ابراز نگرانی عفو بین‌الملل و اتحادیه اروپا از بازداشت‌های اخیر در ایران

سازمان عفو بین الملل با انتشار بیانیه ای نسبت به موج جدید بازداشت روزنامه نگاران، وبلاگ نویسان و فعالان در روزهای اخیر در ایران ابراز نگرانی کرده است.

 

عفو بین الملل، از سازمان های بین المللی مدافع حقوق بشر، در این بیانیه گفته است که بازداشت های اخیر در آستانه انتخابات مجلس ایران که قرار است دوازدهم اسفندماه (دوم مارس) برگزارشود، انجام شده و نشان می دهد که مقامات ایران بار دیگر در پی محدود کردن آزادی بیان در این کشور هستند.

این سازمان حقوق بشری از مقامات ایران خواسته است که تمامی بازداشت شدگان هفته های اخیر را آزاد کنند، مگر کسانی را که با اتهامات "موجه" کیفری در بازداشت بسر می برند.

عفو بین الملل تاکید کرده که سیستم قضایی ایران باید این موضوع را روشن کند که همه شهروندان این کشور حق آزادانه بیان افکار و عقایدشان را از جمله درباره انتخابات آتی دارند.

به گفته عفو بین الملل این محدودیت ها و دستگیری ها، به منزله نادیده گرفتن تعهدات بین المللی جمهوری اسلامی در زمینه رعایت حقوق بشر است.

در بخشی از بیانیه این سازمان آمده است که حیدر مصلحی، وزیر اطلاعات ایران در هیجدهم دی ماه (۸ ژانویه) از دستگیری افرادی خبر داده که به گفته او "به دنبال اجرای طرح ها و برنامه های آمریکا از طریق شبکه های مجازی و اجتماعی بودند."

به گفته وزیر اطلاعات ایران هدف دستگیر شدگان اجرای برنامه های آمریکا در نهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی بوده است.

عفو بین الملل در بیانیه خود گفته است که اخیرا اطلاعاتی درباره دستگیری افرادی در هفته های اخیر دریافت کرده است.

از جمله افرادی که در بیانیه عفو بین المل به بازداشت آنها اشاره شده، عبارتند است:

- اسماعیل جعفری، فعال کارگری و وبلاگ نویس که در هفتم دی ماه سال جاری در بوشهر دستگیر شد

- احسان هوشمند (هوشمندزاده) پژوهشگر اجتماعی و سعید مدنی، جامعه شناس و فعال سیاسی که هر دو به طور جداگانه در هفدهم دی ماه بازداشت شدند

- مهدی خزعلی، وبلاگ نویس و فرزند یکی از روحانیون شورای نگهبان که در ۱۹ دی ماه بازداشت شد

- پرستو دوکوهکی، فعال زنان و وبلاگ نویس که روز ۲۵ دی ماه دستگیر شد

- پیمان پاکمهر، مدیر سایت خبری تبریزنیوز که روز ۲۷ دی ماه در تبریز بازداشت و به زندان اوین منتقل شد (او پس از یک هفته با سپردن وثیقه آزاد شده است)

- مرضیه رسولی، روزنامه نگار که او هم در ۲۷ دی ماه بازداشت شد (به گفته خانواده اش نیروهای امنیتی ایران او را به اتهام "اقدام علیه امنیت ملی " بازداشت کرده اند)

سهام بورقانی (روزنامه نگار)، سعید رضوی فقیه (فعال سیاسی و عضو پیشین دفتر تحکیم وحدت)، شهرام منوچهری (روزنامه نگار) و محمد سلیمانی نیا (مترجم) از جمله افراد دیگری هستند که به گفته عفو بین الملل در روزهای اخیر بازداشت شده اند.

کاترین اشتون بر آزادی بیان به عنوان یکی از حقوق اساسی و اولیه بشر تاکید کرده است

عفو بین الملل در ادامه بیانیه خود نسبت به " فرآیند تبعیض آمیز تائید صلاحیت داوطلبان نمایندگی مجلس در انتخابات آتی ایران" ابراز نگرانی کرده و گفته است که نامزدهای شرکت کننده در انتخابات ممکن است به دلایل مختلف از جمله تعلق به اقلیت های قومی یا مذهبی، داشتن عقاید سیاسی خاص یا سطح تحصیلات رد صلاحیت شوند.

واکنش اتحادیه اروپا به حکم اعدام سعید ملک پور و بازداشت روزنامه نگاران

کاترین اشتون، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با صدور بیانیه ای خواستار لغو حکم اعدام سعید ملک پور و آزادی روزنامه نگارانی شد که به تازگی بازداشت شده اند.

در بخشی از این بیانیه آمده است : "بر اساس گزارش های دریافتی، در هفته های گذشته نیروهای امنیتی ایران شماری از روزنامه نگاران از جمله سهام بورقانی، پرستو دوکوهکی، سعید مدنی، فرشاد قربان پور، احسان هوشمند، شهرام منوچهری، مرضیه رسولی، آرش صادقی و محمد سلیمانی نیا را بازداشت کرده اند".

خانم اشتون در این بیانیه ضمن ابراز نگرانی شدید نسبت به افزایش بازداشت روزنامه نگاران و وبلاگ نویسان در ایران تاکید کرده است که آزادی بیان یکی از حقوق اساسی و اولیه حقوق بشر است که ایران هم تعهداتی بین المللی برای رعایت آن دارد.

 

 

تنها مطالب و مقالاتي که با نام جبهه ملي ايران - ارو‌پا درج ميشود نظرات گردانندگان سايت ميباشد .