گرامیداشت روز کورش

جبهه ملی ايران- امريکا و اروپا

 


 

 

آن گاه که بدون جنگ و پيکار وارد بابل شدم، ارتش بزرگ من به آرامی وارد بابل گرديد.

نگذاشتم رنج و آزاری به مردم اين شهر و اين سرزمين وارد آيد.

من برای صلح کوشيدم، برده داری را بر انداختم و به بدبختی های آنان پايان بخشيدم.

فرمان دادم همه مردم در پرستش خدايان خود آزاد باشند

همه شهرهايی را که ويران شده بودند از نو ساختم.

همه نيايشگاه هايی را که بسته بودند دوباره گشودم.

من برای همه مردم جامعه يی آرام ساختم، صلح و آرامش به تمامی مردم عطا کردم، باشد که دل ها شاد گردند.

«لوحه کورش کبير، فرزند ايران زمين و امپراتور هخامنشی»

روز هفتم آبان ماه (بيست و نه اکتبر ) سال هزار و پانصد سی و نه پيش از ميلاد بعد از عبور بدون خونريزی کورش و سربازان او از دروازه های بابل، کورش کبير فرزند برومند ايران زمين و امپراتور بزرگترين همه تاريخ نخستين بيانيه حقوق بشر را اعلام ميدارد.

برخلاف سنت آن زمان که لشکريان فاتح بعد از ورود به شهر به ويرانی، قتل عام ، اسارت زنان و کودکان و غارت اموال می پرداختند کورش و سربازان او نه به عنوان فاتحين جنگ، بلکه با هدف آزاد کردن انسان های دربند وارد بابل ميگردند.

به فرمان کورش چهل هزار اسير يهودی که توسط پادشاه بابل برای کار اجباری به بابل کوچ داده شده بودند آزاد ميشوند که به سرزمين های اصلی خود باز گردند. کورش فرمان ميدهد ازهيچ کمکی بآنها برای بازگشت دريغ نشود.

نخستين معبد يهوديان در اورشليم برای نيايشگاه يهوديان توسط کورش بنا ميگردد. تورات کتاب عصر قديم، در بيست و دو مورد از کورش به نيکی و انسانيت ياد ميکند. در قرآن نيز به نام ذوالقرنين از او ياد شده است.

نيايشگاه های اقوام مختلف بازسازی ميشوند و همگان آزادی می يايند که خدايان خويش را بپرستند.

کورش فاتحی بزرگ، جنگجويی جوانمرد و شجاع و بنيان گذار بزرگترين امپراتوری همه تاريخ ميباشد، اما او بيشتر به عنوان مبشر آزادی و رهايی انسان ها از بند مشهور است، تا يک جنگجو و امپراتور.

در سال هزار نهصد هفتاد نه سازمان ملل متحد مبادرت به انتشار منشور کورش به زبان های زنده دنيا کرده است

در حالی که در ميهن و پازادگاه که مرکز فرمانروايی کورش بود آرامگاه او در معرض سيلاب و رطوبت قرار داده ميشود که به ويرانی گرايد و نام بزرگش را از کتاب های تاريخ ميزدايند با همت و تلاش ايرانيان مقيم اسراليا و کمک های شهردار سيدنی هنرمند استراليايی لوئيس باتروس در سال هزار نهضد نود هفت برای پاسداشت و به ياد سرشت انسانی او پيکره کورش طراحی وساخته ميشود .بنا به گفته هنرمند، پيکره نشانه ای از همزيستی، صلح طلبی و تعامل انسان ها با فرهنگ ، سابقه تاريخی و تفکرات ملل مختلف است که در کنار يکديگر قرار گرفته اند.

جبهه ملی ايران امريکا – اروپا دوهزار چهارصد هفتاد يکمين سال اعلاميه حقوق بشر کورش کبير فرزند برومند ملت ايران را به همه ايرانيان در سراسر گيتی مخصوصا به فرزندانی که به جرم آزاد انديشی و احقاق حقوق خقه خود در زندان های نظام اسلامی در بند ميباشند تبريک ميگويد.

جبهه ملی ايران- امريکا و اروپا

 3 آبان 1389 
25 اکتبر 2010
www.jminews.com
www.jebhemelli.info