جايزه مشترک انجمن جهانی قلم و آکسفام نويب به آسيه امينی تعلق گرفت




آسيه امينی، روزنامه‌نگار، شاعر، وبلاگ‌نويس، موفق به دريافت جايزه مشترک آکسفام نويب و انجمن جهانی قلم (پن) شد.

به گزارش نهاد مدنی آکسفام نويب (Oxfam Novib) اين جايزه قرار است روز پنج‌شنبه ۱۹ ژانويه طی مراسمی توسط ليونل فير (Lionel Veer)، سفير حقوق بشر هلند به آسيه امينی اعطا شود.

اين مراسم در سالن تئاتر اسپويی شهر لاهه هلند و در جريان برگزاری جشنواره شب‌های زمستانی نويسندگان که تا روز يکشنبه ۲۲ ژانويه ادامه خواهد داشت، برگزار خواهد شد.

اين جايزه هر سال به نويسندگان يا روزنامه‌نگارانی اهدا می‌شود که مورد آزار و اذيت قرار گرفته و يا به‌خاطر نوشته‌های‌شان مجبور به ترک کشور خود شده‌اند.

آکسفام نويب، نهادی مدنی است که در راه توسعه و استقلال در جهان تلاش می‌کند و در سال ۱۹۵۶ بنيان گذاشته شده است

آکسفام نويب در اطلاعيه خود آورده است: "آسيه امينی، فعال حقوق زنان در سال ۲۰۰۷ ميلادی پس از پنج روز حبس در زندان اوين به‌دليل اعتراض به بازداشت يکی از فعالان همکار خود، مجبور به ترک ايران شد. از آن زمان او در نروژ و در تبعيد زندگی می‌کند و همچنان به نوشتن شعر، روزنامه‌نگاری و صحبت عليه بی‌عدالتی ادامه می‌دهد. او همچنين در «کمپين قانون بی‌سنگسار» در ايران فعاليت می‌کرد و به جمع‌آوری گزارش از موارد سنگسار در اين کشور می‌پرداخت."

آسیه امینی که در سال ۲۰۰۹ جایزه معتبر "هلمن همت" را به‌خاطر فعاليت‌هایش عليه سنگسار به‌دست آورد، به تازگی در نروژ دومين دفتر شعر خود را به دو زبان و با عنوان "به خواب من با تفنگ نیا" منتشر نمود. (در همين رابطه [1]گفت‌وگوی زمانه با آسيه امينی را بخوانيد [1])

در مراسم اهدای جايزه به آسيه امينی افزون بر وی نويسندگان زنی از اندونزی و ترکيه در مورد حقوق زنان و جنسيت سخنرانی خواهند کرد.

همچنين قادر عبدالله، نويسنده ايرانی‌تبار ساکن هلند که در ميان هلندی‌زبانان چهره مطرح ادبی به‌شمار می‌رود نيز در پايان اين مراسم سخنانی ايراد خواهد کرد.

آکسفام نويب با همکاری انجمن جهانی قلم که در آن نويسندگان، شاعران و پژوهشگران عضو هستند اين جايزه سالانه را به‌منظور کمک به نويسندگان تحت فشار اهدا می‌کند.

هر سال پنج جايزه به نويسندگان و روزنامه‌نگاران داده می‌شود که در اين ميان برنده اصلی در مراسم اهدای جايزه به هلند دعوت می‌شود.

اين جايزه پيش از اين به نويسندگانی چون هرانت دينک (Hrant Dink) از ترکيه؛ آن پوليتکووسکايا (Ann Politkovskaïa) و دوئونگ تو هوئونگ (Duong Thu Huong) تعلق گرفته است.

سال گذشته سينماگر روس آندری نکراسوف (Andreï Nekrassov) اين جايزه را به‌دست آورده بود.

شهر لاهه از آن‌جا که شهر بين‌المللی عدالت، صلح و امنيت به‌شمار می‌رود محل اهدای اين جايزه تعيين شده است.

آکسفام نويب، نهادی مدنی است که در راه توسعه و استقلال در جهان تلاش می‌کند و در سال ۱۹۵۶ بنيان گذاشته شده است.

 

تنها مطالب و مقالاتي که با نام جبهه ملي ايران - ارو‌پا درج ميشود نظرات گردانندگان سايت ميباشد .