گفت و گوی ابراهیم یزدی

با خبرنگارایلنا

 

مبنای ائتلاف اصلاح‌‏طلبان باید برنامه‌‏های حداقلی باشد
خالی کردن میدان اشتباهی است که دودش به چشم همه می‌‏رود

 

تهران- خبرگزاری کار ایران


ابراهیم یزدی با تاکید بر ضرورت ائتلاف میان گروه‌‏های اصلاح‌‏طلب در انتخابات ریاست جمهوری دهم گفت: مبنای ائتلاف میان نیروهای اصلاح‌‏طلب وتحول‌‏خواه می‌‏تواند توافق بر روی یک برنامه حداقلی باشد.


این فعال سیاسی در گفت وگو با خبرنگار "ایلنا"، گفت: نیروهای اصلاح‌‏طلب و تحول‌‏خواه که طیف وسیعی هستند، می‌‏توانند و می‌‏بایست با حفظ مواضع خود بر سر یک کاندیدا به ائتلاف برسند.
یزدی با بیان اینکه اگر اصلاح‌‏طلبان به ائتلاف نرسند مانند انتخابات سوم تیر 84 بهره‌‏اش به رقیبان این جریان می‌‏رسد، افزود: هیچ یک از فعالان سیاسی اصلاح طلب درباره ضرورت ائتلاف شک ندارند اما در ایجاد ائتلاف میان این نیروها به جای آنکه تنها به اشخاص منحصر شود باید برنامه‌‏محوری نیز مورد توجه قرارگیرد.
وی درباره ائتلاف احزاب با محوریت برنامه به جای محوریت افراد توضیح داد: احزاب معمولاً دارای برنامه‌‏هایی با حدود حداقلی و حداکثری هستند و طبیعی است که گروه‌‏های مختلفی که با نیت ائتلاف وارد انتخابات می‌‏شوند بر روی یک برنامه حداقلی توافق کنند.
یزدی یکی از موارد ائتلاف میان گروه‌‏های اصلاح طلب را میزان پایبندی(التزام) به قانون اساسی برشمرد و افزود: اگر همه گروه‌‏های اصلاح طلب درباره کاندیدایی ائتلاف کنند اما آن فرد به صرف توصیه از حضوردر انتخابات منصرف شود همه برنامه‌‏ها به هم می‌‏ریزد.
این فعال سیاسی با بیان اینکه تقریباً‌ تمام گروه‌‏های اصلاح‌‏طلب درباره برخی مسائل به ویژه اقتصادی دارای نظرات هماهنگی هستند،اظهار داشت: اگر در ابتدای انقلاب برخی گروه‌‏های اصلاح طلب، اداره اقتصاد کشور به وسیله دولت را مطلوب می‌‏دانستند اما هم اکنون عموم گروه های اصلاح‌‏طلب به نوعی اقتصاد آزاد معتقدند و چشم انداز 20 ساله را پذیرفته‌‏اند.
یزدی افزود: این توافق نظری بیانگر آن است که اصلاح طلبان می‌‏توانند در انتخابات بر روی یک برنامه اقتصادی حداقلی به توافق برسند.
وی در همین راستا فرایند خصوصی سازی، کاهش تصدی‌‏گری دولت در بخش اقتصادی، حضور دولت به عنوان سیاست گذار کلان و کاهش تدریجی این اختیار و واگذاری حوزه کلان اقتصادی به بخش خصوصی را از جمله موضوعاتی دانست که مورد اجماع همه اصلاح طلبان و تحول‌‏خواهان است.
این فعال سیاسی اصل تنش زدایی در حوزه سیاست خارجی را مورد قبول همه گروه‌‏های اصلاح طلب دانست و گفت:‌ در سیاست خارجی همه اصلاح‌‏طلبان قبول دارند که ما با هیچ کشوری تا روز قیامت نمی‌‏توانیم قهر باشیم و می‌‏توانیم در چارچوب منافع ملی کشور حتی با آمریکا از طریق مذاکره، نقاط مشترک را پیدا کرده و بر سر آن توافق کنیم.
یزدی تصریح کرد: وقتی که برنامه‌‏های حداقلی مورد توافق گروه‌‏های اصلاح طلب روشن شود آنگاه می‌‏توان این برنامه را درقالب یک کاندیدایی که مورد حمایت همه گروه‌‏ها است به جامعه و مردم معرفی کرد.
وی با اشاره به حساسیت نهضت آزادی نسبت به موضوع انتخابات گفت: ما در حال حاضر پیرامون حضور به معنای آگاهی بخشی به جامعه درباره انتخابات تصمیم گرفته‌‏ایم نه مشارکت در انتخابات.
یزدی افزود: اگر ائتلافی بر مبنای برنامه‌‏ها شکل بگیرد و کاندیدای واحدی مشخص شود آنگاه تصمیم خود را اتخاذ می کنیم.
این فعال سیاسی کاهش مشارکت مردم در انتخابات را از نگرانی‌‏های تشکل متبوعش ذکر کرد و افزود: ناراضی بودن از عملکرد و سیاست‌‏های حاکمان و اعتراض به آنها یک چیز است اما سلب مسوولیت از خود، کناره گیری و میدان را برای رقیب خالی گذاشتن اشتباهی است که دودش به چشم همه می‌‏رود.
وی در پاسخ به این سوال که آیا مشارکت نهضت آزادی در انتخابات، مشروط به ائتلاف با سایر گروه‌‏های اصلاح طلب بر سرکاندیدای واحد است یا خیر ؟پاسخ داد: بحث پیرامون این مسائل نظری زود است و اظهارنظری در این باره نمی‌‏کنم.

 

10/6/1387