گفتگوی مانیا منصور(رادیو فردا)  با كورش زعیم:

 هاشمی میلیمتری به مردم نزدیك می شود

18 بهمن 1389 (7 فوریه 2011)

موضوع: موضع رفسنجانی درباره جنبش های كشورهای مسلمان

مانیا منصور: اكبر هاشمی رفسنجانی، رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام، طی اظهار نظری در مورد قیام مردم تونس و مصر كه در خبرگزاری های ایران منتشر شده، گفته است: «آنچه در این كشورها اتفاق می افتد، نتیجه آن است كه حاكمان آن ها صدای اعتراض مردمان خود را نمی شنیدند و یا نمی خواستند بشنوند.»

او همچنین با اشاره به این كه این خیزش محدود به تونس و مصر نخواهد بود، گفته است: «اگر حكومت ها وقیحانه و بی رحمانه با مطالبات خیرخواهانه برخورد نمی كردند، امروز با این مطالبات مهم و ریشه ای برخورد نمی كردند.»

رادیو فردا در گفتگو با كورش زعیم، تحلیگر سیاسی و عضو هیئت اجرایی جبهه ملی ایران، ابتدا از او پرسیده است :

 هدف آقای هاشمی از گفتن این سخنان چیست؟

كورش زعیم: در عصر اطلاع رسانی و دسترسی همه مردم به رویدادها و اخبار جهانی و آگاهی از روش زندگی دیگران در كشورهای آزاد و پیشرفته، با توجه به جوان بودن جمعیت همه كشورهای اسلامی و حاكمیت دیكتاتوری در غالب آن كشورها، می شد پیش بینی كرد كه این كشورها آبستن انفجار نارضایتی ها هستند. {من این را بارها در گفته ها و نوشته های خود در طی دو سال گذشته ذكر كرده بودم و حتا در گفتگوی خود با شما در آستانه رویدادهای تونس تكرار كردم كه این جنبش ها بزودی در همه كشورهای شمال افریقا رخ خواهد داد و در این رابطه از تونس و الجزیره و مراكش و لیبی و سودان و موریتانی و نیز یمن و اردن نام بردم كه سوریه را هم باید به آن افزود.}

سرنوشت دیكتاتور تونس و آنچه كه فردا در انتظار حسنی مبارك است، تحلیل اینكه در دیگر كشورهای اسلامی چه خواهد شد را آسان كرده است. كما اینكه رویدادهای یمن و اردن هم روند تغییرات بنیادین در كشورهای اسلامی را روشنتر كرده است.

بنابراین، با توجه به اینكه در زمان اعلام موضع آقای رفسنجانی، سرنوشت دیكتاتورهای اسلامی روی دیوار نوشته شده بوده، منظور ایشان نباید فقط كشورهای اسلامی دیگر بوده باشد.

ولی موضع جدید ایشان كه بهر حال در جمهوری اسلامی دارای نفوذ و قدرت هستند، در مورد حكام كشورهای اسلامی، نشان می دهد كه ایشان می خواهند میلیمتر میلیمتر خودشان را به مردم نزدیك و نزدیكتر كنند. ولی اگر من جای ایشان بودم، بجای حركتهای لاك پشتی كه مردم بردباری آن را ندارند، از جان و مال خود می گذشتم، از مردم بخاطر اشتباه های گذشته خود كه در بوجود آوردن این شرایط موثر بوده از مردم پوزش می خواستم و نفوذ خود را برای جبران گذشته از دست رفته در پشتیبانی صریح از مردم بكار می گرفتم.

 آقای زعیم، ایشان همچنان از همه گروه های سیاسی دعوت كرده اند كه در راهپیمایی رور 22 بهمن ماه شركت كنند. فكر می كنید منظور ایشان چه بوده است؟

 كورش زعیم: ایشان از همه گروه های سیاسی و مردم "فارغ از هرگونه گرایش سیاسی" خواسته اند كه در 22 بهمن راهپیمایی كنند. اما آیا ایشان امنیت مردم "هر گونه گرایش سیاسی" را در راهپیمایی تضمین می كنند؟ لابد منظورشان از هرگونه گرایش سیاسی، گروه های خودی درون نظام هستند، وگرنه فعالان گروه های دیگر یا در زندان هستند یا در انتظار زندان و یا از امنیت و جان خود ساعت به ساعت بیمناكند.

آرمانهایی كه ایشان از مردم وفاداری به آن را می خواهند، لابد استقلال، آزادی و حاكمیت ملی است كه انقلاب بر پایه آنها آغاز شد، و البته بجای آنها بعدا جمهوری اسلامی جایگزین شد. در این مدت نه تنها از آزادی خبری نبوده و نیست كه استقلال خود را هم بخاطر انزوای بین المللی و وابستگی اقتصادی از دست داده ایم. انزوا لزوما به معنای استقلال نیست.

من با این گفته ایشان كه ریاكاری و ظاهرسازی و تملق كشور را فرا گرفته موافق هستم، بهمین دلیل هم سال گذشته پیشنهادی به مجلس شورای اسلامی برای تصویب لایحه ای كه دروغ مسئولان كشوری و لشگری به مردم را بزرگترین جرم بشمارد و مجازاتهای سنگین برای آن تعیین كنند كردم، كه البته انتظار بررسی آن را ندارم.

 به اعتقاد شما، در شرایط فعلی، آیا آقای هاشمی رفسنجانی در معادلات سیاسی ایران نقش دارند و تاثیرگذارند؟

كورش زعیم: به هر هال، ایشان یكی از سردمداران جمهوری اسلامی بوده اند، مدتها رییس مجلس بوده اند، رییس جمهور بوده اند و نمی شود ایشان را در هیچ معادله ای نادیده گرفت.

http://www.radiofarda.com/14_hashemi_close_iranian_people_zaeem/2302406.html