انجمن حجتیه؛ از انحلال تا درخواست مجوز جدید فعالیت

 یلدا آراسته

 "انجمن حجتيه در اول انقلاب، به امام پيام دادند كه جوانان تحصيلکرده‌اي را داريم كه مي‌توانند در كشور مديريت كنند؛ ايشان هم پيام دادند كه ما نيازي به جوان‌هاي شما نداريم و اين جوانان و مردمي كه انقلاب كردند، خودشان مي‌توانند كشور را اداره كنند."

این خاطره ای مستند از نظر آیت الله خمینی در خصوص انجمن حجتیه است که از زبان علی اکبر محتشمی پور نقل شده است.

با این حال این گروه طرد شده از سوی بنیان گذار انقلاب اسلامی در حال حاضر به دنبال آن هستند که مجوز فعالیت رسمی در ایران دریافت بکنند.

روزنامه اصولگرای رسالت نوشت : " پس از مدارای نهادهای امنیتی و اطلاعاتی در مورد سیاست های فعلی انجمن حجتیه، این موضوع باعث شده تا برخی اعضای فعال این انجمن جهت تائید مجوزفعالیت خود به مراجع قانونی مراجعه نمایند."

این مجوز هنوز به انجمن حجتیه داده نشده است، اما این گروه توانسته است در سالهای زمامداری دولت محمود احمدی نژاد در ایران راه خود را به حوزه های علمیه، شورای نگهبان، دانشگاه ها و دیگر مراکز کلیدی باز کند.

خطری که بسیاری از سیاستمداران ایران نیز خصوصا در یکسال بعد از انتخابات ریاست جمهوری دهم ایران نسبت به آن هشدار دادند.

حجتیه ای ها چه می خواهند؟

"فساد باید جامعه را فراگیرد تا مقدمات ظهور امام زمان(عج) فراهم شود." این مهمترین سرخط فکری گروهی است که از سال 1332 به رهبری " شیخ محمود حلبی" برای مبارزه با بهائیت شکل گرفت.

رهبر این گروه که بعد از کودتای 28 مرداد به وجود آمده بود اعتقاد داشت که باید از سیاست کناره گیری کرد و یکسره به مبارزه با بهائیت پرداخت.

هر چند که این نظریه در سالهای بعد تغییر یافت اما هر چه بود اعتقاد آنها مبنی بر اینکه باید فساد در جهان فراگیر شود تا زمینه برای حضور امام زمان فراهم شود تغییر نیافت.

آیت الله هاشمی رفسنجانی در خصوص وضعیت انجمن حجتیه قبل از انقلاب می گوید: " قبل از پیروزی انقلاب این‌ها داعیه‌های خاص اسلامی نداشتند، اختلافی که با ما داشتند این بود که مبارزه را بد می‌دانستند، معتقد بودند که حکومت اسلامی خالص در زمان امام زمان می‌تواند شکل پیدا کند و چون حالا نمی‌شود، پس نتیجه می‌گرفتند که خوب است که مبارزه نکنیم و با رژیم و با آن‌ها بسازیم، وارد شویم توی جریانات و خدمت بکنیم ... منجمله‌کاری که می‌خواستند بکنند این بود که مثلاً جلوی بهایی‌ها را بگیرند. این همت آن‌ها بود ... و چون آن کار بی‌خطر بود، خیلی‌ها استقبال می‌کردند. یعنی جوانانی بودند که داخل وجودشان تمایل به خدمات دینی بود، اما چون آن میدان باز بود، می‌رفتند آن ‌جا و استقبال خطر نمی‌کردند."

حجتیه منحل شد

اما با ورود آیت الله خمینی به ایران و شکل گیری انقلاب اسلامی انجمن حجتیه منزوی شد. آیت الله خمینی با تفکر و عملکرد آنها موافق نبود و سرانجام به دنبال تهدید آقای خمینی مبنی با برخورد با این گروه ، رهبر آنها اعلام کرد که فعالیتشان به حالت تعلیق در آمده است.

از 5 فروردین ماه 1362 که بیانیه ای این گروه مبنی بر انحلال انجمن حجتیه در روزنامه ها به چاپ رسید، اعضای این گروه فعالیت پنهان خود را آغاز کردند.

هشدار به حضور حجتیه در دولت

پیش از برگزاری انتخابات دهم ریاست جمهوری در ایران،عاتقه صدیقی همسر علی رجایی، دومین رییس جمهوری اسلامی، درباره حضور برخی افراد با تفکرات گروه موسوم به حجتیه در دستگاه‌های حکومتی و دولتی، هشدارداد.

وی معتقد بود که کمترین موارد از حضور تفکرات منتسب به گروه حجتیه، توهم‌هایی است که در اوایل کار دولت نهم و در زمان حضور محمود احمدی‌نژاد در سازمان ملل دیده و شنیده شده است.

آنچه بیشتر از هر زمان دیگری در سی سال گذشته خطر پررنگ شدن حجتیه ها را نمایان کرده است برخی اظهارات محمود احمدی نژاد است.

از هاله نور تا زمینه سازی برای ظهور

وی پس ازنخستین سخنرانی خود در سازمان ملل مدعی این شد که "هاله ای از نور" اطراف او را احاطه کرده بود.

هاله ای که در حضور آیت الله جوادی آملی از آن سخن گفت و بعدها با جود منتشر شدن فیلم آن جلسه ،آن را تکذیب کرد.

از سوی دیگر احمدی نژاد در بیشتر سخنرانی هایش خبر از ظهور امام زمان می داد و حکومت امام زمانی وعده ای بود که از زبان رئیس دولت زیاد شنیده می شد.

در آینده نزدیک شاهد ظهوریم

در سال 1384 محمود احمدی نژاد در حاشیه همایش دکترین مهدویت در پاسخ به سوال خبرنگاری که پرسیده بود با توجه به مطرح شدن رسمی مبحث دکترین مهدویت به عنوان راه برد نظام جمهوری اسلامی، و با توجه به اینکه شما کارگزار دولتی هستید که در زمان قبل از ظهور به زمینه سازی آن می پردازید؛ چه اقداماتی را برای انجام این مهم به عمل در می آورید گفت:

"اصل دولت من بر مبنای مردم است و من تردید ندارم بدون شک مردم عزیز جمهوری اسلامی به دنبال زمینه سازی ظهور بوده و دولت نیز به پشتوانه مردم به این امر مهم خواهد پرداخت تا ان شاء الله در آینده نزدیک شاهد ظهور امام زمان (عج) باشیم."

این نخستین وعده ای بود که رئیس دولت نهم برای ظهور امام زمان داد.اما داستان ظهور به این وعده ها ختم نشد.

آمریکا مانع حضور است

او در آذر ماه سال گذشته در اصفهان خبر از این داد که اسنادی موجود دارد که آمریکا می خواهد مانع ظهور امام زمان بشود.

احمدی نژاد گفت: "درست است که این مستکبران، به دنبال نفت و ثروت این کشور هستند، اما در زیرهمه اینها یک استدلال برای خود دارند و بر اساس آن عمل می‌کنند. البته آنرا در خبرها افشا نمی‌کنند. ما اسناد آن را به دست آوردیم که آنها معتقدندیکی از خاندان پیامبر اکرم در این نقطه ظهور کرده و ریشه همه ظالمان عالم را خواهد خشکاند. آنها همه این نقشه‌ها را کشیده‌اند که جلوی ظهور حضرت رابگیرند و می‌دانند ملت ایران زمینه‌ساز این حادثه بوده و یاران این حکومت خواهد بود."

علت عدم ظهور آمریکا است

او یکبار دیگر در اسفند ماه نیز خبر داد که حرکت بزرگ برای ظهور امام زمان آغاز شده است و وعده داد که ایران در متن این انقلاب قرار دارد.

احمدی نژاد هدف انقلاب اسلامی را مقدمات ظهور امام زمان خواند. وی در این سخنرانی بزرگترین عامل عدم ظهور امام زمان را آمریکا دانست.

همین گفتار احمدی نژاد بود که این سوال را در ذهن بسیاری از کارشناسان به وجود آورد که رابطه رئیس جمهور با انجمن حجتیه در چه حدی است؟

ارتباطی با حجتیه ندارم

با این همه محمود احمدی نژاددر همان سال نخست ریاست جمهوری اش هر گونه را بطه اش با این گروه را تکذیب کرد. او در دی ماه سال 1384 در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا با گروه حجتیه ارتباط دارد یا نه ؟ اعلام کرد که " انگ حجتیه ها به من نمی چسبد."

احمدی نژاد حتی مدعی این شد که این گروه با وی برخورد نیز می کنند و گفت : " برخوردهای آنها با بنده به این علت است که همه سخنرانی هایم را با "اللهم عجل لولیک الفرج و الفرج والنصر و ... آغاز می کنم و آنها می خواهند کسی جرات نکند در جامعه حرف از امام زمان بزند و قصدشان تخریب دولت در افکارعمومی است."

حجتیه برای مردم خطر دارد

با این همه خطر حجتیه بعد از حوادث انتخابات دهم ریاست جمهوری بیشتر نمایان شد.

علی اکبر محتشمی در سخنانی آیت الله مصباح یزدی را متعلق به انجمن حجتیه‌ دانسته و نسبت به نفوذ این انجمن در ارکان کشور هشدار داد.

وی که در آستانه انتخابات مجلس خبرگان رهبری سخن می‌گفت با اشاره به جریان فکری منتسب به آیت‌الله مصباح یزدی گفته بود، جریانی در چارچوب یک فرقه سازمان یافته پا به عرصه گذاشته تا مجلس خبرگان را در قبضه خود نگه دارد.

محتشمی افزود "ممکن است کسانی گمان کنند که چون این فرقه پایگاه مردمی ندارد، نمی‌تواند خطری برای نظام باشد، اما جریانی که اندیشه انجمن حجتیه داشته باشد، همواره خطری برای مردم و نظام است."

فتنه ها از حجتیه است

از سوی دیگر محتشمی پور در سخنان دیگری اعلام کرد که "پشت سر فتنه هایی که رخ داده است انجمن حجتیه را می بیند."

او با صراحت گفت : " من به طور مشخص مي‌توانم از جريان انجمن حجتيه نام ببرم كه پشت سر تمام فتنه‌هایی که رخ داده اين انجمن را مي‌بينم. اين تفكر در دوره فعلي، درقالب برخي بنيادها و تشكل‌ها با عناوين و اسامي ديگر فعال است و در بسياري مراكز نفوذ دارد و از طريق برخي چهره‌ها و شخصيت‌هايي كه در زمان امام اجازه مطرح شدن نیافتند و افكارشان دقيقا مخالف امام است عمل مي‌كنند. البته آن چهره‌ها كه طرفدار برخوردهاي خشن هم هستند، تلاش مي‌كنند تااينگونه جلوه دهند كه مانند امام مي‌انديشند، در حالي كه آن بزرگوار مخالف كاربرد خشونت، حتي در مقابل رژيم شاه بود. "

عماد افروغ نیز نقش حجتیه را در اتفاقات پس از انتخابات کم رنگ نمی داند و معتقد است اگر انقلاب مخملی ای درراه باشد توسط انجمن حجتیه رخ خواهد داد.

افروغ هشدار می دهد که عده ای به دنبال این هستند تا تصوری از امام زمان (عج) به دست داده شود که از تصورات منصوص و معقول کاملاً به دور است.

افروغ می گوید: "وقتی ما از عقل و توانمندی‌های بشری فاصله می‌گیریم و همه چیز را احاله می‌دهیم به امام زمان (عج) حاصلش چیزی است که اصلاً نمی‌شود روی آن برنامه‌ریزی داشت. "

رسول منتجب نیا که سوابقی همچون عضویت در مجمع روحانیون مبارز و قائم مقامی حزب اعتماد ملی را در کارنامه دارد نیز تلویحا نظرعماد افروغ را تایید کرده و انگشت اتهام را به سوی انجمن حجتیه گرفت : "تخریب‌های صورت گرفته علیه یاران امام(ره) بی ارتباط با فعال شدن انجمن حجتیه نیست. کسانی که یاران انقلاب و امام را تخریب می کنند در واقع هدفشان اتهام به امام است و بعید نیست که دامنه انتقادها نسبت به دوران رهبری حضرت امام نیز گسترش پیدا کند و حتی جسارت‌هایی نسبت به ایشان صورت گیرد."

در رسانه ها نفوذ کرده اند

سید هادی خامنه ای نیز در آستانه سالگرد رحلت آیت الله خمینی نسبت به نفوذ حجتیه هشدار داد و گفت: " متاسفانه بسیاری از رسانه های کشور در اختیار این گروه و نوع تفکرآنان قرار گرفته و توانسته با یک جنگ نرم خود را وارد حلقه انقلاب کند شناخته نشوند که این مساله بسیار خطرناک است زیرا خاصیت جنگ نرم این است که هیچ کس آن را احساس نمی کند و نمی تواند آن را به راحتی درک کند."

با آنکه تمام گروه های سیاسی در ایران سعی بر این دارند تا بار سنگین "حجتیه بودن" را بر دوش خود نگه ندارند با این حال این گروه بنا به گفته کارشناسان سیاسی در میان محافل بلند پایه ایران نفوذ کرده است.

گروهی که آیت الله خمینی در خصوص آنها هشدار داده بود :" مبادا روزی حجتیه‌ها بیایند و انقلاب را از دست شما در بیاورند و زمان برای جبران دیر شده باشد."

شیطان و شیخ !

« در حوادث فتنه موجودی به نام شیطان نقش دارد »

 همایش ناظرین انتخابات استان قم محمد تقی مصباح یزدی در جدیدترین اظهار نظرش در خصوص حوادث بعد از انتخابات به تلویح سران جنبش سبز را یاران ابلیس خواند و گفت :« ابلیس یارانی دارد که برخی از جنس خود او هستند و قرآن از این دسته با نام جنیان یاد می‌کند و عده‌ای نیز از جنس انس هستند که همان کار ابلیس را می‌کنند.»

وی که به گفتن مسائل سیاسی در لفافه مسائل دینی شهرت دارد، ضمن بر شمردن مصادیق شیطان در جوامع و بیان مصادیق ظلم ، مهمترین مصداق ظلم در زمان ما و در قرون اخیررا بیانیه حقوق بشر دانست . وی گفت :«آن‌ها می‌گویند اگر کسی هزاران بیگناه را یک دفعه بکشد شما حق کشتن او را ندارید چون به کرامت انسانی او ضربه می‌خورد. آن‌ها می‌گویند هر انسانی حق حیات دارد، هرچند مرتکب هر جرمی شود و کشتن و اهانت نسبت به او ظلم محسوب می‌شود.»

از موارد دیگر ظلم نیز به مفاهیم دموکراسی در جهان امروز اشاره کرد و گفت : « که آن‌ها ما، حزب‌الله و جهاد فلسطین را تروریست می‌دانند، اما موساد که علنا اقدام به ترور می‌کند و عملا به شهری حمله می‌کند و میلیون‌ها انسان را به محاصره خود درمی‌آورد، این اقدامات را تجاوز به حقوق انسان نمی‌دانند. آن‌ها اگر ببینند کسی سگی را زندانی کند او را محاکمه می‌کنند اما خود میلیون‌ها آدم را محاصره کرده‌اند و حتی حاضر نیستند به آن‌ها غذا و مواد سوختی بدهند و بعد دم از دموکراسی می‌زنند. »

شیخ حامی دولت

محمد تقی مصباح یزدی در یازدهم بهمن سال ۱۳۱۳شمسی در شهر یزد متولد شد. وی، عضو مجلس خبرگان رهبری در جمهوری اسلامی ایران، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، رئیس شورای عالی مجمع جهانی اهل‎بیت و یکی از اساتید حوزهٔ علمیهٔ قم است.

پس از ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد در پنج سال گذشته اودر سفرهایش به قم میهمان بیت مصباح یزدی بوده است .

دولت های حاکم همواره سعی کرده اند که در قم ، پایتخت مذهبی ایران ، مدافعانی داشته باشند . احمدی نژاد از قم اما تندروترین و خشونت طلبترین مراجع را برای حمایت خویش برگزید .

مصباح یزدی معروف است به احکام سخت و نظرش برای نگهداری از اسلام و دین و کشور با حمله وحذف مخالفان همراه است .

معترضان مفسد

پس از اعتراضات و ناآرامی های 22 خرداد او اولین کسی بود که معترضان را مفسدان فی الارض و محارب خواند و خواستاراجرای حکم برای آنها شد . در دین اسلام اعدام تنها حکم این جرایم است .

مصباح یزدی در جمع سپاهیان گفته بود که " فتنه‌ها و حوادثی که در ماه‌های اخیر در کشور اتفاق افتاد در طول تاریخ بی‌سابقه نیست و آخرین آن‌ها هم نخواهد بود. البته نوع شعارها، حرکات و پوشش‌ها تفاوت می‌کند که همه آن ها تحت عنوان یک فساد یا افساد فی‌الارض مشترک هستند."

شمشیرها را بکشید

وی در سخنرانی در جمع بسیحیان نیز با آوردن روایت تاریخی و با اشاره به زمان حضرت علی زمان را زمان خشونت دانست و گفت :«در حال حاضر باید دید در برابر اتفاقات اخیر چگونه رفتار کرد. باید شمشیر کشید یا رأفت اسلامی به خرج داد و اینها مسائلی است که در کتاب، آیه و حدیث به آن اشاره نشده است»

وی در این سخنان صراحتا مردم را به حمله مسلحانه در بربر معترضین خواند و گفت : « اسلام دین رأفت، رحمت، گذشت، عفو و صلح است، ولی در کنار اینها در اسلام سخت‌گیری‌هایی نیز شده است و ما در کنار صلح، جهاد را نیز داریم که با استفاده از سلاح است.»

وی با حکایت های تاریخی، توجیهی برای شرایط فعلی ذکر کرد وگفت : « حضرت علی(ع) 4 هزار نفر را در جنگ نهروان هلاک کردند، امام علی(ع) پس از خاموش کردن این توطئه که با هدف براندازی حکومت علی(ع) طراحی شده بود، فرمودند« من چشم فتنه را کور کردم.»

صدورحکم قتل ؟

برخی از مصباح به عنوان مفتی قتلهای زنجیره ای نام می برند و او را عامل اصلی و پشت پرده تمام حوادث اخیر جمهوری اسلامی ایران و پدر معنوی احمدی نژاد معرفی می کنند .

گفته می شود مصباح یزدی در گذشته فتوای ترور سعید حجاریان و قتل چهار فعال سیاسی ایران که به پرونده قتل های زنجیره‌ای شهرت یافت، را صادر کرده بود.

هرچند که این ادعا به شدت از سوی خبرگزاری های نزدیک به دولت تکذیب شد، اما شاید به علت اشاره پی در پی وی به مجاز بودن خشونت در سخنرانی هایش بود که این تکذیبیه چندان کارآمد نبود.

این اینترنت منحرف

مصباح یزدی هیچ گاه روی خوشی به تکنولوژی نیز نشان نداده است او بارها اعلام کرده است که پیشرفت هایی از دست اینترنت ،ماهواره و ... باعث انحطاط جامعه بشری است . پس از 22 خرداد نیز او هم همسو با دولتمردان ایرانی که همه آشوب ها را زیر سر شبکه های خبری خارجی . فیس بوک و... می دانستند دریک سخنرانی گفت که تکنولوژی باعث منحرف شدن انسان است .

اطاعتش واجب است

آنچه اما پس از انتخابات 22 خرداد بسیار عجیب می نمود صدور حکمی شرعی از جانب وی بود که در آن اطاعت از احمدی نژاد را اطاعت از خدا می دانست .

صدور این حکم اما پیشینه ای تاریخی دارد . مصباح یزدی همواره از جمله کسانی بوده که مخالف جمهوریت نظام بوده. به اعتقاد وی روح الله خمینی نیز نمی خواسته است در کشور جمهوری پدید آید .تاکید وی بر اسلامی بودن با قرائت خاص خودش در کشور است و در تمام سخنانش همین خط سیر را طی می کند که جمهوریت باید از ایران حذف شود .

بر اساس این نظریه قانون اساسی نیز چندان جایگاه ویژه ای در کشور ندارد .همان قانون اساسی که بر پایه آن ولایت فقیهی توسط مجلس خبرگان انتخاب می شود .

کشف می کنیم

مصباح بر این مبنا می‌گوید جانشین امام غایب توسط خود آن امام انتخاب شده و در جامعه حضور دارد و وظیفه خبرگان، نه رایزنی برای انتخاب اصلح، که کشف این نایب از پیش تعیین‌شده با تشخیص مشخصات جمع شده در اوست. بدین صورت مشروعیت نه با واسطه خبرگان از طریق آرای ملت، که بلاواسطه از جانب خود امام عصر به ولی فقیه داده شده است. بالطبع جایگاه ولایت ورای نظر و نظارت مردم است.

مصباح یزدی و همفکران او قائل به کشف ولایت فقیه هستند نه انتخابش بر همین اساس است که وی در سخنانی گفت :« امروزه بسیاری از افراد حتی حکم رهبری و فرمایشات ایشان را مانند حکم و مصوبات مجلس شورای اسلامی می‌دانند و می‌بینیم برای اینکه حتی این حکم‌ها را از میان ببرند و اجرا نکنند، اعتصاب و شورش راه می‌اندازند و حتی آنهایی که می‌گفتند انتخابات باید باطل شود نیز از جمله این افراد بودند.»

مصباح حتی برخی از اصولگرایان را متهم به این کرد که جایگاه رفیع رهبری را درک نکرده اند و معترضانه گفت:« برخی آقایان اگر رهبری در قانون اساسی نبود آن را قبول نداشتند.» او حکم رهبری را چیزی نمی داند که بشود در خصوص آن معترض بود .

مثل نماز و روزه

وي در خصوص ولایت فقیه می گوید:« ولايت فقيه به دليل آنکه داراي پرتويي از انوار امام زمان(عج) است و مردم نيز به دليل اين که او را جانشين به حق وليعصر(عج) مي دانند اطاعت از او را همچون اطاعت از امام عصر بر خود لازم مي دانند.»

او اطاعت از فرامین رهبر را مانند نماز و روزه بر مردم واجب می داند و معتقد است مردم اطاعت و محبت به ولايت فقيه را اطاعت و محبت به خداوند مي دانند .

با چنین دیدگاهی است که مصباح یزدی می تواند حکم خدایی برای احمدی نژاد صادر کند :«ولي فقيه جانشين امام زمان(عج) است و وقتي رييس جمهوري از جانب رهبري نصب و تاييد مي شود به عامل او تبديل شده و از اين پرتو نور بر او نيز تابيده مي شود و اطاعت از او چون اطاعت از خداست »

مراکز فساد می خواهند

بر اساس همین محاسبات بود که مصباح یزدی پیش از هرکس دیگری در ایران اعتراضات را نه به نتیجه انتخابات، که به ولایت فقیه دانست واعلام کرد که معترضان ولایت فقیه را نشانه گرفته اند.

مصباح یزدی معترضان را "فریب خورده" توصیف کرد و گفت: « "این عده می‌گویند به جای "مرگ بر آمریکا" با آنان منافعمان را تقسیم کرده و نفت را بفروشیم و مراکز فساد را مانند قبل از انقلاب داشته باشیم در حالی که افکار این عده ناشی از ضعف در ایمان است و اینها به خاطر دنیا از دین و استقلال خود می‌‌گذرند و با رفت و آمد به کشورهای خارجی آنچنان دلباخته می‌ گردند که حاضرند به خاطر لذت ‌های حرام از حکومت اسلامی چشم بپوشند".»

یک کینه تاریخی

البته مخالفت سرسختانه مصباح با اصلاح طلبان تاریخی است او در سخنانی در زمان ریاست محمد خاتمی گفته بود :« اصلاح طلبان می خواهند سنت 2500 سال پیش کفار را در ایران احیا کنند.» سخنرانی‌های پیش از خطبه نماز جمعه مصباح یزدی در کوران دوره اصلاحات سر و صدای بسیاری به پا کرد.

مصباح در طول این سال‌ها بارها به بحث حکومت اسلامی، تزیینی بودن رأی مردم، مجاز و بلکه صواب بودن اعمال خشونت در راه ترویج دین و ...اشاره کرد.

که هر کدام از آنها منجر به یکی از بحران‌هایی شد که محمد خاتمی از تحمیل هر ۹ روز یک بار آن‌ها بر دولت خود می‌نالید.

برخی از تحلیلگران مسائل ایران از مصباح یزدی به عنوان یکی از نظریه پردازانی نام می برند که محمود احمدی نژاد و نزدیکانش در دولت ایران از نظر فکری خود را وابسته به او می دانند.احمدی نژاد رئیس جمهوری فعلی ایران در اولین سفر داخلی خود پس از برگزاری انتخابات بحث برانگیز ریاست جمهوری، به مشهد سفر کرده بود.

از دیدار احتمالی آقای احمدی نژاد و محمد تقی مصباح یزدی در مشهد خبری منتشر نشده است. اما اولین اظهار نظر او پس از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ایران، در حالی منتشر شده که هر دو نفر در مشهد به سر می بردند.

جرس