زندانیان سیاسی: مسئولیت دولت روحانی در برخورد با ما چیست؟

ده‌ها نفر از زندانیان سیاسی در ایران با انتشار دو نامه جداگانه از دولت حسن روحانی خواسته‌اند که مسئولیت خود را در قبال برخوردهایی که با زندانیان سیاسی می‌شود روشن کند.

پنجاه نفر از زندانیان سیاسی زندان رجایی‌شهر در نامه‌ای نوشته‌اند که در ماه‌های اخیر با درک موقعیت و اولویت‌های دولت تازه بر سر کارآمده تاکنون از بیان خواسته‌های خود پرهیز کرده‌اند اما "با وجود گذشت چند ماه از آغاز به کار دولت یازدهم، متاسفانه شواهد متعددی دلالت بر تشدید فشار‌ها" از طرف نیروهای امنیتی به چشم می‌خورد.

در این نامه، که در وبسایت جرس، از رسانه‌های عمده هواداران جنبش سبز، منتشر شده، با ذکر نمونه‌هایی از فشارهای اعمال‌شده علیه زندانیان سیاسی آمده: "لازم است که مشخص شود که وزارت اطلاعات دولت یازدهم چه نقش و مسوولیتی در قبال این امور دارد؟"

امضاکنندگان این نامه، که جعفر اقدامی، مسعود باستانی، کیوان صمیمی و زانیار مرادی از جمله آنانند، گفته‌اند به تازگی چند دستگاه پارازیت‌انداز در اطراف زندان رجایی‌شهر نصب شده است.

آنان هشدار داده‌اند: "این وضعیت، معنایی جز قرار گرفتن در معرض تشعشعات مرگ آور نداشته و نوعی به مخاطره افکندن عمدی حیات زندانیان و ابتلای تدریجی ایشان به بیماری‌های صعب العلاج نظیر سرطان، تشنج‌ها و سردردهای عصبی بوده و مصداق بارز شکنجه تدریجی و نقض کرامت انسانی و حق سلامت زندانیان محسوب می‌شود."

امضاکنندگان این نامه با ذکر اعتراضات پیشین خود و مواردی از مرگ زندانیان سیاسی خطاب به حسن روحانی، رئیس‌جمهور، نوشته‌اند: "تلاش‌های جنابعالی در حوزه سیاست خارجی بدون توجه به ضرورت پاسخ گویی به حقوق بنیادین ملت به ثمر نخواهد رسید."

'نقش دولت در برخورد با رهبران جنبش سبز چیست؟'

سی و هفت نفر از زندانیان سیاسی نیز در نامه‌ای از دولت حسن روحانی خواسته‌اند نقش خود را در برخورد با میرحسین موسوی، مهدی کروبی و زهرا رهنورد روشن کند.

آنها گفته‌اند قصد ندارند انتظارات را از دولت نوپا بالا ببرند اما انتظارشان از دولتی که در میتینگ انتخاباتی خود اعلام کرده حصرها به پایان می‌رسد متفاوت با دولت پیشین است.

در این نامه، که در وبسایت کلمه، نزدیک به میرحسین موسوی، منتشر شده آمده که نتیجه انتخابات اخیر "نه بزرگ ملت ایران به حبس‌ها و حصرهای ظالمانه و سرکوب‌ها" بوده و "باید افزون بر دولت، سایر ارکان نظام و حاکمیت نیز از خواست مردم تبعیت می‌کردند."

این زندانیان برخورد اخیر با فرزندان میرحسین موسوی و زهرا رهنورد و همچنین محدودیت‌های اعمال شده بر این دو و مهدی کروبی را اقداماتی خوانده‌اند که "بدنام‌ترین حکومت‌ها نیز از آن اجتناب می‌کنند."

حسن اسدی زیدآبادی، مسعود باستانی، علیرضا رجایی، عبدالله مومنی و محسن میردامادی از جمله امضاکنندگان این نامه هستند.

آنان از دولت حسن روحانی پرسیده‌اند: "در دولت قبل وزارت اطلاعات آن دولت عهده دار حصر و محدودسازی آقایان موسوی و کروبی بود، و برخوردهای سخیف آن‌ها نیز مطابق شان‌‌ همان دولت بود ولی امروز نقش دولت چیست؟"

وزارت اطلاعات: دختر موسوی درگیری را شروع کرد

در همین حال ایرنا، خبرگزاری رسمی دولت ایران، به نقل از یک "مقام آگاه" وزارت اطلاعات ایران نوشته که یکی از دختران آقای موسوی و خانم رهنورد درگیری را با ماموران امنیتی آغاز کرده بود.

هفته گذشته گزارش شد که ماموران امنیتی کلیک دختران میرحسین موسوی و زهرا رهنورد را پس از ملاقات با پدر و مادرشان کتک زده و خواسته‌اند که برای بازرسی بدنی آنها را برهنه کنند. نرگس موسوی گفته در جریان این درگیری یکی از ماموران دست او را گاز گرفته است.

ایرنا از قول یکی از مقام‌های وزارت اطلاعات نوشته: "پس از اتمام ملاقات، یکی از دختران ایشان دست به اقدامی خلاف ضابطه و مقررات زد و در واکنش به تذکر مأمور مربوطه، نسبت به توهین به وی و همچنین ضرب و شتم او با همکاری دو تن دیگر از منسوبین اقدام نمود."

او گفته قصور احتمالی ماموران مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

میرحسین موسوی، مهدی کروبی و زهرا رهنورد نزدیک به هزار روز است که پس از تظاهراتی در روز ۲۵ بهمن ١٣٨٩، که با حضور معترضان در خیابان‌ها و سر دادن شعارهایی تند علیه حکومت و رهبر ایران همراه بود، تحت بازداشت خانگی قرار گرفته‌اند.

اسماعیل احمدی‌مقدم، فرمانده پلیس ایران، پیش از این اعلام کرده بود که برخورد با رهبران جنبش سبزکلیک زیر نظر آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر ایران، انجام می‌گیرد.

بی بی سی



تنها مطالب و مقالاتي که با نام جبهه ملي ايران - ارو‌پا درج ميشود نظرات گردانندگان سايت ميباشد .