چرخ زندگی نمی چرخد

ادامه اعتراضات کارگری


 قرار بود «چرخ زندگی» هم بچرخد. اما از کجا می توان فهمید چرخ زندگی می چرخد یا نه؟ یکی از بهترین نشانه ها، وضعیت کارگران و زحمتکشان جامعه است. اعتراضات کارگری بی وقفه ادامه دارد و در روز به چندین مورد می رسد. صدای کارگران اما کمتر منعکس می شود. زیرا آن ها تریبون قدرتمند و پرسروصدا برای بیان خواست ها و اعتراضات و مطالبات خود ندارند. تعدد اعتراضات کارگری نشان می دهد «چرخ زندگی» در خانه ی کارگران و زحمتکشان نمی چرخد. فعلا تقصیرها را می اندازند به گردن دولت احمدی نژاد، تا چند وقت دیگر بتوانند به این کار ادامه بدهند معلوم نیست. این «کی بود؟ ما نبودم، او بود»ها برای کارگر نه نان می شود، نه آب. در اینجا مبارزه برای زندگی کردن و گرسنه نماندن است. به همین خاطر با رفتن یکی و آمدن دیگری تعطیل نمی شود.

گزارش چند مورد از اعتراض های کارگری در روزهای اخیر را در ادامه می خوانید:

کارگران ایران خودرو با خواست افزایش مزد دست به اعتراض زدند
اتحادیه آزاد کارگران ایران: کارگران ایران خودرو ظهر روز شنبه سی ام آذر ماه در اعتراض به پایین بودن دستمزدها از رفتن به ناهار خوری و دریافت غذا خوددا ی کردند و خواهان افزایش حقوق و مزایای خود شدند.
بنا بر گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران زمزمه اعتراض به پایین بودن دستمزدها در شرکت ایرانخودرو مدتهاست وجود دارد و اعتراض دیروز کارگران این کارخانه با شرکت حدود ٨۰ درصد کارگران مونتاژ ۴ (سواری) و تراشکاری صورت گرفت. مونتاژ ۴ ایرانخودرو یکی از مهمترین قسمتهای این کارخانه بزرگ است و در آن حدود ۱۰ هزار کارگر مشغول بکارند.

بنا بر آخرین گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران فضای اعتراضی نسبت به پایین بودن دستمزدها همچنان در شرکت ایرانخودرو وجود دارد و چه بسا که با عدم توجه به خواست این کارگران، آنان اعتراضات دیگری را صورت دهند.

اعتراض دیروز کارگران ایرانخودرو به پایین بودن دستمزدها در حالی صورت گرفت که از اواخر مهر ماه سالجاری چندین اعتصاب و اعتراض کارگری دیگر نیز نسبت به پایین بودن دستمزدها در پتروشیمی های ماهشهر و همچنین یک تجمع از سوی هماهنگ کنندگان طومار چهل هزار نفری کارگران با همراهی کارگرانی از کارخانه های مختلف تهران در محل وزارت کار صورت گرفته است و اعتراضات گسترده تر کارگران ایرانخودرو پس از اعتراض دیروز آنان میتواند به نقطه عطفی در مبارزه کارگران ایران برای افزایش مزد بدل شود.

اعتصاب کارگران شرکت نیشکر هفت تپه وارد دومین روز خود شد
اتحادیه آزاد کارگران ایران: روز یکشنبه اعتصاب کارگران شرکت کشت وصنعت نیشکر هفت تپه وارد دومین روز خود شد. بنا بر گزارشی که از سوی فعالین سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه به اتحادیه آزاد کارگران ایران رسیده است کارگران نیشکر هفت تپه از صبح روز شنبه با خواست پرداخت دستمزد ماههای آبان و آذر، پرداخت پاداش تولید مربوط به سال ۹۱، اجرای طرح طبقه بندی مشاغل، اخراج مدیران غیر متخصص و دو شغله و انحلال شورای اسلامی کارخانه دست به اعتصاب زده اند و این اعتصاب روز یکشنبه وارد دومین روز خود شد. کارگران نیشکر هفت تپه، شورای اسلامی این کارخانه را عامل مدیریت و دولت میدانند.

بنا بر این گزارش، مدیریت شرکت با همراهی رئیس حراست کارخانه با حضور در میان کارگران اعتصابی شرکت نیشکر هفت تپه با وعده پرداخت دستمزدهای معوقه این کارگران در روزهای آینده، از آنان خواست به اعتصاب خود پایان دهند اما کارگران اعتصابی بطور متحدانه ای اعلام کردند تا زمانی که دستمزدهای معوقه به حساب شان واریز نشود به اعتصاب خود پایان نخواهند داد.

ایلنا نیز گزارشی از این اعتراض منتشر کرده است. به گزارش اول دی ایلنا، کارگران مجتمع کشت و صنعت هفت تپه روز یکشنبه برای دومین روز متوالی با تجمع در مقابل ساختمان اداری کارخانه پی‌گیر مطالبات معوقه خود شدند.

براساس این گزارش، رضا رخشان از اعضای هیئت مدیره سندیکای کارگران نیشکرهفت تپه، از استمرار حرکت‌های اعتراضی همکاران‌اش خبر داد گفت: علت این اقدام اعتراضی پرداخت نشدن حقوق ماه‌های مهر، آبان، پاداش سالیانه و عدم بازنگری در طرح طبقه بندی مشاغل بوده‌ است، تا این لحظه هیچ پاسخ رسمی به کارگران داده نشده است.

وی افزود: این در حالی است که مسئولان کارخانه در تلاش‌اند تا به روش‌های مختلف از ادامه اجتماعات اعتراضی کارگران جلوگیری کنند و در تازه‌ترین اقدام برای جلوگیری از تجمع اعتراضی کارگران، از صبح امروز (یکشنبه) کارگران فصلی نی‌بر توسط کارفرما مرخص شده‌اند.

تجمع اعتراضی ۶۰۰ کارگر پلی اکریل اصفهان

ایلنا: ۶۰۰ کارگر پلی اکریل اصفهان صبح روز یکشنبه در دومین روز از دور سوم اعتراضاتشان، در واکنش به سیاست کوچک سازی کارخانه و تصمیم کارفرما مبنی بر جداسازی شرکت‌های زیر مجموعه، بار دیگر در محوطه کارخانه تجمع کردند.

یکی از نمایندگان کارگران درباره این تجمع گفت: ۶۰۰ کارگر پلی اکریل اصفهان صبح روز یکشنبه ۱ دی ماه در فاصله زمانی تغییر شیفت، از ساعت ۷ تا ۳۰: ۷ در محوطه کارخانه تجمع کردند.

این کارگر پلی‌اکریل اصفهان تصریح کرد: عصر روز گذشته هم نزدیک به ۲۰۰ کارگر پلی اکریل اصفهان با تجمع در محوطه کارخانه نسبت به تداوم وضع موجود اعتراض کردند.

گفتنی است دور سوم تجمعات اعتراضی کارگران پلی اکریل اصفهان از صبح روز گذشته آغاز شده است و آنطور که کارگران این مجموعه تاکید دارند تا توقف کامل سیاست کوچک سازی کارخانه ادامه پیدا می‌کند.

تجمع کارگران سیمان لوشان مقابل استانداری گیلان
کارگران کارخانه سیمان لوشان به دلیل تعطیلی این کارخانه از مرداد ماه امسال تاکنون دو مرتبه در مقابل استانداری گیلان تجمع کرده‌اند.

به گزارش اول دی فارس، تعداد ۵۰ نفر از کارگران کارخانه سیمان لوشان ظهر روز یکشنبه به دلیل تعطیلی این کارخانه در مقابل استانداری گیلان تجمع کردند.

یک کارگر کارخانه مذکور اظهار کرد: کارخانه سیمان لوشان از مرداد ماه امسال تعطیل شده است.

وی که خواست نامش فاش نشود، افزود: تعداد ۱٨۰ نفر در کارخانه مذکور فعالیت می‌کردند و با تعطیلی کارخانه بیکار شدند.

این کارگر کارخانه سیمان لوشان با بیان اینکه کارخانه از نظر سوددهی مشکلی نداشت، تصریح کرد: صاحبان کارخانه به بهانه زیان‌دهی آن را تعطیل کردند.

وی خواستار راه‌اندازی دوباره کارخانه سیمان لوشان شد و بیان کرد: ۶۷ درصد سیمان کارخانه متعلق به کارخانه سیمان تهران و ٣٣ درصد بقیه متعلق به بیمه سلامت است.

این کارگر کارخانه سیمان لوشان با اشاره به اینکه کارگران کارخانه مدت پنج ماه است حقوق دریافت نکرده‌اند، تصریح کرد: کارخانه سیمان لوشان را به فروش گذاشتند و قیمت کارشناسی را ۵۰ میلیارد تومان اعلام کردند.

اخبار روز



تنها مطالب و مقالاتي که با نام جبهه ملي ايران - ارو‌پا درج ميشود نظرات گردانندگان سايت ميباشد .