نامه مجدد نوری زاد به رهبر ایران

محمد نوری زاد، روزنامه نگار و سینماگری که مدتی در بازداشت بود و به تحمل چند سال زندان محکوم شده، در نامه ای به آیت الله علی خامنه ای، رهبر ایران، از او خواسته پیش از آنکه مرگش فرا رسد، در رویه خود تجدیدنظر کرده و "خطاهای رفته را به سامان خویش" باز آورد.

این نامه که تاریخ ۲۰ مرداد ۸۹ را دارد و روز ۲۴ مرداد ۸۹ در وب سایت شخصی آقای نوری زاد منتشر شده، ششمین نامه آقای نوری زاد به آیت الله خامنه ای، بعد از انتخابات ریاست جمهوری سال گذشته است.

محمد نوری زاد، که پیش از این از مدافعان سرسخت آیت الله خامنه ای بود، بعد از نوشتن سه نامه اول بازداشت شد و چهارمین و پنجمین نامه خود را از داخل زندان به آیت الله خامنه ای نوشت.

محمد نوری زاد به دلیل نوشتن این نامه ها و همچنین مطلبی درباره رئیس قوه قضائیه به اتهام توهین به رهبری و تعدادی از مسئولان حکومتی ایران به تحمل سه سال و نیم زندان و ۵۰ ضربه شلاق محکوم شد.

محمد نوری زاد نامه جدید خود به آیت الله خامنه ای را با این یادآوری که مرگ همه سر خواهد رسید، آغاز کرده و سپس با توصیف فضای "روز محشر" به آیت الله خامنه ای تذکر داده که در این روز به "ریز ریز امضاها و امر و نهی ها و خنده ها و اخم ها و طردها و جذب های" او رسیدگی خواهد شد.

آقای نوری زاد در ادامه نامه خود خطاب به آیت الله خامنه ای نوشته است که در روز محشر عده ای هم نزد خدا از او شکوه و شکایت خواهند کرد: " من، از باب دوستی و رفاقت، و از باب فردای نیکی که برای شما آرزو دارم، شمارگانی از این شکوه ها را برای شما واگویه می کنم تا مگر در این فرصت باقیمانده، خود را برای پاسخگویی به مطالبات رها مانده مردم در پیشگاه عدل خدا آماده کنید."

از جمله شکایت هایی که محمد نوری زاد خطاب به رهبر ایران بیان کرده، می توان از این موارد نام برد: خودی و غیرخودی کردن مردم، خوار و خفیف کردن قانون، رواج اعتیاد و بیکاری و مصرف گرایی، رواج ریا و دروغ و چاپلوسی و مسئولیت ناپذیری، مهاجرت نخبگان به خارج از کشور به دلیل بر سر کار بودن نالایقان و ناشایستگان، محکومیت معترضان و منتقدان به شکنجه و زندان و انفرادی، برقرار کردن نظارت استصوابی در انتخابات مجلس خبرگان و کشیدن هاله ای از تقدس به دور رهبری، گماردن افراد سست و بی دانشی چون شیخ محمد یزدی و روحانی خالی الذهنی چون صادق لاریجانی بر راس دستگاه قضا، و برآوردن قدرتی مخوف و پنهانی (سپاه).

محمد نوری زاد بعد از شمردن این شکایت ها خطاب به آیت الله خامنه ای نوشته است: "این آخرین نوشته ای است که مستقیم، رو به شما می نویسم. و خود، به عاقبت تلخ آن واقفم. چرا که ماموران و قاضیان گوش بفرمان ما، در کار خود استادند. آنان نیک می دانند چگونه یک معترض و منتقد را با شکنجه و فحشهای ناموسی به تنگنای روحی و روانی در اندازند. من همه این ابتلائات آتی را بجان می پذیرم تا صدای سخن خود را به گوش حضرت شما برسانم."

آقای نوری زاد در ادامه نوشته است: "این که 'آخرین نامه' را به این نوشته عنوان داده ام، نه از این روی است که امیدم از شما و اصلاح امور کشور سلب شده است، بلکه آرزو دارم در این روزهای پایانی عمر، نام نیکی از خود به یادگار گذارید و خطاهای رفته را به سامان خویش باز آورید."

محمد نوری زاد در پایان نامه خود، اولین قدم در این راه را دستور به آزادی همه زندانیان سیاسی عنوان کرده است.

بی بی سی