فراخوان راهپیمايی؛ بیانیه دانشجويان دانشكده فنی

چند اين شب و خاموشي
وقت است كه برخيزم
اين آتش سوزان را با صبح در آميزم
گر سوختنم بايد افروختنم بايد
اي عشق بزن در من كز شعله نپرهيزم
چون كوه نشستم من با تاب و تب پنهان
صد زلزله برخيزد آنگاه كه برخيزم

در تاريخ ملتها آنچه به جا ماند ، ايستادگي در مقابل ديكتاتوري‌هاست و آنچه كه در تاريخ هميشه تكرار شده ، پيروزي مردم
بر ديكتاتورها بوده است . خفاشان شبگرد شايد با اعدام ، تجاوز و اختناق ، دمي بر عمر خود افزودند ، اما هيچ قدرتي نخواهد توانست در مقابل اتحاد و خروش مردم بايستد .
اين رسم تاريخ است كه قدرت پرستان ، مستبدان و رياكاران به دست مردم به زباله‌دان تاريخ سپرده شوند . چيزي كه امروز
در منطقه خاورميانه نظاره‌گر آن هستيم ...
هر چند دفتري را كه ما آغاز كرديم به وحشيانه‌ترين شكل از سوي سپاه يزيد زمان سركوب شد اما اين سكوت ، آتش زير خاكستر است و با اتحاد و همبستگي مردم دوباره زبانه خواهد كشيد و غده چركيني به نام ولايت فقيه را خواهد سوزاند .
هر چند چهره‌ي ميهن در تاريكي شب اسير و زير شكنجه ، اعدام و زندان حتي قدرتي براي فرياد ندارد اما سنگفرش خيابانهاي تبدار تهران از خون آلاله‌هايي كه براي آزادي ايران از بند اهريمنان ريخته شده است با گلوي خونين ، بغض فروخورده و فرياد همبستگي و خيزش سر مي‌دهد .
آلاله‌هايي همچون اكبر محمدي ، فرشته عليزاده ، محمد مختاري ، كامبيز شعاعي ، مبينا احترامي ، كيانوش آسا ، ايمان نمازي ، فاطمه براتي ، كسري شرفي ، محسن ايماني ، صانع ژاله ، اشكان سهرابي ، سهراب اعرابي ، ندا آقاسلطان و ...
واي بر ما كه در برابر پرپر شدن آلاله‌هايي كه براي درهم شكستن چهره پليد استبداد و ديكتاتوري جان خود را فدا كردند ، مُهر سكوت بر لب زده‌ايم و به خانه‌هاي خود خزيده‌ايم .
ما دانشجويان دانشكده فني دانشگاه تهران از فراخوان راهپيمايي سكوت ( روز سه‌شنبه 29 شهريور 90 ساعت 18 الي 20 ميدان ولي عصر تا ميدان ونك ) ياران دبستاني خويش در دانشگاه‌هاي آزاد واحد تهران جنوب ، واحد تهران مركز و واحد علوم
و تحقيقات تهران اعلام حمايت مي‌كنيم و به ديكتاتورها و شب صفتان اين پيام را مي‌دهيم كه پايان ديكتاتوري نزديك است و ما خروشي را براي درهم كوبيدن استبداد آغاز خواهيم كرد كه تا به زير كشيدن يزيد زمان ادامه دارد . روز سه شنبه همه با هم مي‌آييم و غيرت و حميت ايراني را به رخ استبداد ديني خواهيم كشيد .

دانشجويان دانشكده فني دانشگاه تهران – شهريور ماه 1390
 

مجید توکلی برای همیشه از تحصیل محروم شد!

کلمه: شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی، بر اساس درخواست وزارت علوم دولت احمدی‌نژاد در سال ۱۳۸۸، حکم محرومیت دائمی مجید توکلی از تحصیل را ابلاغ کرد. به گزارش دانشجونیوز، بر اساس حکم جدیدی که به تازگی بر روی پرونده مجید توکلی در زندان افزوده شده، وی از حق تحصیل در زندان محروم شده است و در صورت آزادی نیز حق تحصیل در هیچ یک از دانشگاه های کشور را نخواهد داشت. این حکم بر اساس درخواست وزارت علوم از ریاست شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب اسلامی، در زمان رسیدگی به پرونده اتهامات وی، در آخرین مورد بازداشت وی در ۱۶ آذر ماه سال ۱۳۸۸ صادر شده است.

اولین ملاقات مجید توکلی پس از چهار ماه روز پنج شنبه هفته گذشته، مجید توکلی پس از مدت نزدیک به ۴ ماه موفق شد تا با برادرش، علی توکلی، در زندان دیدار کند. وی علاوه بر زمان معمول ۲۰ دقیقه ای برای ملاقات، تنها پنج دقیقه فرصت اضافی یافت تا پس از ماه ها با برادر خود ملاقات کند. آخرین ملاقات وی با اعضای خانواده در سوم خرداد ماه سال جاری انجام شده بود. از بهمن ماه سال گذشته و پس از انتقال زندانیان سیاسی به بندی جداگانه در زندان رجایی شهر کرج، تمامی تماس های تلفنی این زندانیان با بیرون از زندان قطع شده است. مجید توکلی حتی در ایام عید نوروز نیز با مخالفت مسئولین اجازه تماس تلفنی با اعضای خانواده خود را نیافت. مادر مجید توکلی که بارها با تماس با مسئولان دادستانی و زندان سعی در اطلاع یافتن از وضعیت پسرش نموده، هر بار با جواب منفی مسئولان مواجه شده است. مادر مجید توکلی به علت بیماری قادر به مسافرت نبوده و از زمان بازداشت پسرش در ۱۶ آذر سال ۱۳۸۸ موفق به دیدار وی نشده است.

تاکید بر پیام سال گذشته در آستانه بازگشایی دانشگاه ها مجید توکلی، با توجه به آغاز سال تحصیلی جدید در دانشگاه های کشور، بر اهمیت موارد یاد شده در بیانیه مهر ماه سال گذشته به مناسبت شروع سال تحصیلی در دانشگاه ها تاکید کرده است. در بخشی از پیام سال گذشته وی آمده است: “چنین است که ‌امید مردم به دانشگاه است و گویا مردم از دانشجویان پیمانی گرفته اند. آن‌ها پیمان گرفته اند که آزادی باید زنده بماند، شادی میهمان هر خانه شود، خشونت چنان رسوا شود که اجازه‌ی حضور و بروز نیابد، زنجیر‌های عقاید و بیان و اندیشه‌ها پاره شود، دوستی و همدلی افزون گردد، به جای برتری جویی‌ها، روا داری و احترام به همدیگر نشانده شود و آزادی و عدالت، دموکراسی و رفاه و حقوق بشر و زیست اخلاقی و انسانی و همه با هم محقق گردد. مردم پیمانی سخت گرفته اند و کاری سخت پیش رو دارید.‌اما می‌دانم که با همت تان پیروز می‌شوید و احترام مردم را بر می‌انگیزید. آن گاه اگر استبداد همه‌ی توان اش را به خشونت و سرکوب تبدیل کند، باز شکست خواهد خورد”… “مهر ماه فرارسید و سالی سخت پیش رو است. اگر با در کنار هم بودن و اتحاد بر محور مردم و با تکیه به داشته‌ها و توسل به تجربیات گذشته پیمانی بسته شود که همبستگی را معنا بخشید، ایستادگی را معنا بخشید و برای آزادی و علیه استبداد ایستاد؛ فردایی روشن خواهیم داشت. می‌دانم باز حماسه‌ای در راه است. می‌دانم که‌امید مردم به سرانجام خواهد رسید. می‌دانم در جشن آزادی و سرور پیروزی در کنار هم خواهیم بود و مهر را با مهربانی شروع خواهیم کرد.”

پیام تشکر مجید توکلی از مهدی کروبی و همسرش مجید توکلی در ملاقات با برادرش همچنین مراتب تشکر و قدردانی خود را از مهدی کروبی و خانواده اش به دلیل ارسال پیام تبریک تولد به وی از درون حصر خانگی اعلام کرد. وی همچنین از خبرنگاران رسانه هایی که به درخواست وی و برای آرامش خانواده از مصاحبه و پیگیری تلفنی وضعیت وی خودداری کرده بودند، تشکر نمود. مجید توکلی از همه دانشجویان و مردم ایران نیز به دلیل حمایت هایی که در تمام ماه های بازداشت وی صورت گرفته، قدردانی کرد. مجید توکلی، دانشجوی رشته مهندسی کشتی سازی دانشگاه صنعتی امیر کبیر (پلی تکنیک تهران)، در ١۶ آذر سال ١٣٨٨برای سومین بار بازداشت شد. این عضو سابق شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه صنعتی امیرکبیر، پس از سخنرانی در جمع دانشجویان این دانشگاه در مراسم سالگرد روز دانشجو، در حالیکه قصد خروج از درب دانشگاه را داشت، همراه با ضرب و شتم شدید ماموران امنیتی بازداشت شد. وی در دی ماه همان سال به اتهام “اجتماع و تبانی علیه نظام”، “تبلیغ علیه نظام”، “توهین به رهبری” و “توهین به ریاست جمهوری” در شعبه ١۵دادگاه انقلاب اسلامی به هشت سال حبس تعزیری، پنج سال محرومیت از فعالیت سیاسی و پنج سال ممنوعیت از خروج از کشور محکوم شد. او هم چنین در دادگاهی دیگر به ریاست قاضی مقیسه، به علت انتشار نامه از داخل زندان به مناسبت روز دانشجو، به اتهام “تبلیغ علیه نظام” به شش ماه زندان دیگر محکوم شد. مجید توکلی پیش از این نیز دو بار بازداشت شده است. وی بار نخست در اردیبهشت سال ٨۶، در ماجرای جعل نشریات دانشجویی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، بیش از ۱۵ ماه را در زندان گذراند. او هم چنین در بهمن ماه سال ٨٧، در مراسم سالگرد درگذشت مهندس بازرگان، در مقابل حسینیه ارشاد مجددا بازداشت شد و ١۱۵روز را در سلول انفرادی گذراند. مجید توکلی، هم اکنون در زندان رجایی شهر کرج دوران محکومیت خویش را، بدون هیچ گونه استفاده از مرخصی از ابتدای بازداشت، در تبعید می گذراند و از حق دسترسی به تماس تلفنی نیز محروم است.

مرغ زیبای دانشگاه آزاد را همه می‌خواهند بگیرند

خبرگزاری فارس: رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر حمایت همیشگی خود از دانشگاه آزاد گفت: همیشه هم مزاحم داشتیم از مزاحم هم نباید بترسیم، یک مرغ مریض پر و بال کنده که دشمن پیدا نمی‌کند اما مرغ زیبا را همه می‌خواهند، بگیرند

به گزارش خبرگزاری فارس از قزوین، آیت‌الله اکبر هاشمی رفسنجانی پیش از ظهر امروز پس از بهره‌برداری از مرکز رشد واحدهای فن‌آوری، مجتمع ورزشی یادگار امام (ره)، پروژه دانشکده عمران، معماری، شهرسازی و نقشه‌برداری و پروژه بانک ملت دانشگاه آزاد قزوین در جمع مسئولان استان، دانشگاه آزاد و تنی چند از اساتید و دانشجویان این دانشگاه بیان کرد: در مورد دانشگاه آزاد امروز خیلی نکات جالب گفته شد.
وی ادامه داد: من این 29 سال را که مرور می‌کنم روز به روز مطمئن می‌شوم که توفیق و لطف خدا بوده است.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام اضافه کرد: اگر الطاف الهی شامل حال ملت ما و ما نمی‌شد، نمی‌توانستیم چنین کار بزرگی را در چنین شرایطی شکل دهیم.
وی افزود: ما وسیله بودیم یک مقدار کار کردیم و خدا هم کمک کرد عوامل مادی قضیه هم این است که نیاز به تحصیل در کشور ما بسیار جدی بود و این عشق به کار که آقایان مطرح کردند از نیاز پیدا می‌شود یعنی انسان وقتی احساس نیاز پیدا می‌کند با عشق به هدف می‌رسد، این تشنگی در میان مردم بود امروز هم در مراحل بالاتر هست.
هاشمی رفسنجانی اظهار کرد: این نیاز عامل اصلی توفیق ما بود چرا که جوانان ما به هر قیمتی حاضر بودند درس بخوانند و پدران نیز به هر قیمتی حاضر بودند به طوری که حتی فرش زیرپایشان را بفروشند.
وی تصریح کرد: دانشگاه‌های دولتی هم نمی‌توانستند این نیاز را جواب دهند نه اینکه نمی‌خواستند البته برخی نمی‌خواستند برخی فکر می‌کردند که تحصیلات عالی لوکس است عده کمی باید باشد و بقیه بعد از دوران دبیرستان و هنرستان باید کار کنند.
وی گفت: ما بهترین کارمان این بود که انسان‌های عالم و مومن را تربیت کنیم و کار را دست خودشان بدهیم تا خودشان همه جا مسائلشان را با تدبیر، دانش، فن و هنر حل کنند.

* تحصیل 84.5 درصد دانشجویان در دانشگاه‌های غیردولتی
هاشمی رفسنجانی یادآور شد: ما با همین انگیزه که مردم به تحصیل نیاز دارند و آماده پرداخت هزینه تحصیل هستند و دولت هم نمی‌تواند دانشگاه‌ها را مجانی توسعه دهد وارد کار شدیم، دو روز پیش گزارش رسمی آمد که 16.5 درصد از کسانی که امسال وارد دانشگاه می‌شوند جذب دانشگاه‌های دولتی می‌شوند یعنی 84.5 درصد در دانشگاه‌های پولی هستند.
وی بیان کرد: دانشگاه پولی را دولتی‌ها هم دارند ما هم یک مقدار پولی اداره می‌کنیم آنها که با پولی بودنش مخالفت می‌کردند، حال خودشان آمدند و وارد این ماجرا شدند اگر این پولی را هم می‌گذاشتند مردم انجام می‌دادند خیلی بهتر بود.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام عنوان کرد: خیلی‌ از مردم بهتر، با تدبیر و عشق بیشتر دانشگاه‌ها را اداره می‌کردند، چه لزومی دارد دولت پول از مردم بگیرد و مردم بیایند پیش دولت درس یاد بگیرند دولت شرایط را فراهم کند خیلی از متخصصان عالم که تعداد زیادی هم بازنشسته هستند حاضرند این مدارس و دانشگاه‌ها را با عشق اداره کنند.
وی ادامه داد: به هر حال دولت هم می‌خواهد رقیبی برای بخش پولی باشد ولی آن زمان مسأله این بود که نیاز بود و دولت هم نمی‌توانست، زمان تأسیس دانشگاه آزاد فکرش را هم نمی‌کردیم که دولت بتواند دانشگاه جدید بسازد بعد هم که دستشان باز شد و ساختند به حدی است که امسال 16.5 درصد دانشجو پذیرفته‌اند.
هاشمی رفسنجانی افزود: معلوم است که اولویت افراد دانشگاه بدون پول است، می‌روند آنجا اگر نشد به مراکز دیگر می‌روند.
وی اضافه کرد: با توجه به اینکه دانش برای بشریت مهم و عامل رشد ارتقای فهم، ایمان و ... است ما وظیفه خود می‌دانستیم به عنوان مسئول در نظام انقلاب اسلامی مردم را با سواد کنیم راهمان هم این بود و از این راهی هم که به عقلمان رسید استفاده کردیم و این هم لطف خدا بود که این تصور را در ما ایجاد کرد.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام اعلام کرد: خوشبختانه امام (ره) خیلی سطحشان از ما بالاتر بود و استاد عظیم الشانی بودند به طوری که در تمام عمر هفتاد و چند سال کسی را مثل امام ندیدم و در تاریخ هم نخواندم کسی در میان علماء مثل امام (ره) باشد.

* یک میلیون امام پر برکت‌تر از سه هزار میلیارد اختلاس شده
هاشمی رفسنجانی گفت: امام (ره) خیلی حمایت کرد یعنی یک میلیون تومان ایشان به اندازه سه هزار میلیارد تومانی که از دست مردم رفته به درد انقلاب اسلامی می‌خورد، حمایت عملی و لفظی کردند تا کار را به اینجا رساندیم، ما این را لطف خدا می‌دانیم من به شما عرض می‌کنم خیلی خدا را شاکر باشید که خدا ما را در مسیر تحصیل آورده است.
وی خاطرنشان کرد: قران کریم می‌فرماید: هل یستوی الذین یعلمون والذین لایعلمون، هیچ ملت جاهلی نمی‌تواند سعادتمند باشد، می‌خواهد سعادتمند باشد ولی چشم و گوشش بسته است؛ این کشورهای استعمارگر یکی از اصول استژاتژیکشان این بود که کشورهای دیگر را در جهل نگه دارند و به آنها آن قدر سواد یاد دهند که فقط بتوانند کارهایشان را بهتر انجام دهند البته افراد با استعداد را هم آموزش می‌دهند تا بتوانند از آنها استفاده کنند و این سیاست آنهاست.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: این سیاست استکباری خیلی مردم را عقب انداخته است خیلی از ملت‌ها را بیسواد و کم سواد درست کرده است، در کشور ما با نظام شاهنشاهی که سر و صدایش بلند بود و تیرش می‌خواست به عرش بخورد تعداد باسوادهایی که سواد خواندن و نوشتن داشتند زیر 50 درصد بود هنوز هم از آن جمعیت ما حدود 20 درصد نمی‌توانند، بنویسند.
وی افزود: سواد در کشور ما خیلی عقب افتاده بود، همه دانشجویان کشور نزدیک به چهل میلیونی، کمتر از 150 هزار نفر بود اما حالا در کشور 3.5 میلیون دانشجو داریم و هنوز هم برخی در کشور هستند که دستشان به دانشگاه نمی‌رسد.
هاشمی رفسنجانی اعلام کرد: معلوم است که خیلی دوره بدی بود، الان هم در خیلی از کشورهای دنیا همان بساط باقی است البته آیه قرآن صراحت دارد که وقتی از اهل جهنم می‌پرسند چرا شما در جهنم هستید می‌گویند ما نادان بودیم اگر گوشی داشتیم که بشنویم و عقلی داشتیم در جهنم نبودیم.
وی عنوان کرد: فلاکت دنیا هم معلول بیسوادی مردم است، تأسیس دانشگاه آزاد یک کار خیلی بزرگی بود و خیلی بیشتر از قدرت ما بود ولی خدا لطف کرد و به همت عشق مردم که حاضر شدند هزینه‌های دانشگاه را بدهند، دانشگاه هم هر سال 20 درصد رشد کرد.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: به عنوان نمونه این دانشگاه آزاد قزوین چند سال پیش آمدیم وضعیت ممتازی داشت و امروز می‌بینیم مانند یک موجود زنده رشد کرده است، دانشگاه آزاد همچون موجود زنده‌ای در حال گسترش است و هنوز به سن کمال نرسیده است چراکه سن کمال 40 سالگی است.

* دانشگاه آزاد باندی و جناحی نیست
وی افزود: دانشگاه آزاد طبیعتش این است که کار خودش را می‌کند؛ در باند، گروه و جناح نیست، البته من در جناح بودن را عیب نمی‌دانم بالاخره در جامعه زنده‌ جناح، حزب و باند هست ولی دانشگاه آزاد صبغه علمی‌اش را دارد در دانشگاه آزاد همه طور آدم از همه جریان‌ها هستند.
وی بیان کرد: آن طرف هم برخی می‌آیند و می‌گویند که اینها که شما را اذیت می‌کنند دروغ می‌گویند، استاد سر کلاس اگر چیزی گفته باید بگوید، استاد است؛ ما بنایی برای مسائل باندی و سیاسی نداریم ولو اینکه خودمان در یک جریان باشیم.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: هر کسی در یک جریان و تفکری هست، ولی در دانشگاه آزاد ما می‌خواهیم میدان برای همه باز باشد، یعنی اگر درسش را خوب می‌دهد، مدیریتش را درست انجام می‌دهد؛ از او استقبال کنید و دستش را هم ببوسید.
وی یادآور شد: به هر حال ما بنایمان بر این است که دانشگاه آزاد جایی باشد برای تعلیم، تربیت و اخلاق که بنیه علمی کشور را بالا ببرد و مایه سعادت کشور شود.

* فرار نخبه‌ها مصیبت است
وی تأکید کرد: امروز متأسفانه نخبه‌ها و استعدادهای ما همینطور می‌روند، چرا باید شرایطی به وجود آید که شاگردان ممتاز و در حال تحصیل بهترین دانشگاه‌های ما بروند خارج، حال اگر بروند تا ادامه تحصیل دهند و بازگردند اعتباری است و ما با این مخالف نیستیم.
وی توضیح داد: ما این دانشگاه بین‌المللی را که در قزوین تأسیس کردیم یک آرزوی بلند بالایی داشتیم، فکر می‌کردیم استعدادهای دنیای اسلام بیایند اینجا و پرورش پیدا کنند و شخصیت بزرگ علمی و دینی برای دنیای اسلام و بشریت شوند در نتیجه این همه زمین هم در اختیارشان قرار دادیم، خیلی آرزو داشتیم ولی امروز که از پنجره‌ها نگاه می‌کردم، دیدم خبری نیست.
هاشمی رفسنجانی اضافه کرد: این نظر ما نبود، فکر می‌کردیم باید استعدادها را جمع کنیم و اینجا کانون تقویتی باشد، من تاریخ ایران را که می‌خوانم مهمترین چیزی که از ایران قدیم به ما رسیده دانشگاه جُندی شاپور است.
وی افزود: ارزش مهم دانشگاه جُندی شاپور این بود که نخبگان دنیا که نمی‌خواستند در چین،‌ هند، روم و ... زیر بار استبدادها بروند را جذب می‌کرد، آنها هم یا فرار می‌کردند و یا تبعید می‌شدند و در جُندی شاپور می‌آمدند و تحصیل می‌کردند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام خاطرنشان کرد: ایران قدیم این قدر سعه صدر داشت که اینها را نگه داشت و بعد مسلمانان سعه صدر بیشتری به خرج دادند و اینها را رشد دادند، در پایتخت دنیای اسلام بغداد اینها را با عنوان دارالحکمه جمع کردند.
وی اظهار کرد: اروپایی‌ها میراث علمی ما را گرفتند و بردند و بعد اضافه کردند؛ بعد ما باید خوشه چینی کنیم و از آنها یاد بگیریم.
هاشمی رفسنجانی اعلام کرد: ما از جوانی امیدمان این بود که اینجا را مرکزی برای دنیای اسلام کنیم، ما دانشگاه آزاد اسلامی را اینجوری می‌خواهیم، کسانی که فکر می‌کنند دانشگاه آزاد حربه سیاسی برای جناحی و شخصی است، اشتباه می‌کنند.
وی اظهار کرد: قطع یقین اینگونه نیست، هیچ وقت در تاریخ 30 ساله ما استفاده اینطوری نشده است و نخواهد شد حتی ما از تشکل‌های سیاسی که در دانشگاه شکل گرفتند، نمی‌خواهیم چه کار کنند؛ گاهی مخالف ما هستند گاهی می‌آیند بر در و دیوار علیه ما چیزی می‌نویسند، در نشریات مطلب می‌نویسند.
وی تصریح کرد: اگر کسی در دانشگاه ما چیزی را نفهمید در اینترنت می‌خواند، از اینترنت نتواند از ماهواره می‌گیرد، از ماهواره نگیرد از سایت‌های گوناگون می‌بیند، همین حرف را من دو ساعت بعد آن طرف دنیا حتی در روستاها هم می‌توانند ‌ببینند حال چرا باید در این شرایط در دانشگاه محدودیت ایجاد کنیم.
هاشمی رفسنجانی ادامه داد: مسیر را درست بروید؛ آینده دانشگاه آزاد در دنیا مهم است چراکه چنین دانشگاهی با یک میلیون و 600 هزار دانشجو ندارید، 30 هزار استاد و معلم و این همه فضای آموزشی که همواره رشد می‌کند.
وی خاطرنشان کرد: من وقتی مرکز رشد دانشگاه آزاد قزوین را دیدم، لذت بردم ما می‌خواهیم در همه مراکز دانشگاه‌ها چنین مرکز رشدی داشته باشیم تا مرکز رشد تحقیقات دانشجویان را به جریان سودآْور تبدیل کند، الان هزاران ابتکار و اختراع دانشجویان و اساتید را داریم که خاک می‌خورد چراکه مأیوس شدند که اینها حتی به پایلوت تبدیل شوند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام اعلام کرد: دانشگاه آزاد این کار را بکند، من از دکتر موسی‌خانی و مسئولان استان هم تشکر می‌کنم، البته آقای جاسبی 30 سال عمرش را هم با تمام، عشق، ایمان و هدف صرف این دانشگاه کرده است.
وی یادآور شد: بنده برای رشد دانشگاه هر جا توانستم برای عقیده‌، اعتقاد و امیدی که دارم حمایت خود را خواهم داشت.
هاشمی رفسنجانی افزود: همیشه هم مزاحم داشتیم از مزاحم هم نباید بترسیم، یک مرغ مریض پر و بال کنده که دشمن پیدا نمی‌کند اما مرغ زیبا را همه می‌خواهند، بگیرند.
وی بیان کرد: همیشه حسودانی هستند، یا طمع دارند و یا نمی‌فهمند ما هم در تمام این 29 سال گرفتار بودیم و باز هم خواهیم بود ولی لطف خداوند همیشه حامی بوده و این مسیر بازتر و روشن‌تر خواهد شد.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام خاطرنشان کرد: امید،‌عشق، ایمان و جلب رضایت خداوند مهمترین ثمره کارمان است،‌ آنچه برای ما می‌ماند همین است؛ اگر خدا از ما راضی باشد بگذارید همه از ما ناراضی باشند، اگر هم خدا از ما راضی نباشد تملق دیگران هیچ چیزی را حل نمی‌کند؛ همه عمر 60 تا 70 سال ما را حساب کنید 10 تا 15 سال فعال و در جامعه هستیم مابقی را در خواب و بچگی گذرانده‌ایم.
وی گفت: روز قیامت که می‌شود می‌بینیم طی یک یا نصف روز از این دنیا گذر کردیم، قیامت به بیان الهی نزدیک است بالاخره زندگی اساسی ما خوب خوب یا بد بد در قیامت است، امید که آینده خود و دیگران را سعادتمند کنید.

پیگیری عدم اختلاط دختر و پسر در دانشگاه‌ها

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به کسب تجربه موفق در جذب دانشجوی بومی در دانشگاهها گفت: بومی گزینی در جذب اعضای هیئت علمی دانشگاهها نیز اولویت اجرایی دارد.
به گزارش خبرگزاری مهر، کامران دانشجو در چهارمین سفر استانی هیئت دولت به استان اردبیل در نشستی با اعضای هیئت علمی دانشگاههای این استان، گفت: هر چند که بومی گزینی موجب اعتراض برخی افراد می شود ولی تجربه نشان داده که هم تحصیل دانشجو و هم تدریس و تحقیق استاد در کنار خانواده و در محل زندگی خود بازده بیشتری دارد.

۱۰ درصد پذیرش دانشجو در کشور شناور خواهد بود

وزیر علوم در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه حدود ۱۰ درصد پذیرش دانشجو در کشور شناور خواهد بود تا علاقمندان به شرایط خاص، بر مبنای نیاز خود عمل کرده و دور از خانواده تحصیل کنند، اضافه کرد: ما برای غنا بخشی به آموزش عالی کشور، افزایش تحصیلات تکمیلی را با همه سختیها پیش می بریم.

وی افزود: پذیرش دانشجویان تحصیلات تکمیلی منطبق با سیاست، اهداف بلند مدت دولت و بر اساس نیازهای آتی کشور است و بر اساس مطالعات کارشناسی و با توجه به وجود بیش از ۴۰ هزار نفر عضو هیئت علمی استاد یار به بالا، امکان پذیرش سالانه ۴۰ هزار دانشجو در مقطع دکتری وجود دارد.

افزایش پذیرفته شدگان کارشناسی ارشد تا مرز یک میلیون نفر

دانشجو با اشاره به افزایش پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد، اضافه کرد: هم اکنون متقاضیان تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در سطح کشور به یک میلیون نفر رسیده اند و ما موظفیم به این تقاضا پاسخی مناسب و منطقی بدهیم و اگر این متقاضیان را رها کرده و پذیرش نکنیم، جوانان این آب و خاک، با مبالغ هنگفت به تحصیل در دانشگاههای بی کیفیت کشورهای دیگر روی خواهند آورد.

دانشجو به بحث اسلامی شدن دانشگاه‌ها اشاره کرد و گفت: اگر حداقل‌های اسلامی شدن دانشگاه‌ها رعایت نشود، چگونه حداکثرهای آن رعایت خواهد شد و در این خصوص باید در اسلامی شدن دانشگاه‌ها محتوا و ظاهر را در کنار یکدیگر عملی کرده و به آن توجه کنیم.

اجرای آیین نامه انتقال دانشجویان به داخل کشور

وی در خصوص اجرای آیین نامه انتقال دانشجویان به داخل کشور تاکید کرد: تدوین آئین‌نامه تسهیل انتقال دانشجویان خارج از کشور به داخل را اجرایی کردیم و دانشجویان مقاطع کاردانی و کارشناسی برای ادامه تحصیل در داخل کشور فقط نیاز به همطرازی دارند.

دانشجو خاطرنشان کرد: روح این کار این است که خانواده اصل است ما قائل به این هستیم که فرزندان حتی الامکان در کنار خانواده تحصیل کند و هنگامی که کنار خانواده خود باشد بهتر می‌توانند تحصیل کنند.

به گفته دانشجو، آئین‌نامه تسهیل در میهمانی و نقل و انتقال دانشجو از آذر ماه سال گذشته اجرایی شده است که حدود ۵ هزار دانشجو میهمان شدند و در حال حاضر بیش از ۲۰ هزار نفر متقاضی برای میهمانی و نقل و انتقال وجود دارند که با انتقال و میهمانی ۷۰ درصد این قشر از دانشجویان موافقت به عمل آمده است.

وضعیت موسسات غیرانتفاعی در کشور

وی درباره وضعیت مؤسسات غیرانتفاعی خاطرنشان کرد: موسسات غیرانتفاعی باید با دانشگاه‌های دولتی رقابت کنند، وزیر برنامه پنجم توسعه کشور تکلیف کرده دانشگاههای دولتی اضافه ظرفیت خود را به دانشجویانی که شهریه پرداخت می‌کنند، ارائه دهند. پس ضرورت دارد موسسات غیر دولتی با سرمایه‌گذاری بیشتر و تامین امکانات به رقابت بپردازند که در این صورت ما هم با اعطای وام به آنها کمک می کنیم.

دانشگاه علمی کاربردی تا دکتری پیش رود

دانشجو همچنین در خصوص دانشگاه جامع علمی کاربردی گفت: سیستم آموزشی و مهارت آموزی این دانشگاه که با هدفی مشخص و صحیح پایه ریزی شده، باید تا انتها و تا مقطع دکتری ادامه یابد و این دانشگاه در جذب هیئت علمی باید فعال عمل کند.

وی ادامه داد: خوشبختانه در دوره خدمت دولت دهم، ارتباط بین صنعت و دانشگاه بهبود یافته و در این زمینه قرارداد ۲۰۰ پروژه دفاعی در قالب یک هزار رساله و پایان نامه با ۲۲۰ میلیارد ریال بودجه منعقد شده تا در ۳۰ دانشگاه کشور، طرحهای تحقیقاتی و علمی مورد نیاز اجرا شود.

دانشجو، امر پژوهش را مبنای دانایی و دانایی را مقدمه توانایی ذکر کرد و گفت: آموزش و پژوهش هر دو برای سیستم آموزش عالی کشور مهم و مورد نیاز است و این دو جدا از هم نبوده و مکمل هم محسوب می شوند.

تاکید وزیر علوم بر اسلامی کردن دانشگاهها

وی افزود: در خصوص اسلامی کردن دانشگاهها ضمن اینکه پرداختن به محتوی دروس اسلامی را اصل می دانیم، به دنبال اجرای مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی در زمینه عفاف و حجاب هستیم در این راستا، عدم اختلاط یعنی رعایت عفاف و حجاب در رفتار و مناسبات میان دانشجویان دختر و پسر که نباید به سبک غربی باشد، پیگیری می کنیم.

به گفته وزیر علوم از نظر مناسبات، شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال ۱۳۶۶ مصوبه ای ابلاغ کرده است که به مصداق‌ها پرداخته و اعلام داشته در کلاس‌های درس باید دختران و پسران در ۲ ردیف جداگانه بنشینند این مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی به منظور حفظ آداب و شئونات اسلامی به دانشگاهها ابلاغ شده است.

وزیرعلوم اظهار داشت: در تبصره این بند از مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی اعلام شده اگر مشکلات آموزشی و اعتباری پیش نیاید، کلاس‌های دختران و پسران باید جداگانه برگزار شود و در این مصوبه حتی به برگزاری جداگانه اردوهای دختران و پسران نیز اشاره شده است.

دانشجو با بیان اینکه در بند ۱۴ مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکید شده است حفظ آداب و شئونات در دانشگاه‌ها را باید روسای دانشگاه‌ها اجرایی کنند، گفت: در حال حاضر ۲۴ سال از تصویب این قانون می‌گذرد. اما برخی رسانه‌ها اعلام می‌کنند که فلانی می‌خواهد مصوبه ۲۴ سال قبل را که روی زمین مانده، ‌اجرایی کند و به جای اینکه از مسئولان پیشین سوال شود که چرا این مصوبات را اجرا نکردید، وزیر علوم کنونی را زیر سوال می‌برند.

جمعيت دانش آموزی ۵ درصد کاهش يافت

روزنامه خراسان: جمعيت دانش آموزي در سال تحصيلي جديد ۵ درصد کاهش يافت.ابراهيم سحرخيز معاون وزير آموزش و پرورش با بيان اين مطلب به خراسان گفت: در مجموع جمعيت دانش آموزي نسبت به سال گذشته ۵ درصد کاهش يافته و از حدود ۱۲ ميليون و ۸۰۰ هزار به ۱۲ ميليون نفر رسيده است . وي افزود: هنوز ثبت نام دانش آموزان در دوره متوسطه ادامه دارد اما پيش بيني مي شود که تعداد دانش آموزان متوسطه نيز نسبت به سال گذشته کاهش يابد.سحرخيز هم چنين درباره آمار مدارس نوبت صبح گفت: در دوره متوسطه ۸۷ درصد مدارس در نوبت صبح هستند. براساس آمارها در مجموع از تعداد کل مدارس حدود ۸۵ درصد در ۳ مقطع در نوبت صبح هستند.

رتبه بد ایران از نظر کیفیت «تحصیلات ابتدایی»

ایسنا: مجمع جهانی اقتصاد ایران را از نظر شاخص کیفیت تحصیلات ابتدایی در بین 142 کشور جهان در رده 66 قرار داد.

در این رده‌بندی فنلاند با کسب بیشترین نمره صدرنشین شده و بلژیک و سنگاپور نیز دوم و سوم شدند. کشورهای سوئیس، باربادوس، ایسلند، نیوزلند، تایوان، کانادا و استرالیا نیز چهارم تا دهم شدند.

در بین کشورهای منطقه خاورمیانه هم رده‌های اول تا سوم به قطر، لبنان و امارات اختصاص یافت و ایران در رده هشتم قرار گرفت. سه کشور آنگولا، یمن و دومینیکن نیز به عنوان کشورهای دارای بدترین کیفیت تحصیلات ابتدایی معرفی شدند.

همچنین گزارش مذکور می‌افزاید: ایران از نظر کیفیفت مدیریت مدارس در میان 142 کشور جهان در رده‌ 94 قرار دارد.

در این رده‌بندی کشورهای بلژیک، بریتانیا و سوئیس رده‌های اول تا سوم را به خود اختصاص دادند و کانادا، فرانسه، اسپانیا، قطر، سنگاپور، سوئد و هلند نیز چهارم تا دهم شدند. در پایین این رده‌بندی نیز کشورهای آنگولا، تیمور شرقی، یمن، موریتانی و سوازیلند قرار گرفتند.

در بین کشورهای منطقه خاورمیانه ایران بالاتر از کشورهای عمان، کویت، سوریه و ترکیه قرار دارد.

اخراج یک فعال سابق دانشجویی از محل کار

خبرگزاری هرانا - بهرام اسماعیل بیگی، فعال سابق دانشجویی و مسئول شعبه استان اصفهان ادوار تحکیم، با دخالت مقامات امنیتی استان اصفهان از محل کار خود اخراج شد.

به گزارش ادوارنیوز، این اتفاق در پی دستور کتبی اداره اطلاعات استان اصفهان به حراست مجتمع فولاد مبارکه رخ داده که آقای اسماعیل بیگی در آنجا مشغول به کار بوده است.

بر اساس این گزارش دلیل این اخراج در نامه‏ای که اداره اطلاعات به حراست مجتمع فولاد مبارکه ارسال کرده «موارد مطروحه» ذکر شده است. با این حال به گفته آقای اسماعیل بیگی هیچ مورد مطروحه مشخصی در این نامه ذکر نشده است.

مسئول شعبه اصفهان ادوار تحکیم گفته است که تا قبل از این چندین ماه تحت فشارهای امنیتی شدید و بازجویی‏های موردی دستگاه‏های امنیتی این استان بوده است. وی هم چنین در آخرین بازجویی تهدید به اخراج از کار و بازداشت شده است و مقامات امنیتی شروطی را برای وی عنوان کردند که در صورت نپذیرفتن آن‌ها باید منتظر اخراج و زندان باشد.

بهرام اسماعیل بیگی همچنین به عنوان مشاور در پروژه‌های خطوط انتقال نفت و گاز در خوزستان فعالیت داشته که سال گذشته از آنجا نیز با دستور دستگاههای امنیتی اخراج شده است.

وی گفته است شرایط اداره اطلاعات استان اصفهان شامل ترک فعالیت‌های سیاسی بطور کامل، استعفا از ادوار تحکیم و اعلام برائت و همچنین موضع گیری علیه ادوار و جنبش سبز طی چندین مصاحبه می‌شدند که وی در‌‌ همان بازجویی ابتدایی کتبا اعلام کرده است که هیچ کدام از این شروط را نخواهد پذیرفت. به گفته وی مقامات دستگاه امنیتی اعلام کرده بودند که در پی عدم پذیرش شروط مطرح شده، باید منتظر عواقب حرکت خود باشد.

این عضو سابق دفتر تحکیم وحدت دارای ۵ سال سابقه کار در مجتمع فولاد مبارکه بوده است.