بزرگترین مانور عربی،آمریکایی در خلیج فارس
 

حدود 100 هواپیمای جنگی از دو ناو هواپیمابر آمریکایی "یو بی اس اینترپرایز" و "یو اس اس ابراهام لینکون" و 100 جنگنده نیز از کشورهای منطقه دراین مانور حضور دارند که عملیات فرضی بازگشایی تنگه هرمز را انجام می دهند.


 ۲۴ فروردين ۱۳۹۱
 

روزنامه کویتی الوطن در گزارشی به جزئیات مانور نظامی هوایی بزرگ در بحرین و اهدف آن پرداخت.

به گزارش عصر ایران، 200 جنگنده از آمریکا و 4 کشور جنوب خلیج فارس در این مانور حضور دارند. این بزرگترین مانور هوایی است که تاکنون در خلیج فارس برگزار شده است.

در این مانور که از روز 8 آوریل (20 فروردین) آغاز شده و تا 15 آوریل (27 فروردین) ادامه دارد ، عملیات فرضی بازگشایی تنگه هرمز انجام می شود.

حدود 100 هواپیمای جنگی از دو ناو هواپیمابر آمریکایی "یو بی اس اینترپرایز" و "یو اس اس ابراهام لینکون" و 100 جنگنده نیز از کشورهای عربستان سعودی، امارات، کویت و بحرین دراین مانور حضور دارند.

پایگاه هوایی شیخ عیسی در بحرین با توافق کشورهای جنوب خلیج فارس و آمریکا به عنوان میزبان این مانور بزرگ انتخاب شده است.

دیگر اهداف این مانور به طور رسمی اعلام نشده اما سایت صهیونیستی "دبکا" نزدیک به منابع نظامی تل آویو به نقل از منابع آگاه در این باره چنین می گوید:

1- تمرین عملیاتی بازگشایی کانال هرمز در هنگام بستن احتمالی این تنگه توسط ایران.

2- تمرین منع حملات هوایی و دریایی ایران علیه تاسیسات نفتی و اسکله های صادرات نفت کشورهای امارات، عربستان، بحرین و کویت.

3- تمرین میزان هماهنگی میان نیروهای هوایی و دریایی ارتش آمریکا و ارتش های امارات، عربستان، بحرین و کویت.

این مانور پس از مانور هوایی "نوبل دینا -12 " در دریای مدیترانه برگزار می شود. در این مانور، جنگنده های آمریکا، یونان و اسرائیل حاضر بودند.

همچنین جنگنده های اسرائیلی در مسیر پروازی تا جزیره کریت یونان به مسافت 1200 کیلومتر، در حین پرواز، سوختگیری کردند.

ایران بارها تهدید کرده است در صورت تحریم نفتش، تنگه هرمز را می بندد. تنگه هرمز شاهراه اصلی عبور نفت خام تولیدی کشورهای حاشیه خلیج فارس به سمت بازارهای جهانی است.

پیش از این خبرگزاری رسمی بحرین نوشته بود که کشورهای پاکستان وترکیه هم در این مانور هوایی مشارکت دارند.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 

در پی سفر روز گذشته رئیس‌جمهور به ابوموسی صورت گرفت:
گستاخی بی‌سابقه وزیر خارجه امارات به ایرانیان


در پی سفر روز گذشته محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری ایران به جزیره «ابوموسی»، وزیر امور خارجه امارات در اظهاراتی شدید و بیرون از عرف دیپلماتیک، این سفر را محکوم کرده و آن را تجاوز به حقوق سرزمینی کشورش دانسته است!
کد خبر: ۲۳۷۵۷۵تاریخ انتشار: ۲۴ فروردين ۱۳۹۱ - ۱۰:۵۸
در پی سفر روز گذشته محمود احمدی نژاد، رئیس‌جمهوری ایران به جزیره «ابوموسی»، دولت امارات با همراهی برخی رسانه‌های غربی، جنگ روانی جدیدی را علیه ایران و تمامیت سرزمینی کشورمان آغاز کرده است.

به گزارش «تابناک»، شیخ عبدالله بن زاید آل نهیان، وزیر امور خارجه امارات در اظهاراتی شدید و بیرون از عرف دیپلماتیک، این سفر را محکوم کرده و آن را تجاوز به حقوق سرزمینی کشورش دانسته است!

خبرگزاری «امارات 24» با بیان این خبر، گزارش داده که عبدالله، سفر احمدی نژاد را «تجاوزی وقیحانه» به حاکمیت امارات بر سرزمینش و مانعی بر سر راه همه تلاش‌های امارات برای یافتن راهکاری مسالمت آمیز برای پایان «اشغال» جزایر توسط ایران دانسته است.


عبدالله همچنین گفته: «این سفر وضعیت حقوقی این جزایر را که بخش و جزیی از سرزمین ملی امارات هستند، تغییر نخواهد داد».

وی همچنین زمان انجام این سفر را نیز محکوم کرده و مدعی شده این سفر هنگامی انجام گرفته که دو کشور موافقت کرده بودند، تلاش خود را برای رسیدن به توافقی در مورد این موضوع به کار بگیرند و فضایی مساعد برای ارتقای ثبات در منطقه پدید بیاورند. عبدالله مدعی شده سفر اخیر، نقض آشکار این توافق است.

این ادعاها در حالی بیان می شود که جزایر سه گانه، همواره جزیی جدایی ناپذیر از سرزمین ایران بوده و مقامات ایرانی از گذشته تاکنون همواره اعلام کرده اند که درباره تمامیت سرزمینی کشورمان به مذاکره و مصالحه نخواهند پرداخت.

اما نکته جالب توجه دیگر در این میان، تلاش برخی رسانه‌های غربی برای دامن زدن به موضوع است. در این راستا، از زمان اعلام خبر سفر احمدی نژاد به جزیره ابوموسی، برخی خبرگزاری‌ها و رسانه‌های غربی، از جمله «آسوشیتدپرس»، «رویترز» و «واشنگتن پست» با انتشار اخباری تلاش کردند این سفر را کاری غیرمعمول معرفی کنند!

این در حالی است که سفر رئیس جمهور یک کشور به بخش‌های گوناگون کشور خود، کاملاً طبیعی و معمولی است و در واقع این رسانه‌ها می‌کوشند به گونه‌ای جزایر سه گانه را بخشی جدا از سرزمین ایران معرفی کنند.

بی‌گمان، اظهارات ضدایرانی این مقام اماراتی نباید بی پاسخ بماند و بر دستگاه دیپلماسی کشورمان واجب است، دست‌کم با فراخواندن سفیر این کشور، مراتب اعتراض خود را به دولت امارات انتقال داده و محدوده مرزهای سرزمین ایران را به آن‌ها یادآوری کند.