صدور قطعنامه‌ای بدون تعیین مهلت برای ایران

 

 


دیپلمات‌ها در روز پنج‌شنبه (۲۶ آبان، ۱۷ نوامبر) که نخستین روز از نشست دو روزه‌ی شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در وین است اعلام کردند که قطعنامه جدید شورا برای ایران ضرب‌الاجل تعیین نکرده است.

در این قطعنامه در عوض از یوکیو آمانو، مدیرکل آژانس بین‌المللی، خواسته شده که اعضا را در جریان پیشرفت پرونده اتمی ایران قرار دهد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، دیپلمات‌های غربی می‌گویند، همگی قدرت‌های بزرگ جهان به جز چین در مورد این قطعنامه توافق کرده‌اند.

یک هیأت اروپایی گفت، روسیه با قطعنامه موافقت کرده و به نظر نمی‌رسد که چین مخالفتی بنیادین با قطعنامه داشته باشد.

ایهود آزولی، نماینده اسراییل در آژانس، از نتیجه بحث‌های چندین ساعته این نشست در باره چگونگی رویکرد با برنامه اتمی ایران ابراز ناامیدی کرد و گفت، امید داشت که گزارش هفته گذشته آژانس پاسخی «جدی‌تر» از شورای حکام دریافت دارد.

آزولی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری فرانسه با اشاره به اینکه «اما این معجزه دیپلماسی است که اگر شما می‌خواهید به حمایت کسی دست یابید باید چیز دیگری را فدا کنید»، ابراز امیدواری کرد که توافق امروز آژانس «زمینه‌ای برای قطعنامه‌های بعدی (شورای امنیت سازمان ملل) باشد».

منظور نماینده اسراییل، نرم‌تر کردن لحن قطعنامه برای کسب حمایت چین و روسیه بوده است.

اعزام هیأتی بلندپایه به ایران

یوکیو آمانو، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی‌، در ابتدای نشست اعلام کرده بود، در نامه‌‌ای که دوم نوامبر به فریدون عباسی دوانی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران ارسال کرده است، پیشنهاد داده که هیأتی بلندپایه به این کشور اعزام شوند.

آمانو اعلام کرد که هدف از اعزام این هیأت بررسی ابهام‌های مربوط به نظامی بودن احتمالی برنامه هسته‌ای ایران است.یوکیا آمانو، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمییوکیا آمانو، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

وی در ادامه با اعلام این مطلب که «ایران هنوز پاسخی به این پیشنهاد نداده» ابراز امیدواری کرد که «به‌زودی ایران برای اعزام این هیأت در تاریخی مناسب موافقت کند».

گزارش بحث‌برانگیز آژانس

هفته گذشته گزارش تازه‌ای از سوی آژانس بین‌المللی در مورد برنامه اتمی ایران منتشر شد. در این گزارش با اشاره به اطلاعاتی که آژانس «از منابع مختلف» به دست آورده، ایران متهم به فعالیت احتمالی برای ساخت بمب اتمی شده است.

در گزارش جدید با تکیه بر تصاویر ماهواره‌ای از جمله به محفظه‌ای فولادی به اندازه یک اتوبوس در مرکز نظامی پارچین اشاره شده که از آن برای انجام آزمایش‌های انفجاری استفاده می‌شود.

آژانس می‌گوید، ایران آزمایش‌هایی بر روی مجهز کردن موشک شهاب سه انجام می‌دهد. با این موشک‌ها می‌توان اسراییل را هدف قرار داد. جمهوری اسلامی این اتهام‌ها را رد کرده و آنها را «بی‌اساس» خوانده است.

علی اکبر صالحی، وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایرانعلی اکبر صالحی، وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایرانعلی اکبر صالحی، وزیر خارجه ایران، چهارشنبه (۱۶ نوامبر) اعلام کرد که جمهوری اسلامی به زودی «نامه‌ای تحلیلی همراه با پاسخ‌های منطقی و عقلانی» به اتهام‌های آژانس ارسال خواهد کرد.

خبرگزاری فرانسه می‌نویسد، نتایج بحث‌های امروز آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نشان‌گر اختلاف ‌در گروه ۵+۱ در مورد برنامه هسته‌ای ایران است.

چین که نیاز مبرم به نفت ایران دارد و روسیه که مناسبات تجاری‌اش با ایران تنگاتنگ است و خود دست‌اندرکار ساخت نیروگاه اتمی ایران است، بارها در راه اقدام‌های جدی علیه ایران سنگ‌اندازی کرده‌اند.

هر دوی این کشورها حتی با انتشار گزارش اخیر آژانس در مورد ایران مخالفت کرده‌اند. روسیه که اعلام کرد، این گزارش حاوی نکته تازه‌ای نبوده، حتی آن را با اطلاعات نادرستی از سلاح‌های کشتار جمعی در عراق که به حمله آمریکا به این کشور انجامید مقایسه کرده است.

اولیور ترانرت از مؤسسه "امور بین‌المللی و امنیتی" آلمان، عدم تمایل روسیه و چین برای تصویب قطعنامه‌ای جدی علیه ایران را به تجربه بد آنها در مورد لیبی ربط داده است.

در پی تصویب قطعنامه برقراری منطقه پرواز ممنوع لیبی در شورای امنیت، آمریکا و ناتو حملات خود را در لیبی آغاز کردند. این حملات با مخالفت‌های پی در پی روسیه و چین روبرو شد که به جایی نرسید.

 

 

تنها مطالب و مقالاتي که با نام جبهه ملي ايران - ارو‌پا درج ميشود نظرات گردانندگان سايت ميباشد .