پنتاگون: سه هفته برای درهم‌شکستن ایران کافی است

15 اردیبهشت 1391

 در حالی که ایالات متحده تجهیزات نظامی خود را در منطقه خلیج فارس مداوما گسترش می‌دهد، یک مقام پنتاگون اعلام کرده که در صورت بروز تنش نظامی، آمریکا قادر است در کم‌تر از یک ماه ایران را درهم بشکند.

به گزارش واشنگتن پست، فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا بر این باور است که این کشور می‌‌تواند در صورت بروز جنگ، عمده نیروی رزمی ایران را در مدتی کوتاه متلاشی کند.
واشنگتن پست در گزارشی که امروز (پنج‌شنبه، ۳ مه/۱۴ اردیبهشت) منتشر کرد از تغییراتی در برنامه نظامی ‌آمریکا در قبال ایران نوشت. بنا بر این گزارش، حمله به ایران از مسایل مورد بررسی پنتاگون است.
تی جی تایلور، سخنگوی مرکز فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا به واشنگتن پست گفته است: «ما از وزارت دفاع و مقام‌های ارشد واشنگتن فرمان می‌گیریم.» او هم‌چنین تاکید کرده که این مرکز برای همه احتمالات آمادگی دارد.
ارتش آمریکا مدتی است که بر میزان حضور خود در منطقه افزوده و نیروی دریایی آن دو ناو هواپیمابر را در آب‌های خیلج فارس مستقر کرده است. نیروی هوایی آمریکا نیز تعدادی جنگنده اف ۲۲ را در اختیار امارات متحده عربی قرار داده است.
واکنش ایران

گزارش واشنگتن پست هم‌زمان با سخنان احمد وحیدی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در مصاحبه با شبکه العالم منتشر شده است. احمد وحیدی استقرار جنگنده‌های آمریکا در امارات را موجب "پیچیده‌شدن وضعیت" و "ناامن سازی" منطقه دانسته و گفته است «کشورهای منطقه خودشان باید تامین‌کننده امنیت منطقه باشند و بومی‌سازی امنیت از مسیر همکاری بین کشورها می‌گذرد.»

پیش از او نیز کاظم جلالی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس به کشورهای عربی‌ای انتقاد کرد که در اجرای سیاست "ایران‌ستیزی" سهیم هستند. او تاکید کرده که «جمع‌آوری و انباشت تسلیحات، منطقه را ناامن می‌کند» و به کشورهای عربی هشدار داد که مسئولیت پیامدهای حرکت‌هایی از این دست بر عهده آنان است.

سخنگوی وزرات امور خارجه جمهوری اسلامی نیز با اشاره به استقرار جنگنده‌های اف- ۲۲ آمریکایی در خاک امارات گفت: «کشورهای منطقه باید برای تامین امنیت به همکاری‌های جمعی به صورت بومی رو بیاورند و توسل به کشورهای خارجی و تجهیزات آنها نه تنها تامین‌کننده امنیت نخواهد بود بلکه امنیت منطقه را به خطر می‌اندازد.»

فعل و انفعالات تهدیدآمیز در منطقه

فعالیت‌های نظامی آمریکا در منطقه از جمله تقویت نیروهای نظامی این کشور در خلیج فارس و آموزش نیروهای نظامی کشورهای حوزه خلیج فارس در حالی صورت می‌گیرد که در چند ماه گذشته کشمکش‌ میان سیاستمداران ایران و اسرائيل بر سر برنامه اتمی ایران به بحث در مورد خطر وقوع جنگ میان این دو کشور منطقه اوج گرفته است.

اواخر ماه گذشته میلادی نیز مسئله مالکیت سه جزیره ابوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک دعوای دیرینه ایران و امارات متحده عربی را مجددا دامن زد و دو کشور به تهدید یکدیگر پرداختند.
اگرچه تی جی تایلور، سخنگوی فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا تاکید کرده که در حال حاضر برنامه‌ریزی برای جنگ در دستور کار فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا نیست، اما مجموع فعل و انفعالات یادشده منطقه را با خطرات جدی مواجه ساخته است.

DW