‫گزارش شیرین عبادی از وضعیت حقوق بشر در ایران در ماه تیر ۱۳۹۱


‫شیرین عبادی، مدافع حقوق بشر و برنده جایزه صلح نوبل ۲۰۰۳ در دومین گزارش ماهانه خود، به بررسی وضعیت حقوق بشر در ایران در ماه تیر ۱۳۹۱ پرداخت. اولین گزارش ماهانه خانم عبادی از وضعیت حقوق بشر در ایران در خرداد ماه منتشر شد. به گزارش سایت کانون مدافعان حقوق بشر، خانم عبادی در ابتدای گزارش ماه تیر ۱۳۹۱ با اشاره به موارد نقض حقوق بشر در استان های کردستان، خوزستان و سیستان و بلوچستان، بر ضرورت اقدام فوری در جهت رفع هر نوع تبعیض برای آرام کردن مردم، تأکید کرده است.

‫این مدافع حقوق بشر در ادامه گزارش خود که به دو زبان فارسی و انگلیسی منتشر می شود، در سه بخش "حقوق مدنی و سیاسی"، "حقوق اقتصادی و اجتماعی" و "میراث فرهنگی و محیط زیست" به بررسی وضعیت حقوق بشر در ایران پرداخته است.

‫بر این اساس خانم عبادی در پایان گزارش خود بار دیگر تأکید کرده که منافع ملی و رفع بحران فعلی در گرو احترام به حقوق و آزادی های فردی و کرامت انسانی شهروندان است. متن گزارش ماه تیر ۱۳۹۱ شیرین عبادی که در اول مرداد ماه منتشر شده، به شرح زیر است:

‫گزارشی مختصر از وضعیت حقوق بشر در ایران در ماه تیر ۱۳۹۱

‫مقدمه

‫دومین گزارش ماهانه وضعیت حقوق بشر در ایران مربوط به تیر ماه ۱۳۹۱ در شرایطی منتشر می شود که نارضایتی مردم در خوزستان و سایر استان های جنوبی ایران به علت تبعیض های مذهبی و قومی و برخورد های خشن عوامل حکومتی، رو به افزایش است. از همین رو عدم توجه به خواست های منطقی مردم این مناطق می تواند زمینه ساز نا آرامی های بیشتری باشد.

‫همین وضعیت در استان کردستان و سایر مناطق کرد نشین نیز وجود دارد؛ به خصوص آنکه آقای محمد صدیق کبودوند– خبرنگار- که در بین مردم ایران به ویژه هموطنان کرد از محبوبیت فراوانی برخوردار است و به علت تأسیس نهادی با عنوان "سازمان حقوق بشر کردستان" به ۱۰ سال حبس محکوم شده و اکنون حدود ۵ سال است که در زندان بسر می برد، در اعتراض به شرایط نامناسب زندان دست به اعتصاب غذا زده و حال وی وخیم گزارش شده است. این در حالی است که هر نوع حادثه ای برای او یا بستگانش ممکن است نا آرامی های بسیاری را به همراه داشته باشد.

‫همچنین اخبار منتشر شده از استان سیستان و بلوچستان نیز حکایت از تبعیض های مذهبی و قومی و نارضایتی شدید مردم دارد. وضعیت بد اقتصادی و درصد بالای بیکاری در مناطق یاد شده، مزید بر علت شده است.

‫از همین رو این گزارش با تأکید بر ضرورت اقدام فوری در جهت رفع هر نوع تبعیض برای آرام کردن مردم، دربرگیرنده بخش هایی از موارد نقض حقوق بشر در ایران است که از رسانه ها و سایت های مختلف استخراج شده و پس از احراز صحت، به شرح زیر دسته بندی و به دو زبان فارسی و انگلیسی منتشر می شود.

‫وضعیت حقوق بشر در ایران در ماه تیر ۱۳۹۱

‫بخش اول – حقوق مدنی و سیاسی

‫الف- وضعیت فعالان سیاسی – اجتماعی دگر اندیش

‫۱) احمد هاشمی، عضو سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی ایران برای اجرای ۵ سال حکم حبسش به زندان اوین منقل شد. همچنین نوید نزهت، دانشجوی دانشگاه صنعتی شریف برای گذراندن دوران محکومیت یک ساله و حسام فیروزی برای اجرای حکم یک سال و نیم، خودشان را به زندان اوین معرفی کردند. فاران حسامی، شهروند بهایی نیز برای اجرای ۴ سال حبس تعزیری به زندان منتقل شد. از سوی دیگر علی ملاحاجی- دانشجوی مهندسی پزشکی قزوین-، آبتین جهانیان و اشکان الهیاری به ترتیب برای گذراندن دوران محکومیت یک سال، سه سال و یک سال حبس به زندان اوین فراخوانده شدند.

‫۲) نوید گرگین، فعال دانشجوئی بازداشت شد. همچنین سهند معالی، وحید راستگو، رضا ستایش افزا، علی صمد‌پور، علی بشارت، سید جمال موسوی‌نژاد، شورش آریاپور بازداشت شدند. عبید زارعی از فعالین دانشجویی و مدنی کرد، علی تاسە از فعالین مدنی مریوان بازداشت شدند. پس از بازداشت نامبردگان، ماموران امنیتی کافی نت «رۆژ» را کە محل کسب آن‌ها در شهر مریوان بود، پلمپ کردند.

‫۳) مصطفی معین، کاندیدای هشتمین دوره ریاست جمهوری در سال ۱۳۸۴ به پرداخت ۲۰ میلیون تومان جزای نقدی بدل از حبس، فرشید فتحی- شهروند مسیحی و رهبر یکی از کلیساهای خانگی- از سوی دادگاه تجدید نظر استان تهران به شش سال حبس تعزیری محکوم شدند. عباس غفاری به ۸ سال زندان و شلاق محکوم شد. همچنین سامان استوار، علی دیو سالار، سحر بیرم آبادی، سارا حاج بهرامیان و نهاله شهیدی هر کدام به تحمل دوسال حبس تعزیری و یک سال حبس تعلیقی و منصور علیمرادی، یاسمن علیشاهی، صفورا زواران حسینی، نیوشا بدیع ثابت، شمیس نورانی و سولماز قاسمی هر کدام به تحمل یک سال حبس تعزیری و یک سال حبس تعلیقی محکوم شده اند. این ۱۱ نفر، حسب ادعای دادستان از مسئولان، اعضا و افراد مرتبط با "انجمن نیکوکاری رهاورد مهر و دانش" (انجمن رهاورد) هستند که طی نه سال گذشته در بم فعالیت داشته اند. هانی یازرلو به یک سال حبس و ۱۵ سال تبعید به ایرانشهر محکوم شد. امیرحسین ثابتی، مسئول سیاسی اسبق بسیج دانشجویی دانشگاه تهران به ۹۱ روز زندان محکوم شد. علیرضا روشن از دراویش نعمت اللهی گنابادی، به یک سال حبس تعزیری و ۴ سال حبس تعلیقی محکوم شد. اصغر محمودیان نیز که اینک در زندان بسر می برد به تحمل ۶ سال حبس تعزیری و تبعید به زندان شهر سمنان محکوم شد.

‫۴) سعید مدنی، عضو شورای فعالان ملی- مذهبی، نویسنده و محقق یک روز پس از انتقال به بند عمومی ۳۵۰ زندان اوین، دوباره به بند امنیتی ۲۰۹ بازگردانده شد.

‫۵) جلسه رسیدگی به پرونده کیفری صالح مرادی، محمدعلی شمشیرزن، کاظم دهقان، حمید آرایش، امید اکبری، غلامعلی بیرمی، مهرداد کشاورز، مهدی قنبری، حاج علیجان دهقان، موسی دهقان و مهدی دهقان ۱۱ تن از دراویش گنابادی شیراز و کوار برگزار شد که هنوز رای صادره اعلام نشده است.

‫۶) احمد صدر حاج سید جوادی- عضو شورای مرکزی نهضت آزادی ایران- با ۹۵ سال سن و مهراوه خندان- دختر نسرین ستوده- با ۱۳ سال سن و همچنین رضا خندان- همسر نسرین ستوده- ممنوع الخروج شدند، بدون آنکه اتهام نامبردگان مشخص و اعلام شود. این در حالی است که از ورود وکیل مهراوه و رضا خندان به دادسرای اوین برای اعتراض به حکم ممنوع الخروجی شان ممانعت شد.

‫۷) مهدی کروبی از چهره های شاخص منتقد به وضع موجود در ایران که اینک در حصر خانگی به سر می برد، اجازه نیافت تا در مراسم تدفین خواهرش حاضر شود. البته چند روز بعد فقط به او اجازه دادند تا همراه با مأموران ۲ ساعت به منزل متوفی برود. این در حالی است که آقایان مهدی کروبی و میر حسین موسوی و خانم زهرا رهنورد همچنان در حبس خانگی، که حسب اظهارات بستگانشان شرایط آن حتی بدتر از حبس انفرادی است، نگهداری می شوند و تا کنون هیچ مقام یا دستگاه رسمی مسوولیت حصر و نگهداری آنان را نپذیرفته و محاکمه ای نیز برای آنان تشکیل نشده است.

‫۸) دادستان تهران از علی مطهری، نماینده مجلس شورای اسلامی به دلیل اظهاراتش در مجلس اعلام جرم کرد. در اطلاعیه دادستانی مصونیت قضایی برای این نماینده مجلس رد شده است. رییس قوه قضاییه نیز گفت که مصونیت قضایی نمایندگان یک توهم است.

‫۹) مراسم سومین سالگرد کشته شدن سهراب اعرابی از جانباختگان حوادث پس از انتخابات سال ۱۳۸۸ ریاست جمهوری، حسب دستور مقامات امنیتی لغو شد.

‫۱۰) پیمان عارف از تحصیل در مقطع دکترای علوم سیاسی از تحصیل و محمد تقی کروبی از ادامه تدریس در دانشگاه باز ماندند. همچنین علی عجمی از دانشگاه اخراج شد.

‫۱۱) وضعیت زندانیان سیاسی و عقیدتی در زندان همچنان نامناسب گزارش شده است. در این خصوص به چند مورد اشاره می شود: محمد صدیق کبودوند، روزنامه‌نگار و فعال حقوق بشر به دلیل وضعیت نامناسب خود در زندان اعتصاب غذا کرد که حال وی وخیم گزارش می شود. نرگس محمدی، نائب رئیس کانون مدافعان حقوق بشر که در ماه های گذشته بر خلاف قوانین برای تحمل حبس خود به زندان زنجان منتقل شده است و در بین زندانیان عادی بسر می برد به علت شدت بیماری در یکی از بیمارستان های زنجان بستری شد و تا تاریخ تنظیم این گزارش اجازه ملاقات به بستگان یا پزشکان معالج نرگس محمدی که ماه هاست وضعیت پزشکی او را کنترل می کنند، داده نشده که این امر باعث نگرانی شدید بستگان او شده است.

‫۱۲) یاشار خامنه، دانشجوی ایرانی ساکن هلند پس از بازداشت پدرش در ایران در نامه ای از این بازداشت با عنوان گروگانگیری خانواده اش به دلیل فعالیت هایی که انجام داده، یاد کرد. این در حالی است که در گذشته نیز بر اساس گفته مدیران دو رسانه بی بی سی و رادیو فردا برخی از خانواده های روزنامه نگاران شاغل در این رسانه ها به نهاد های امنیتی احضار شده اند. همچنین مهدی محمودیان، عضو جبهه مشارکت ایران اسلامی و روزنامه نگار از وزارت اطلاعات به دلیل آنچه دخالت در حریم خصوصی و خانوادگی و همچنین فشار بر همسرش سابقش می نامد، شکایت کرده است.

‫ب- وضعیت کتاب و مطبوعات ، نویسندگان و روزنامه نگاران

‫۱) نصور نقی‌پور، روزنامه نگار جهت اجرای حکم هفت سال حبس تعزیری بازداشت شد.

‫۲) علی مصلحی، روزنامه نگار در کاشان بازداشت شد.

‫۳) مصطفی بادکوبه‌ای، شاعر از سوی دادگاه انقلاب تهران به سه سال حبس تعزیری و پنج سال محرومیت از شعرخوانی در انجمن‌ها و سه میلیون ریال جریمه نقدی محکوم شد.

‫۴) دادگاه مدیران مسوول نشریات «ایران جمعه» و «چلچراغ» برگزار شد. جلسه رسيدگي به پرونده علی اکبر جوانفكر برگزار شد.

‫۵) مجموعه داستان "خشاب خالی" نوشته منیرالدین بیروتی به دلیل درخواست مسولان برای سانسور قسمت هایی از مجموعه داستان از انتشار باز ماند. همچنین کتاب های «قمارباز» اثر داستایوفسکی، رمان «دختری با گوشواره مروارید» نوشته تریسی شوالیه، و برخی از کتاب‌های ویرجینیا وولف، مارگریت دوراس، وودی آلن، دن براون، و کتاب خاطرات دلبرکان غمگین من اثر گابریل گارسیا مارکز ممنوع شدند.

‫۶) مجوز کنسرت علی قمصری معلق شد. کنسرت شهرداد روحانی ، کنسرت گروه شهنازی درشهر کرمان، کنسرت احسان خواجه‌ امیری در شهرستان نور و کنسرت سالار عقیلی در همدان لغو شدند. همچنین از برگزاری مراسم افتتاحیه مسابقات بین‌المللی بازی‌های رایانه‌ای جام دیجیتال جلوگیری به عمل آمد.

‫۷) سایت خبری "الف" فیلتر شد.

‫۸) بهمن احمدی امویی از زندان اوین به زندان رجایی شهرمنتقل شد بدون آنکه در حکم زندان وی موضوع تبعید آمده باشد.

‫۹) پریا ع.، دختر وبلاگ‌نويس ۱۴ ساله در کرمانشاه از سوی پليس اينترنتی، مورد شناسايی قرار گرفت و با تشکیل پرونده مواجه شد.

‫پ- سایر موارد نقض حقوق بشر

‫۱) افزایش اعدام ها در خرداد ماه یکی دیگر از موارد نقض حقوق بشر است که بر اساس اعلام سایت ها و خبرگزاری های دولتی افراد زیر اعدام شده اند: محمد آسکانی فرزند نورمحمد و عبدالطیف آسکانی فرزند یحیی اهل شهرستان سرباز اعدام شدند. خبرگزاری فارس وابسته به حکومت ایران جرم این دو نفر را آدم‌ربایی، تجاوز به عنف و قتل یک معلم خانم اعلام کرده است. همچنین فردی با نام "خ- ج" در شهرستان بافت اعدام شد. دادستان بافت اتهام این فرد را قاچاق مرفین اعلام کرد. دادستان عمومی و انقلاب قزوین نیز از اعدام سه نفر با نام های ح .ب، غ.س و م.ش خبر داد. خبرگزاری فارس اتهام همه آنها را مواد مخدر اعلام کرده است. همچنین بر اساس خبر خبرگزاری ایسنا ع، ط در شیراز و در ملاء عام اعدام شد. خبرگزاری ایسنا جرم او را تجاوز به عنف اعلام کرده است. دادستان عمومی و انقلاب کرمان نیز از اعدام سه نفر در زندان کرمان خبر داد. خبرگزاری ایسنا جرم این سه نفر را تجاوز به عنف اعلام کرده است. روابط عمومی دادگستری سیستان و بلوچستان نیز در اطلاعیه ای از اعدام یک نفر در زندان مرکزی زاهدان خبر داده است. خبرگزاری فارس جرم این فرد را قتل فرمانده انتطامی شهرستان ایرانشهر اعلام کرده است.

‫۲) بر اساس اخبار منتشر شده توسط برخی خبرگزاری های وابسته به حکومت ایران، حکم اعدام دو نفر از متهمان انفجار مسجد جامع زاهدان تأیید شده است. از سوی دیگر سید حسن شریعتی، رییس کل دادگستری مشهد اعلام کرد که حکم اعدام دو نفر که از مشروبات الکلی استفاده کرده‌ اند، از سوی دیوان عالی کشور تایید شده است. همچنین دادستان خرم آباد گفت که حکم اعدام متهم (ب-و) صادر شده است. حکم اعدام محمد على عمورى، هادى راشدى، هاشم شعبانى، جابر آلبوشوکه و مختار آلبوشوکه، پنج شهروند اهوازی ابلاغ شد.

‫۳) پلیس پیشگیری تهران بزرگ از دستگیری ۷۶ نفر در طرحی به نام ارتقای امنیت در تفرجگاه های تهران خبر داد. همچنین رئیس پلیس امنیت عمومی تهران اعلام کرد که ۵۳ کافی‌شاپ به علت آنچه که او عدم رعایت شئون اسلامی می نامید، پلمپ شدند و پلیس امنیت عمومی استان قزوین نیز در اجرای طرحی به نام ارتقای امنیت اخلاقی در استان، ۱۴ واحد صنفی را پلمب کرد و به دو واحد اخطار کتبی داد.
‫۴) معاون فرهنگی دانشگاه تهران از اخراج چند دانشجو به اتهام بدحجابی خبر داد.

‫بخش دوم – حقوق اقتصادی و اجتماعی

‫۱) در ماه تیر همچنان تعدادی از کارگر، کار خود را از دست دادند و تعدادی نیز نتوانستند مطالبات معوقه خود را وصول کنند. از جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد: حقوق۲۵۰ کارگر واحد تولید لبنیات پالود، پنج ماه به تعویق افتاده است. همچنین کارخانه «حدید مبتکران» پاکدشت با ۴۰۰ کارگر خود قطع همکاری کرد و قرارداد ۲۵ نفر از کارگران کارخانه منابع تغذیه الکترونیک، تمدید نشد.

‫از سوی دیگر حدود ۷۰۰ نفر از کارگران کارخانه سیمان سپاهان، بیش از ۱۰۰ نفر از کارکنان مرکز اطلاعات تلفن ۱۱۸ مخابرات شیراز و جمعی از کارگران قراردادی نساجی ایران برک رشت به شرایط کاری و حقوقی خود اعتراض کردند. همچنین در پی اعتراض و تجمع کارگران پرلیت آسیا به تعویق چهار ماهه حقوق و عدم پرداخت عیدی و پاداش در مقابل درب ورودی کارخانه، پنج کارگر در همان روز تجمع اخراج و متعاقبا ۱۵ کارگر دیگر به تدریج اخراج شدند.

‫همچنین در حالی که حجم بدهی های وزارت نیرو به پیمانکاران و سازندگان بخش خصوصی در ایران از مرز پنج هزار میلیارد تومان تجاوز کرده و دولت به بهانه نداشتن بودجه بدهی های خود را نپرداخته است اما تحت عنوان هدیه به مردم عراق شروع به ساخت رایگان یک نیروگاه برق با ظرفیت تولید ۵۰۰ مگابایت در شهر نجف کرده است.

‫۲) محکومیت رضا شهابی، فعال کارگری و عضو سندیکای شرکت واحد و اتوبوسرانی تهران و حومه به شش سال حبس تعزیری، پنج سال محرومیت از فعالیت سندیکایی و هفتاد میلیون ریال جریمه نقدی از سوی دادگاه تجدید نظر استان تهران تایید شد.همچنین شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی سنندج، پدرام نصراللهی را به اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام و همکاری با یکی از گروه‌های مخالف نظام به تحمل یک سال حبس تعزیری و از حیث عضویت در کمیته هماهنگی برای ایجاد تشکل های کارگری به تحمل ۲ سال حبس تعزیری محکوم کرد.

‫۳) محمود باقری، عضو هیأت مدیره‌ کانون صنفی معلمان ایران در پی احضار دادسرای اوین برای گذراندن حکم نه و نیم سال حبس به زندان اوین منتقل شد.

‫بخش سوم- میراث فرهنگی و محیط زیست

‫اخبار منتشر شده از میراث فرهنگی و محیط زیست در تیر ماه نیز همچنان نشان از نامناسب بودن وضعیت این حوزه دارد. نگرانی از وضعیت میراث فرهنگی در اصفهان و وضعیت جنگل ابر در شاهرود و دریاچه ارومیه سه نمونه ای هستند که همچنان مورد توجه فعالان مدنی است که برای نمونه به یک مورد اشاره می شود. رنگ دریاچه ارومیه با افزایش دمای هوا با کاهش سطح آب، افزایش میزان غلظت نمک و برخی عوامل زیست محیطی سرخ شده است. این در حالی است که مدیرعامل شرکت آب منطقه ای آذربایجان غربی گفت که دریاچه ارومیه از نظر اکولوژیکی با کمبود بیست میلیارد متر مکعبی آب مواجه است. فعالان زیست محیطی علت کمبود آب دریاچه ارومیه را ساختن بی رویه چندین سد اعلام کرده اند. همچنین بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی در سال ۲۰۱۱ از نظر میزان گرد و غبار موجود در هوا، اهواز اولین و سنندج سومین شهر آلوده جهان معرفی شده است و تا کنون اقدام جدی برای مهار ریز گردها و بازسازی تالاب ها در این مناطق صورت نگرفته است.

‫خاتمه

‫در پایان این گزارش ماهانه توجه مقام های مسئول جمهوری اسلامی را به اجرای تعهدات بین المللی خود در زمینه اجرای ضوابط حقوق بشر جلب می کنم و یادآور می شوم که منافع ملی و رفع بحران فعلی در گرو احترام به حقوق و آزادی های فردی و کرامت انسانی شهروندان است.

‫شیرین عبادی
‫مدافع حقوق بشر و برنده جایزه صلح نوبل ۲۰۰۳

‫توضیح: علاقه مندان می توانند برای کسب اطلاعات بیشر در خصوص این گزارش به سایت ها و خبرگزاری های زیر مراجعه کنند: خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، خبرگزاری رسمی ایران (ایرنا)، خبرگزاری کار ایران (ایلنا)، خبرگزاری فارس، خبرگزاری مهر و باشگاه خبرنگاران جوان و سایت های کانون مدافعان حقوق بشر، جرس، کمیته گزارشگران حقوق بشر، ندای آزادی، بازتاب، هرانا، قانون، کلمه، محبت نیوز، سنی آنلاین، کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران، مجذوبان نور، ملی- مذهبی، موکریان، ندای سبز آزادی، رادیو زمانه، رادیو فردا و بی بی سی.


Shirin Ebadi’s Report on Human Rights Situation in Iran

 

Shirin Ebadi’s Report on Human Rights Situation in Iran in Khordad 1391 [Iranian month beginning 21 May 2012]

Shirin Ebadi, Human Rights Defender and Nobel Laureate, has published a report on the human rights situation in Iran in Khordad 1391 [Iranian month beginning 21 May 2012]. According to the website of the Centre for the Defenders of Human Rights [CDHR], Mrs Ebadi embarked on writing this report in the belief that it is an undeniable necessity to publish reports on human rights situation in every country in a bid to determine any increases or decreases in human rights abuses throughout the world.

For that reason, this human rights defender has decided to compile monthly reports on human rights situation in Iran. The reports will appear in both English and Persian.

Highlighting the human rights situation in Iran during the month of Khordad, Mrs Ebadi’s report emphasizes that protecting national interests and ending the current crisis in Iran warrants respect for individual rights and freedoms and human dignity of citizens. The following is the text of Mrs Ebadi’s report for Khordad 1391. The report was published on 3 Tir [23 June].

A Brief Report on Human Right Situation in Iran in Khordad 1391

Introduction

It is an undeniable necessity to publish reports on human rights situation in every country, including the Islamic Republic of Iran, in a bid to determine any increases or decreases in human rights abuses throughout the world. This task was accomplished by the CDHR in the past years in accordance with one of its three primary aims, i.e. "regular and continuous reporting on human rights situation in Iran". That aim, however, could no longer be realized after the CDHR office was sealed in 1387 [Year beginning 20 March 2008] and several of its members were arrested.

Therefore, in the current circumstances, when political and civil activists continue to protest against the growing scale of blatant human rights violations in Iran, I have attempted to present a report on the human rights situation in Iran to enlighten public opinion, albeit all obstacles facing human rights activists. These reports will be compiled on a monthly basis and published in both English and Persian. They shall contain reports, taken from various newspapers and websites, on instances of human rights violations in Iran. Once the reports have been verified, they are categorized as follows:

Human Rights Situation in Iran in Khordad 1391 Section 1: Political and Civil Rights A) Situation of Nonconformist Political-Social Activists

1. Omid Dehdarzadeh, member of Pan-Iranist Political Party; Amir Hossein Alavi, Member of Sazman-e Daneshamokhtegan-e Iran [Alumni Organization of Unviersity Students of Iran], Afsahenh Toghir, Zahra Khodabaksh, and Haj Shirollah Dargahi, grand father of imprisoned student activist Arash Sadeqi, have been arrested. Ahmad Esma’ili, Ezzat Rahimi, Farhad Esma’ili, Ghazanfar Alivand and Omid Rahimi, five Gonabadi Dervishes from Esfahan and Amin Abolhasani, a Gonabadi Dervish from the Saghad district of Abadeh. Also arrested are:

Mohammad Moradi, Erfan Mohammadi, Mojtaba Sharifi, Abolfazl Garmabi, Rastin A’lami, Pouria Khaleqi, Mobin Rostamian, Diako Khayyat, who are student activists. Moreover, Hasan Amini, Kordestan’s mufti and Shari’a judge, has been summoned by security organs and the Special Court for the Clergy.

2. Siavosh Hatam, student activist, Adel Fana’ian, a Baha’i citizen, Mahmoud Dardkeshan, a member of the close associates of the household of the late Ayatollah Montazeri, Mohammad Reza’i, member of Melli-Mazhabi [religious-nationalist] activists’ council, and Michael Azimi, have been taken to prison to serve their respective sentences. The prison sentences of Mohammad Reza’i and Michael Azimi are related to their arrest in 1382 [Iranian year beginning 21 March 2003].

3. The Court of Appeal upheld the 13-year prison term handed down to Abdolfatah Soltani, lawyer and member of the high supervision council of the CDHR. It also upheld the 10-year prison term-in-exile of Sedigheh Moradi on charges of cooperating with the Mojahedin-e Khalq Organization. Abdolfatah Soltani and Sedigheh Moradi are currently held in Evin Prison. Also Abolfazl Ghadiani, a senior member of the [pro-reform] Islamic Revolution Mojahedin Organization, was sentenced to a one-year imprisonment on charges of spreading propaganda against the system, and Alireza Raja’i, a Melli-Mazhabi activist and journalsit was sentenced to four-year imprisonment. Abolfazl Qadiani and Alireza Raja’i are currently held in Evin Prison.

4. Nooshin Ahmadi-Khorasani, a women’s right activist has been given a one-year suspended prison sentence. Omid Reza’i, a student activist, has been sentenced to two years in prison on charges of spreading propaganda against the system and insulting the Leader. Vahed Kholoosi, activist for the right to education and member of the Campaign against Educational Discrimination, to five-year imprisonment, and Mohammad Ilkhanizadeh, a ’starred’ Kurdish student activist to three month imprisonmentand 74 lashes. Ebrahim Rashidi-Savalan, Roozbeh Sa’adati, Mohammad Ahadi, Mehrdad Karami, and Afshin Shahbazi, civil rights activists from Tabriz, have been each given a one-year prison sentence. The one-year sentence of Ebrahim Rashidi is fixed, while six months of the other four’s sentences were suspended for four years. The Court of Appeal also handed down a one-year suspended sentence to Sajdeh Kianush-Rad.

5. Yetka Fahendezh, a Baha’i English language and literature student, was expelled from Payam-e Nur University. The managing director, editor-in-chief of ’Sobh-e Farda’ newspaper who wrote an "offensive" article in that paper has also been barred from further education. Ali Akbar Mohammadzadeh, an imprisoned student from Sharif University has also been barred from attending university to take part in his final term exam despite the prosecutor’s consent to be granted prison leave to take part in the exam at the university.

6. The authorities banned a funeral ceremony for Shamsoddin Sadr Haj Seyyed Javadi. They also disrupted a ceremony marking the death anniversary of Hoda Saber, by arresting several participants in the ceremony including Mohammad Ro’in. In another incident, they banned a lecture and debate in Ahvaz on the subject of "Basics of Thinking" by Mohammad Kianush-Rad.

7. They confiscated the 500 million toman bail money posted for journalist Abdolreza Tajik, who recently fled Iran.

8. The situation of prisoners of conscience in Iran continues to be reported as poor. These prisoners include the following: Nargess Mohammadi, human rights activist and member of the CDHR, who is currently serving a six-year prison sentence in Evin. In contravention of the law and her strong protests, she was blindfolded and transferred to Zanjan Prison. Her health has deteriorated in Zanjan Prison owing to the poor prison conditions to such an extent that she can no longer walk - owing to lack of even wheelchairs in Zanjan Prison’s clinic, she was taken in her chair by four people from the clinic to the prisoners’ visiting area; Hoseyn Ronaghi-Maleki was taken to the prison hospital for a brief period due to his deteriorating physical health. However, he was swiftly returned to prison before completion of his treatment. Mohammad Sadiq Kabudvand, a human rights activist and head of Kurdistan Defence of Human Rights Organization, staged a hunger strike in protest at his deplorable situation; his hunger strike continues to this date (1 Tir 1391). Mashallah Ha’eri, a political prisoner in Hall 12 of Raja’i-Shahr Prison in Karaj, who was once again transferred to hospital, on 11 June of this year, for emergency treatment due to his deteriorating health, has been taken back to Raja’i-Shahr Prison.

B) Situation Regarding Books, Media, Writers and Journalists

1. Fariborz Ra’isdana and Manijeh Najm-Araqi, members of Iranian Writers Association, have been transferred to Evin Prison to serve their respective one-year prison sentences. Arash Raha’imehr, a blogger, has also reported to Evin Prison to start his prison term.

2. Reza Jelodarzadeh, editor-in-chief of banned weekly ’Sobh-e Azadi’, has been sentenced to a one-year prison term on charges of spreading propaganda against the system.

3. The licence of Cheshmeh Publications has been revoked. This publishing house can no longer apply to the Culture and Islamic Guidance Ministry to obtain permits for new books. The Books Department of the Islamic guidance ministry also rejected the competence of Hormouz Homayonpour, the head of ’Ketab-e Roshan’ Publications.

4. Ten internet cafes in North Khorasan were sealed owing to use of filter breakers. Also the office of the internet TV site of Jebhe-ye Paydari was sealed.

5. The authorities banned a ceremony in Babol, in honour of renowned 11th century epic poet Ferdowsi.

C) Other Instances of Human Rights Abuse

The rise in executions in the month of Khordad is another instance of human rights abuse. Based on reports by government websites and news agencies, the following individuals have been executed: Amroddin Hedayati, Ali Kas-Parizadeh, Hasan Naghizadeh-Varzghani, Parviz Emami-Moqaddam, Hamid Yari, Mohammad Ebrahim Ebrahimi, Mohammad Ali Ba-Iman, Mostafa Golestani, Najaf Fathi-Bizdan, Abbas Ali Fathollahi, Ahmad Khosravi-Nasab, Gholamhoseyn Sanchuli, Seyyed Ahmad Shahuzehi, and Majid Aqa’i. They were all charged with drugs smuggling; it not clear whether or not any of them received a fair trial. Another four, identified as: 21-year-old Farshid, 21-year-old Mohammad, 25-year-old Iman, and 35-year-old Behzad, were hanged in public. They were charged with rape. In addition, 26-year-old Abbas Heidarian, alias Jasem, 28-year-old Taha Heidarian alias Jamshid, 22-year-old Abdolrahman Heidarian, alias Naser, and Ali Na’ami-Sharifi, all natives of Khuzestan, were also executed.

Section 2: Economic and Social Rights

1. In the month of Khordad, more workers lost their jobs, while some workers failed to receive their overdue salaries. For instance, 50 workers of Ahvaz Municipality’s Green Space [Project] downed tools and gathered in front of Ahvaz Municipality’s services department in protest at their three months overdue salaries. In another instance, over 200 workers from Bojan’s fridge manufacturing factory have not been paid for the past four months. In addition, 67 workers of Pars Industrial Cast Iron factory lost their jobs when their contracts were not renewed.

2. Eighty stalls in the first Traditional Persian Food festival at Tehran’s International Exhibition Centre were sealed because those present in it were not wearing proper [Islamic] clothing.

3. Two production factories, "Poyanvar" owned by Fariborz Vahdadsho’ar, and "Farzan Lenz" owned by Afrasiab Khanjani, both Baha’i citizens, have been sealed and shut down.

4. Imprisoned teacher Abdolreza Ghanbari was dismissed from his job. His dismissal order was communicated to him in prison.

5. Some 60 activist workers and members of coordination committee for assisting the formation of workers’ associations, including Mitra Homauni, Vafa Ghaderi, Reyhaneh Ansari, Khaled Hosseini, Mahmoud Salehi, Sa’id Moqaddam, Sirous Fathi, Ghaleb Hosseini, Mohammad Abdipour, Jalal Hosseini, Alireza Asgari, Mas’ud Salimpour, Abbas Andariani, Sediq Amjadi, Fattah Soleymani, Maziar Mehrpour, Mohammad Molana’i, Vahed Seyyedeh, Jalil Sharifian, Sediq Khosravi, Yousef Abkherabad, Faramarz Fetratnejad, and Jalil Mohammadi, have been arrested.

Section 3: Cultural Heritage and Environment Reports concerning cultural heritage and environment in the month of Khordad also serve to indicate the unfavourable situation in those sectors. The following are two such instances: The historical Naqsh-e Jahan Square in Esfahan is in danger of being removed from UNESCO’s list of World Heritage Sites.

The reason the square may be removed from UNESCO’s World Heritage Sites is because the responsible officials’ failure to pay attention to the existence of a private building and Esfahan intercity railway track in the vicinity of the square. Meanwhile, Orumiyeh Lake continues to dry up, in which regard, not only the authorities have failed to pay sufficient attention to the issue, but, instead, they have arrested several environmental activists, including Hasan Ahmadian, Ali Hamed Imani, Mohammad Eskandarzadeh, and Ms Afsaneh Towfiq.

Conclusion

In conclusion of this monthly report, I would like to draw the attention of the Islamic Republic’s authorities to their international obligations in respect of observance of human rights principles. I would also like to reaffirm that securing national interests and resolving the current crisis warrants respect for individual rights and freedoms and the dignity of citizens.

Shirin Ebadi

Human Rights Defendant and 2003 Nobel Laureate

23 June 2012

Note: For further information regarding the above reports, please refer to the following news websites: Iranian Students News Agency (ISNA), Islamic Republic News Agency (IRNA), Iranian Labour News Agency (ILNA), Fars news agency, Mehr news agency, Young Journalists Club news agency, CDHR website, JARAS, Committee of Human Rights Reporters, Nedaye Azadi, Baztab, HRANA, Ghanoon, Kaleme, Mohebbat News, Sunni Online, International Campaign for Human Rights in Iran, Majzooban-e Noor, Melli Mazhabi, Nedaye Sabze Azadi, Radio Zamaneh, Radio Farda and BBC.

 

تنها مطالب و مقالاتي که با نام جبهه ملي ايران - ارو‌پا درج ميشود نظرات گردانندگان سايت ميباشد .