پایان تحصن در ژنو

شهردار پاریس خواستار آزادی نسرین ستوده شد

بیانیه پایانی فعالان حقوق زنان ایران در تحصن ژنو

متن پاسخ نايب کميسر عالی حقوق بشر به شيرين عبادی درباره نسرين ستوده

پنج شنبه 23 دسامبر 2010

فعالین جنبش زنان در ژنو( شیرین عبادی، خدیجه مقدم، منصوره شجاعی، آسیه امینی، محبوبه عباسقلی‌زاده، پروین اردلان و شادی صدر) به تحصن خود برای آزادی نسرین ستوده پایان دادند و تاکید کردند پایان تحصن به معنای پایان مبارزه برای آزادی زندانیان سیاسی نخواهد بود ..

 تحصن سه روزه ی جمعی از فعالین جنبش زنان ایران در برابر مقر سازمان ملل متحد در ژنو بعد از ظهر روز چهارشنبه با انتشار قطعنامه ای به پایان رسید. این تحصن از روز دوشنبه و با خواست مرکزی آزادی نسرین ستوده وکیل زندانی که تا به حال سه بار دست به اعتصاب غذا زده است، صورت گرفت. در بیانیه ی پایانی این گروه قید شده است پایان تحصن، پایان اعتراض ما نیست.

بیانیه پایانی فعالان حقوق زنان ایران در تحصن ژنو

 پایان تحصن، پایان اعتراض ما نیست نسرین ستوده، وکیل شجاع ما در زندان پس از دوازده روز، اعتصاب غذای خود را شکسته است، هرچند که به مبارزات خود برای واداشتن قوه قضاییه به اجرای قوانین همچنان پای بند است. او در پی بستری شدن در بهداری زندان اوین و در پاسخ به درخواست های پیاپی دوستان و نزدیکان اش و به خاطر پایبندی اش به "مسوولیت مادرانه" به اعتصاب غذای خود پایان داده است.

اما در عین حال اوضاع نابسامان زندانیان سیاسی و بی توجهی مقامهای قضایی به ابتدایی ترین حقوق زندانیان دو فعال دیگر حقوق زنان یعنی بهاره هدایت و مهدیه گلرو را که هر دو دارای احکام سنگین زندان هستند نیز به اعتصاب غذا واداشته است.

متاسفانه شرایط زندانیان سیاسی و عقیدتی در ایران روز به روز وخیم تر می شود. تعدادی از آنان در اعتصاب غذا به سر می برند از جمله رضا شهابی، آرش صادقی، محمد نوری زاد و غلامحسین عرشی. تعدادی سلامتی جسمانی خود را از دست داده اند از جمله دکتر ابراهیم یزدی، محمدصدیق کبودوند، عیسی سحرخیز، محمد اولیایی فر، منصور اسانلو و ...

تعداد زیادی از فعالان حقوق زنان حکم های بسیار سنگینی برایشان صادر شده است. تعدادی از مادران پارک لاله با اتهامات واهی در زندان به سرمی برند و تعدادی از فعالان جنبش دانشجویی همچون احمد زیدآبادی و عبدالله مومنی در شرایط بسیار سختی دوران محکومیت خویش را می گذرانند.

روزنامه نگارانی همچون بهمن احمدی امویی و مسعود باستانی با احکام ناعادلانه دوران حبس خود را طی می کنند یا همچون نازنین خسروانی و عبدالرضا تاجبک شرایط نامعلوم دارند.

علاوه بر شرایط دشواری که بر زندانیان تحمیل شده است، حتی بستگان و خانواده زندانیان نیز از خشم حکومتی از توهین و تحقیر گرفته تا خشونت و صدور حکم در امان نبوده اند.

ما جمعی ازفعالان جنبش زنان همانگونه که در بیانیه شماره یک عنوان کردیم، از روز دوشنبه بیست و نهم آذر ماه ۱٣٨۹، (بیستم دسامبر۲۰۱۰) در مقابل دفتر سازمان ملل تحصن خود را آغاز کردیم تا صدای حق طلبانه نسرین ستوده را از این دریچه به گوش جهان برسانیم و در ضمن از سازمان ملل و به طور مشخص تر از کمیسر عالی حقوق بشر این سازمان بخواهیم که نسبت به جان نسرین ستوده مسوولانه تر عمل کند.

اعتراضات در دفاع از حقوق زندانیان سیاسی و عقیدتی در ایران تاکنون به نتیجه نرسیده است و نسرین ستوده و سایر زندانیان سیاسی همچنان در زندان و در شرایطی دشوار قرار دارند.

در طول سه روز تحصن بسیاری از فعالان مدنی و نهادهای حقوق بشری از تحصن فعالان حقوق زن در ژنو اعلام حمایت کرده اند و اعتراض به شرایط نامساعد نسرین ستوده، امروز تبدیل به یک درخواست عمومی برای رسیدگی به احکام ناعادلانه همه زندانیان سیاسی در ایران شده است.

در سومین روز این تحصن نامه ای از طرف کمیسر عالی حقوق بشر خانم ناوانتم پیلای به خانم شیرین عبادی نوشته شد که در آن ایشان شخصا قول پی گیری موضوع را، تا رسیدن به نتیجه داده است.

در این نامه آمده است: از طرف کمیسر عالی حقوق بشر خانم ناوانتم پیلای، که در حال حاضر در ژنو نیستند، از شما به خاطر نامه ۲۰ دسامبر و اطلاع رسانی در مورد وضعیت خانم ستوده تشکر می شود.

همانطور که می دانید در ۲٣ نوامبر ۲۰۱۰ کمیسار عالی بیانیه ای در مورد وضعیت مدافعان حقوق بشر و وکلا در ایران منتشر کردند که بخشی از این نامه به طور مشخص در مورد خانم ستوده بود.

ما گفت و گوی مستقیم مان را با مقام های ایرانی ادامه می دهیم.

نشست حقوقی که در اول و دوم دسامبر از طریق کمیساریای عالی حقوق بشر در تهران برگزار شد نیز فرصت دیگری بود که بتوانیم گفت و گوی مستقیمی در مورد موضوعاتی که موجب نگرانی ماست با قوه قضائیه ایران داشته باشیم. از جمله این موضوعات، اقدام های غیرقانونی حقوقی به ویژه در پرونده های سیاسی و محدودیت ها و آزار وکلا، روزنامه نگاران و مدافعان حقوق بشر بود.

همکاران من در گفت و گوی رو در رو با مقامهای ایرانی مورد خانم ستوده را مطرح کردند. ساز و کارهای ویژه شورای حقوق بشر نیز با مقامهای دولتی ایران در مورد خانم ستوده وارد عمل شدند.

مطمئن باشید دفتر ما این مورد را پی گیری کرده و گامهای لازم را برخواهد داشت تا نگرانی ما را در این مورد به طور خاص به مقامهای ایرانی منتقل کند.

ما تحصن کنندگان، با توجه به قولی که در نامه خانم پیلای مطرح شده و نیز به خاطر احترام به قانون کشور میزبان که به دلیل شرایط اضطراری درخواست کنندگان و فوری بودن این درخواست، مجوز را تا روز سوم تمدید کرد به تحصن خود پایان می دهیم اما همچنان به اعتراض خود تا آزادی نسرین ستوده، سایر فعالان جنبش زنان، روزنامه نگاران و همچنین زندانیان سیاسی بی وقفه ادامه خواهیم داد.

از تمامی هموطنان به ویژه تمامی رسانه های جهان درخواست می کنیم که برای انعکاس شرایط زندانیان سیاسی عقیدتی در ایران اهمیت ویژه ای قائل شده و با ما همراه شوند.

شیرین عبادی – خدیجه مقدم – منصوره شجاعی –- آسیه امینی – محبوبه عباسقلی زاده- پروین اردلان - شادی صدر.

شهردار پاریس خواستار آزادی نسرین ستوده شد

به گزارش رادیو فرانسه، شهردار پاریس خواستار آزادی نسرین ستوده شده است. برتران دولانوئه با انتشار بیانیه ای نگرانی خود را از وضعیت جسمانی نسرین ستوده ابراز کرده که به دلیل فعالیت هایش در دفاع از حقوق بشر در ایران دستگیر و زندانی شده است.

شهردار پاریس با اشاره به اعتصاب غذای خانم ستوده گفته است که نامبرده اکنون به دلیل ضعف جسمانی در بیمارستان بستری است.

وی در پایان بیانیه خود افزوده است که تلاش و ارادۀ دولت ایران برای خاموش کردن صدای هنرمندان و فعالان حقوق بشر نظیر سینماگر ایرانی، جعفر پناهی و نسرین ستوده غیرقابل پذیرش است.

 متن پاسخ نايب کميسر عالی حقوق بشر به شيرين عبادی درباره نسرين ستوده

شيرين عبادی، برنده جايزه صلح نوبل که همراه با فعالان زن در اعتراض به وضعيت نسرين ستوده در زندان، در برابر مقر سازمان ملل در ژنو دست به تحصن زده‌اند، در روز نخست تحصن نامه‌ای را که خطاب به کمیسر عالی حقوق بشر تهیه شده بود به دفتر ایشان ارسال کرد. خانم پیلای در سفر بود که مراتب به اطلاع وی رسيد. امروز نامه‌ای با امضای نایب کمیسر عالی حقوق بشر در پاسخ به شيرين عبادی ارسال گرديد که در زير آن را می خوانيد:

خانم عبادی عزيز

از طرف کميسر عالی حقوق بشر خانم ناوانتم پيلای ،که در حال حاضر در ژنو نيستند، از شما به خاطر نامه ۲۰ دسامبر و اطلاع رسانی در مورد وضعيت خانم ستوده تشکر می شود . همانطور که می دانيد در ۲۳ نوامبر ۲۰۱۰ کميسار عالی بيانيه ای در مورد وضعيت مدافعان حقوق بشر و وکلا در ايران منتشر کردند که بخشی از اين نامه به طور مشخص در مورد خانم ستوده بود. ما گفت و گوی مستقيم مان را با مقام های ايرانی ادامه می دهيم. نشست حقوقی که در اول و دوم دسامبر از طريق کميساريای عالی حقوق بشر در تهران برگزار شد نيز فرصت ديگری بود که بتوانيم گفت و گوی مستقيمی در موردموضوعاتی که موجب نگرانی ماست با قوه قضائيه ايران داشته باشيم. از جمله اين موضوعات، اقدامهای غير قانونی حقوقی به ويژه در پرونده های سياسی و محدوديتها و آزار وکلا، روزنامه نگاران و مدافعان حقوق بشر بود. همکاران من در گفت و گوی رو در رو با مقامهای ايرانی مورد خانم ستوده را مطرح کردند. ساز و کارهای ويژه شورای حقوق بشر نيز با مقامهای دولتی ايران در مورد خانم ستوده وارد عمل شدند. مطمئن باشيد دفتر ما اين موضوع را پی گيری کرده و گامهای لازم را برخواهد داشت تا نگرانی ما را در اين مورد به طور خاص به مقامهای ايرانی منتقل کند.

با احترام کيونگ وا کانگ نايب کميسر عالی حقوق بشر

چهارشنبه 1 دي 1389

http://news.gooya.com/politics/archives/2010/12/115170print.php