دانشجویان: این موج خروشان کاشانه اتان را ویران خواهد کرد

دانشجونیوز: فعالین دانشجویی ۸ دانشگاه با صدور بیانیه ای یاد و خاطره شهدای سبز ۲۵بهمن و ۱ اسفند را گرامی داشته و نسبت به بازداشت آزادی خواهان ایران اعلام انزجار نمودند.

متن کامل این بیانیه به شرح زیر می باشد:

” هیچ چیز به اندازه ی اندیشه ی که زمانش فرا رسیده است، قدرتمند نیست. ”

بار دیگر ققنوس خروشان در 25 بهمن و 1 اسفند سر زخاکستر برون آورد و به آسمان شتافت و فریادش لرزه بر اندام صیادان آزادی انداخت.

حضور حماسی ملتی که زمستان ایران زمین را به بهاری سبز رنگ و دلنشین بدل کرد، همانا خواب را از چشمان پر هراس خوش خیالان خام اندیش ربود.

این بار هم در باغچه سبزمان، باغبان نامهرمان سه لاله سرخ دیگر کاشت، اما دریغ که نمی دانست این باغچه از آن ماست و ما آنرا با خون خود آبیاری می کنیم تا روزی که شکوفا شود و سراسر این پهنه ی خشک را سبز و آباد کنیم.

امروزه چشمان جهانیان خیره به خاورمیانه است. خاورمیانه ای که شاهد تجلی موج عظیمی از دموکراسی خواهی و آزادی طلبیست که هر روز دیکتاتورهای منحوس منطقه را به گورستان تاریخ می فرستد. بی شک ریشه ی این موج خروشان را می توان در ایران سبز 88 دید. اما هستند مستبدانی که هنوز پنبه در گوش فرو برده و خانه ی استبداد خویش را بر تپه ای از ماسه ساخته اند و غافل از آنکه این موج خروشان کاشانه اشان را روزی چنان ویران خواهد کرد که دیگر راهی برای بازگشت ندارند.

در این راستا ما مجموعه فعالین دانشگاه های استان مازندران بر خود لازم می دانیم ضمن تسلیت به خانواده های جانباختگان حوادث اخیر، یاد و خاطره شهدای سبز 25 بهمن و 1 اسفند را گرامی داشته و نسبت به بازداشت آزادی خواهان ایران اعلام انزجار می کنیم و همچنین عمل مذموم و وقیحانه ی حاکمیت نسبت به حصر خانگی آقایان کروبی و موسوی که به حق در مقابل فشار حاکمیت، همصدا با مردم بر خواسته های به حق ملت پافشاری می کنند را محکوم می کنیم و تا آزادی کامل همه فعالین سیاسی و دانشجویی این سرزمین و مجموعه فعالین سیاسی و دانشجویی بازداشت شده در حوادث اخیر شهرستان بابل ( سارا باقری، علی یزدان پناه، محسن برزگر، ایمان صدیقی، حسین ضامن ضرابی، رامتین مقدادی ) دست از مقاومت بر نخواهیم داشت.
چرا که ما نسل تیر خورده ایم که در شکاف نفس هایمان خروشی پنهان است.

مجموعه فعالین دانشگاه های شمال کشور
1. دانشگاه مازندران
2. دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل
3. دانشگاه علوم و فنون بابل
4. دانشگاه علوم پزشکی ساری
5. دانشگاه کشاورزی ساری
6. دانشگاه آزاد اسلامی مازندران
7. دانشگاه علوم پزشکی بابل
8. دانشگاه پیام نور مازندران


ممنوع التدریس شدن عضو شورای مرکزی ادوار تحکیم

دانشجونیوز: سید حسین جاودانی عضو شورای مرکزی ادوار تحکیم خراسان و از فعالان سابق دانشجویی، از تدریس در دانشگاه پیام نور مشهد محروم شد.

حسین جاودانی دارای مدرک کارشناسی ارشد تاریخ از دانشگاه تهران است که در چند سال اخیر در این دانشگاه مشغول به تدریس بوده است.

بنابر بر گزارش های رسیده به دانشجونیوز، این اقدام غیر قانونی بنابر دستور حراست دانشگاه و با فشار نهادهای امنیتی رخ داده است.

حراست دانشگاه این اقدام را درخواست اداره اطلاعات مشهد دانسته و علت آن را انتشار مقالات این فعال سیاسی اعلام نموده است.

این اقدام در حالی رخ داده است که هیچ حکم قضایی برای این فعال سیاسی و جود نداشته است و مسئولان وزارت علوم همواره فشار سیاسی بر دانشجویان و اساتید دانشگاه را رد کرده اند.

شایان ذکر است که این محرومیت در حالی رخ می دهد که ایشان هنوز چندین واحد برای تدریس در ترم جاری داشته است.

اعتراض شدیدالحن مادر دانشجوی دربند به دستگاه قضايی

سایت ندای سبز آزادی: نسرین اکبری نژاد، مادر محمد حسین مهیمنی دانشجوی بازداشت شده در 22 بهمن در گرگان با نوشته نامه سوم به دادستان مجددا به ادامه بازداشت فرزند خود اعتراض نمود.در این نامه آمده است:

جناب آقاي احمد فاضليان، رييس كل محترم دادگستري گلستان
جناب آقاي عباس پورياني، دادستان محترم گرگان

با سلام،
امروز 14 روز از حبس انفرادي و غيرقانوني پسرم، آقای محمدحسین مهیمنی مي‌گذرد. او جواني بي‌آزار و دانشجوي حقوق است. تصور كنيد از اين همه ستمي كه بر او مي‌رود، چه حس و دركي خواهد داشت.
اگر تاكنون ذره‌اي ترديد وجود داشت كه بازداشت و حبس انفرادي فرزند اينجانب خلاف قانون است، پس از14 روز اين ترديد به دليل قطع تماس او و بي‌اطلاعي كامل از محل و چگونگي نگهداري اش برطرف و به يقين تبديل شد.
اگر ذرّه‌اي ترديد در شكنجه روحي و رواني و جسمي فرزندم وجود داشت با 14 روز بازداشت در مكاني ناشناخته و فاقد معيارهاي قانوني و در سلول انفرادي، بدون نور و آفتاب و بدون هواخوري، بدون تلفن، بدون كتاب و روزنامه، بدون حتي يك دقيقه ملاقات حضوري و بدون ملاقات با وكيل، برطرف و به يقين تبديل شد.
اگر ذرّه‌اي ترديد وجود داشت كه مسئله‌اي بظاهر امنيتي، دستاويز جناح بندي‌هاي سياسي است با اعلان مكتوب گروهي از سياسيون كوتاه‌نظر ، افراطي و تندرو در حمايت از اين اقدام نادرست، اين ترديد برطرف شد.
اگر ذرّه‌اي ترديد وجود داشت كه اين عمل، يك اقدام سياسي و انتقامجويي شخصي در پوشش كار امنيتي است به دليل اعلان صريح بعضي مسائل به يكي از علماي شناخته شده شهر، به يقين تبديل شد.
اگر ذرّه‌اي ترديد وجود داشت كه عقل و منطق و روال قانوني در اين رويداد تعطيل شده، با اعلان اينكه فرزند اينجانب از سران فتنه است، معلوم شد كه اين اقدام تا چه حد غيرعقلاني است.
اگر ذرّه‌اي ترديد وجود داشت كه اين حركت خودنمايي سياسي و امنيتي با اعلان به ديگران توسط كوتوله‌هاي سياسي امنيتي مبني بر اينكه ما همه‌كاره‌ايم، محرز شد كه اين كار عقده‌گشايي و كينه‌توزي شخصي است.
اگر ذرّه‌اي ترديد وجود داشت كه اين بظاهر مأموران امنيتي فاقد عاطفه و احساس انساني هستند، با ممانعت بي‌دليل از تماس تلفني و ملاقات حضوري پس از 14 روز، اكنون در اين باره يقين حاصل شده است.
و در نهايت اگر ذرّه‌اي ترديد وجود داشت كه تعمد در تخلف از قانون وجود دارد، با ممانعت از تماس و ملاقات وكيل فرزندم با وي اين ترديد هم برطرف شد.
جناب آقاي پورياني!
در شرايط و در روزگاري كه اكثر كشورهاي اسلامي و عربي منطقه هر روز بيش از روز قبل به سوي تأمين خواسته‌هاي برحق مردم خود و گسترش آزادي‌هاي اجتماعي و فرهنگي، و به سوي خلاصي زندانيان سياسي گام مي‌نهند، شايسته ايران نيست كه جوانان بيگناه و فرزندان مؤمن و پاك طينت خود را اينگونه به حبس و زندان دراندازد.
جناب آقاي دادستان!
اجازه ندهيد قوانين و به‌ويژه قانون شهروندي بيش از اين پايمال شود. لطفاً جلوی اين بي‌مبالاتي‌ها را بگيريد. اجازه ندهيد اعتماد عمومي به دستگاه قضاء و اميد به اجراي عدالت بيش از اين تضعيف گردد.
لطفاً فورا اقدام فرمایید و موجب رضايت و آسايش خاطر و رفع نگراني ما را فراهم سازيد.

با احترام
نسرین اکبری نژاد

بازداشت دانشجویان دانشگاه امیرکبیر؛ تعطیلی تعدادی کلاسها

حداقل از چهار تن از دانشجویان و یک نفر از اساتید دانشگاه صنعتی امیرکبیر در تظاهرات اعتراضی روزهای بیست و پنجم بهمن و یکم اسفند بازداشت شده اند.

به گزارش دانشجو نیوز، مهندس عبدالله صدری استاد و عضو هیئت علمی دانشکده معدن و متالورژی در روز ۲۵ بهمن و فرشاد موسوی، فوژان شفائی، محمد احسان معزی (دانشجویان دانشکده معدن و متالورژی) و مهرداد فرنوش (دانشجوی دانشکده کامپیوتر) در روز ۱ اسفند بازداشت شده اند. از محل نگهداری و وضعیت این دانشجویان هیچ اطلاعی در دست نیست. تعداد زیادی از دانشجویان دانشگاه امیرکبیر نیز در این دو روز بازداشت و پس از مدتی آزاد شده اند.

دانشجویان و اساتید دانشکده معدن و متالورژی در اعتراض به این بازداشت ها در روزهای سه شنبه و چهارشنبه تعدادی از کلاس های درس را تعطیل کردند. دانشجویان اعلام کرده اند در صورت ادامه بازداشت استاد و همکلاسی هایشان، تعطیلی کلاس ها را در هفته آینده گسترش خواهند داد.

گفتنی است از چند روز پیش از تظاهرات اعتراضی مردم در ۲۵ بهمن ماه، دور جدید بازداشت دانشجویان در ایران آغاز شد. اکثر این دانشجویان بازداشتی در فاصله بین دو تظاهرات ۲۵ بهمن و اول اسفند ماه بازداشت شده اند.

در گزارشی که پیشتر در سایت دانشجو نیوز درج شد تعداد دانشجویان بازداشتی در این چند هفته بیش از ۸۰ نفر برآورد شده است که البته بنابر برخی گزارشات آمار واقعی بیش از این تعداد است.

ممنوعیت ورود دانشجویان معترض به خوابگاه و دانشگاه توسط سرپرست موقت دانشگاه صنعتی شریف

کمیته گزارشگران حقوق بشر - رضا روستا آزاد، سرپرست موقت دانشگاه صنعتی شریف هفته گذشته و طی اقدامی غیرقانونی ورود 20 دانشجوی شریف را به دانشگاه و نیز ورود 25 تن را به خوابگاه ممنوع اعلام کرد. داین اقدام بنا به گفته‌ی مسئولان دانشگاه تا روشن شدن وضعیت دانشجویان احضار شده به کمیته انضباطی و صدور حکم محرومیت از تحصیل برای آنان صورت می‌پذیرد.

متذکر می‌گردد در پی تجمع 25 بهمن ماه امسال در دانشگاه شریف دست‌کم 18 نفر از دانشجویان توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده‌اند. امين مهدوي، شقايق حيراني، فرزانه کرمي، پوريا نادري، سامان فرحت، محمد نراقي، محمد سلحشور، عارف بلندنظر و سياوش جباريان نه نفر از دانشجويان دانشگاه شريف شامگاه ۲۵ بهمن دستگير شدند. شيما وزوايي، 26 بهمن‌ماه و در پی مراجعه ماموران امنيتی به محل کارش، دستگير و به نقطه نامعلومی منتقل شد.

همچنین در روز 26 بهمن ماه ماموران حراست در هماهنگی کامل با نیروهای امنیتی اقدام به بستن تمامی درهای دانشگاه نموده و دانشجویان را مجبور به خروج از در اصلی نمودند. در پی این اقدام نیروهای امنیتی / شبه نظامی مستقر در جلوی در اصلی اقدام به بازداشت علی اکبر محمد زاده، جواد سوهانکار، امير هوشنگ نوايی، بهزاد عالی‌پور و محمد افخمی اعضای انجمن اسلامی دانشگاه، نادر رضایی، عضو شورای صنفی دانشگاه و علی مرشدلو دیگر دانشجوی شریف نمودند. بنابر گزارش شاهدان عینی بازداشت علی اکبر محمدزاده، دبیر و جواد سوهانکار عضو هیٱت رئیسه انجمن اسلامی دانشجویان با اعمال خشونت و ضرب و شتم همراه بوده است. این دو طی ماه‌های گذشته بارها به دفتر پیگیری وزارت اطلاعات احضار و مورد تهدید واقع شده‌ بودند.

حسین سالمکار دانشجوی ورودی سال 83 دانشگاه خواجه نصیر در رشته ی مهندسی مکانیک و دانشجوی کارشناسی ارشد ورودی سال 89 دانشگاه صنعتی شریف در رشته هوافضا نیز 26 بهمن ماه توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. از محل نگهداری و وضعیت اتهامات هیچ کدام از دستگیرشدگان اطلاعی در دست نیست.

قابل ذکر است در پی اقدام سرپرست موقت دانشگاه در خصوص ممنوعیت ورود دانشجویان به خوابگاه و دانشگاه شورای صنفی دانشجویان صنعتی شریف طی بیانیه‌ای از این اقدام فراقانونی انتقاد و نسبت به آن اعتراض کرده است.

جو متشنج دانشگاه شیراز و بازداشت دهها دانشجو

خبرگزاری هرانا - تجمع مسالمت آمیز دانشجویان دانشگاه شیراز بار دیگر با حضور نیروهای امنیتی به خشونت کشیده شد و ده‌ها دانشجو در جریان این تجمع بازداشت شدند.

بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، خبرگزاری حقوق بشر ایران، ظهر امروز چهارشنبه، چهارم اسفند ماه، همزمان با سومین روز درگذشت "حامد نور محمدی"، دانشجوی دانشگاه شیراز، طبق قرار قبلی دانشجویان دانشگاه شیراز در پردیس اصلی این دانشکده دست به تجمع زدند.

این تجمع که صدها تن از دانشجویان در آن حضور داشته اند، با خواندن سرود "یار دبستانی" آغاز شد و در ادامه دانشجویان با سر دادن شعارهایی نظیر "برادر شهیدم خونتو پس می­گیرم"، "برادر شهیدم آزادیت مبارک"، "نترسید نترسید ما همه با هم هستیم"، "گر تیر و فتنه بارد جنبش ادامه دارد" و... نسبت به کشته شدن حامد نورمحمدی دانشجوی دانشگاه شیراز در روز ۱ اسفندماه، اعتراض کرده و خواستار پاسخگویی مسئولین دانشگاه شدند.

گفته می‌شود حضور پر تعداد نیروهای امنیتی، حراست دانشگاه، بسیج و لباس شخصی به قدری بوده که چهرهٔ دانشگاه به پادگانی نظامی بدل شده بود؛ این افراد با حضور در میان دانشجویان اقدام به فیلمبرداری و شناسایی دانشجویان معترض نمودند.

بر همین اساس در ‌‌نهایت، تجمع مسالمت ­آمیز دانشجویان با یورش افراد مذکور به خشونت کشیده شد و تعداد زیادی از دانشجویان متحصن مورد ضرب و شتم قرار گرفتند. همچنین، این نیرو‌ها به بازداشت دانشجویان پرداختند، که در پی آن ده‌ها تن از دانشجویان بازداشت شدند.

تاکنون اطلاع دقیقی از اسامی دانشجویان بازداشتی و یا نهاد بازداشت کنندهٔ ایشان در دست نیست.
تا لحظهٔ تنظیم خبر بسیاری از نیروهای امنیتی و لباس شخصی در بیرون از دانشگاه مستقر هستند، تا در صورت لزوم وارد عمل شوند.

شایان ذکر است که آقای رجبی رئیس حراست دانشکده مهندسی دانشجویان را تهدید نمود که در صورت بازداشت دانشجویان توسط نیروهای موضع گرفته در بیرون از دانشگاه، حراست دانشگاه شیراز هیچ گونه مسئولیتی را به عهده نخواهد گرفت.

لازم به یادآوری ست که نیروهای امنیتی، بسیج و لباس شخصی سابقه حمله­ به دانشگاه شیراز در ۱۳آبان ۸۸ را در کارنامه خود دارند. همچنین، نیروهای امنیتی و انتظامی نیز در روزهای ۲۳ و ۲۵ خرداد ۸۸، به دانشگاه شیراز حمله کردند.