‫رژیم ایران برای چهارمین سال متوالی 'دشمن اینترنت' نامیده شد

سازمان گزارشگران بدون مرز برای چهارمین سال متوالی، ایران را به عنوان یکی از کشورهای دشمن اینترنت معرفی کرد.

 

این سازمان در در گزارشی که روز دوشنبه ۲۲ اسفند، ۱۲ مارس منتشر کرد، وضعیت سانسور اینترنت در سال ۲۰۱۱ را فقط در کشورهای برمه، چین و کوبا، بدتر از ایران دانسته است.

گزارشگران بدون مرز در این گزارش از صدور حکم مجازات اعدام در ایران به دلیل فعالیت در شبکه اینترنت و از تداوم موج دستگیری‌ها در این کشور ابراز نگرانی کرده است.

این سازمان بین المللی مدافع آزادی رسانه‌ها، اعلام کرده است که بیشتر این دستگیری‌ها در روزهای نزدیک به مناسبت‌های سیاسی مانند سالگرد انتخابات مناقشه برانگیز دهمین دوره ریاست جمهوری اتفاق افتاده و هدف از این کار، "مقابله با مخالفان، اختلال در انتشار مستقل اطلاعات و ایجاد جو رعب و وحشت" بوده است.

در بخش دیگری از این بیانیه آمده است که "در ایران شکنجه و بدرفتاری به هنگام بازداشت و همچنین افترا به جای اتهام و وادار کردن افراد به اعترافات اجباری که از تلویزیون پخش می‌شوند، به امری رایج تبدیل شده است."

گزارشگران بدون مرز همچنین نوشته است: "مقامات قضایی و امنیتی ایران از اعمال فشار بر خانواده‌های زندانیان ابایی ندارند."

در این گزارش آزادی موقت زندانیان در برابر دریافت مبالغی به عنوان وثیقه، نوعی "اخاذی" نامیده شده است.

از دیگر موارد مطرح شده در این بیانیه، دستگیری تعدادی از روزنامه نگاران ایرانی به "اتهام همکاری با بی بی سی فارسی" در ایران بوده است.

دراین بیانیه آمده است که شبکه بی‌بی‌سی بارها اعلام کرده که در ایران همکاری ندارد، "اما فیلمی از اعترافات قربانیان این عملیات که بخش هایی از بازجویی آنها بوده است" از پرس‌تی‌وی، تلویزیون انگلیسی زبان وابسته به دولت ایران پخش شده است.

به نوشته گزارشگران بدون مرز، ممانعت از سفر احمد شهید، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور مربوط به حقوق بشر ایران به این کشور "از مصادیق بارز خودسری" مسئولان ایران است.

گزارشگران بدون مرز همچنین از "سختگیرانه تر کردن قوانین مربوط به جرایم رایانه‌ای" در ایران انتقاد کرده و تشکیل "شورای عالی فضای مجازی" به دستور آیت الله خامنه‌ای را آخرین "ابتکار حکومت ایران برای مهار بیشتر اینترنت و شناسایی کاربران" نامیده است.

در بیانیه گزارشگران بدون مرز آمده است: "جمهوری اسلامی ایران سیاست پلیدنمایی رسانه‌های جدید را با منتسب کردن آنها به قدرت‌های خارجی و ابزاری در خدمت جنگ نرم برای سرنگونی حکومت ادامه می‌دهد."

گزارشگران بدون مرز نوشته است که یکی از اقدامات حیاتی برای حکومت ایران "سرمایه گذاری در عرصه سانسور سایبری" بوده است.

در این بیانیه با اشاره به اینکه در بهمن ماه گذشته دسترسی میلیون‌ها کاربر ایرانی به صندوق پست الکترونیکی گوگل و یاهو قطع شده بود، آمده است: "قطع کامل ارتباط اینترنت و کم کردن سرعت در موقعیت‌های بحرانی از راهیافت‌های رژیم است که هر روز بیش از پیش شده است و به شکل منطقه‌ای و یا در سطح شهرها به کار گرفته می‌شود."

گزارشگران بدون مرز همچنین از شرکت‌های بین المللی و بنگاه‌های اقتصادی‌ای که "با فروش و صادرات ابزارهای مورد استفاده در سانسور و تعقیب" با دولت ایران همکاری می‌کنند، انتقاد کرده است.

در پایان این بیانیه آمده است: "متخصصان مسدود کردن پروتکل اچ‌تی‌تی‌پی‌اس در ماه‌های اخیر را تمرینی برای راه اندازی اینترنت ملی و قطع کامل ارتباط با اینترنت جهانی تفسیر کرده‌اند."

گزارشگران بدون مرز اعلام کرده‌اند که چنانچه حکومت ایران طرح "اینترنت دو سرعته" را اجرا کند، یعنی اینترنتی با سرعت بالا و متصل به اینترنت جهانی برای مسئولان، مقامات دولتی و افراد خاص و اینترنتی سانسور شده برای اکثریت بزرگی از مردم، در اینصورت مرتکب تبعیض بزرگی خواهد شد که می‌توان آن را "تبعیض دیجیتالی" نامید.

 

تنها مطالب و مقالاتي که با نام جبهه ملي ايران - ارو‌پا درج ميشود نظرات گردانندگان سايت ميباشد .