‫گزارشی از تجمع اعتراضی فعالان سیاسی ایرانی مقیم پاریس
‫پیام شیرین عبادی، سخنان عبدالکریم لاهیجی و پیامهای احزاب فرانسوی

‫در آستانه ۲۷ بهمن ماه، سالگرد حصر خانگی زهرا رهنورد، میر حسین موسوی و مهدی کروبی، جمعی از فعالان سیاسی ایرانی مقیم فرانسه گرد هم آمدند تا از آزادی تمامی زندانیان سیاسی و عقیدتی در ایران پشتیبانی کنند. این تجمع اعتراضی روزیکشنبه ۱۲ فوریه ۲۰۱۲ در میدان تروکادرو (حقوق بشر) پاریس برگزار شد. آغازگر این تجمع اعتراضی پیام شیرین عبادی،برنده جایزه صلح نوبل بود که قرائت شد. متن کامل این پیام به شرح زیر است:

‫راه حل های بحران ایران؛ آزادی زندانیان سیاسی و انتخابات آزاد تحت نظارت بین المللی
‫هموطنان عزیز، مردم آزاده جهان

‫حکومت جمهوری اسلامی ایران نه تنها به ضوابط حقوق بشر و تعهداتی که در این خصوص پذیرا شده، بی اعتنا است حتی قوانینی را هم که خود تصویب نموده، اجراء نمی کند و از این رو بر خلاف ضوابط مقرر در قانون آیین دادرسی کیفری شهروندان را دستگیر و به زندان می افکند که در این ارتباط می توان به وضعیت خانم زهرا رهنورد و آقایان موسوی و کروبی اشاره کرد. آنان قریب به یکسال است که بدون محاکمه، بدون تفهیم اتهام، بدون امکان دفاع در مکانی که دقیقا مشخص نیست کجاست، در زندان هستند و هیچ ارگان رسمی حکومت نیز مسئولیتی در این زمینه نپذیرفته است و به دادخواهی خانواده آنان نیز توجهی نمی شود. در حالی که نمایندگان حکومت مدعی هستند در ایران زندانی سیاسی وجود ندارد، زندان ها پر است از افرادی که کوچک ترین انتقادی به عملکرد سیاسی حکومت دارند. غالب دستگیر شدگان بر خلاف مقررات قانونی بازداشت شده اند و در زندان نیز از حقوقی که طبق آیین نامه زندان ها برای هر زندانی مقرر است محروم هستند.

‫زندانیان سیاسی حتی از حقوقی که یک زندانی عادی دارد، برخوردار نیستند؛ از جمله تعدادی از زندانیان سیاسی بیمار هستند و نیازمند درمان که بر خلاف قوانین از معالجه آنان امتناع می ورزند و در این ارتباط می توانم به وضعیت وخیم عیسی سحر خیز، کیوان صمیمی و عبدالله مومنی اشاره کنم.

‫زنانی که خواهان حقوق برابر بوده اند به اتهام واهی اقدام علیه امنیت ملی با حبس های طویل المدت مواجه شده اند که از آن جمله می توان به شیوا نظر آهاری و بهاره هدایت اشاره کرد.

‫نبود آزادی بیان حتی سبب شده وکلا نیز به جرم دفاع از موکلین به زندان روند که از آن جمله می توان به نسرین ستوده، محمد سیف زاده و عبد الفتاح سلطانی اشاره کرد.

‫ایران تبدیل به زندان بزرگ خبرنگاران شده، قلم ها را شکستند، روزنامه ها را بستند و تعدادی از بهترین خبرنگاران را به زندان افکندند که از آن جمله می توان به بهمن امویی و احمد زید آبادی اشاره کرد.

‫جوانانمان را در خیابان به گلوله بستند و به کوچکترین بهانه از دانشگا ه ها بیرون کردند و یا به زندان افکندند از آن جمله می توان و مجید توکلی و سید ضیا الدین نبوی اشاره کرد.

‫در اثر سیاست های خارجی غلط حکومت، تحریم های اقتصادی کمر مردم را شکسته و رشد اقتصادی ایران حتی از افغانستان و عراق جنگ زده نیز کمتر شده است. فاصله طبقاتی در ایران بیداد می کند.

‫برون رفت از شرایط دشوار فعلی ۲ راه حل فوری می طلبد:
‫اول- آزادی کلیه زندانیان سیاسی
‫دوم- برگزاری انتخابات آزاد تحت نظارت نهاد های بین المللی تا مردم ایران بتوانند نمایندگان خود را انتخاب کنند.

‫تاخیر در انجام این دو خواسته می تواند عوااقب زیانباری برای آینده ایران در برداشته باشد.

‫به قدرت رسیدن حکومتی مردمی در ایران راه مصالحه بین الملی را باز گذشته و می تواند با حفظ منافع ملی، ایران را از تحریم اقتصادی و خطر جنگ دور کند. این خواست همگانی مردم است و حکومت اگر به بقای ایران می اندیشد باید هر چه زودتر نسبت به انجام آن اقدام نماید.

‫شیرین عبادی
‫۲۲ بهمن ۱۳۹۰

‫لاهیجی: این حصر هیچ سند قانونی ندارد
‫سخنران بعدی این تجمع عبدالکریم لاهیجی، حقوقدان و نایب رئیس فدراسیون بین المللی جوامع حقوق بشر بود که از منظر حقوقی به روند غیر قانونی حبس میرحسین موسوی ، زهرا رهنورد و مهدی کروبی اعتراض کرد. لاهیجی در ابتدای سخنان خود با اشاره به اینکه سرکوب در ایران بی تاثیر بوده است، به پیام ۳۹ زندانی سیاسی اشاره کرد که «از قلب زندانهای جمهوری اسلامی استبداد را به چالش کشیده اند.» اشاره لاهیجی به فراخوان ۳۹ زندانی سیاسی بود که هفته پیش در راستای دعوت مردم ایران به حمایت از رهبران محصور جنبش سبز صورت گرفت. لاهیجی در ادامه سخنان خود با اشاره به شهادت هاله سحابی و هدی صابر، استواری زندانیان سیاسی ایران را نشانی از پایداری جنبش مردمی ایران دانست و با چالش کشیدن تصمیم حاکمیت در حصر حامیان جنبش سبز توضیح داد:« هیچ سند قانونی و ماده حقوقی حصر موسوی ،کروبی و رهنورد را توجیه نمی کند.»وی با اشاره به اجلاس شورای حقوق بشر که قرار است در ماه مارس برگزار شود اعلام کرد که این شورا منتظر گزرش احمد شهید،گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر ایران است تا نظر خود را در مورد حصر خانگی این سه چهره شاخص جنبش سبز اعلام کند. پس از این سخنان پیامهای حزب های سوسیالیست وکمونیست وسبزهای فرانسه قرائت شد.

‫احزاب فرانسوی:به حصر رهبران مخالفان ایران پایان دهید
‫سبزهای فرانسه در پیام خود با اشاره به «تلاش ملت ایران در طول دو سال گذشته در راستای مبارزه با استبداد» و با یادآوری «تقلب گسترده انتخاباتی در سال ۱۳۸۸»، به سرکوب جنبش سبز ایران و کشتن معترضان و حبس خانگی سه چهره سرشناس این جنبش ، اعتراض وتصریح کردند:«حقوق بشر در ایران سرکوب شده، اعدام ها افزایش یافته اند. ما خواستار آزادی تمامی زندانیان سیاسی و لغو همه محدودیت های اعمال شده در برابر آزادی های دموکراتیک هستیم. ما خواستار آزادی آقایان موسوی و کروبی و خانم رهنورد هستیم.»

‫از سوی دیگر حزب سوسیالیست فرانسه ضمن اعلام حمایت از تجمع فعالان سیاسی ایران در پاریس و با انتقاد از زندانی کردن فعالان سیاسی و چهره های شاخص جنبش سبز، همبستگی خود را با اینتجمع اعلام کرد و خواستار ارسال هیاتی مستقل برای تحقیق در مورد وضعیت قربانیان سرکوب و تخطی از حقوق بشر در ایران شد.

‫حزب کمونیست فرانسه نیز در پیام خود به محدودیت آزادی بیان و سانسور بیش از حد در ایران اعتراض کرد و همبستگی خود را با «جنبش مردمی ایران» اعلام کرد.

‫دلیل بازداشت رهنورد ،موسوی و کروبی اعلام همبستگی در مبارزه علیه دیکتاتورهاست
‫«جمعیت منشور آزادی ها» که جریانی عربی – فرانسوی هوادار بهار عربی است ، دیگر جریانی بود که در پیام خود ضمن اعلام همبستگی با جنبش دموکراتیک ایران، تنها گناه رهنورد، موسوی و کروبی را حمایت از قیام های منطقه عنوان کرد و خواستار آزادی این سه چهره شاخص جنبش مردمی ایران شد. این جمعیت در پیام خود ضمن تاکید بر حمایت از زندانیان سیاسی ، خواستار احترام حکومت ایران به آزادی های بنیادین و حقوق اساسی مردم شد. در این پیام تصریح شده است که «تنها گناه رهبران جنبش مردمی ایران اعلام همبستگی در مبارزه علیه دیکتاتورهاست.»

‫رضا علیجانی: جنبش سبز با طبقات فرودست ارتباط برقرار کند
‫رضا علیجانی، فعال ملی – مذهبی نیز در این تجمع در سخنانی با تقدیر از استقامت کروبی، موسوی و رهنورد، این سه چهره شاخص جنبش سبز ایران را به عنوان نمونه ها ونمادهایی از مقاومت زندانیان سیاسی از گرایشات مختلف فکری – سیاسی و نیزمقاومت مردم آگاه ایران معرفی کرد و آنها را رهبران مدنی جنبش سبز نامید. این فعال ملی -مذهبی با اشاره به ماهیت جنبش سبز، این جنبش را «اصلاح اصلاحات» نامید و به دو ضعف جنبش اصلاح طلبی دوم خرداد ۱۳۷۶ اشاره کرد. به اعتقاد علیجانی جنبش سبز فاصله میان خودی و غیر خودی که یکی از نقاط ضعف دوران اصلاحات محسوب می شد را کم کرد و اما در مورد ضعف دوم اصلاحات یعنی عدم اتصال به طبقات فرودست جامعه تا کنون ناموفق بوده است. وی تاکید کرد جنبش سبز باید با اتخاذ استراتژی نوین ضمن ارتباط با اقشار فقیر این ضعف را جبران کند. وی شهدای اخیر جنبش را در امتداد شهدای جنبش آزادی خواهی ایران در دهه شصت قلمداد کرد که راهشان به ثمر نشسته است.

‫پایان بخش این تجمع قرائت قطعنامه ای بود که توسط محمد علی توفیقی روزنامه نگار و فعال سیاسی صورت گرفت. در این قطعنامه ضمن دعوت ازتمامی وجدان‌های بیدارومدافعان حقوق بشردرجهان، برای تلاش در راه آزادی سه چهره برجسته‌ی جنبش سبزمردم ایران،اعزام گروه‌های مستقل حقوق بشری برای پیگیری وضع کنونی آنان،به عنوان گام نخست برای تغییروضع فعلی تصریح شد.

 

تنها مطالب و مقالاتي که با نام جبهه ملي ايران - ارو‌پا درج ميشود نظرات گردانندگان سايت ميباشد .