نظام ولايت فقيه در تدارک عيد قربان ديگری

 

رضا آذرخش

 

 بيست و سه سال بعد از جنگ هشت ساله ای که بازده تمايل صدور انقلاب آيت الله خمينی به عراق بود، و طبق آمار وزارت امورخارجه بريتانيا هزينه آن معادل 627 ميليارد دلار وهزينه بازسازی ويرانی های بازمانده از جنگ 452 ميليارد دلار بود. و طبق آمار دولت ايران 213000 کشته، 335000 معلول، 7000 مفقود الاثر و صد ها هزار سرباز وبسيجی معلول روانی که هنوز دچار ناراحتی های روانی بازمانده از جنگی هستند که به اعتقاد امام خمينی «يک نعمت بود» ره آورد انقلاب آيت الله خمينی برای ملت ايران بوده است. بار ديگر شبه جنگ ديگری به اراده جانشين او در آسمان ميهن ما در حال شکل گيری است.
رئيس جمهور باراک اوبا درسخنرانی ساليانه خود در27 ژانويه در جمع فرمانداران و قانون گزاران سراسر امريکا اظهارميدارد «امريکا مصمم است از دستيابی ايران به سلاح های هسته ای جلوگيری نمايد. و من برای رسيدن باين هدف، هيچ گزينه ای را ناديده نخواهم گرفت».
هرچند که بنا به گفته مقام رهبری در خطبه نماز جمعه «تحريم ها باعث تقويت ما شده است!» و احمدی نژاد نيز فريبکارانه اعلام ميدارد«ما از تحريم ها نمی ترسيم. هرچقدر ميخواهيد تحريم بکنيد!» اما با تحريم هایی که در مورد مبادلات اعتباری ومالی بين المللی عليه بانک مرکزی ايران توسط امريکا و اتحاديه اروپا آغاز شده، و تحريم خريد نفت ايران، درصورتیکه توافقی درمورد برنامه هسته ای ايران صورت نگيرد، از خرداد يا تير ماه آغاز ميشود فاجعه ديگری همچون دوران جنگ جهانی اول دامنگير ملت ستم ديده ايران خواهد شد، آيا بار ديگر ملت ايران اجبار به پذيرش تمايل آقای خامنه ای به داشتن سلاح اتمی است؟
به نخستين اثر تحريم هايی که باعث تقويت ما شده است توجه کنيم. « بنا بر گزارش رویترز به علت تحريم صدور اعتبارات بانکی، و مسدود کردن اعتبارات بانک مرکزی ايران توسط امريکا و اتحادیه اروپا، کشتی های حامل ۴۰۰ تا 600 هزار تن غلات که قرارداد آن قبلا به امضا رسيده بود به علت عدم دريافت اسناد اعتباری يا نقدی حاضر به تخليه بار های خود نشدند و ناچار بنادر ايران را ترک خواهند کرد و چند کشتی ديگر نيز که حامل غلات و حبوبات به مقصد ايران بودند از نيمه راه باز ميگردند.
درحال حاضر تنها مؤسسه اعتباری که هنوزاقدام به تحريم بانک های ايران ننموده « اتحاديه امور مالی و ارتباطی بلژيک » ميباشد که ارتباط مالی و اعتباری با بانک های جمهوری اسلامی برای صدور اعتبار و نقل و انتقال ارز و سرمايه گذاری را حفظ کرده است. اما روز جمعه سوم فوريه کميسيون مالی مجلس نمايندگان امريکا متفقا طرحی را پيشنهاد کردند که « هرگاه مؤسسه ای مالی ازقانون تحريم بانکی ايران که توسط امريکا واتحاديه اروپا مقررگرديده است متابعت نکند مشمول تحريم امريکا خواهد شد» و چنانچه اين پيشنهاد به تصويب نهايی کميته امور مالی سنای امريکا برسد تنها مؤسسه مالی که ارتباط خود را با ايران حفظ کرده است نيز ملزم خواهد بود از تحريم های مالی و اعتباری اتحاديه اروپا و امريکا تبعيت نمايد.
از سوی ديگر نشانه هايی وجود دارند که پيش قراولان حمله نظامی امريکا يا ايسرائيل را ميتوان در آنها تشخيص داد. طبق گزارش وال استريت جورنال سخنگوی بخش برنامه ريزی وزارت دفاع امريکا گفته است: «چون قدرت بمب های نفوذی (بانکر باستر) موجود توان نفوذ در تأسيسات زير زمينی مراکز اتمی اخير ايران را ندارند، ما درحال طرح بمب های نفوذی با توانمندی بيش از 30000 پوندی مواد منفجره می باشيم تا چنانچه ناچار به حمله به تأسيسات هسته ای زير زمينی ايران باشيم، بمب ها توان نفوذ به اعماق تأسيسات هسته ای ايران را که در مناطق کوهستانی ساخته شده اند دارا باشند».
در اين راستا سخنگوی وزارت دفاع امريکا اعلام داشته برای ساخت 20 بمب، اعتباری معادل 330 ميليون دلار تصويب شده است، علاوه بر آن وزارت دفاع درخواست کرده 82 ميليون دلار نيز به اعتبار موجود افزوده شود. آقای لئون پانتا وزير دفاع امريکا به خبرنگار وال استريت جورنال گفته است : « ما کوشش ميکنيم که آنها به زودی آماده شوند. » معهذا در هفته های اخير تلاشهايی برای تنش زدايی بين امريکا و ايران انجام گرديده. اما بنا به نوشته نشريه اکونوميست در 2012-11-01 با کشته شدن مسؤل خريد تجهيزات واحد تغليظ اورانيوم در نطنز، چهارمين دانشمندی که طی دو سال اخير به قتل رسيده اند. همراه با انفجار در چند مرکز توليد سلاح و قرارگاه نظامی که احتمالا اقدامی توسط موساد برای به تأخير انداختن ساخت سلاح های هسته ايران بوده است. به عبارت ساده تر جنگ نه در آينده بلکه اکنون آغاز شده است، اما رهبر هنوز به آن توجه ننموده است.
اسرائيل از تحريم های جديد عليه ايران ابراز خوشحالی ميکند، اما نتانياهو و معاون او موشه يالون انتظار دارند که تحريم ها سريعا اجرا گردد. يالون ضمن انتقاد از اوباما ميگويد دليل موش و گربه بازی اوباما ترس از افزايش بهای نفت در سال انتخابات ميباشد. با توجه به سخنان افتخار آميز، در واقع نادانانه رئيس سازمان انرژی اتمی ايران فريدون دوانی عباسی که: «تغليظ اورنيوم تا حد 20% خلوص در فاردو نزديک شهر مقدس قم که با موشک های ضد هوايی محافظت ميگردد درحال پيشرفت ميباشد
وزير دفاع ايسرائيل ادهود باراک (فردی که در جنايت ژانويه 2009 فرماندهی کشتار 1300 نفر غير نظامی فلسطينی را در نوار غزه به عهده داشت) در ماه نوامبر گفته بود که ما کمتر از يکسال وقت داريم که برنامه اتمی ايران را متوقف کنيم زيرا وقتی ايران بتواند مقدار کافی اورانيوم 20% در فاردو تغليظ کند، دارای «فضای امنی» خواهد شد، که حمله نظامی به «تنهايی توسط ايسرائيل» از برنامه خارج ميشود.
اگرچه عده ای از مسؤلين در اسرائيل مطمئن نيستند که اسرائيل مبادرت به حمله به تأسيسات هسته ای ايران بنمايد، اما تصميم نهايی با نتانياهو، يالون و باراک ميباشد که هر سه نفر آنها بنام «عقاب» ها شناخته شده اند. نتانياهو فکر ميکندکه اوباما درسال انتخابات مجبور است از اسرائيل دراين زمينه حمايت نمايد. هرچند رئيس جمهور اوباما کرارا يادآور شده که با زمان تصميم گيری در اين مورد فاصله زيادی داريم و شديدا مخالفت خود را با حمله به ايران در حال حاضر اعلام داشته است. و سخنگوی وزارت دفاع نيز قويا متذکر شده که امريکا در ترور دانشمندان ايرانی نقشی نداشته است، زيرا علاقمند است تنش بين دو کشور کاهش يابد.
اما همزمان با اين اظهار نظرها کاخ سفيد اعلام ميداردکه برنامه مشترک مانور نطامی با اسرائيل را در بهار آينده اجرا خواهد نمود و هم اکنون 9000 نفر از نظاميان امريکا در اسرائيل اقامت دارند. وزارت دفاع نيز اعلام داشت که 15000نفر از نيروهای نظامی امريکا درکويت قرار داه شده اند و گروه سومی نيز ممکن است به آنها بپيوندند.
در اينکه ايران بايد فعاليت ساخت تسليحات اتمی خود را متوقف کند، اختلاف نظری بين امريکا و اسرائيل وجود ندارد، لئون پانتا وزير دفاع امريکا دراوايل فوريه گفته اگر لازم باشد از نيروی نظامی استفاده خواهيم کرد. اما ديدگاه های آنها در چگونگی اجرا متفاوت است. عقاب های ايسرائيل مشابه باراک اوباما فکر می کنند آغاز تغليظ اورانيوم در «فاردو» را عبور از خط قرمزی ميدانند که ميبايست سريعا متوقف گردد. پاره ای ازمقامات امريکايی نيز فکر ميکنند درحالیکه ايران فاقد نيروهای تهاجمی کافی است ممکن نيست مبادرت به حمله نمايد. از اينرو آنها معتقد هستند که برنامه ايران اين است که به آرامی به جلو برود تا به جايی که مقدار کافی کلاهک های اتمی و موشک هايی که بتوانند آنها را حمل کنند در اختيار داشته باشد، اگر چنين است هنوز وقت برای تحريمهای مالی و مذاکرات ديپلماسی وجود دارد تا ايران علاقه ای برای ادامه فعاليت های هسته ای خود نداشته باشد.
انتخابات امريکا درپيش است. عقاب هايی که درمراکز قانون گذاری امريکا هستند کم نيستند، استقبال از نتانياهو هنگام ورود به مجلس نمايندگان، نشانه گويايی از پشتيبانی از اسرائيل ميباشد. آنها اطمينان زيادی نداردکه باراک اوباما بتواند رأی کافی درانتخابات نوامبر بدست آورد، درآن صورت رئيس جمهور آينده و احتمالا قانون گزاران آينده در راستای تفکری ميروند که عقاب های اسرائيلی خواستار آن هستند. آقای خامنه ای که نيروهای برون مرزی را عنوان ميکند و علنا تهديد مينمايد که پاسخ امريکا و اسرائيل را توسط آنها خواهد داد نه تنها راه نجاتی نمی يابد، بلکه بهانه ای به دست عقاب ها ميدهد که بتوانند حمله به ايران را برای مردم امريکا و اسرائيل توجيه کنند.
آقای خامنه ای شايد شنيده باشند که در روز 17 بهمن همه دارايی های ملت ايران در امريکا بلوکه شده است، همان گونه که پس از اشغال سفارت امريکا در تهران انجام شده بود؟ آيا ميداند کشور ما در چنان انزوايی گرفتارشده که هيچ کشوری در جهان احساسی نسبت به ملت ايران ندارد. اگر رهبر در انتظار کمک های دو دولت جنايتکار روس و چين است، بايد بداند آنها خيلی زود برای منافع خود ما را به ثمن بخس خواهند فروخت. تا چه زمان ملت ايران می بايست تاوان ندانم کاری های نا آگاهان و خود بزرگ بينان را بپردازد؟ رهبر که در سخنان گاه به گاهی خود از ملت عزيز سخن ميگويد چرا پيش از اينکه ملت عزيز بار ديگر به قربانگاه برده شوند از آنها نمی پرسد از نظامی که او رهبر آن است رضايت دارند يا نه؟ شايد هنوز راهی برای رهايی باشد. ملت ايران هيچگاه روح الله خمينی را به خاطر جنگ با عراق و کشتار دگر انديشان نخواهد بخشيد. آقای رهبر، آيا هيچ يک از فرزندان يا بستگان يا دوستان شما در جبهه ها به خون در غلطيده اند؟
در سايت های خبری عکسی از آقای خامنه ای در يکی از سخنرانی های خود که حالت گريستن به خود گرفته است ديده ميشود، سؤال ملت ايران اين است آيا او هيچگاه يادی ازگريه های مادران و پدران فرزند از دست داده، زنان وکودکان پدر از دست داده قطره اشکی فشانده است؟ آيا بار ديگر پدران و مادران، فرزندان و همسران، برادران و خواهران ملت ايران بايد تاوان خودخواهی ها و ندانم کاری های رهبر را بدهند؟ پس بايد تا دير نشده عاقلانه تر بينديشد و واقعيات را در نظر بگيرد.

 

21 بهمن 1390