قاچاق انسان در ایران بیش از 300 درصد افزایش یافته است

سایت خبرآنلاین: اکنون به جز اتباع غیرمجاز افغان و پاکستان، از کشورهای دیگری مانند هند، امارات و بنگلادش نیز انسان به ایران قاچاق می شودامید پس از افغانها، پاکستانیها و بنگالها، اتباع کشورهای هند و امارات هم به صورت غیرقانونی و قاچاق، به ایران سرازیر شده اند. اکنون در برخی از استانها، قاچاق انسان، باعث نگرانی پلیس شده است.
فرمانده انتظامی استان کرمان می گوید: ترانزیت قاچاق انسان دغدغه جدید امنیتی در استان کرمان شده است.
حسین چناریان در همایش راهوران محله ویژه هفته نیروی انتظامی درباره قاچاق انسان و مواد مخدر از استان حوزه استحافظی اش، خبر داد و گفت: "علاوه بر قاچاق انسان، نزدیک به 70 درصد از مواد مخدر ورودی به کشور نیز از این استان می گذرد."
این گونه که از اظهارات فرماندهان مرزبانی و مسئولان ارشد پلیس برخی استانها بر می آید اکنون مهمانان ناخوانده، به جز همسایه ها از سرزمینهای دوردست هم فرامی رسند.
تنها در یک استان مرزی، پلیس اعلام کرده نسبت به سال گذشته، کشفیات قاچاق انسان، بیش از 300 درصد افزایش یافته است. فرمانده دریابانی هرمزگان، در جمع خبرنگاران، با اظهار اینکه علاوه بر افغانها و پاکستانیها، برخی از اتباع هند و امارات نیز در مرزهای آبی جنوب کشور دستگیر شده اند، از بازداشت 1213 نفر متجاوز به مرزهای ایران از ابتدای سال جاری تاکنون خبر داد.
به گزارش فارس الیاس راستین اعلام کرد برخی از این افراد که دارای ملیت کشورهایی امارات و هند بوده‌اند پس از طی کردن مراحل قانونی از مرزهای ایران به سمت کشورهای خود طرد شدند.
این در حالی که در مدت شش ماه اخیر، تنها 10 ایرانی در مرزهای عمان دستگیر و از طریق مرزهای جنوبی به کشور عودت داده شده اند. راستین درباره بازداشتیهای اخیر خارجیان در مرزهای آبی هرمزگان گفته است: "بیشتر موارد قاچاق انسان اتباع افغانی و پاکستانی هستند که عمدتا از مرزهای ساحلی کشور در مناطق شرق هرمزگان انجام می‌شود."
 

هندیها و اماراتیها از دریا و پاکستانیها و افغانها زمینی قاچاق می شوند
اکنون ایران به عنوان یکی از مهاجرپذیرترین کشور جهان، دارای مهمانان مجاز و قاچاق زیادی از اتباع مختلف کشورهای آسیاست. افغانها، عراقیها، پاکستانیها، کشورهای حاشیه خلیج فارس، بنگالها و هندیها، ایران را مقصد مهاجرت و پناهندگی خود انتخاب کرده اند و افزایش حضور آنها در برخی استانهای شرقی، چشمگیر است.
افغانها و پاکستانیها به دلیل داشتن مرز خاکی مشترک با کشور، ترجیح می دهند زمینی وارد ایران شوند و هندیها و اعراب حاشیه خلیج فارس، از طریق دریا، به ایران ورود می یابند.
در صورتی که اتباع خارجی غیر مجاز در مرز دستگیر شوند، در تبادلات مرزی، به مرزبانان کشور خود تحویل داده می شوند ولی اگر موفق به حضور در استانهای مرکزی ایران شوند، خارج ساختن آنها از کشور، هزینه های زیادی در بردارد. وزارت کشور، طرح چند مرحله ای را برای اتباع غیر مجاز خارجی که در ایران، سکونت دارند اجرا کرده که هنوز خبری از موفقیت کامل آن، منتشر نشده است.