آرش هنرور شجاعی، وبلاگ‌نویس

آرش هنرور شجاعی ۳۰ ساله وبلاگ‌نویس و روحانی و مدرس حوزه ی علمیه است. وی در رشته تحصیلی اجتهاد و در حوزه علمیه قم تحصیل کرده است. هنرور شجاعی دارای تحصیلات دانشگاهی لیسانس حقوق – فوق لیسانس فلسفه – مسلط به پنج زبان زنده دنیا است.

بازداشت

آرش هنرور شجاعی در تاریخ ششم آبان ماه سال گذشته در محل کارش در حوزه‌ی علمیه قم دستگیر شد. اتهامات وی تبلیغ علیه نظام و نشر اکاذیب از طریق وبلاگش اعلام شد. وی اکنون ماه‌ها است که بدون برگزاری هیچ دادگاهی در بند ۳۵۰ زندان اوین به سر می‌برد.

آرش هنرور در حالی در زندان به سر می‌برد که از بیماری صرع و ناراحتی قلبی رنج می‌برد. وی چندین بار در طول ماه‌های بازداشت به خاطر بیماری صرع در زندان تشنج پیدا کرده و یا با وضعیت جسمی بسیار وخیم مواجه شده که با کمک همبندیان خود به بهداری زندان منتقل شده است.

اتهامات و حکم

در تاریخ ۱۰ مهر ماه ۱۳۹۰ هنرورشجاعی امروز در دادگاه ویژه روحانیت به چهار سال حبس تعزیری، هشتصد هزار تومان جریمه نقدی و پنجاه ضربه شلاق محکوم شد. اتهامات اصلی وی اقدام علیه امنیت نظام، جاسوسی نظام جمهوری اسلامی و همکاری با سفارتخانه های اروپایی و … عنوان شده بود. هنرورشجاعی در دفتر آیت الله فقید منتظری فعال بوده و کتابی نیز نوشته است به نام «در مدار شریعت» درباره آیت الله شریعت مداری که به نظر همین مساله موجب برخوردها با وی شده است. همچنین از دیگر استنادات این اتهامات فتاوای شرعی وی در وبلاگ‌اش بوده است.

مادر هنرور شجاعی: هیچ مصداقی برای اتهام سنگین فرزندم وجود ندارد
 

جـــرس: آرش هنرور شجاعی، از وبلاگ‌نویسان منتقد دولت، بعد از یک سال بازداشت، اخیرا با حکم چهار سال زندان، ۵۰ ضربه شلاق، ۸۰۰ هزار تومان جریمه نقدی و خلع لباس از روحانیت به صورت مادام‌العمر از طرف دادگاه ویژه روحانیت روبرو شده است.

به گزارش خانه حقوق بشر ایران، مادر این وبلاگ‌نویس از او به عنوان فردی یاد می‌کند که همواره در حال مطالعه، خواندن و تحقیق بوده است. هنرور به پنج زبان زنده‌ی دنیا مسلط است و دارای تحصیلات حوزوی و دانشگاهی در مقطع فوق لیسانس. یک سال زندان با وجود فشارهای گوناگون جسمی و روحی صدمات بی‌شماری بر وی وارد کرده است و وی در زندان از بیماری‌های سختی رنج می‌برد که این بیماری‌ها و وضعیت نامناسبش سبب نگرانی مادرش شده است.

مادر آرش هنرور شجاعی در خصوص صدور حکم زندان برای فرزندش گفته است "این حکم هنوز به صورت کتبی ابلاغ نشده است. دیروز به ما به صورت شفاهی گفتند چهار سال زندان تعزیری به علاوه ۵۰ ضربه شلاق و ۸۰۰ هزار تومان جریمه نقدی و خلع لباس روحانیت برای همیشه. هنوز اطلاع ندارم که این حکم به وکیل ایشان هم ابلاغ شده است یا نه، اما روز گذشته از دادگاه ویژه روحانیت با ما تماس گرفتند که با آن‌جا برویم. ما آن‌جا رفتیم و خود آرش را در آن‌جا دیدیم که از زندان به آن‌جا آورده شده بود و به خودش این حکم را ابلاغ کرده بودند."

بر اساس این گزارش، هنرور شجاعی با اتهامات زیادی در پرونده‌ی خود روبرو بوده است، در شبی نیز که بازداشت شده بود، به او اتهام "محاربه با خدا" را اعلام کرده بودند.

مادر وی در این خصوص گفته است "اتهامات زیادی در پرونده وجود داشت، اتهاماتی که ما فهمیدیم و وکیل ایشان هم آن را گفت، جاسوسی، اقدام علیه امنیت ملی، تبلیغ علیه نظام، توهین به رهبری، توهین به مقدسات، توهین به رحانیت، جعل اسناد و مدارک تحصیلی و خیلی اتهامات دیگر. البته من که در دادگاه حضور نداشتم، اما وکیلش گفت که خیلی از این اتهامات مورد قبول قرار نگرفت و آرش از آن‌ها تبرئه شد که البته من الان حضور ذهن ندارم که دقیق بگویم از چه اتهاماتی تبرئه شد."

مادر این وبلاگ‌نویس روحانی ادامه می‌دهد: "من به عنوان مادر آرش می‌توانم صد در صد بگویم که اتهاماتی مثل جاسوسی، توهین به مقدسات و نظایر این‌ها به هیچ عنوان در مورد آرش مصداقی ندارد و چنین اتهاماتی به وی نمی‌چسبد. برای این‌که آرش شخصی است معتقد، اجتهاد کامل دارد، کسی است که تمام اصول دینش و اخلاق را رعایت می‌کند، چنین شخصی نمی‌تواند جاسوس یا ملحد باشد. ولی به هر حال حرف من نه می‌توانست کمکی کند و نه تاثیری داشت و نه سندیتی داشت در دادگاه که بتوانم به او کمک کنم. اما قسم می‌خورم که فرزندم از این اتهامات مبرا ست و این اتهامات بی‌جهت به وی تفهیم شده و به خاطر آن محکوم شده است."

وی افزود "تا آن‌جایی که من می‌دانم و اشراف دارم به موضوع، آرش با هیچ دسته و گروهی همکاری یا فعالیتی نداشته است، آرش عضو هیچ جایی نبود، اما وبلاگ‌نویسی می‌کرد، اکثر مقالاتی هم که در وبلاگش می‌نوشت، تا آن‌جل که من می‌دانم و بخشی از آن‌ها را فرصت می‌کردم بخوانم، بیشتر مقالات علمی و تحقیقی بود. او دوست داشت مطالبی را که یاد می‌گیرد برای استفاده‌ی دیگران هم روی وبلاگش بگذارد تا همه به راحتی به آن دسترسی داشته باشند."

از اتهامات سنگین منتسب شده به هنرور "جاسوسی" است که مادر وی در این مورد گفت: "هیچ مصداقی برای این اتهام سنگین وجود نداشته و ندارد. در بازجویی از خود من هم که به عمل آمد از من پرسیدند که او چرا زبان‌های مختلف را بلد است، که پاسخ دادم خب آرش زبان آلمانی را بلد است. یک پسربچه‌ی ۱۵ ساله بود که من او را در موسسه «گوته» ثبت‌نام کردم. موسسه گوته وابسته به قسمت فرهنگی سفارت آلمان است و آرش آن‌جا درس می‌خواند. هر کسی می‌رود هر جایی درس می‌خواند که نمی‌توان به او اتهام جاسوسی زد. خب ۱۰ سال از این ماجرا گذشته است، من خودم رفتم آن‌جا که تحقیق کنم ببینم آیا آن‌جا فعالیت دیگری داشته است یا نه. با یکی از اساتیدش که صحبت کردم، که گفتند نه این‌جا هیچ فعالیتی صورت نمی‌گیرد، این‌جا کتاب‌هایی هست که ما خودمان در اختیار محصلین قرار می‌دهیم که این کتاب‌ها هم حتا از بیرون وارد نمی‌شود. تنها کاری که این جا می‌شود این است که درس دانشجو داده می‌شود و از او امتحان گرفته می‌شود. خیلی ساده. حالا آرش یک دانشجوی ممتاز بوده و همیشه بهترین نمره‌ها را می‌گرفته است. بعد از این‌که آرش مدرک زبان آلمانی را از موسسه گوته می‌گیرد دیگر هم به آن‌جا بازنگشته است."

طلاعات تازه درباره زندانی سياسی، حجت‌الاسلام هنرور شجاعی
چهارشنبه, 07/13/1390 - 20:01
 

پس از انتشار خبر محکومیت حجت‌الاسلام هنرور شجاعی به چهار سال زندان، ۵۰ ضربه شلاق، پرداخت هشت میلیون ریال جزای نقدی و خلع لباس؛ اکنون اطلاعات تازه‌ای در مورد وی به‌دست آمده است.

بنا به گزارش‌هایی که به‌دست رادیو زمانه رسیده است، آرش هنرور شجاعی، فرزند تقی هنرور شجاعی، شاعر، مترجم و فعال سیاسی چپ است.

تقی هنرور شجاعی پس از تحمل هشت سال بیماری و ۵۰ روز اغما در سال ۱۳۸۹ درگذشت و از وی آثار ترجمه‌ "شعر آمریکای لاتین"، "خاطرات زیرزمین" داستایوفسکی و "تی اس الیوت" و همچنین مجموعه‌ها‌ی شعر "تلخه‌های دیم" (۱۳۴۱)، "خنیا و خون" (۱۳۴۹) و "ابرباذ گرم تموز" (۱۳۵۷) منتشر شده است.

آرش متولد سال ۱۳۶۰ است و دوران کودکی خود را در آلمان گذرانده است. در کودکی به مسائل دینی علاقمند می‌شود و در بازگشت به ایران از ۱۱ سالگی هم‌زمان با تحصیل در دوره‌های راهنمایی و دبیرستان تحصیلات حوزوی را نیز پی‌گیری می‌کند.

پس از پایان تحصیلات متوسطه، در دانشگاه در رشته حقوق مشغول به تحصیل شده و لیسانس حقوق می‌گیرد و سپس تحصیلات تکمیلی را در رشته فلسفه تا مقطع فوق لیسانس ادامه می‌دهد.

آرش هنرور شجاعی در حوزه نام مستعار "محمد صادق" را برمی‌گزیند و تحصیلات حوزوی را تا درجه اجتهاد ادامه می‌دهد.

تقی هنرور شجاعی، پدر آرش هنرور شجاعی؛ شاعر، مترجم و فعال سیاسی چپ بود که پس از يک دوره طولانی بيماری، در سال ۱۳۸۹ درگذشت

وی به زبان‌های آلمانی، انگلیسی، یونانی، لاتین و عربی مسلط است. همچنین در کتاب قرآن‌پژوهی بهاءالدین خرمشاهی، زندگی‌نامه مفصل و فهرست کتاب‌های این مجتهد دینی آمده است.

حجت‌الاسلام هنرور شجاعی در زمان بازداشت در بیت آیت‌الله عبدالله جوادی آملی، از مراجع دینی شیعه مشغول به کار بود و ظاهرأ آیت‌الله جوادی آملی با نوشتن نامه به دادستان ویژه روحانیت از وی دفاع و خواستار آزادی فوری او می‌شود.

حجت‌الاسلام آرش (محمدصادق) هنرور شجاعی اتهامات خود را حدود ۲۰ عنوان بیان می‌کند: توهین به مقدسات؛ توهین به رهبری؛ توهین به آیت‌الله روح‌الله خمینی، رهبر انقلاب ایران؛ توهین به روحانیت؛ تبلیغ علیه نظام؛ اجتماع و تبانی به قصد بر هم زدن امنیت کشور؛ جاسوسی به نفع دولت آلمان؛ نشر اکاذیب؛ همکاری با دول متخاصم؛ مسئول پروژه اروپایی‌سازی اسلام؛ انتشار کتاب‌های ممنوعه؛ جعل دست‌خط مراجع (منظور اجازه اجتهاد وی است)؛ و...

آرش هنرور شجاعی در مرحله بازپرسی و دادگاه از برخی اتهامات بی‌پایه از قبیل شرب خمر؛ نگهداری و استفاده از مواد مخدر و نگهداری و استفاده از قرص‌های روان‌گردان؛ تبرئه شد.

دليل واقعی صدور حکم سنگین برای وی عضویت در گروه متقن (مدرسین مشهد، تهران، قم، نجف)؛ صدور بیانیه‌های این گروه که در برخی از آن‌ها رهبری نظام مهدورالدم شناخته شده است؛ انتشار کتاب "مدار شریعت" درباره زندگی آیت‌الله محمدکاظم شریعتمداری، از مراجع دینی شیعه که وی نیز با ولایت فقیه مخالف بود؛ مطالب وبلاگ وی با عنوان "یادداشت‌ها و برداشت‌ها" به نشانی http: //honarvarnet. blogspot.com و فعالیت در بیت آیت‌الله حسین‌علی منتظری، از مراجع دینی شیعه، جانشین سابق آیت‌الله خمینی و از مخالفان بعدی رهبر انقلاب ايران؛ عنوان شده است.

حجت‌الاسلام هنرور شجاعی به بیماری صرع شدید (بیماری تناوبی که با تشنجات همراه است) مبتلا می‌باشد که گاهی حتی دو یا سه بار در روز حملات شدید صرع به وی دست می‌دهد.

به‌هنگام ورود وی به بند ۳۵۰ زندان اوین چیزی که توجه هم‌بندان وی را به خود جلب می‌کرد رعشه شدید دست او بود؛ به‌گونه‌ای که حتی از نوشتن نیز ناتوان می‌ماند.

در ابتدا پزشکان زندان بیماری او را "ظاهرسازی" می‌دانستند ولی با شدت گرفتن بیماری وی، مجبور شدند او را به پزشکان متخصص نشان دهند. پزشکان متخصص داروهای مناسب را برای وی تجویز کردند که بهداری اوین به این بهانه که این دارو‌ها گران است از دادن آن‌ها به وی پرهیز می‌کردند که در ‌‌نهایت اجازه دادند این دارو‌ها از بیرون و توسط خانواده وی تهیه گردد. با این حال در چندین نوبت داروهای گران‌قیمتی که توسط مادر وی تهیه شده بود "مفقود" می‌شد.

حجت‌الاسلام هنرور شجاعی در بند ۳۵۰ اوین کلاس‌های دینی با عنوان "تاریخ فقه" و نیز کلاس‌های زبان آلمانی برای هم‌بندان خود برگزار می‌کرد که با استقبال آنان روبه‌رو شد و همین موضوع موجب آزار و اذیت وی توسط مأموران وزارت اطلاعات ایران می‌گردید. گفته می‌شود یکی از دلایل صدور چنین حکم سنگینی کلاس‌های وی در زندان است.

حکم سنگین حجت‌الاسلام هنرور شجاعی در حالی صادر شده است که حکم‌های شعبه‌های دادگاه ویژه روحانیت غیر قابل تجدید نظرخواهی هستند و رأی شعبه بدوی قطعی به‌شمار می‌رود.

این روحانی غیر دولتی، مدافع هویت مدنی روحانیت و مخالف هویت سیاسی آن، در مورد رأی دادگاه روحانیت به خلع لباس هميشگی‌اش به‌شدت با این رأی مخالفت کرده و گفته است "حکومت لباسی به تن من نکرده است که بتواند آن را درآورد."