سه شنبه، بيست و پنجم ژانويه ٢٠١١ -  پنجم بهمن ١٣٨٩


 

 

فراخوان برای آزادی زندانیان سیاسی درایران

بیش از صدوسی تن از روشنفکران و دانشگاهیان جهان با ارسال نامه ای خطاب به آیت الله "علی خامنه ای" رهبرجمهوری اسلامی ایران خواستارآزادی "بی قیدوشرط" ابراهیم یزدی دبیرکل "نهضت آزادی" در ایران گردیدند.

بیش از صدوسی تن ازروشنفکران و دانشگاهی جهان با ارسال نامه ای خطاب به آیت الله "علی خامنه ای" رهبرجمهوری اسلامی ایران خواستارآزادی "بی قیدوشرط" ابراهیم یزدی دبیرکل "نهضت آزادی" در ایران گردیدند.
رونوشت این نامه به چند تن دیگرازمقامات جمهوری اسلامی ازجمله علی اکبرهاشمی رفسنجانی، محمود احمدی نژاد، صادق لاریجانی، علی لاریجانی و محمد خزائی نماینده جمهوری اسلامی درسازمان ملل متحد نیز ارسال شده است.
در این نامه امضاء کنندگان ضمن یادآوری تعهدات جمهوری اسلامی درمورد موازین حقوق بشر تصریح می کنند که ادامه با زداشت زندانیان عقیدتی نقض آشکار قانون اساسی و تعهدات بین المللی ایران محسوب می شود. نویسندگان نامه بر این باورند که دستگیری و بدرفتاری با فعالان سیاسی، نقض غیرقابل توجیه هنجارهای پذیرفته شده ی بین المللی حقوق بشرو قوانین بین المللی و حرمت شکنی نسبت به تمامی مذاهبی است که برپایه اصول عدالت، قانون مدنی و مهرورزی بنا شده است.
چهره ها ی سرشناسی مانند یورگن هابرماس، ارنستولاکلو، نوآم چامسکی، چانتال مافو و شماربسیاری ازاهل قلم و اساتید علوم انسانی دانشگاه ها ی بین المللی امضاءکرده اند.
نویسندگان نامه علاوه بر ابراهیم یزدی، همچنین خواستارآزادی نسرین ستوده، بهاره هدایت، مجید توکلی ،عبدالله مومنی، محسن میردامادی، فیض الله عرب سرخی، مهدیه گلرو، احمد زیدابادی ، هدا صابر، مهدی محمودیان، محسن امین زاده و دیگر زندانیان سیاسی، مطبوعاتی وعقیدتی درایران شده اند. تاکنون صد سی و دونفر این نامه را امضاء کرده اند.


 

سرمای غیرقابل تحمل در بند جدید زندانیان سیاسی رجائی شهر

مهسا امرآبادی تاکید می کند که بند چهارزندان رجائی شهرسرویس های بهداشتی بسیارنامناسب و کثیفی دارد. او می گوید حتی شیشه های این بند هم شکسته و سرمای غیر قابل تحملی درون بند حکمفرماست.

گزارش های رسیده از ایران حکایت از دارد که در یک اقدام غیر مترقبه، کلیه زندانیان سیاسی زندان رجائی شهر کرج را به بند چهار این زندان منتقل کرده و کلیه تماس های تلفنی زندانیان را قطع کرده اند. مهسا امرآبادی همسر مسعود باستانی که بیش از یکسال است در این زندان بسر می برد در یک گفتگوی تلفنی خبر داد که از دو روز پیش شرایط بشدت بد شده و فشارهای زیادی به زندانیان می آورند. او تاکید کرد که " ما بشدت نگران وضعیت جسمانی عزیزانمان هستیم."
باید گفت که از سال گذشته زندان رجائی شهر به قول خانم مهسا امر آبادی به "تبعید گاه " برخی از زندانیان سیاسی سرشناس همچون منصور اسانلو، عیسی سحرخیز، احمد زیدآبادی، حشمت الله طبرزدی و همین همسر خانم امرآبادی یعنی مسعود باستانی تبدیل شده است.
خانم امرآبادی دریک گفتگو با رادیوی ما گفت که همسرش مسعود باستانی و بقیه زندانیان سیاسی رجائی شهر را که نزدیک به شصت نفرهستند، به بند چهار این زندان منتقل کرده اند. او توضیح می دهد که این بند فاقد هرگونه امکانات بهداشتی و گرمایشی است. مهسا امر آبادی تاکید می کند که این بند سرویس های بهداشتی بسیار نامناسب و کثیفی دارد. او می گوید حتی شیشه های این بند هم شکسته و سرمای غیرقابل تحملی توی بند حکمفرماست.
خانم امرآبادی می گوید که بطور معمولی تنها هر پانزده روز یکبار می تواند همسرش را ملاقات کند، چرا که ملاقات در این زندان با تفکیک جنسیتی انجام میگیرد و درنتیجه یک هفته مخصوص مرده و یک هفته ویژه زنهاست. او نگران است که با قطع ارتباطات تلفنی رابطه اش با مسعود باستانی مختل خواهد شد.


 

وضعیت جسمی وخیم حکیمه شکری از مادران عزادار در زندان
وضعیت جسمی حکیمه شکری، یکی از اعضا مادران عزدار در زندان اوین وخیم عنوان شده و با این حال امکان دریافت مرخصی و حتی ملاقات با خانواده‌اش را ندارد.

به گزارش سایت مادران پارک لاله (مادران عزادار ایران)، شکری روز گذشته، در طی یک تماس تلفنی با خانواده‌اش اعلام کرد که وضعیت جسمی خوبی ندارد و همچنین خبر داد که به دلیل وخامت اوضاع جسمی، تاکنون چندین بار به بهداری منتقل شده است.
این زندانی همچنین از سرمای سلول‌اش گلایه کرد و این سرما وضع جسمی وی را بدتر کرده است.

از سوی دیگر، در پی مراجعه خانواده حکیمه شکری به زندان در روز پنج شنبه ۲۸ دی‌ماه برای ملاقات، اعلام شد که این زندانی در حال حاضر ممنوع‌الملاقات است.

خانواده شکری پس از آن به قاضی پرونده مراجعه کردند تا راجع به وضعیت وی در زندان صحبت کنند و قاضی حسینی از آنان خواست تا یکشنبه ۱۱ بهمن ماه به دفتر قاضی مراجعه کرده تا نتیجه بررسی‌هایش درباره امکان آزادی با وثیقه را به آن‌ها اطلاع دهد.

حکیمه شکری روز ۱۴ آذرماه به همراه چند تن دیگر از مادران پارک لاله (مادران عزادار) برای بزرگداشت سالروز تولد امیرارشد تاجمیر، یکی از شهدای عاشورای ۸۸، به بهشت زهرا رفته و پس از پایان مراسم درحالی که قصد ترک کردن بهشت زهرا را داشت، دستگیر شد.

باقی مادران همان شب آزاد شده ولی ندا مستقیمی و حکیمه شکری به زندان اوین منتقل شدند و اتهام “جاسوسی” و “اقدام علیه امنیت ملی” به آنان تفهیم شد. ندا مستقیمی چندی قبل به قید وثیقه آزاد شد.

گفتنی است یک ماه پس از بازداشت و در ملاقات قبلی، خانواده وی در حالی با او ملاقات کرده بودند که آثار شکنجه بر روی صورت حکیمه مشخص بوده و دستهای‌اش به شدت می‌لرزیده است.


 

کارشکنی مسئولان در تحویل اجساد اعدام شدگان
پس از اینکه دستگاه قضایی- امنیتی دو زندانی سیاسی به نام جعفر کاظمی و محمدعلی حاج آقایی را در زندان اوین اعدام کرد، اکنون از تحویل اجساد ایشان ممانعت به عمل می آورد.

بنا به اطلاع گزارشگران خبرگزاری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران "هرانا"، خانواده جعفر کاظمی که برای تحویل جسد وی به زندان اوین و ارگان های مربوطه مراجعه کرده اند، با کارشکنی مسئولان در این زمینه مواجه شده اند.

جعفر کاظمی و محمدعلی حاج آقایی، بامداد دوشنبه چهارم بهمن ماه، بدون اطلاع وکیل و خانواده در زندان اوین به دار آویخته شدند.

گفته می شود این دو زندانی سیاسی در روزهای آخر حیاتشان به شدت تحت فشار بازجویان وزارت اطلاعات جهت اخذ اعترافات تلوزیونی قرار داشتند.

جعفر کاظمی و محمد علی حاج آقایی در اواخر شهریورماه ۸۸ بازداشت و از جمله متهمانی بودند که در دادگاه‌های نمایشی وقایع بعد از انتخابات محاکمه و توسط قاضی مقیسه که بازجوی ایشان در دهه ی شصت بوده، به اعدام محکوم شدند.

لازم به یادآوری ست که دستگاه قضایی- امنیتی حاکم بر کشور، عموما پس از اعدام زندانیان سیاسی، از تحویل اجساد ایشان به خانواده و بستگان سرباز می زند.


 

عفو بین الملل: از اعدام دو زندانی سیاسی وحشت زده هستیم

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: عفو بین الملل با صدور بیانیه ای اعدام جعفر کاظمی و محمدعلی حاج آقایی دو زندانی سیاسی در زندان اوین را به شدت محکوم کرد و اقدام مقامات جمهوری اسلامی در اعدام زندانیان را مورد اعتراض قرار داد.

به گزارش سایت کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی (www.komitedefa.com) در متن این بیانیه به نقل از مالکوم اسمارت، مدیر بخش خاورمیانه و شمال آفریقای سازمان عفو بین الملل آمده است «ما از اعدام جعفر کاظمی و محمدعلی حاج آقایی وحشت زده هستیم.»

متن کامل بیانیه این سازمان بین المللی مدافع حقوق بشر که مقر آن در لندن است به شرح زیر می باشد.

جمهوری اسلامی دو تن از بازداشت شدگان ناآرامی های سال گذشته را به دارآویخت. سازمان عفو بین الملل اعدام دو فعال سیاسی که در شهریورماه سال گذشته و در جریان اعتراضات مردمی پس از انتخابات بحث برانگیز ریاست جمهوری بازداشت شده بودند را محکوم کرد.

بنا به گزارش های منتشره جعفر کاظمی و محمدعلی حاج آقایی صبح روز کذشته چهارم بهمن ماه در زندان اوین تهران به دارآویخته شدند. هر دو به «محاربه»، «تبلیغ علیه نظام» و «ارتباط با سازمان مجاهدین خلق ایران (PMOI)» محکوم شده بودند.

اعدام این دو زندانی، آخرین مورد از موج اعدام هایی است که طی آن مسئولان جمهوری اسلامی از ابتدای سال جدید میلادی حداقل 71 زندانی را اعدام کرده اند. بطور متوسط 20 اعدام در هقته انجام شده است و هزاران نفر نیز در صف اعدام قرار دارند.

مالکوم اسمارت، مدیر بخش خاورمیانه و شمال آفریقای سازمان عفو بین الملل گفت: «ما از اعدام جعفر کاظمی و محمدعلی حاج آقایی، و همینطور از تداوم استفاده از این مجازات شدیدا بی رحمانه در ایران وحشت زده هستیم.»

«مانند بسیاری دیگر از قربانیان، این دو تن نیز از دادگاهی عادلانه بهره مند نشدند.»

بنا بر برخی گزارش ها، جعفر کاظمی ماه ها در زندان اوین توسط بازجویانش برای مجبور کردن وی به اعترافات تلویزیونی مورد شکنجه قرار گرفت اما او از انجام اعترافات تلویزیونی خودداری کرد.

او و محمدعلی آقایی با یکدیگر محاکمه شدند. به گمان ما ایشان در اردیبهشت سال جاری به مرگ محکوم شدند، و درخواست تجدیدنظر ایشان در ماه های جولای و سپتامبر رد شد.

پیش از آنکه این دو بازداشت شوند با اعضای خانواده شان در کمپ اشرف در عراق، که حدود 3400 تن از اعضا و هواداران سازمان مجاهدین خلق در آن در تبعید زندگی می کنند، دیدار کرده بودند. پسر جعفر کاظمی در این کمپ که در 60 کیلومتری شمال بغداد واقع شده است بسر می برد.

ساکنین اشرف برای ماه ها در معرض اذیت و آزار مداوم، فشار و شرایط "محاصره مانند" توسط مسئولان عراقی، که می خواهند آنها خاک عراق را ترک کنند قرار دارند. آنها در صورتی که مجبور به بازگشت به ایران شوند در معرض خطر بسیار جدی قرار خواهند داشت.

زندانیان دیگری از جمله حسین خضری، از اعضای اقلیت کرد که گمان می رود در بیست و پنجم دی ماه اعدام شده باشد، و علی صارمی که به اتهام عضویت در سازمان مجاهدین خلق در هفتم دی ماه اعدام شد، توسط مسئولان جمهوری اسلامی طی هفته های اخیر به دار آویخته شده اند.

دو عضو دیگر اقلیت کرد به نام های ایوب و مصلح نیز در میان کسانی هستند که در معرض خطر اعدام قرار دارند. آنها به داشتن اعمال جنسی و فیلم برداری از آن متهم هستند. سازمان عفو بین الملل هفته گذشته طی نامه ای به رئیس قوه قضائیه جمهوری اسلامی خواستار جلوگیری از اعدام این دو شده است.

 


 

جداسازی جنسیتی در دانشگاه علامه طباطبایی کلید خورد

جدا سازی جنسیتی در دانشگاه علامه طباطبایی بنا به دستور شریعتی رییس این دانشگاه کلید خورد.

بنا به گزارش های رسیده به کلمه مرحله نخست این جدا سازی شامل حال دانشجویان رشته علوم اجتماعی و ارتباطات شده است.

دختران و پسران دانشجو در برخی از کلاس های عمومی این دو رشته تحصیلی جدا شده اند .

دانشگاه علامه طباطبایی در چند سال اخیر محدودیت ها و محرومیت های فراوانی را هم برای دانشجویان و هم برای اساتید ایجاد کرده است به طوریکه بیشترین اساتیدی که با نام بازنشسته از کار برکنار شده اند از این دانشگاه بوده اند و تعداد زیادی از دانشجویان این دانشگاه در ۲ سال اخیر با محرومیت های طولانی مدت از تحصیل نیز روبرو بوده اند.


 

دو عضو حزب پان ایرانیست آزاد شدند

رضا کرمانی و آرش کیخسروی، از اعضای حزب پان ایرانیست، روز دوشنبه به قید وثیقه از زندان رجایی شهر کرج آزاد شدند.

این دو نفر، به همراه فرد سومی به نام شاهین زینعلی، حدود سه هفته پیش توسط نیروهای امنیتی در کرج بازداشت شده بودند.

آقای زینلی همچنان در بازداشت است و بنابر برخی گزارش‌ها، به بند ۳۵۰ زندان اوین منتقل شده است.

دو عضو دیگر حزب پان ایرانیست، میلاد دهقان و حجت کلاشی، نیز از سه هفته پیش در اهواز زندانی‌اند.


 

«حمایت شورای هماهنگی جبهه اصلاحات از شرایط خاتمی برای شرکت در انتخابات»
در حالی که سخنان محمد خاتمی، رئیس جمهور پیشین ایران، درباره شرایط اصلاح‌طلبان برای شرکت در انتخابات با واکنش تند حامیان دولت و به ویژه دبیر شورای نگهبان روبرو شده بود، یکی از اعضای شورای هماهنگی جبهه اصلاحات، با بیان این که شرایط اعلام شده «کف خواسته‌های اصلاح‌طلبان» است، از واکنش حامیان دولت ابراز شگفتی کرده است.

به گزارش خبرگزاری کار ایران، ایلنا، احمد حکیمی‌پور، یکی از اعضای شورای هماهنگی جبهه اصلاحات روز سه‌شنبه با حمایت از شرایط اعلام شده از سوی رئیس جمهور پیشین ایران برای شرکت اصلاح‌طلبان در انتخابات پیش روی مجلس،‌ از این شرایط با عنوان «کف خواسته‌های اصلاح‌طلبان» یاد کرده است.
محمد خاتمی، رئیس جمهور پیشین ایران، در اوایل آبان ماه در سخنانی در دیدار با نمایندگان اصلاح‌طلب مجلس شورای اسلامی، از «آزادی زندانیان و ایجاد فضای آزاد برای همه و گروه‌ها، پایبندی مسئولان به قانون اساسی و فراهم آوردن سازوکاری برای برگزاری انتخابات سالم و آزاد» به عنوان شرایط حداقلی اصلاح‌طلبان برای شرکت در انتحابات پیش روی مجلس یاد کرده بود.

رئیس دولت اصلاحات همچنین در این باره اظهار داشته بود: «خواست ما در گذشته و امروز موارد مشخصی بوده که حتی پس از حوادث انتخابات اخیر کشور نیز بر آن تاکید کردیم. باید شرایط حضور با نشاط مردم و تامین حقوق آنان تضمین شود وباید سازوکاری برای انتخابات تدوین شود که کمترین محدودیت برای آزادی رای مردم و بیشترین فضا برای تحقق خواست و اراده آنان فراهم شود.»

در واکنش به این سخنان،‌که با واکنش تند رسانه‌ها و شخصیت‌های حامی دولت در ایران روبرو شده بود، احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان گفته بود: «بعضی هنوز این را درست درک نکرده‌اند و می‌گویند اگر ما بخواهیم وارد شویم، شرایطی دارد. واقعاً باید گفت وقاحت حد و مرزی ندارد. مردم شما را قبول ندارند. چه کسی به شما رای می‌دهد؟»

در این میان احمد حکیمی‌پور، عضو شورای هماهنگی جبهه اصلاحات، با اشاره به واکنش حامیان دولت به شرایط اعلام شده از سوی رئیس جمهور پیشین ایران، اظهار داشته است: «مسایل مطرح شده برای حضور در انتخابات، کف خواسته‌های اصلاح‌طلبان است، چرا که تاکید بر اجرای قانون اساسی است؛ لذا جنجال برخی نیروهای رقیب برای ما تعجب‌آور بود.»

پیشتر نیز رییس جمهور پیشین ایران نیز در واکنش به گفته‌های احمد جنتی در این باره اظهار داشته بود:‌ «در جواب این مسئله که این که این روزها گفته می‌شود مردم چه کسی را بخواهند و چه کسی را نخواهند، باید گفت کسانی‌که مردم را قبول ندارند، حق ندارند درباره مردم و از زبان مردم صحبت کنند.»

آقای خاتمی همچنین افزوده بود: « مردم متولی نمی‌خواهند، بگذارید خود مردم در فضای امن و آزاد تصمیم بگیرند و هر کس را که خواستند انتخاب کنند. در جریان یک انتخابات آزاد است که معلوم می شود مردم چه کسی را می خواهند و چه کسی را نمی خواهند.»

در این میان احمد حکیمی‌پور از برگزاری جلسات‌ شورای هماهنگی جبهه اصلاحات، که در دوران اصلاحات با عضویت گروه‌های هجده‌گانه اصلاح‌طلب شکل گرفته بود، خبر داده و اظهار داشته است: «در این جلسات ... بحث تعامل اصلاح‌طلبان درخصوص انتخابات آینده و شروط اعلام شده از سوی برخی شخصیت‌ها توسط گروه‌ها به طور جداگانه مورد بحث قرار می‌گیرد تا به شورای هماهنگی بیاید و به یک تصمیم واحد برسیم.»

آقای حکیمی‌پور همچنین افزوده است:‌ «امروز اتحاد و همگرایی در اصلاح‌طلبان به مراتب بیشتر از اصولگرایان است و جریان اصلاح‌طلب جریانی دائمی است که در چهارچوب قانون عمل می‌کند و باید دید در ارتباط با عمل سیاسی و عمدتاً انتخابات چه تصمیمی گرفته می‌شود.»

وی همچنین با اعلام این که دیدار با مراجع و شخصیت‌های سیاسی در دستور کار شورای هماهنگی جبهه اصلاحات قرار دارد، اظهار داشته است، دیدار با آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی در اولویت است و پیگیری می‌شود.


 

بیانیه شدید الحن مجمع تشخیص مصلحت علیه دولت

خصومت های آشکارمیان محمود احمدی نژاد رئیس قوه اجرائیه و هاشمی رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ، به این درگیری جدید میان دو نهاد پر اهمیت نظام، معنای خاصی می بخشد و پیامد های آنرا حساس تر می کند.

مجمع تشخیص مصلحت نظام امروز با انتشار بیانیه نسبتاً شدید الحنی به اظهارات دیروز محمود احمدی نژاد و شخصیت های نزدیک به او ، بویژه زارعی نماینده حامی دولت در مجلس، اعتراض کرد و آنان را متهم نمود که با " داستان سرائی و خیال پردازی" قصد تخریب مجمع تشخیص مصلحت را دارند. این اعتراضات بویژه متوجه " اظهار نظر های ناصواب، کذب و خلاف واقع " نماینده حامی دولت در مجلس اسلامی شده است.
این بیانیه همچنین رسانه های طرفدار دولت را نیز متهم کرده است که" با ولع و وسواس" این " تهمت های بی پایه و اساس " و نیز " جنجال آفرینی های بی مورد" را مورد توجه " خاص" قرار داده اند.
نکته جالب در این بیانیه اعتراضی آنکه مجمع تشخیص نظام با اشاره آشکار به دولت و حامیانش متذکر شده است که " از این طیف و رسانه های آنها انتظاری بیش از این نبود."!
باید یاد آوری کرد که بدنبال اختلافی که بر سر لایحه برنامه پنجم میان مجلس و شورای نگهبان ایجاد شد و فقهای این شورا را مصوبه مجلس را مغایر موازین قانون اساسی و اسلام قلمداد کردند،در چند روز گذشته مجمع تشخیص مصلحت نظام به این اختلافات رسیدگی کرد و لایحه را به نفع مواضع مجلس و بر خلاف تمایلات تمایل دولت تصویب کرد و به همین دلیل هم مورد تقدیر و تشکر رئیس مجلس قرار گرفت.
با پرخاشجوئی های دولت و حامیانش بیاری رسانه های طرفدار، علیه این مصوبه مجمع تشخیص مصلحت، امروز این مجمع دست به اعتراض زد.
خصومت های آشکار میان محمود احمدی نژاد رئیس قوه اجرائیه و هاشمی رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ، به این درگیری جدید معنای خاصی می بخشد و پیامد های آنرا حساس تر می کند.



آمریکا مجازات های فردی را علیه مسئولان ایرانی توصیه می‌کند
یکی از دیپلمات‌های بلندپایۀ آمریکایی که به اروپا آمده است، با اشاره به وخامت وضعیت حقوق بشردر ایران، به دولت‌های اروپایی توصیه کرد که از اقدامات آمریکا الهام بگیرند و مسئولان جمهوری اسلامی را به طور فردی مورد تحریم قراردهند.

آقای فیلو دیبل*، یکی از مقامات بلندپایۀ وزارت خارجۀ آمریکا در امور خاورمیانه، که در حال حاضر در بروکسل به سر می‌برد، به خبرنگاران گفت: "ما همگی شاهد بدتر شدن وضعیت حقوق بشر در ایران هستیم".
وی سپس افزود که به اروپایی‌ها پیشنهاد داده تا با الهام از مجازات هایی که آمریکا برای برخی مقامات ایرانی در نظر گرفته، اقداماتی به عمل آورند.
منظور آقای دیبل محدودیت‌هایی است که آمریکا از سپتامبر ۲۰۰۹ برای هشت نفر ازمقامات جمهوری اسلامی ایجاد کرد. این افراد که به گفتۀ آمریکایی‌ها، در نقض حقوق بشر سوابق سنگین دارند، به دنبال اعمال مجازات‌ها، حق سفر به ایالات متحد آمریکا را ندارند. همچنین دارایی‌های احتمالی آنان در آمریکا مسدود می شود.

این دیپلمات آمریکایی توضیح داد که قرار نیست اروپاییان نیز دقیقاً همین تحریم ها را اعمال کنند، اما باید "به روشنی نشان داد که اروپایی‌ها، افرادی را که حقوق بشر را زیر پا گذاشته‌اند، شناسایی کرده اند".
وی گفت که آمریکا اطلاعات لازم را در بارۀ مسئولان ایرانی که مشمول مجازات‌ها هستند، در اختیار دوستان اروپایی خود قرار داده است.
در میان هشت نفری که تحریم‌های آمریکایی آنان را هدف قرار داده، نام محمد علی جعفری، فرمانده سپاه پاسداران و سعید مرتضوی، دادستان پیشین تهران دیده می‌شود.

خبرگزاری فرانسه گوشزد می‌کند که سفرآقای فیلودیبل به چند کشور اروپایی، درست بعد از شکست مذاکرات استانبول صورت می‌گیرد.


 

آمانو به برنامه اتمی ایران مشکوک است

یوکیا آمانو، رئیس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در مصاحبه با آسوشیتد پرس گفت، نمی‌توان با اطمینان کامل گفت که ایران در پی دستیابی به جنگ‌افزار اتمی نیست. آمانو تاکید کرد که ایران به اندازه‌ی کافی با آژانس همکاری نمی‌کند. آسوشیتدپرس می‌نویسد: اظهار نظر آمانو واکنشی است به نشست دوروزه‌ی گروه ۱+ ۵ که شنبه‌ی گذشته (۲۲ ژانویه/۲ بهمن) بدون نتیجه پایان یافت. در آستانه‌ی برگزاری این نشست کارشناسان اتمی آمریکایی با انتشار گزارشی هشدار دادند که جمهوری اسلامی در ۱۲ ماه آینده، اورانیوم کافی برای ساخت یک بمب اتمی در اختیار خواهد داشت.


 

هشدار آلمان به ایران: تحریم‌های بیشتر در راه است
آنجلا مرکل صدراعظم آلمان به ایران هشدار داد: در صورتی که نگرانی قدرت‌های جهانی در ارتباط با برنامه هسته‌ای خود را برطرف نکند، با تحریم‌های بیشتری روبه‌رو خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، خانم مرکل در دیداری با دیپلمات‌های آلمانی گفته است: «مسئله رفع شبهاتی که در مورد برنامه اتمی ایران وجود دارد برعهده ایران است و تهران باید کاری کند که گفتگوها به جهتی مثبت سوق داده شود.»

در پی مذاکرات بدون نتیجه گروه ۱+۵ با ایران در استانبول، بریتانیا و فرانسه، تهران را مسئول شکست این گفتگوها اعلام کرده‌اند.

هشدار آلمان به افزایش تحریم‌ها، پس از ادامه غنی‌سازی اورانیوم از سوی ایران با وجود اعمال چهار دور تحریم‌های سازمان ملل و تحریم‌های گوناگون مضاعف از سوی ایالات متحده و اتحادیه اروپا علیه تهران، مطرح می‌شود.

مقام‌های ایران، مجموعه این تحریم‌ها را «بی‌اثر» دانسته و اعلام کرده‌اند در صورت بروز جنگ نیز همچنان به غنی‌سازی اورانیوم ادامه خواهند داد.


 

چین و روسیه خواهان ادامه مذاکره با ایران هستند

امروز (۲۵ ژانویه/۵ بهمن) هونگ لی (Hong Lei)، سخنگوی وزارت امور خارجه‌ی چین اعلام کرد که کشاکش اتمی با ایران فقط از راه مذاکره حل خواهد شد. او از طرفین خواست، مذاکراتی را که در روزهای ۲۱ و ۲۲ ژانویه در استانبول برگزار شد، ادامه دهند. سرگئی لاورف، وزیر امور خارجه‌ی روسیه نیز از اعضای گروه ۱+ ۵ خواست، به ایران به مذاکره بنشینند. لاورف گفت، مذاکرات استانبول خیلی جدی و مشخص بودند و می‌توانند اساس گفت‌وگوهای آینده باشند. وی تاکید کرد که برخی شرکت‌کنندگان در نشست استانبول از نتایج آن راضی بوده‌اند. نمایندگان اتحادیه‌ی اروپا و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی پس از پایان مذاکرات از نتایج آن ابراز ناخرسندی کردند.


 

نماینده ایران در آژانس: به قطعنامه‌های شورای امنیت عمل نکرده و در آینده نیز آنها را اجرا نخواهیم کرد
با گذشت دو روز از پایانِ مذاکراتِ بی نتیجۀ میان ایران و کشورهای ۱+۵، نماینده جمهوری اسلامی در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تاکید کرد: "ایران به قطعنامه‌های شورای امنیت عمل نکرده و در آینده نیز آنها را اجرا نخواهد کرد."

نماینده جمهوری اسلامی در آژانس همچنین با بیان اینکه "ما درباره تبادل سوخت هسته‌یی تنها به روسیه اعتماد داریم و برای تحویل اورانیوم با غنای پایین به روسیه و دریافت اورانیوم با غلظت بالا آماده هستیم"، اظهار عقیده کرد "ضرورتی ندارد که در طرح مبادله سوخت آمریکایی‌ها و فرانسوی ها مشارکت داشته باشند، فرانسوی‌ها هم نیازی نیست که در این طرح حضور داشته باشند."

به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری اینترفکس، علی‌اصغر سلطانیه، نماینده دائم جمهوری اسلامی در آژانس بین المللی انرژی اتمی سلطانیه در برنامه زنده در شبکه رادیویی «اخا ماسکوی» روسیه، با اعلام اینکه که جمهوری اسلامی خواستار انعقاد قرارداد مستقیم با روسیه در زمینه تبادل سوخت برای رآکتور تحقیقاتی تهران است، گفت:
"اگر چنین توافقی تحقق پیدا کند و اگر ما بتوانیم سوخت مورد نیز برای طرح‌های صلح‌آمیز خود را به دست آوریم، مسلما این مساله تاثیر بسیار مثبتی بر ملت ایران دارد و در عین حال یک نکته مثبت برای روسیه به شمار می‌رود. ولی در غیر این صورت این موضوع یک نقطه ضعف برای روسیه خواهد بود."

در این نشست که در خبرگزاری اینترفکس روسیه برگزار شد سلطانیه با یادآوری این که مقامات تهران حاضر به انجام مذاکرات هستند و امیدوارند که طرف روسی هم چنین تمایلی داشته باشد، تاکید کرد: "شما باید از مقامات مسوول خود سوال کنید که چرا نمی‌خواهند برای گفت‌وگو در این زمینه پای میز مذاکره بنشینند."

سلطانیه ضمن اشاره به این‌که ایران درباره تبادل سوخت هسته‌یی تنها به روسیه اعتماد دارد، افزود: "ضرورتی ندارد که در این طرح آمریکایی‌ها مشارکت داشته باشند، چرا که در هر صورت این روس‌ها هستند که به غنی‌سازی اورانیوم و تحویل سوخت هسته‌یی مبادرت خواهند کرد. حتی فرانسوی‌ها هم نیازی نیست که در این طرح حضور داشته باشند."

وی افزود: "مطمئنم که فن‌آوری لازم برای این منظور در روسیه وجود دارد. روسیه می‌تواند به تنهایی چرخه تولید سوخت هسته‌یی را انجام دهد و به همین دلیل نیازی به حضور فرانسوی‌ها در این طرح نیست."

نماینده دائم ایران در آژانس گفت: "ما از طریق آژانس بین المللی انرژی اتمی پیشنهادات خود در زمینه تبادل سوخت را مطرح کرده ایم. ما نمی‌دانیم چرا روسیه و سایر کشورها نمی‌خواهند در وین به پای میز مذاکره در این رابطه بنشینند."

وی با بیان این‌که قطعنامه‌های شورای امنیت درباره ایران با نقض قوانین بین‌المللی صادر شده‌اند، گفت: "ایران قطعنامه‌های شورای امنیت را اجرا نخواهد کرد."

در این نشست که در خبرگزاری اینترفکس روسیه برگزار شد سلطانیه تصریح کرد: ایران به قطعنامه‌های شورای امنیت عمل نکرده و در آینده نیز آنها را اجرا نخواهد کرد، چون پایه و اعتبار حقوقی ندارند. مجموعه این قطعنامه‌ها خارج از رویه حقوقی، با نقض قوانین بین‌المللی و صرفا مطابق با اهداف سیاسی چند کشور صادر شده‌اند.

وی تاکید کرد: "شورای امنیت ابزاری در دست قدرت‌های غربی از جمله آمریکا است و برای اعمال فشار بر ایران از طریق این ابزار با بن بست برخورد کرده‌اند."

نماینده دائم ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت: "ایران آماده است به شورای امنیت برای خروج آبرومندانه از این بن بست کمک کند، به شرط این‌که کشورهای غربی و در وهله اول آمریکا از اعمال فشار بر سازمان‌های مربوطه همچون شورای امنیت و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای تحقق اهداف سیاسی خود دست بردارند."

سلطانیه گفت: "تهران آماده انجام مذاکرات درباره تمام موضوعات دستور کار بین‌المللی ازجمله مسائل خلع سلاح، منع اشاعه سلاح هسته‌یی و تبادل سوخت هسته‌یی است."

خبرگزاری اینترفکس به نقل از سلطانیه در گزارشی پس از این نشست نوشت: "ایران برای تحویل اورانیوم با غنای پایین به روسیه به منظور مبادله با اورانیوم با غلظت بالا بر اساس بیانیه تهران آمادگی دارد."

در این ارتباط نماینده دائم ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت: "طبق بیانیه تهران، ایران آمادگی دارد تا در صورتی که از روسیه ۱٢۰ کیلوگرم سوخت با غنای بیست درصد دریافت کند، مواد هسته‌یی که در ترکیه نگهداری خواهد کرد را به روسیه تحویل دهد."

وی افزود: "ایران برای این منظور برای ازسرگیری مذاکرات با گروه وین (فرانسه، آمریکا، روسیه و آژانس بین المللی انرژی اتمی آمادگی دارد."

گفتنی است طی روزهای جمعه و شنبۀ هفتۀ گذشته، دور جدیدی از مذاکرات میان نمایندگان جمهوری اسلامی و کشورهای ۱+۵، در استانبول ترکیه بدون نتیجه به پایان رسید، تا پرونده اتمی ایران در سطح بین المللی وارد مرحله ای تازه تر شود.


 

روزنامه کانادايی: دیپلماتهای رژیم را با اردنگی بیرون کنید

روزنامه تورنتوسان چاپ کانادا در مطلبی با عنوان "راه خروج را به این دیپلماتها نشان دهید"، خواستار اخراج دیپلماتهای جمهوری اسلامی از کانادا شد.

این روزنامه نوشت، هفته پیش سفارت رژیم تهران درخواستی به کتابخانه ملی کانادا فرستاد و خواست فیلم مستندی را که در باره برنامه اتمی آنها بود، نمایش ندهند.

این روزنامه نوشت، چه جالب!! یک سفارت خارجی می خواهد اینجا سانسور ایجاد کند و آزادی بیان را از ما بگیرد. بهترین پاسخ به درخواست آنها این است که دیپلماتهای آنها را با اردنگی از کانادا بیرون کنیم.


 

ناراضیان مصری هم به خیابان‌ها ریختند

امروز در نقاط مختلف قاهره و نیز در شبه جزیره‌ی سینا صدها تن از شهروندان مصری دست به تظاهرات ضد دولتی زدند. پیشتر ده‌ها هزار تن از شهروندان مصری از طریق رسانه‌های اجتماعی برای شرکت در تظاهرات ضد دولتی اعلام آمادگی کرده بودند. به گزارش خبرگزاری آلمان، پلیس در بسیاری از شهرهای مصر، به‌ویژه قاهره حضور چشمگیری دارد. شماری از تظاهرات پراکنده در قاهره با واکنش تند پلیس روبرو شد. پلیس تاکنون دست‌کم ۵ تظاهرکننده را زخمی و ده‌ها نفر را بازداشت کرده است. شعار اصلی تظاهرکنندگان "انقلاب و آزادی" است.

 

 

تنها مطالب و مقالاتي که با نام جبهه ملي ايران - ارو‌پا درج ميشود نظرات گردانندگان سايت ميباشد .