راهپیمایی مشترک ایرانی‌ها و اسرائیلی‌های مقیم آلمان در برلین

 میترا فرهمند (اسرائیل)

 در حالی که يک کارزار فيس بوکی اسرائيلی ها با شعار «ايرانی ها ما شما را دوست داريم» بخاطر تأکيد بر نگرانی های مشترک مردم عادی از احتمال وقوع جنگ ميان اسرائيل و ايران بر سر برنامه هسته ای ايران، در هفته های اخير مورد توجه گسترده رسانه های جهانی قرار گرفت، اکنون يک گروه مشترک از ايرانی ها و اسرائيلی های ساکن آلمان از ارتقای اين نوع از فعاليت ها به سطح جديدی خبر داده است.
 

اين گروه ايرانی- اسرائيلی اعلام کرده است که روز شنبه  شانزدهم ارديبهشت تظاهراتی مشترک را در برلين برگزار می کند تا از جمله به آنچه که «دخالت آلمان در وخيم شدن اوضاع خاورميانه» ناميده است، اعتراض شود.
 

اين گروه فراخوان خود را زير عنوان «تندبادهای جنگ؛ ايرانی ها و اسرائيلی ها بر ضد مشارکت آلمان در تشديد درگيری ها در خاورميانه» برای راديو فردا ارسال کرده است.

معترضين ايرانی- اسرائيلی که  مخالف حکومت های حاکم بر کشورهای خود هستند، در فراخوان خود تأکيد کرده اند که «شکل دادن به کنش گری بر ضد جنگ، از طريق قوی کردن پيوندهای ميان مردم منطقه، تقويت مقاومت و مخالفت در داخل و خارج هر دو کشور ايران و اسرائيل و نيز تقويت يک گفتمان انتقادی بين مردم آلمان بر ضد دخالت آلمان در خاورميانه» را توصيه می کنند.
 

در حالی که بنيامين نتانياهو، نخست وزير اسرائيل، همواره تأکيد دارد که بايد تحريم های «فلج کننده تری» عليه ايران برقرار شود تا به باور او، سران جمهوری اسلامی ايران «ماهيت نظامی» برنامه هسته ای اين کشور را تغيير دهند، اسرائيلی های عضو کارزار مشترک در آلمان نوشته اند که «تحريم هايی که قرار بوده دولت (ايران) را هدف بگيرد، بيش از هر چيز، مردم عادی (در ايران) را هدف قرار داده و اثرات زيان باری برای جنبش اعتراضی ايران داشته است».
 

اين گروه از کنشگران مشترک از اسرائيل و ايران ابراز نگرانی کرده است که «اگر جنگ هم بر اين تحريم های فلج کننده اضافه شود، افزون بر هزينه های انسانی فوری آن، جنگ نيز به اهرمی در دست دولت ايران برای سرکوب بيشتر ايرانيان مبدل خواهد شد».
 

وبسايت روزنامه اسرائيلی معاريو نيز که جمعه گزارش اين فعاليت مشترک ايرانی ها و اسرائيلی های ساکن برلين را بازتاب داده بود، تأکيد کرده است که دست اندرکاران اين کارزار از هفته ها پيش برای برگزاری اين تظاهرات مشترک فعاليت کرده اند و لذا اميدوارند که اعتراضی با مشارکت هزاران نفر باشد.
 

ان.آر.جی، تارنمای روزنامه معاريو نوشته بو که اين «نمايش قدرت مشترک» نه تنها از دولت اسرائيل می خواهد که از رفتن به مسير برخورد نظامی با ايران دوری کند، بلکه از جامعه جهانی نيز می طلبد که تحريم های جهانی عليه ايران را لغو کند.
 

بر اساس اين گزارش، دست اندرکاران اين تظاهرات همچنين گفته اند که با سياست های دولت آلمان نيز مخالف هستند و به اين امر که روز گذشته در شهر کيل، يک زيردريايی ساخته شده در آلمان برای نيروی دريايی اسرائيل به آب انداخته شد، اعتراض کنند زيرا آن را «تقويت نظامی اسرائيل» می دانند.
 

زيردريايی آلمانی که پنجشنبه با حضور مقاماتی از اسرائيل به آب انداخته شد، چهارمين زيردريايی با توان حمل سلاح هسته ای است که مختص ارتش اسرائيل ساخته شده و قرار است که حدود دو سال ديگر به نيروی دريايی اسرائيل تحويل گردد.
 

گروه ايرانی- اسرائيلی مقيم آلمان تأکيد دارد که در کنار اعتراض به آلمان، بايد به مشارکت و دخالت جهانی که هدف از آن سرعت بخشيدن به نظامی گری در منطقه است، «نه» گفت.
 

خانم دانا روتچيلد، يکی از اعضای اسرائيلی اين جمع از کنشگران، به تارنمای روزنامه معاريو گفته بود که ما از طريق ای ميل های مشترک و آدرس دوستانِ دوستان خود با ايرانی ها ارتباط  خوبی برقرار کرده و توانسته ايم درک کنيم که همه ما از احتمال وقوع يک نبرد هسته ای وحشت زده ايم و اصولاً اختلاف نظرهای دو ملت بسيار اندک است.

خانم روتچليد افزوده است که بسياری از ايرانی های مقيم آلمان با سياست های حاکم بر ميهن خود بشدت مخالف هستند و اين امر، موجب نزديکی ما و آنها شده است.
 

يک دختر ۲۷ ساله کرد ايرانی نيز، از اعضای اين کارزار مشترک، که ۲۲ سال از عمر خود را در آلمان گذرانده است، به وبسايت معاريو گفته بود که از ديدن اين امر که اسرائيلی های مقيم آلمان با حال و هوای جنگ طلبانه ی بوجود آمده در خاورميانه، مخالف هستند، خشنود شده است.
 

اين دختر کرد ايرانی افزوده است که «نخستين آموزه ما در نتيجه اين کارزار اين بوده است که تأکيد را بر نقاط  اشتراک بگذاريم».
 

تظاهرات مشترک اين گروه ساعت ۱۴ در کنار ايستگاه قطار آهن «کوتبوسرتور» در محله کرويستبرگ در برلين برگزار می شود؛ اين محله از ترکيب جمعيتی چند فرهنگی برخوردار است زيرا درصد چشمگيری از مهاجران در آن زندگی می کنند.