کارزار انتخابات ریاست جمهوری، تنها گوشه‌‌ای از آن است. همه آرایش های سیاسی سی ساله گذشته در حال فروپاشی اند و آرایش های نوینی در زایش اند.

جنبش‌های اجتماعی شرکت در انتخابات را برگزیده‌اند!

شهرام فرزانه‌فر

انتخابات جمعه‌ی پیش‌رو نه تنها مشارکت نیروهای تحول‌طلب در داخل و خارج از ایران که در واقع نشان‌دهنده‌ی میزان عزم و باور ما به تغییر و حرکت مسالمت‌آمیز به سمت کسب حقوق برابر و عادلانه و میزان اعتقاد ما به جنبش‌های مردمی است.

همبستگی ملی و انتخابات دوره دهم

علی اصغر سلیمی

همبستگی ملی تنها در نتیجه روندهای همبسته عاطفی، روانی، اخلاقی، فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، اقتصادی، حقوقی و ساختاری و با آمادگی برای گذشت، تغییر، خودآفرینی و همیاری، زدایش تعصبها، نقصانها و کاستیهای خود جهت رهائی میهن امکان پذیر است.

انتخابات ریاست جمهوری در ایران

فرشید یاسائی

کارنامه ... چهار سال مدیریت دولت نهم به ریاست آقای احمدی نژاد، حتی بسیاری از کنشگران سیاسی را مجبورکرده است که در اتخاذ موضع سیاسی خود تجدیدنظر کنند و در انتخابات آتی، به نفع یکی از نامزدهای مخالف وی فعال شوند.

پشت صحنه انتخابات!

مصطفی مدنی

امروز اما صحنه بسیار تغییر کرده است. آن دوم خرداد و این احمدی نژاد، ابزار دسترسی به تجربه را تکمیل کرده‌اند. نه دوم خرداد بدون احمدی نژاد به چنین سرعتی بازسازی می شد و نه احمدی نژاد بدون دوم خرداد تا این اندازه تحمل ناپذیر می گشت.

شرایط ناگوار و غیر دموکراتیک

 گفت و گو با بابک احمدی خرابات (شایا شهوق)

 شرایط شرایط آرمانی و مطلوب فراهم نمی‌آیند اگر شهروندان به‌دلیل یأس و ناامیدی یا بی‌اعتمادی (که دلایلی موجه هم برای پیدایش آن‌ها وجود دارد) خود را از صحنه مبارزات سیاسی و استفاده از حتی حداقل امکانات کنار بکشند.

درنگی در انتخابات سالم و ویژگیهای آن(حزب ملت ایران)

هم میهنان ! مشارکت در هر گزینشی بدون برطرف کردن شرایط زیر جز صحنه آرایی برای به قدرت رسیدن شخصی دیگر از حلقه ۱۰۰ نفری کاربدستان فعلی که عموماً مسئولیت کشاندن کشور به بن بست کنونی را عهده دارند ، نخواهد بود .

فاجعه در پارس جنوبی

سید غلامحسین حسن تاش

دولت نهم پرونده سنگینی از اشتباهات و تخلفات دارد كه بسیاری از آنها استخراج و شناسایی شده و برای اهل فن شناخته شده است اما شاید وزن آنچه كه این دولت در حوزه مشترك پارس‌جنوبی كرده است و ظلمی كه در آنجا به ملت ایران روا داشته شده است با هیچ‌یك از دیگر تخلفات و اشتباهات و حتی با مجموعه آنها قابل قیاس نباشد. برای درك بهتر این مهم ابتدا باید پارس‌جنوبی را شناخت.

مردم، در رای گیری شرکت کنید!

حمید صدر

موافقین تحریم فراموش میکنند که فقط در انتخابات است که مردم حتی به این صورت ناقص و محدود، به حضور و وجود خود بعنوان حاکمان اصلی کشور (سو ورن) پی می برند. حتی از این هم بیشتر. اگر مردم در یک انتخابات نیز اعلام حضورنکنند، آنهائی که بر مسند قدرت نشسته‌اند چگونه خواهند فهمید که در مقابل اراده مردم چاره‌‌ای جز تمکین ندارند؟

مافیوكراسی و انتخابات استصوابی

فرهنگ قاسمی

آیا این آقایان اعلام كرده‌اند كه ولایت فقیه و اصول محدود كننده موجود در قانون اساسی را قبول ندارند و اجراء نخواهند كرد؟ آیا حاضرند تكلیف خود را با شخص و نهاد ولایت فقیه روشن كنند و از اوامر او سرپیچی نمایند؟

شرایط انتخابات تا این لحظه

 احمد زیدآبادی

به گمان من، كمك به راهیابی آقای كروبی به دور دوم انتخابات یعنی كمك به عقلایی شدن شرایط و متعهد كردن هر دو كاندیدا به ارائه برنامه‌ها و استراتژی روشن، از این رو، دوستانی كه از بیم آقای احمدی نژاد بر این كوره هیجان حمایت بی قید و شرط از آقای موسوی می‌دمند، فردا روزی ممكن است پشیمان شوند.

جایگاه زنان و اقلیت های مذهبی در قانون انتخابات نظام ولائی

 دکتر محمد ملکی

علت اصلی اینکه این چهار نفر از میان ۴۷۵ نفر انتخاب شده‌اند این است که آنها وابسته به قبیله‌‌ای هستند که ٣۰ سال کشور را به این وضع انداخته. قبیله خودیها که تنها اطاعت امر میکنند و در فکر حفظ نظام هستند.

نوید رفع تبعیض در تِرمه سبز مذهبی

محمد امینی

  ایران، در گرماگرم مشروطه دوم است. نه شال سبز بر گردن هواداران و نه کوشش در پاسداری از حکومت دینی و بازگشت به ساختارها و ارزش های آغازین انقلاب اسلامی، راه را بر رستاخیز شهروندی که اینک آغاز شده، نخواهند بست.

نگاهی به رفتارهای انتخاباتی در دوره جدید

 علی‌اصغر سلیمی

اکتفا کردن برخی طرفداران جنبش انتخابات آزاد به نگاه مطالبه محور و در سقف جنبش مطالبه محوری یعنی برنامه نیروهای دسته سوم ماندن، در جریان حرکت رای دادن به یکی از دو کاندیدی که از تیغ سانسور ولی فقیه گذشته‌اند، اثرات زیانباری برای نیروهای پیگیر دموکراسی در آینده خواهد داشت. حاصل این اقدامات پاشاندن تخم تردید و پراکندگی در میان روشنگران و توده‌های خاموش و دوری آنان از یکدیگر خواهد شد.

همبستگی برای دمکراسی و حقوق بشر درایران

  دکتر حسین باقر زاده

 می‌توان امیدوار بود كه حركت اخیر كه در داخل كشور شكل گرفته است، با بری‌ بودن از این نقطه ضعف، قوام و ثبات بیشتری داشته باشد و بتواند در جذب سایر نیروهای فعال در عالم سیاست و مدنیت و حقوق بشر موفق گردد. البته بهتر این می‌بود - و هست - كه دست اندركاران با دقت بیشتری شالوده این بنا را بریزند و از ابتدا مشخص می‌‌كردند كه چه ساختاری را بنا می‌دهند و از مخاطبان خود چه انتظاری دارند.

من و انتخابات

 مهرانگیز کار

 البته که رای می دهم. ممکن است همین درجه از تحول تحمل نشود. ممکن است همین درجه از نوآوری در شیوه‌های رقابتی تحمل نشود و دستور تعطیل بازی گرمی که ویژگیهای ابتدائی دموکراسی به آن راه یافته صادر بشود.

تاثیر نتیجه انتخابات بر فعالیت‌های اجتماعی

شایا شهوق(عصرنو)

خلاصه می‌توان گفت که اگر شرایط سخت به همسویی افراد و جنبش‌ها کمک رسان بود، اما برای بالندگی جنبش و پشبرد اهداف و بدست آوردن مطالبات به فضای تنفسی بیشتری احتیاج است.

نگاهی به عملکرد چهارساله دولت مهرورزی

 در آستانه انتخابات ریاست جمهوری دهم

مجید اینانلو – قبرس

خطر گرایش گسترده تر جوانان به اعتیاد بر جامعه سایه افکنده است و با حضور دوباره این دولت ضدملی بیم آن میرود که کشور به آنچنان وضع تباهی دچار شود که برون رفت از این وضعیت و نجات کشور غیرممکن گردد.

گفتگو با مجید تولایی، سردبیر نشریه توقیف شده "نامه"

درباره رویکرد و آرایش جدید نیروهای سیاسی در ایران

 آنچه که در اوضاع سیاسی امروز ایران می تواند تعریف درستی تری باشد، مفهوم «تحول خواهی» رادیکال است. این که چنین تحول خواهی از چه مسیر سیاسی می تواند عبور کند، بحث جداگانه‌‌ای است. اما ترم اصلاح طلب و یا رفرمیست دیگر گویای واقعیت گرایش های فعال موجود در ایران نیست.

اصلاح طلبی بر اساس معیار یا احتمال ؟!

 فخرالدین حیدریان

بدیهی است كه کسب پیروزی و رای بیشتر اولویت هرجریان سیاسی است که قائل به تغییروضع موجود از طریق انتخابات است اما در جایی كه تمایز سیاسی و مشی فكری مبنای تقسیم بندی برای جامعه باشد ، غرق شدن در این گونه اولویت بندی یعنی پشت پا زدن به باور جامعه.

بیانیه‌ی اعتراضی شماری از فعّالان اجتماعی و فرهنگی کشور

 به تلاشِ ستاد انتخاباتی شیخ مهدی کرّوبی

 در ایجاد اختلاف میان اقوام ایرانی

اقلیت‌ها؛ مسئله امنیتی یا حقوق بشری؟

عمادالدین باقی

آنچه که اکنون نامزدهای انتخاباتی و به ویژه مهدی کروبی درباره حقوق اقوام تعهد کرده‌اند.گامی است در جهت بهبود وضعیت حقوق بشر در ایران و ارتقای همگرایی و امنیت ملی.

انتخابات و جبهه ملی

 ایران سام قندچی

متأسفانه بحث کاذبی میان دوستانی که خود را منتسب به جبهه ملی در آمریکا میدانند به راه افتاده است که موضوع اختلافات جبهه ملی در داخل ایران بر سر انتخابات را مخدوش کرده است و باعث دادن نسبت های نابجا به افراد حقیقی در جبهه ملی شده است، که در پایان به همه هواداران و دوستداران جبهه ملی ایران لطمه میزند.

آزادی زندانی سیاسی و مشکل «هویت طلبی» در ایران

 م.سحر

هویت خواهی و نگرانی برای حفظ هویت ، در ایران تنها در روزگارانی به جد مطرح می شده است که بیگانگان پشت دروازهء ایران و درحال فرو ریختن دیوارهای ملی این کشور بوده‌اند

پایگاه اجتماعی سر نوشت ساز در انتخابات

عبدالله مومنی

 در انتخابت دوره دهم اصلاح طلبان بدون جلب پایگاه اجتماعی نوگرایان و ناراضیان به احتمال زیاد بازنده خواهند بود. احمدی نژاد از آرای تقریبی ۱۰ میلیون نفری سنت گرایان بر خوردار است. بدنه خاموش جامعه و طیف های منتقد ونا امیدان از تغییر هرچه کمتر در انتخابات شرکت کنند به سود موقعیت حاکم و مخالفان تغییر است.

بیانیه جماعت دعوت و اصلاح ایران

 در خصوص دهمین انتخابات ریاست جمهوری

- پاسداشت و رعایت حقوق شهروندی و تضمین آزادی‌های فردی و عمومی، همواره از دغدغه‌های اصیل ملت ایران بوده، قانون اساسی نیز در اصول نوزدهم تا چهل‌و‌یكم و نیز بندهای ششم تا نهم اصل سوم بر مصادیق مهمی از این خواست عمومی ملت تأكید می‌نماید.

انتخابات و اقوام ایرانی!

دكتر سید هاشم هدایتی

 آشتی ملی وصلح طلبی –درسالیان اول انقلاب نا امنی ها وبحران های مناطق مرزی باعث آواره شدن جماعت قابل توجهی از هم میهنان شده است كه پس از گذشت سی سال اكنون غالب آنان از رویكرد خشونت ونظامی گری روی برگردانده‌اند انتظار اینكه دولت با یك عفو عمومی اجازه دهد به وطن برگردند یك خواست قابل درك خواهد بود.

بیانیه مهدی کروبی

 در مورد حقوق اقوام و اقلیت‌های مذهبی

 ایران متعلق به همه ایرانیان و کشوری کثیر‌الاقوام است و در حقیقت اقلیت‌های قومی و مذهبی اکثریت ملت ایران را تشکیل می‌دهند. محدود کردن ایران به گروه یا جناح خاص و یا بخشی از جامعه و عدم توجه به حقوق دیگر اقوام و مذاهب ضمن اجحاف به آنها بزرگترین ظلم و تهدید برای اتحاد و همبستگی ملی است.

بیانیه مهندس موسوی

 پس از ثبت نام در انتخابات ریاست جمهوری

آمده‌ام تا ساختار آسیب‌خورده اداره کشور را از طریق احیای دستگاه برنامه‌ریزی و مدیریت، استقرار شوراهای مهمی که نماد خرد جمعی مردم ما بوده‌اند و تعطیل شدند، ترمیم کنم.

"بیانیه جبهه ملی ایران در اروپا به مناسبت ۲۴ آوریل" و واکنش خشم آلود معترضین

دکتر ژ. کوچاریان

 این گونه افراد دیدگاه‌های کلیشه‌‌ای دارند. با خود شیفتگی تمام، نسبت به تمدن های کهن منطقه، اعم از یونانیان، ارامنه و ایرانیان خصومت و دشمنی دارند. با اهداف پان ترکیستی و سودای "وحدت" ترک زبانان به رهبری ترکیه، در تلاش الحاقگری اند، حتی اگر به قیمت به خاک و خون کشیدن منطقه باشد.

حقوق شهروندی

 در گفت و گو با نعمت احمدی

 امین علم الهدی

 بر اساس قانون اساسی دولت باید اصول قانون اساسی را رعایت کند؛ اصولی که می گوید تفتیش عقاید ممنوع است.

سرنوشت دمکراسی و انتخابات ریاست جمهوری

احمد تقوایی

با نگاه به امار و ارقام انتخابات دوره نهم ریاست جمهوری یک نکته به خودی خود روشن می گردد که آقای کروبی تنها کاندیدایی است که قادر است در شهرهای کوچک و روستاها به عنوان یک رقیب قدرتمند در برابر اقای احمدی نژاد ظاهر شود.

دفاع از انقلاب اسلامی با دستاویزهای ملی

رحیم شریفی 

می‌گویند جرم بختیار این بود كه نخست‌وزیری شاه را پذیرفت. اینكار را قبلاً خود مصدق هم كرده بود. شادروان دكتر صدیقی بخاطر احترام به انقلاب مردم نبود كه نخست‌وزیری را نپذیرفت از این جهت بود كه شاه پیشنهاد او برای ماندن در كشور را نپذیرفت.

نود و چهارمین سالگرد ۲۴ آوریل ژنوسید ارامنه در امپراتوری عثمانی و بازتاب آن در ایران

عباس گ. مقدم

  "کمیته ایرانی ۲۴ آوریل" به مناسبت نود و چهارمین سالگرد ژنوسید* (نسل کشی) ارامنه در رژیم عثمانی، با برگزاری نمایشگاه عکس و سخنرانی با موضوع "ژنوسید ارامنه در امپراتوری عثمانی و بازتاب آن در ایران" در گالری ایزوتوپ در برلین، یاد قربانیان اولین نسل کشی قرن بیستم را گرامی داشت.

رژیم حقوقی-جغرافیای سیاسی دریای خزر درصدی نیست

  پیروز مجتهدزاده

 گفتگو با خبرنگار سیاسی باشگاه خبرنگاران دانشجویی ایران "ایسکانیوز": مساله تعیین رژیم حقوقی دریای خزر یا هر دریا یا دریاچه دیگری، مساله تعیین سهم درصدی برای ملل ساحلی نیست.

مانیفیست دانشجویان و دانش‌آموختگان لیبرال

پس از پنجاه سال غلبه گفتمان چپ بر سپهر سیاسی ایران كه نتایجی خسارت‌بار و گاه جبران‌ناپذیر نصیب ایران و ایرانیان كرد؛ لیبرالیسم، آن ققنوس خوشخوانی‏ست كه از زیر خاكستر، از پس ویرانه‏های چپ‏زدگی رخ می‏نماید و از جان‏های مشتاق آزادی دلربایی می‏كند. لیبرالیسم بر سه اصل فردیت، عقل و آزادی استوار شده‌است.

سفر از ممالک محروسه به فدرالیسم قومی

 محمد امینی

بخش نخست

این روزها، بهره گیری از «ممالک محروسه ایران»، چه از سوی آن دسته از هواداران ایران فدرال که با انگیزه پایان دادن به نابرابری ها در ایران از راهکار فدرالیستی و استان گردانی پشتیبانی می کنند، و چه از سوی کسانی که در سوداهای دیگری هستند و بهای چندانی به یگانگی و ماندگاری ایران نمی دهند، سخت روان گشته است.

از ارتش مردمی انقلاب ایران تا سپاه پاسداران

 در ماه‌های اول پیروزی انقلاب که نگرانی از احتمال کودتا در ارتش و دیگر ساختارهای باقیمانده از دوره پهلوی وجود داشت، گروهی از جوانان انقلابی با حمایت آیت الله خمینی در فکر تاسیس یک ارتش مردمی برآمدند تا هم از انقلاب تازه پیروز دفاع کند و هم در حوادث غیر مترقبه همچون سیل و زلزله به کمک مردم بشتابد.

‫بازخوانی انتخابات دوم خرداد ۱۳۷۶؛ یک واقعیت یا یک توطئه ؟

( بخش نخست )

حسین زربخش

“مصدق - نفت - مدیریت و سیاست”

محمود نکوروح

"بمناسبت ۲۹ اسفند روز ملی شدن نفت که گذشت، و نقد نا آگاهانی که از تاریخ ایران وآنچه شد کمتر خبر داشته، و یا مغرضینی که رادیو و تلوزیون هم دارند، از دارودسته کاشانی و بقایی که امروز بخشی از قدرتند "عدالت محورانی!!" که برج‌هاشان سر بفلک کشیده، تا آکادمیسین‌هایی که قدرت آنهارا آزاد گذارده تا فقط به قهرمان تاریخ معاصر ایران بتازند".

نفت نامهٌ موحّدی

یکی از مشکلاتی که در تاریخ نگاری و تحلیل تاریخی دوران مصدق وجود دارد این است که هنگام سنجش سیاستهای وی در درجهٌ اول به وجه نفتی آن و سیاست خارجی توجه میشود و بخش داخلی آن که اصلی بود و متوجه به تجدید حیات میراث مشروطیت، در سایهٌ امری قرار میگیرد که در نهایت وسیله‌‌ای بود برای رسیدن به هدف داخلی نهضت ملی.

رامین کامران

پیدای پنهان انتخابات

نهادهای نظارتی و اجرایی در انتخابات، تمامی تلاش خود را در جهت پیروزی اقتدارگرایان معطوف خواهند نمود و این نکته‌‌ای نیست که به راحتی بتوان از کنار آن گذشت و دو جمله اساسی ابتدای بند که توسط آقایان جنتی و محصولی ادا شده در تایید این مدعا کامل و مکفی است و نیازی به هیچ گونه تفسیر و تحلیل اضافی نخواهد داشت.

‎بابک زمانیان

بحران انتخابات در ایران

 محمد حسن صفورا

نتایج و عملکرد دوره چهار ساله دولت آقای احمدی نژاد، بویژه در قیاس با دوره آقای خاتمی، برای کشور، مردم و حتی حاکمیت ایران بطور غیرقابل باوری به فرآیندی ویرانگر با سرعتی غیر قابل کنترل تبدیل شده است.

هشیاری ملی در برابر طرح تجزیه

 دکتر میرمهرداد میرسنجری

تحولات اخیر در منطقه، تهاجم همه‌جانبه اسرائیل به مردم بی‌دفاع غزه، در حالی موقعیت منطقه را در خطر جدی گذارده که همزمان دسیسه‌های آمریکا و اسرائیل علیه تمامیت ارضی ایران با جدیت در حال اجراست.

تو از باستان یادگار منی …

 مزدک بامدادان

که تا نوروز هست، ایران پای برجا است

 و تا ایران هست، آتش امید فروزان است ...

فــرد هــالیدی

 جــایگاه انقلاب ایــران در تـاریخ بین المللــی

برگردان: م. ح. شوشتری

فــرد هالیدی معتقد است، تحولات و گذاری که در سال ۱۳۵۷ در ایران بوقوع پیوست دارای مختصات مشابهی با انقلاب فرانسه، روسیه، چین و کوبا بوده، ضمن این که در نوع خود یگانه بوده و هنوز ظرفیت های تاریخی آن به پایان نرسیده است.

در خانه شیشه‌‌ای بنشینیم و مسئولانه سخن به کشف حقیقت بگوییم

نقد و تاملی بر برخی از سیاست ها و عملکرد رهبری سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) در سال های سیاه ۶۰ و ۶۱

دانش باقرپور

خط‌مشی پیشنهادی برای بهکرد‌ روابط آمریکا و ایران

 مقاله رسمی شورای آمریکائیان و ایرانیان

خط‌مشی پیشنهادی به اوباما‌ برای بهکرد‌ روابط ایالات متحده و ایران

(The Whitepaper of the American Iranian Council - AIC)

سالگرد "ترور طلعت پاشا" یکی از جنایتکاران قرن بیستم

 (انگیزه ای برای رافائل لمکین که یک تنه به مقابله با نسل کشی برخواست)

عباس گ. مقدم

بمناسبت هشتاد و هشتمین سالگرد ۱۴ مارس

سلاح جدید ما را بخرید: در غزه امتحان خود را داده‌اند

 ژان تسیگلر

برگردان: محمد علی اصفهانی

دست آوردها و علل شکست مشروطیت

 هادی زمانی

 انقلاب مشروطیت حاصل ائتلاف نیروهای سنتی و نوگرا بود و به همین دلیل نوعی دوگانگی در اهداف و نگرش، آنرا از درون تضعیف کرد. اهداف اصلی انقلاب مشروطه عبارت بودند از مبارزه با استبداد و تحدید قدرت مطلقه و خودکامه سلطنت و ایجاد یک حکومت مرکزی مقتدر و کارآ مد که بتواند تمامیت ارضی و استقلال کشور را در برابر قدرت فزاینده غرب حفظ کرده و موجبات ترقی کشور را فراهم آورد.

اندر پایه گذاری حزب توده به دست ادارهء اطلاعاتِ ارتش شوروی

خسرو شاكری

 برخلاف آنچه معمولاً ادعا شده است، شكست حزب توده، و از جمله سازمان نظامی آن، حاصل كار حكومت نظامی مولود كودتای سیا نبود، بلكه نتیجهء بحران آئینی و خط مشی بود كه گریبان كادرها و اعضای حزب را در زمان مخالفت آن حزب با مصدق گرفته بود

گفت و گو با دلارام علی از فعالین کمپین یک میلیون امضا

 «کمپین به کسی برچسب نمی‌زند»

اختر قاسمی

کمپین اولین حرکت خواست محور زنان بود. قبل از کمپین، هشت مارس به خیابان می‌آمدیم و برای نابرابری اعتراض می‌کردیم ولی هیچ‌وقت خواست مشخص که مدت طولانی روی آن فعالیت کنیم نداشتیم. کمپین این فرصت را به ما داد که بتوانیم برای خواست مشخص دور هم جمع بشویم.

هشدار برژینسکی درباره تاثیر گرفتن از اسرائیل در رابطه با ایران

زبگنیو برژینسکی، از مشاوران سابق امنیت ملی کاخ سفید، درباره پیروی آمریکا از توصیه‌های اسرائیل درباره رویکرد جدید ایالات متحده به روابط با ایران هشدار داده است.

دینخویی چیست؟

 آرامش دوستدار

 دینخویی، چنانکه نامش نیز نشان می‌دهد، در اصل از دین برمی‌آید، و در منشأش به پارسایی به‌ معنای پرهیزکردن از اندیشه‌ها و پرسش‌های «ناباب» برای جامعه‌ی‌ موروثی و ارزش‌های آن می‌رسد.

آینده، چراغ راه گذشته؟!

صدرا امیرحسینی

هوراکشی برای انتخابات اخیر آمریکا و نقش وتاثیر دخالت مردم در تغییر آرایش قدرت در کاخ سفید کافی است؛ انتخاباتی مهم تر از آن در میهن خودمان در پیش است. اگر نمی‌خواهیم مسیح وار "کار قیصر را به قیصر" واگذاریم؛ صریح و شفاف به مردم اعلام کنیم که برنامه مان چیست؟ هیچ درجه از مخالفت با حکومت، ما را از کشف و اجرای وظایف مرحله‌ای مان در قبال سرنوشت ساز ترین تحولات سیاسی و اجتماعی کشور مبرا نمی‌کند.

بیست و دو بهمن انقلاب بود یا ضد انقلاب؟

جعفر یگانه

سالیان دراز مرم ایران برای رهائی از قید بندگی اشراف و ستم دست اندرکاران حکومتی مبارزه نمودند تا انقلاب مشروطه به ٍثمر رسید هرچند مردم به تمامی خواسته های خود که عدالت و آزادی و در کل ، نظام مردمسالاری بود نرسیدند ولی نام رعیت بودن از رویشان برداشته شد و ملت نامیده شدند

عاقبت، از ما غُبار مانَد «گاست» و «هایزر» و «گوادلوپ»، آن «آلاچیقِ کنارِ دریا»

  همنشینِ بهار

در ملاقات با شاه، «هایزر» کوشید او را به تفویض اختیارات فرماندهی‌اش به شاهپور بختیار ترغیب نماید، ولی شاه به این درخواست جواب روشنی نداد. آیا بی‌رغبتی شاه از جمله به دلیل نامه‌‌ای بود که هفتم شهریور سال ۵۶ بختیار به نوفل نوشاتو فرستاده و ضمن اشاره به رهبری آیت الله، از وی تقاضای «هدایت و حمایت» کرده بود؟

عزت الله سحابی: برای من ایران بر مذهب اولویت دارد

نگارش یافته توسط محمد صادق زمانی

 من برانداز نظام نیستم نه به دلیل اینكه در نظام هیچ اشكالی نمی‌بینم بلكه به این خاطر كه اندك فتوری در اقتدار حكومتی ایران باعث آشوب و بلوا از اطراف و اكناف می‌شود. تنوع قومی موجود در ایران به گونه‌ای است كه نبود یك حكومت مركزی مقتدر باعث هرج و مرج در كشور می‌شود. فروپاشی و یا تضعیف حكومت مركزی مساوی است با فروپاشی ایران و ما از این منظر، شدیداً مخالف تضعیف پایه‌های حكومت هستیم.

این بانگ آزادیست

رامین کامران

میدان سیاست میدان مبارزه‌ایست که هدفش از پس زدن رقیب شروع میشود و میتواند تا نابود ساختن دشمن برسد. هدف خمینی چنانکه ذات نظام اسلامی و ایدئولوژی مذهبی آن ایجاب میکرد، این دومی بود و مثل بسیاری دیگر از سیاستهای وی کوته بینانه و چنانکه باید در نهایت محکوم به شکست.

آسیب رسانی به حافظه ی تاریخی

 نگاهی به کتاب « آسیب شناسی یک شکست »، نوشته ی علی میرفطروس

احمد افرادی 

اگرمنطق ِ نفس گیر و حضور ِ قاطعِ ِ جباریت ، از وقایع نگاران و مورخین دیروز دلالان مظلمه‌‌ای می ساخت ، تا تاریخ به روایت دربار نویسند و قلم به ذائقه ی قبله ی عالم بچرخانند ؛ امروز ، اخلاف آن مورخین ، حتی در غیبت آن ساز و کار نیز ، تاریخ به همان عادت مألوف و قرار معهود می نویسند .

انقلاب بهمن ١٣٥٧ و موضع سیاسی برخی از طرفداران دکتر بختیار

دکتر منصور بیات زاده

 آیا دکتر بختیار بعنوان یک سیاستمدار طرفدار آزادی و دمکراسی نمی بایستی با این فرمولبندی ساده سیاست آشنائی می داشت که «کسب قدرت حکومتی » ، احتیاج به پشتیبانی بخش بزرگی از زنان و مردان جامعه را دارد؟

مردم را نادان حساب نکنید

   حسن بهگر

 تمام دعوای شاه با مصدق بر سر چیزی غیر از این بود که مصدق می خواست شاه سلطنت کند نه حکومت؟ آیا دمکراسی فقط وقتی اعتبار دارد که ما شعارش را بدهیم و اگر بقیه گفته باشند حرف هواست؟

نظارت بین‌المللی برای مقابله با رای‌سازی حکومت

 گفت‌وگو با حسن شریعتمداری

 جهانگیز ایزدی

"تنها راه آزمایش شده و موفق تقابل با رای سازی، وجود نظارت بی‌طرف بین‌المللی است که اغلب کشورها آن را پذیرفته‌اند. اپوزیسیون داخل و خارج باید از جامعه‌ی مدنی و مردم ایران بخواهد که خواستار چنین نظارتی شوند تا طرح مهندسی انتخابات نتواند اجرا شود و ناکام بماند و انتخابات حداقل در حد دموکراسی محدود بین خودی‌ها نقش خود را ایفا کند."

مواضع انتخاباتی سازمان دانش آموختگان ادوارتحكیم وحدت و تحلیل فضای سیاسی کشور

 در گفتگو با احمد زید آبادی دبیرکل سازمان

 ‎‎ ‏"اگر محافظه كاران با حضور احمدی نژاد تك كاندیدا باشند، احتمال اینكه در دور اول یك كاندیدای اصلاح ‏طلب بتواند آراء نصف بعلاوه یك را به دست بیاورد وجود دارد". "محمد خاتمی درجبهه اصلاحات بیش از همه كاندیداهای دیگر شانس رای آوری دارد به شرط ‏آنكه به شفاف سازی مواضع خود بپردازد؛ درحالیكه عدم شفاف سازی می تواند به ریزش آرا او منجر شود."‏

مصطفی شعاعیان متفکری تنها

هوشنگ ماهرویان

 شعاعیان چپ دموکراتیک و مستقل ایرانی بود. او در سال ۴۹ جزوه یی نوشت به نام «تجزیه بحرین خدمت به استعمار است».او در جایی از جزوه خود می نویسد بخش مهمی از چپ ایرانی وقتی از شوروی و حزب توده می برد طرفدار چین و آلبانی می شود. ولی او همچنان مستقل ماند و در مقابل تمامی نظریات چپ نگاه انتقادی خود را حفظ کرد.

دیالکتیک عرفی شدن

اسقف [اعظم] کانتربری [روان ویلیامز] به قانونگزار انگلیسی توصیه میکند موادی از شرع اسلام را در امور حقوق خانواده برای [حل و فصل امور قضایی] اهالی مسلمانان خود اخذ کند. رئیس جمهور سارکوزی چهار هزار نفر نیروی انتظامی تازهنفس به منطقه معروف بانلیوس در حومه پاریس که شاهد طغیان و قیام جوانان الجزایری الاصل فرانسوی بود، اعزام میکند

اثر: یورگن هابرماس   ترجمه: کوروش برادری

مصائب اصلاح طلبان ایرانی

 در گفت وگوی رضا خجسته رحیمی( اعتماد ملی) با عمادالدین باقی

آن هایی که ما را متهم به تندروی کردند، خود بعدا متهم به تندروی شدند و این حدیث تلخ اصلاح طلبی ایرانی است. عدم ایستادگی بر اصول و ترس مفرط از هزینه دادن، پاشنه آشیل اصلاحات بود .

مصاحبه با همایون مهمنش درباره دکتر شاپور بختیار

بمناسبت سالگرد انقلاب بهمن ‫۱۳۵۷

ما و رسانه‌هایمان مشكل رسانه‌‌ای لیبرال ها

رامین كامران

شمار بالای رسانه‌های ایرانی قابل توجه است و گاه این تصور را ایجاد میكند كه در این فراوانی همه چیز میتوان یافت. آنچه در این میان جداً مایهٌ نگرانی است ضعف رسانه‌‌ای لیبرال هاست.

لزوم انقلاب کوپرنیکی در دین!

سلامت کاظمی  

کسب تجدد و تمدن، مغایرتی با دین و مذهب ندارد. اگر قانون گذار بزرگ اسلام در حال حاضر در مقابل این ترقیات عالم وجود داشت، موافق بودن اصول شرایع حقه خود را با وضعیت و تشکیلات تمدن امروز نشان می‌داد. (رضا شاه)

خود کرده را تدبیر نیست؟

 سی سال پس از ۳۷ روز  حکومت دکتر شاپور بختیار

 حمید صدر

تشکیل جنبش فراگیر جمهوریخواهی

 مهرداد مشایخی

 تجربه پنج سال اخیر نشان می‌دهد که نزدیکی میان نیروهای «جمهوری‌خواه» هم ظاهرا" به سرنوشت نزدیکی میان سایر طیف‌های اپوزیسیون جامعه برونمرزی دچار شده است.

 

بازخوانی یک پژوهش

"واکاوی نقش طبقات اجتماعی شهری در انقلاب ایران"

 تیرداد بنکدار

واقع گرایی، علت رویکرد به خاتمی

  مصاحبه با الهه کولایی

محمد رضا فروغی

پایان كار فرقه دموكرات

 آذربایجان فریب خورده و رهاشده

 دكتر هوشنگ طالع

ده افسانه و ده واقعیت درباره آتئـیسم

 از: سام هاریس

معمولا تصورمی شود که آتئیستها آدمهایی بی مدارا، غیراخلاقی، افسرده ، فاقد ظرفیت وتوانایی درک زیبایی های طبیعت هستند وبه صورتی جزمی نسبت به دلایل وجود نیروی ماوراء الطبیعی بی اعتنا می باشند .

 ترجمه : آرسن نظریان

 

عملیات اسرائیل در غزه مثل نازی ها

سخنرانی نماینده یهودی پارلمان انگلستان

 جرالد کوفمن

 نگاهی به روند شکل گیری

 مفاهیم میهن دوستی، ملت، ناسیونالیسم و دولت ملی در ایران

تیرداد بنکدار

درنگ‌هائی در مقوله "حقّ ملل درتعیین سرنوشت خویش"

متأسفانه، طرفداران متعصب ایرانی «اصل لنینی» «حق ملل در تعیین سرنوشت خویش»، به این تفاوت کیفی میان روسیه چون «زندان خلقها» و کشور باستانی ایران که

 در آن اقوام مختلف طی سده‌ها و هزاره‌ها همزیستی داشته‌اند، توجّه نمی‌کنند.

بابک امیرخسروی

سراب نفت در اقتصاد ایران

گفت‌وگو با دكتر میرمطهری

بحران اقتصادی جهانی كه در ماه‌های پایانی سال میلادی جاری آغاز شده و روز به روز بر وخامت اوضاع اقتصادی در سطح جهان می‌افزاید، باعث شده است كه بیشتر اقتصاددانان، ركود برای اقتصاد بیشتر كشورهای جهان را پیش‌بینی كنند كه این ركود، اثرات مستقیم و غیرمستقیمی بر قیمت نفت داشته و خواهد داشت و به دلیل وابستگی شدید بودجه‌های ایران به نفت، بیم آن می‌رود كه پیامدهای ناخوشایند كاهش قیمت نفت، گریبان اقتصاد كشور را بگیرد.

کار رسانه گشودن فضای مکالمه است

رسانه نقش یك حزب را ایفا نمی كند كه همواره خود را موظف به دفاع از برنامه ی سیاسی و اجتماعی خویش بداند، درصدد جلب آراء دیگران برآید، یا تبلیغ اندیشه‌های خود ر ا بکند. کار رسانه پیش ازهر چیز گشایش فضای مكالمه است ...

بابک احمدی

بعد از گرجستان نوبت چه کشوریست ؟

مقاله حاضر کوشش دارد به شرح تشنجات و درگیری های نظامی اخیر میان روسیه و گرجستان که در نهایت منجر به جنگ و اشغال قسمت هایی از خاک گرجستان در اوت ۲۰۰۸، توسط روسیه شد بپردازد. نتایج و تبعات این درگیری نظامی، تاثیرات شگرفی - هر چند غیر نهایی - بر مناسبات سیاسی و اقتصادی، بویژه بر توازن قدرت در میان قدرت های بزرگ جهانی، نظیر ایالات متحده آمریکا، جمهوری فدراتیو روسیه و اتحادیه اروپا و همچنین قدرت های منطقه‌ای، چون ایران و اسرائیل، بویژه در حوزه انرژی گذاشته است

حسین زربخش

به کجا چنین شتابان؟

پراکندگان تخم دشمنی میان مردم ایران آنان اند که حکومت مذهبی ولی فقیه را نشانه‌‌ای از «شوینیسم فارس» می خوانند و با پراکندن چنین اندیشه‌های بی پایه‌ای، صف مشترک مردم ایران را دربرابر ستم دینی و تبعیض چیره برایران و دشمنی با حقوق بشر، ازهم می گسلانند.

محمد امینی

به بهانه ی بزرگداشت مردی فرهیخته و میهن دوستی خدمتگزار استاد دکتر عبدالله ابریشمی

متن سخنرانی مهندس حسین شاه اویسی در دانشگاه تهران به مناسبت بزرگداشت دکتر عبداله ابریشمی

دو پاسخ به دکتر موسی غنی‌نژاد

 کلی‌بافی بد است! (تیرداد بنکدار)

 خرده‌گیری‌ای بر آرای دکتر غنی‌نژاد (علیرضا افشاری)


تنها مطالب و مقالاتی که با نام جبهه ملی ایران - ارو‌پا درج میشود نظرات گردانندگان سایت میباشد .