زندان برای عضویت در سازمان قانونی

نامه عبدالله مومنی آبروی نظام را برده است

یکشنبه، 25 مهر 1389

یک سال و نیم پس از انتخابات ریاست جمهوری و اعتراضات مردمی به نتایج آن، احزاب و سازمان‌های سیاسی همچنان تحت فشار قرار دارند. اعضای این احزاب در زندان‌ها هستند و برخی از آنها هم چون مشارکت و سازمان مجاهدین به حکم دادگاه منحل و برخی دیگر، هم چون سازمان دانش آموختگان ایران (ادوار تحکیم وحدت)، از طرف محافل سیاسی "غیرقانونی" اعلام شده اند بدون آنکه دادگاهی برای آن‌ها تشکیل شود.

سازمان دانش آموختگان ایران (ادوار تحکیم وحدت) از جمله احزابی است که در حوادث پس از انتخابات، شاهد دستگیری وصدورحکم برای بسیاری از اعضای خود بود.

این سازمان سیاسی که از میان فارغ التحصیلان دانشگاه ها عضوگیری می کند، به دنبال حوادث پس از انتخابات بیش از 20 بازداشتی از میان اعضای خودداشت.

هم اکنون نیز پنج تن از اعضای این سازمان ـ که در انتخابات از حامیان مهدی کروبی و بنیانگذار ستاد شهروند ازاد بودند ـ در زندان به سر می برند.

احمد زیدآبادی، دبیرکل، عبدالله مومنی رییس شورای مرکزی و سخنگو، علی جمالی عضو شورای مرکزی و مسوول کمیته سیاسی، حسن اسدی زیدآبادی،  عضو شورای مرکزی ومسوول کمیته حقوق بشر و علی ملیحی، عضو شورای سیاستگذاری ومسوول کمیته روابط عمومی این سازمان، هم اکنون در زندان اوین به سر می برند.

 

مهدیه محمدی: خبری از مرخصی نیست

مهدیه محمدی، همسر احمد زیدآبادی، در مصاحبه با "روز" درباره آخرین وضعیت همسرش، می گوید: "همسرم هم چنان در زندان رجایی شهر، روزگار می گذراند."

یکی از اتهامات احمد زیدآبادی که در دادگاه به ۶ سال حبس، ۵ سال تبعید در گناباد و محرومیت مادام العمر از فعالیت های اجتماعی و سیاسی محکوم و این حکم در دادگاه تجدید نظر هم تایید شده، تلاش برای کاندیداتوری عبدالله نوری در انتخابات است. همسر وی می گوید: "شرایط احمد نسبت به روزهای اول، خیلی بهتر است. در حال حاضر، او به همراه دیگر زندانیان سیاسی در یک حسینیه است. روزی دو بار اجازه تماس تلفنی دارد و به ملاقاتش هم می رویم. اما متاسفانه ملاقات ها، یک هفته در میان امکان پذیر است، چون زنانه ـ مردانه است. بچه ها هم به خاطر شرایط مدرسه، هر 3 یا 4 ماه یک بار موفق به ملاقات با پدرشان می شوند."

زیدآبادی در تاریخ ۲۳ خرداد ماه سال 88 بازداشت شد و سپس به بند ۲ الف زندان اوین ـ که در اختیار سپاه پاسداران است -  منتقل شد. وی بعد از نزدیک به دو ماه با همسر خود ملاقات کرد و در این دیدار، به همسرش گفت ۱۷ روز اول بازداشت را در جایی شبیه به قبر زندانی بوده است.

همسر زیدآبادی، می گوید:" احمد 16 ماه است مظلوم و بی گناه در زندان است. مشخص نیست دلیل بازداشت وی چه بوده ؛ در این مدت حتی یک ساعت هم به او مرخصی داده نشده است. متاسفانه ما هم هر کاری می کنیم، به در بسته می خوریم."

مهرماه سال گذشته، دادگاه اعلام کرد که برای زیدآبادی قرار وثیقه ی ۲۵۰ میلیونی صادر شده است. این وثیقه سپس به 350و در نهایت به 500 میلیون تومان افزایش پیدا کرد، اما همچنان خبری از مرخصی نبود. همسر زیدآبادی، درباره تلاش های خود برای مرخصی می گوید: "متاسفانه تمامی تلاش ها و نامه های ما تا الان بی جواب مانده است.  چندی پیش، آقای جعفری دولت ابادی، دادستان تهران، به زندان رجایی شهر رفت ودر آن جا از احمد خواست برگه درخواست مرخصی را پر کند. اما باز هم خبری از مرخصی نشده است و ما هنوز نمی دانیم چرا."

 

فاطمه آدینه وند: به عبدالله گفته اند نامه تو آبروی نظام را برد

 

عبدالله مومنی، سخنگو و رییس شورای مرکزی سازمان ادوار، در شب 31 خردادماه سال گذشته بازداشت شد. وی از جمله افرادی است که در پنجمین جلسه دادگاه متهمان حوادث پس از انتخابات، حضور داشت و "اعتراف" کرد. چندی پیش، نامه ای از سوی مومنی منتشر شد که وی در آن به شرح اتفاقاتی که در دوران بازجویی برایش رخ داده و چگونگی اخذ اعتراف از خود پرداخت. همچنین در آن زمان، برخی موارد ناگفته پرونده وی نیز، منتشر شد.

فاطمه آدینه وند، همسر مومنی، به روز می گوید: "چند وقت پیش عبدالله را به دادسرای زندان اوین احضار کردند. در آن جا آقای جعفری دولت ابادی، دادستان تهران، به عبدالله گفته نامه ای که از طرف تو منتشر شده، آبروی نظام را برده است. اما من می خواهم بگویم که افرادی که عبدالله را شکنجه کرده اند، آبروی نظام را برده اند. عبدالله برادرش را برای دفاع از همین نظام ازدست داده است."

مومنی نخست به 8 سال زندان محکوم شد، اما این حکم در دادگاه تجدید نظر به چهار و نیم سال تغییر پیدا کرد. فاطمه آدینه وند درباره آخرین وضعیت همسرش می گوید: "عبدالله در بند 350 زندان اوین نگهداری می شد. متاسفانه تلفن های این بند به دلایل نامعلوم همچنان قطع است. از طرف دیگر، امکان ملاقات حضوری هم نداریم ودر این مدت، تنها به صورت کابینی و هفته ای یک بار با عبدالله ملاقات می کنیم. هر چقدر هم نامه می دهیم و اعتراض می کنیم، فایده ای ندارد. بچه های من، از 24 فروردین پدرشان را بغل نکرده اند. برای دادستانی هم نامه نوشته ایم، اما فایده ای نداشته است."

مومنی 15 اسفندماه سال گذشته با قرار وثیقه 800 میلیون تومانی به مرخصی آمد، اما 24فروردین ماه به زندان برگردانده شد.  فاطمه آدینه وند درباره تلاش برای گرفتن مرخصی می گوید: "چندین بار درخواست داده ایم اما فایده ای نداشته است. در زندان رسما به عبدالله گفته اند  به خاطر نامه ای که منتشر کرده ای، به تو مرخصی نمی دهیم. دادستانی هم می گوید اجازه مرخصی، دست ما نیست. بلکه نهادهای امنیتی باید با مرخصی موافقت کنند."

وی اضافه می کند: "عبدالله در زندان به بیماری پوستی مبتلا و الان دچار قارچ شده است. حتی پزشک زندان هم بعد از معاینه، اعلام کرده که باید برای معالجه، به اومرخصی داده شود، اما متاسفانه مقامات امنیتی اجازه این کار را نمی دهند."

 

حمیدرضا جمالی: با برادرم، ملاقات حضوری نداشته ایم

علی جمالی، عضو شورای مرکزی و مسوول کمیته سیاسی سازمان ادوار، دیگر عضو دربند این سازمان است. علی جمالی ۳۱ مرداد ماه و در حالی که عازم منزل احمدی زیدآبادی، برای برگزاری مراسم افطار بود، در خیابان بازداشت شد. وی از آن زمان تاکنون در زندان است و چندی پیش به بند 350 زندان اوین منتقل شده است.

حمیدرضا جمالی، برادر وی، به "روز" گفته است:" علی الان در بند 350 زندان اوین است. متاسفانه امکان تماس تلفنی برای اوبه دلیل قطعی تلفن های بند وجود ندارد. از طرف دیگر، اجازه ملاقات حضوری هم نمی دهند ودر این مدت تنها به طور کابینی موفق به ملاقات با اوشده ایم."

او اضافه می کند: "چندین بار برای گرفتن اجازه ملاقات حضوری نامه نگاری کرده ایم، اما تاکنون جوابی نگرفته ایم. هچنین از دادستان هم تقاضای ملاقات کردیم، اما باز هم فایده ای نداشت."

هفته گذشته، جلسه دادگاه علی جمالی برگزار شد. برادر وی در این زمین می گوید: "دادگاه در شعبه 28 و به ریاست قاضی مقیسه برگزار شد. وکیل علی، بعد از برگزاری جلسه از روند دادگاه اظهار رضایت و برخورد قاضی را هم مناسب توضیف کرده است. وی متهم به توهین به رهبری، توهین به رییس جمهور، تبلیغ علیه نظام و همچنین تجمع و تبانی برای بر هم زدن نظم عمومی شده است.الان هم منتظریم که حکم دادگاه درباره وی صادر شود."

وی درباره استفاده علی جمالی از مرخصی می گوید: "روز گذشته، سمیرا صدری، همسر علی جمالی، به همراه وکیل به ملاقات قاضی مقیسه رفته بودند تا دفاعیات را به وی تحویل دهند. درباره بحث مرخصی علی هم صحبت هایی شد، اما منتظریم ببینیم این صحبت ها چه نتیجه ای در پی داشته است."

 

حسن اسدی: همچنان در بند 240

حسن اسدی زیدآبادی عضو شورای مرکزی سازمان دانش آموختگان ایران (ادوار تحکیم وحدت) و مسوول حقوق بشر این سازمان نیز به همراه علی جمالی، روز 31 مردادماه بازداشت شده است. وی مدتی را در سلول های انفرادی بند 240 به سر برد و هم اکنون در بند عمومی این زندان نگهداری می شود.

یکی از نزدیکان حسن اسدی به "روز" گفته است: "حسن  در کنار مجرمین مالی و بدون در اختیار داشتن فرصت هواخوری در بازداشت است. برای ما جای تعجب است که چرا او را به بند زندانیان سیاسی انتقال نمی دهند."

حسن اسدی پیش از این، در ابان ماه سال 88 نیز بازداشت و بعد از 40 روز با قرار ضمانت از زندان، آزاد شده بود. وی در خصوص این پرونده 17 مرداد ماه در شعبه 28 دادگاه به ریاست قاضی مقیسه به 5 سال حبس محکوم شده بود که این پرونده در مرحله تجدید نظر است.

این در حالی است که پرونده جدید مسئول کمیته حقوق بشر سازمان ادوار تحکیم وحدت به شعبه 28 دادگاه انقلاب ارسال شده و روز 17 آبان برای رسیدگی به آن تعیین گردیده است. در دور جدید بازداشت وی، سه اتهام جدید "اجتماع و تبانی علیه نظام"، "تشویش اذهان عمومی" و "فعالیت تبلیغی علیه نظام"به وی تفهیم شده است.

یکی از نزدیکان حسن اسدی، به "ادوارنیوز" گفته بود: "خانواده این فعال حقوق بشر و عضو شورای مرکزی سازمان ادوار تحکیم وحدت انتظار رسیدگی وضعیت وی را از مقامات قضایی و امنیتی دارند چرا که درخواست ها و پی گیری های مداوم خانواده وی تا کنون هیچ نتیجه ای در برنداشته است. ملاقاتهای بند 240 نیز یک هفته در میان است و این موضوع خود رنج و مشقت هایی را برای خانواده این فعال سیاسی به ویژه پدر، مادر و همسر  وی به وجود آورده است."

 

علی ملیحی: زندان به جرم عضویت در ادوار

علی ملیحی، مسوول روابط عمومی سازمان ادوار و روزنامه نگار، ۲۰ بهمن ماه  سال گذشته بازداشت شد. وی تا یک ماه پس از بازداشت نیر موفق به ملاقات با خانواده خود نشد. ملیحی هم اکنون در بند 350 زندان اوین به سر می برد.

آن گونه که خانواده ملیحی اعلام کرده اند، وی در زندان چندین بار مورد ضرب و شتم شدید قرار گرفته است. ملیحی، مرداد ماه گذشته، به همراه دیگر زنداینان بند350، در اعتراض به شرایط خود، دست به اعتصاب غذا زده بود.

علی ملیحی در دادگاه به اتهام اجتماع و تبانی علیه نظام، تبلیغ علیه نظام، شرکت درتجمعات غیرقانونی، نشر اکاذیب و توهین به رییس جمهور محاکمه شد. دادگاه وی را سرانجام به چهار سال حبس تعزیری و جزای نقدی معادل یک میلیون ریال محکوم کرد. حکم ملیحی چندی پیش از سوی دادگاه تجدیدنظر نیز مورد تایید قرار گرفت.

محمدعلی دادخواه، وکیل ملیحی، در گفت و گویی اعلام کرده بود که یکی از اتهامات ملیحی، عضویت در سازمان ادوار اعلام شده؛مساله ای که با توجه به قانونی بودن این سازمان، بلاموضوع است.

همچنین پس از اعتصاب غذای ملیحی، وی از سلول انفرادی بند ۲۴۰ به دادسرای اوین برده و در آن جا از سوی مسوولان تهدید شد که مجبور است 6 ماه سلول انفرادی را تحمل کند.

علی ملیحی هم اکنون در بند350 زندان اوین، هم چون دیگر زندانیان، امکان تماس تلفنی با خانواده خویش را ندارد و ملاقات های وی نیز تنها به صورت کابینی انجام می شود.


آرش بهمنی/روز آنلاین