ایران ‫و جهان

 

 

 

اشتون: هنوز منتظر پاسخ ایران هستیم

دفتر کاترین اشتون، رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز جمعه (۲۰ ژانویه/ ۳۰ دی) اعلام کرد که قدرت‌های جهان هنوز منتظر پاسخ ایران به نامه‌ای هستند که اشتون آن را در ماه اکتبر به ایران ارسال کرده است.

خبرگزاری فرانسه می‌نویسد، اشتون از سیاست ادامه گفت‌وگوها همزمان با تشدید تحریم ایران دفاع کرد و گفت: «ما منتظر واکنش ایران هستیم.»

رئيس سیاست خارجی اتحادیه اروپا در ۲۱ اکتبر نامه‌ای به نمایندگی از گروه ۵+۱ شامل بریتانیا، چین، فرانسه، روسیه، آمریکا و آلمان به سعید جلیلی‌، مذاکره‌کننده ارشد هسته‌ای ایران ارسال کرده و در آن از لزوم شرکت ایران در «مذاکراتی جدی» دفاع کرده است.

اشتون در نامه خود ضمن حمایت از ازسرگیری مذاکرات، بر ضرورت تمرکز بر موضوع کلیدی ماهیت برنامه اتمی ایران تأکید کرد.

وی در این نامه از ایران خواست، در مذاکراتی جدی شرکت کند و تأکید کرد که در این مذاکرات باید «پیشرفت واقعی حاصل شود.»

اتحادیه اروپا می‌گوید، ایران هنوز به این نامه پاسخ رسمی نداده است.

 

سفر رئیس ستاد ارتش آمریکا به اسرائیل

در حالیکه آمریکا و اسرائیل بر سر نحوه برخورد با پرونده هسته ای ایران با هم موافق نیستند آمریکا ‏می گوید هردو کشور دارای منافع مشترکی در خاور میانه هستند. از سوی دیگر کشور های اروپایی بدلیل ‏درخواست یونان برای تضمین قراردادهای نفتی جایگزین قراردادهای این کشور با ایران، تا کنون برای ‏تصمیم گیری در مورد تحریم نفت ایران به نتیجه نرسیده اند.‏

مارتین دمپسی، رئیس ستاد ارتش آمریکا که سرگرم دیدار از اسرائیل است امروز جمعه گفت آمریکا و ‏اسرائیل منافع مشترکی در منطقه پر تحرک خاور میانه دارند و هرگونه تبادل نظر باعث بهبود روابط آنان ‏خواهد شد.‏

رئیس ستاد ارتش آمریکا که بعد از دیدار خود با ایهود بارک، وزیر دفاع اسرائیل سخن می گفت اگرچه در ‏اظهارات خود مستقیما به ایران اشاره نکرده اما گفت آمریکا و اسرائیل با "آزمایش مشترکی" روبرو هستند. ‏

بگفته مارتین دمپسی، آمریکا و اسرائیل "وظیفه مقدس دفاع ازارزشهای آزادی" را بعهده دارند و آمریکا در ‏این راه با اسرائیل همراه خواهد بود.‏

اظهارات رئیس ستاد ارتش آمریکا در حالی صورت می گیرد که در هفته ای اخیر طرح مساله عدم موثریت ‏تحریمهای بین المللی علیه پرونده هسته ای ایران و امکان حمله نظامی بر تاسیسات اتمی این کشور از سوی ‏اسرائیل، نارضایتی هایی را میان آمریکا و اسرائیل دامن زده است. ‏

ناظران می گویند آمریکا از این نگران است که مبادا اسرائیل بدون آنکه این کشور را در جریان بگذارد تهدید ‏خود در مورد ایران را عملی کند.‏

از سوی دیگر دیلپلماتهای غربی می گویند یونان آخرین کشور اروپایی است که تا هنوزدر مورد عملی شدن ‏تحریم نفت ایران از سوی اروپا ملاحظاتی را مطرح کرده است.‏

بگفته یکی از این دیپلماتها، یونان میخواهد مطمئن گردد که کشور های عمده تولید کننده نفت برای صادرات ‏نفت جایگزین نفت ایران به یونان با این کشور همکاری خواهند کرد.‏

بگفته این دیپلمات برای این کشور ها دشوار خواهد بود با در نظر داشت دشواریهای مالی کنونی یونان، نفت ‏صادراتی خود را با شرایط مساعد مشابه با قراردادهای یونان با ایران از جمله عدم تقاضای تضمین مالی از ‏یونان به این کشور صادر کنند.

 

سارکوزی حمله به ایران را «برانگیزاننده جنگ در منطقه» خواند

رئیس جمهور فرانسه با حمله نظامی به ایران مخالفت کرد و آن را «برانگیزاننده جنگ و هرج و مرج در خاور میانه» خواند. وی در عین حال از افزایش فشار بر ایران از طریق تحریم‌ها دفاع کرد.

نیکلا سارکوزی در سخنانی که جمعه (۲۰ ژانویه/ ۳۰ دی) به مناسبت آغاز سال میلادی جدید در جمع دیپلمات‌های فرانسوی ایراد کرد گفت، حمله به ایران مشکل (مربوط به برنامه اتمی این کشور) را حل نمی‌کند.

وی تصریح کرد که فرانسه حاضر است «هر اقدامی را برای پرهیز از حمله نظامی» انجام دهد، اما در عین حال از «تحریم‌های شدیدتر» ایران استقبال می‌کند.

وزیران خارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا در نشست خود در روز دوشنبه (۲۳ ژانویه) تحریم‌های جدید ایران را بررسی خواهند کرد.

 

آژانس انرژی اتمی اتهام درز اطلاعات مربوط به دانشمند هسته‌ای ایران را رد کرد

سازمان آژانس بین المللی انرژی اتمی روز جمعه اتهام درز اطلاعات مربوط به دانشمند هسته ای ایرانی را رد کرد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، به نقل از گیل تیودور، سخنگوی آژانس بین المللی انرژی اتمی، «این سازمان نام مصطفی احمدی روشن را منتشر نکرده و او را نمی‌شناخته است.»

در پی ترور مصطفی احمدی روشن، معاون بخش بازرگانی سایت هسته‌ای نطنز، مقامهای جمهوری اسلامی درز احتمالی اطلاعات آژانس را در قتل او موثر دانستند.

 

مجوز پخش شبکه خبری پرس تی وی، متعلق به دولت ایران، لغو شد

سازمان نظارت بر رعایت ضوابط رسانه‌ای بریتانیا، موسوم به آف کام ، روز جمعه مجوز پخش شبکه تلویزیونی پرس تی وی، متعلق به دولت ایران، را لغو کرد.

آف کام در حکم خود گفته است که مدیران پرس تی وی در برنامه سازی از تهران دستور می گیرند و این شبکه مقررات اين نهاد نظارتی را نقض کرده است.

پرس تی وی در واکنش به این حکم، آن را «مصداق بارز سانسور» خوانده است.

به دنبال حکم آف کام، شبکه پرس تی وی از فهرست شبکه های ماهواره اسکای در بریتانیا حذف می شود، اما به گفته مدیران پرس تی وی، برنامه های این شکبه همچنان از طریق اینترنت قابل دریافت است.

 

 

تنها مطالب و مقالاتي که با نام جبهه ملي ايران - ارو‌پا درج ميشود نظرات گردانندگان سايت ميباشد .