بازداشت تعدادی از نظامیان بدلیل سرپیچی از دستورات

گزارش دریافتی ازایران: هفت تن از افسران نیروهای انتظامی بدلیل سرپیچی از دستور شلیک به سوی تظاهر کنندگان از کار برکنار شدند. در بین مسئولین حکومتی در مورد نحوه برخورد با ماموران نیروهای انتظامی که از انجام دستورات سرپیچی می کنند، بحث مطرح شده است. این پدیده سران نظام و سپاه را به هراس انداخته است. برکنارشدگان از اعضای نیروی انتظامی بوده اند که در دهم اسفند ماه، هنگامیکه فرماندهانشان دستور شلیک به سوی تظاهر کنندگان در خیابانهای تهران را به آنها داده بودند، از این کار سر باز زدند. در نتیجه، این هفت تن دستگیر و به زندان اوین تهران منتقل شده و هنوز در آنجا تحت بازجوئی بسر میبرند.

عوامل اطلاعاتی به آنها گوشزد کرده اند که اسامی "رهبران" خود را که در سازماندهی تظاهرات دست اندرکارند و جزئیات روابط خود با اشخاص دیگری که به فرماندهی سپاه و بسیج خیانت کرده اند را فاش کنند. در این راستا، فرماندهان سپاه که بسیج از نظر عملیاتی تابع آنها است، به بازجویان ملحق شده و در صددند تا رابطه بین سرپیچی این ماموران از اجرای دستور شلیک و نامه ای که اخیراً توسط گروهی از افسران سپاه به فرمانده کل سپاه پاسداران، محمد علی جعفری ارسال شده است را ثابت کنند. در این نامه که ماه گذشته در سایت های اینترنتی منتشر شده بود، چند تن از افسران سپاه اعلام نموده اند که از عملیات خشونت آمیز برضد تظاهر کنند گان خودداری خواهند کرد. در این مرحله، افراد دستگیر شده، آگاهی از وجود چنین نامه ای را مطلقاً انکار میکنند.

عوامل ارشد سپاه پاسداران در حال سنجش این امر هستند که آیا اخراج این افراد کافی است یا اینکه باید اقدامات شدیدتری اتخاذ نمود. مسئولان نیروهای انتظامی نسبت به طرز برخورد با این افراد تردید دارند. با توجه به نامه افسران سپاه پاسداران و افزایش روند سرپیچی از اجرای دستورات در بین افراد سپاه و بسیج، ضروریت جلوگیری از تکرار چنین رفتاری در آینده به یک امر پر اهمیت و حتی حیاتی تبدیل شده است. در واکنش به رویداد اخیر و نگرانی های ایجاد شده در پی آن، جعفری فرمانده سپاه پاسداران جلسه ای با حضور فرماندهان ارشد سپاه در قرارگاه این نیرو تشکیل داد که هدف آن تصمیم گیری پیرامون اقداماتی که باید اتخاذ نمود، بوده است. وی اظهار داشته که چنین افرادی را باید از صف نیروهای نظامی بیرون انداخت. برخی دیگر از شرکت کنندگان در این جلسه معتقدند که این اشخاص باید شدیدا مجازات و حتی اعدام شوند، تا به این نحو به بقیه نیروهای نظامی فهمانده شود که چنین رفتاری به هیچ وجه قابل قبول نیست. محمد نقدی، فرمانده بسیج، پیشنهاد کرده است که همسران و فرزندان بالای 12 ساله این افراد بعنوان یک اقدام بازدارنده دستگیر شوند. ولی سایر فرماندهان ابراز عقیده کرده اند که این افراد باید فقط توبیخ و مجازات شوند تا هم موضوع زیاد جلب توجه نکند و هم از سوء استفاده اپوزیسیون جلوگیری شود.

فرمانده سپاه پاسداران صریحاٌ اظهار داشته است که سرپیچی از فرامین، نقض غیر قابل بخشش اصول مقدس نهادهای نظامی است که وظیفه آنها دفاع از جمهوری اسلامی ایران است. او همچنین اظهار داشته که با توجه به اینکه رویداد های دهم اسفند در تهران و در مقابل انبوه تظاهرکنندگان رخ داده است، او باید این مهم را روشن کند که خیانت غیر قابل تحمل است و بدون مجازات نخواهد ماند. علاوه بر این، بنا به تایید دفتر خامنه ای، جعفری به نیروهای سپاه قدس دستور داده که یک واحد ویژه برای برخورد با افرادی که از اجرای دستورات سرپیچی میکنند تشکیل دهند. هدف اصلی این واحد رخنه دادن افراد سپاه و بسیج بطور محرمانه در اقصی نقاط کشور است، به نحوی که این افراد هرگونه تحرک نظامیان معترض را ریشه کن کرده و گزارشات بروز چنین حرکتهايی از سوی "خیانتکاران" را بلادرنگ از هر نقطه منعکس کنند تا بتوان آنها را بطور فوری دستگیر و مجازات نمود.

 از همه مهمتر، جعفری و سایر اشخاص در حکومت در صدد آنند که از هر حرکت احتمالی شورش در بین نظامیان جلوگیری کنند. وی در گفتگوی خصوصی با خامنه ای نگرانی خود را از بوجود آمدن یک طرح دومینو ابراز داشته است، که طی آن رویداد های منطقه بر افراد تحت فرمان وی تاثیر گذاشته تا بر علیه رژیم برخیزند. در این رابطه، جعفری با اشاره به خلبانان لیبیایی که در اسفند ماه با جنگنده های خود در جزیره مالت فرود آمدند، تاثیر بسزای این عمل برسایر نظامیان ارتش لیبی جهت ترک قذافی را به خامنه ای گوشزد نمود. وی گفت که از این بیم دارد که اگر این اقدام خلبانان لیبیایی در ایران نیز انعکاس یابد، ممکن است موجب انجام عملی مشابه توسط نظامیان ایران گردد. این نگرانی بیشتر از انتشار نامه افسران سپاه که طی آن اظهار داشته اند که به سوی برادران تظاهر کننده خود شلیک نمیکنند، سرچشمه میگیرد.

طی این نامه این افسران به هموطنانشان اطمینان داده اند که به برادران ایرانی خود شلیک نخواهند کرد. بنظر میرسد که این نامه از رفتار ارتش مصر در آستانه سقوط حسنی مبارک الهام گرفته باشد. منشاء این نگرانی در میان مسئولان ارشد حکومت، احتمال بروز سرپیچی های گسترده است که ممکن است به شورش های داخلی در ارتش و سپاه منجر شوند. بیم و هراس شدید سران حکومت باعث شد تا نسبت به آخرین تظاهرات اسفندماه در تهران، اصفهان و شیراز، با گماشتن هزاران تن از نیروهای انتظامی با لباس رسمی و یا شخصی، واکنشی شدید از خود نشان دهند. همچنین آنها دستور انجام دستگیری های گسترده و خشونت آمیز و انسداد ارتباطات جهت از هم گسیختن فعالیت معترضان را نیز صادر نمودند. با توجه به این مطالب، امکان سرپیچی از فرامین در صفوف نیروهای نظامی، یک تهدید جدی برای حکومت محسوب می شود.

ایران پرس نیوز

شنبه بیست فروردین 1390