بیانیه «شورای ملی صلح»

 در ارتباط با تعامل هسته ای ایران

 و اقدام خشونت آمیز اسراییل علیه کشتی صلح

«شورای ملی صلح» در خصوص تعامل هسته ای ایران و اقدام خشونت آمیز دولت اسراییل علیه کشتی صلح، اطلاعیه ای مطبوعاتی صادر کرد. در اطلاعیه این نهاد مدنی، تعامل اخیر ایران با دو عضو غیر دائم شورای امنیت سازمان ملل، اقدامی مثبت ارزیابی شده که می تواند به کاهش تنش بیانجامد. « شورای ملی صلح» همچنین توصیه کرده تا سمینارهایی در این خصوص با حضور متخصصان داخلی و خارجی برگزار شود. « شورای ملی صلح» در ادامه اطلاعیه خود با اشاره به حمله کماندوهای اسراییلی به کشتی صلح، این اقدام را مصداق خشونت دولتی علیه فعالان حقوق بشر دانسته، بنابراین از جامعه جهانی و سازمان ملل متحد خواسته است تا تضمین های لازم را برای فعایت مدافعان حقوق بشر، بدهند.

متن اطلاعیه « شورای ملی صلح» که سیزدهم خرداد ماه 1389 منتشر شده، به شرح زیر است:

یکی از چالش های بزرگ سیاسی کشورمان طی چند سال اخیر موضوع غنی سازی اورانیوم بوده است. امکان کاربرد دوگانه اورانیوم غنی شده برای مصارف جنگی و صلح آمیز، موجب شده است تا آژانس بین المللی انرژی اتمی به عنوان ناظر بر فعالیت های هسته ای کشورهای عضو خود، ضمانت های لازم مبنی بر صلح آمیز بودن فعالیت های هسته ای ایران را به جامعه جهانی بدهد؛ اما همواره از ایران پرسش هایی در مورد پروسه و برخی اقدام ها در مورد غنی سازی اورانیوم داشته که به گفته این آژانس، بی پاسخ مانده است. از این رو، مسایل هسته ای ایران به ویژه غنی سازی اورانیوم در ایران، محور جدل ها و جدال های بسیاری در سطح بین المللی بوده و موجب شده است که تا کنون چهار قطعنامه تحریمی علیه کشورمان صادر شود. همچنین این قطعنامه ها، توانسته علی رغم درآمدهای نفتی بسیار کشورمان، در رشد اقتصادی کشور و بر قشر آسیب پذیر جامعه، تأثیرات مخربی بر جای بگذارد.

تنش های رو به رشد در خصوص مسایل هسته ای ایران، یک بار دیگر کشورمان را در آستانه صدور یک قطعنامه تحریمی دیگر از سوی شورای امنیت سازمان ملل متحد، قرار داده است.

تعامل اخیر ایران با دو عضو غیر دائم شورای امنیت سازمان ملل (ترکیه و برزیل) برای تعویض اورانیوم کمتر غنی شده با اورانیوم مورد مصرف در رآکتور تحقیقاتی امیرآباد برای مصارف صلح آمیز پزشکی هسته ای، (اگرچه بسیار دیرهنگام و با صرف هزینه فراوان از توان ملی بوده است) اقدامی مثبت و در مسیر کاهش تنش های مذکور بوده و امیدواری هایی را برای اعتمادسازی بیشتر با جامعه جهانی فراهم کرده است.

بنابراین « شورای ملی صلح» بر مبنای مفاد اساسنامه خود از هر اقدامی برای اجتناب از جنگ و تحریم و تغییر شرایط « نه جنگ و نه صلح» در کشور استقبال کرده و آن را گامی به پیش برای حل و فصل کامل چالش های سیاسی کشور می داند.

«شورای ملی صلح» به عنوان نهادی مدنی از هرگونه اقدام تنش زدا که در جهت لغو تحریم ها و عادی سازی روابط خارجی به منظور ایجاد صلح پایدار، ترویج حقوق بشر و توسعه کشور باشد، حمایت کرده و توصیه می کند که سمینارهایی با حضور متخصصان داخلی و خارجی برگزار شود تا به شکل کارشناسی مشخص شود که سیاست های هسته ای ایران تا چه حد به سود منافع ملی و توان هسته ای ایران است. بدیهی است که برخورداری از این نوع انرژی صلح آمیز، حق مسلم ملت شریف ایران است.

در ضمن « شورای ملی صلح» حمله اخیر نیروهای اسراییلی به کشتی صلح را مصداق خشونت دولتی علیه فعالان حقوق بشر دانسته و چنین اقدام هایی را در جهت تشدید تنش در منطقه خاورمیانه ارزیابی می کند و از جامعه جهانی و سازمان ملل متحد می خواهد که با محکوم کردن این اقدام دولت اسراییل، تضمین های لازم را برای فعالیت مدافعان حقوق بشر که عملکرد آنان در راستای صلح جهانی است، بدهند.

شورای ملی صلح
13/3/1389